Bibi's journey to a Brazilian booty

Темата е заключена.

17.02.15
13:57

Привет, привет!

Започвам дневничето с надеждата, че то ще ми помогне да поддържам мотивацията, да установя грешките си и да науча нови неща от вас - по-опитните от мен!
В тзои ред на мисли, моля ви, критикувайте ме, съветвайте ме - каквото е нужно ;)

Сега накратко за мен - на 23 години съм, 164см. 56 кг. За обиколките не съм много сигурна, но са около: гръдна - 88 см,  подгръдна - 79 см, талия - 67 см, ханш - 90 см, бедро - 51 см. Целта ми е да натрупам мускулна маса, да оформя релеф, да поизчистя мазнинки най-вече от областта на корема. Оформянето на стегнати и обемни крака и дупе е приоритет :D Никога не съм била спортна натура, но сега установявам, че ходенето на фитнес всъщност много ми харесва и имам желание да продължавам (giggle), та се надявам да успея да привикна към по-спортен начин на живот!

Начинът ми на живот - доста забързан и натоварен. Работата ми е свързана с много пътуване, ставане рано, лягане късно и съответно - недоспиване, което се опитвам да сведа до  минимум. Това ежедневие много често обърква и плановете ми за по-стриктно хранене, тъй като много често  ми се налага  да ям, каквото ми сервират. Инче, когато зависи от мен, се старая да хапвам зеленчуци, плодове, месо (държа да отбележа, че избягвам свинско, колбаси, кайма и шунка), млечни продукти, ядки, семена. Старая се да избягвам пържено и тестени изделия, макар не винаги да ми се отдава. По отношение на хляба - ако въобще ям такъв, той е пълнозърнест и се опитвам да го консумирам в ранните часове.

Най-големият ми проблем е сладкото! Ето! Признах си! Често е въпрос на воля, вярно е, но имам и моменти, когато си е чиста нужда. ;( Напоследък се замислям дали да не опитам да пия допълнително цинк и магнезий, пък дано този глад за сладко намалее.

Тренировките - 3-4 пъти седмично, силови като ги разделям на 2 за крака, дупе и корем, 1 - рамене и гръб и 1 - бицепс и трицепс. Тъй като тренирам само сутрин преди работа, нямам възможността да закуся половин - единчас преди тренировка. Затова пия аминокиселини + течен L-карнитин преди тренировка, а след тренировка - протеинов шейк и малко след това - закуска в офиса, която обикновено е под формата на яйца и авокадо или високомаслено кисело мляко с овесени ядки, ленено семе, чиа, ядки и домашен мед.

Менютата и тренировките, ще описвам подробно всеки ден, разбира се.
Пак казвам - моля, критикувайте и съветвайте! 

Поздрав от мен и до скоро!

17.02.15
14:04

Добре дошла! :) Малко по-натам ще ти “пробутам” няколко хрумки за борбата със сладкото. Истината е, че е до време. Вкус се възпитава. Повечко упорство само. Иначе, стандартното - не си купувай, за да не те изкушава, ако толкова ти се дояде - плод (пак бързи въглехидрати, но поне от качествен източник и не е бялата захар)... Успех! :)

Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 17.02.15 14:07.

17.02.15
14:09

казано от Bilyana Prodanova на 17.02.15, 13:57:

Най-големият ми проблем е сладкото! Ето! Признах си! Често е въпрос на воля, вярно е, но имам и моменти, когато си е чиста нужда. ;(

Здрасти,
Днес си направих страхотен домашен шоколадов крем! Имах каймак от прясно мляко: половин купичка, размесих го с шоколадов протеин една доза и добавих лъжица какао на прах. Стана като истински шоколад, но без захарта и хидрогенираните мазнини.

17.02.15
14:39

Може да си харесаш нещо. Eto няколко рецепти:

Бонбони с моркови и кокос - замени захарта със стевия

Мус

казано от Cloud in my shoe на 26.01.15, 13:32:

Добър ден! :) В този пост ще е храната за днес, но ми се ще да споделя нещо преди това, може да е полезно за някой.

Днес споходилата ме завидна гениалност е породена от периода преди така любимия на всяка жена МЦ. Вероятно не само аз се разхождам гладна като дракон в тази част от месеца, та открих топлата вода. Позволено решение за глада за сладко. Протеин казейн :)

100/150 мл прясно мляко, 30 гр казеин, 1 супена лъжица кокосови стърготини. Хубаво разбъркано, но гъсто като крем, се слага в хладилника, за да стане много студено. Хем да престои 15/20 мин, изчезва вкуса на прах. Предполагам, че не само на мен ми е трудно да докарам нужните гр протеини за ден, така че това е един плюс. Вкуса е втори. Моя е ето този - ЦЪК - вкус на шоколадово кремче. Трети плюс - няма въглехидрати, а сме излъгали мозъка, че сме се наяли със сладко :P 4ти - подходящ и много късно вечер (когато не малко от нас огладняват), защото е бавен протеин! Ако е за закуска, може плюс кокосовите стърготини - чудесни растителни мазнини, още по-вкусно! Само леко с тях, че са 660кал за 100 гр, 1 супена лъжица е екстра.
:)

Протеинов сладолед:
2 дози протеин казеин (моя е вкус на бял шоколад)
200 грама извара
прясно мляко за разреждане

Елементарно - всичко се смесва, разбърква (за да е възможно - малко прясно мляко). Пасира се с пасатор (или каквото ползвате), за да няма бучки) до много гъста (сладоледена консистенция), равна смес. Аз добавих шепа натрошени лешници (ако не ограничавах въглехидратите, бих добавила и стафиди). Във фризера за над час.

