Хранителен режим , фитнес и застой

17.02.15
14:14

Здравейте ! От известно време ходя на фитнес ( 2-3 месеца ) , а преди това тренирах в домашни условия ( имам дъмбели , крив лост и лежанка ) .
От близо година спазвам следния режим на хранене :

закуска -  150 гр овесени ядки + 20 гр мед + 1 средно голяма обелена ябълка
след около 2 часа - 100 гр свински бут , 2 филии пълнозърнест хляб намазани с 40-50 гр фъстъчено масло
след около 1.5 - 2 часа - 200 гр свински бут , 2 филии пълнозърнест хляб , салата ( зелена чушка с краставица ), около 200-300 гр картофи
след тренировка - 50-60 гр глюкоза , след което пия протеин 1 доза
след 30тина мин - 250 гр свински бут , броколи и моркови
преди лягане - 135 гр извара

От една година съм около 68-70 кг , при ръст 182 см . Може ли да ми дадете съвет какво изтърван ? Да добавя още месо ли , мазнини за да покача някой друг килограм ? Тренирам 4 пъти в седмицата , като 2 от почивните дни бягам и правя корем , тъй като съм склонен към омазняване .

Благодаря предварително !

17.02.15
17:40

Щом не качваш, значи трябват още калории. Като гледам белтъчините са над 2 грама на килограм телесно тегло, което е добре. Увеличи още малко въглехидратите /филии, картофи, овесени ядки/, закръгли изварата преди лягане на 200 грама и добави 50 грама сурови ядки /фъстъци, бадеми, орехи, лешници, дори слънчоглед/ между основните хранения.
П.С.: Грубо пресметнато, това са около 500 калории отгоре, което засега трябва да е достатъчно.

Мнението беше редактирано от 4oKuTo на 17.02.15 17:44.

17.02.15
18:54

Преди ядох 50 грама бадеми , с идеята от тях да си набавям по - голямо количество калций , но ми омръзнаха и затова ги замених с фъстъченото масло .
Благодаря за идеите !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1