17.02.15
15:25

Страшно много ви благодаря, дами! Ето как си личи колко полезни можем да си бъдем! Поздрави!

Добре дошла и поздравления за целите!

Рядко срещани са. ;)
Успех!!!

Прави си домашни здравословни десерти. :) Дадоха ти добри съвети.

18.02.15
13:26

Много благодаря на всички ви за топлото посрещане!
Аз днес трябваше да изляза за работа в 7:30 и нямах време за тренировка, но се надявам да се поправя след работа, та ще допълвам!
Храненето засега:
7:00 - Закуска - 2 твърдо сварени яйца, 2 препечени филийки пълнозърнест хляб със семена, около 65-70 гр извара с подправки (овкусявам си я вкъщи)
12:30 Предобедно хранене - 100 гр сурови ядки и сушени плодове, микс с преобладаващо количество ядки
Обядът ще е около 14:30 - най-вероятно бяло пилешко на скара, зеленчукова супа и голяма зелена салата
Вечерята още не съм я измислила
Та, ето затова имах предвид, че режим не мога да спазвам много - такова ми е естеството на работата - ядеш, когато може и каквото се намери (понякога)
Хайде, поздрав на всички ви от мен!

Аз се връщам да си допълня обяда и вечерята

Обяд коло 14:00 - пилешко със зеленчуци, броколи на пара, шопска салата и доста маслини, една филийка пълнозърнест хляб
Надвечер - кисело мляко с каймак 4% с извара, мюсли, ядки, червени боровинки, сусам, чиа, келп и спирулина
Вечеря - пилешко с ориз и зеленчуци

Тренировка нямаше, тъй като се прибрах вкъщи около 8 и след повече от 12-часов работен ден някак не можах да събера сили да се замъкна до фитнеса!

Мнението беше редактирано от Bilyana Prodanova на 19.02.15 17:57.

18.02.15
14:24

Не забравяй да тренираш всички мускулни групи, ако направиш силен гръб със слаби гръдни мускули, ще имаш проблеми.

19.02.15
14:55

Здравей, Лъчезар! Благодаря за съвета! В интерес на истината точно вчера и аз се замислих върху това да започна по-концентрирана тренировка на гърди, че май няма как да разчитам изцяло на тренирането им като вторичен мускул при отделните движения.

Днес имаше тренировка!!! Ураааа! Ама, толкова хубаво се чувствам като тренирам, чак ме е яд, когато не мога да събера сили за залата.
Тренировката днес беше гръб и рамене. Предварително искам да се извиня, че ми липсва терминология, така, прощавайте ме!
придърпване на вертикален скрипец - 1х15х15кг; 3х12х20 кг
seated row - 1x20х10кг, 3х15х15кг
след това бшха отново 4 серии - 1х20х15кг, 3х15х20 кг на един уред, който отново наподобява гребане, но в момента не мога да намеря име или снимка.;
преза за рамене - 1х15х10кг, 3х15х15кг
изнасяне на ръце напред с дъмбел със задържане в горна позиция - 4х12х5кг за всяка ръка
гребане с дъмбел - 3х12х7кг за всяка страна

Тъй като не можах да включа повече от 2 упражнения за рамене в днешната тренировка, ще работя върху рамене в някой от следващите дни.

Храненето:
преди тренировка - аминокиселини + л-карнитин
след тренировка - едно твърдо сварено яйце, преди да изхвърча за работа
закуска - кисело мляко с каймак 6% + мюсли с ядки и семена + 1 банан; кафе с мляко и малка лъжичка мед
обяд - пилешко шишче и салата домати с песто и моцарела

Засега това, пък после ще допълвам! Хубав и спорен ден от мен!

Такааааа, значи

Следобед - кафе с мляко и мед + 1 банан
Вечеря - пилешко бутче с ориз и зеленчуци, много малко пълнозърнест хляб

Мнението беше редактирано от Bilyana Prodanova на 20.02.15 11:17.

21.02.15
17:13

Здравейте другарчета!
Аз идвам да се отчета за вчерашния петъчен ден (20.02.)
Сутринта започнах с хубавичка тренировка за крака и дупе, която включваше:
Загравка с разтягане и кростренажор на 5-та степен - около 10 минути общо
Сумо клек с тежест (10кг) - 4х20;
Leg extension - 1х20х15кг; 1х20х20кг; 2х20х25кг
Адуктор - 1х20х20кг; 3х20х25кг
Абдуктор - 1х20х20кг; 3х20х25кг
Standing leg curl - 2х20х10кг за всеки крак
Български полуклек - 1х20; 2х15 собствено тегло за всеки крак
Последните две упражнения бяха към края на тренировката и мускулите ми вече толкова пареха, че просто не можах да направя по още една серия.
Храненето:
30-40 мин преди тренировка - аминокиселини и л-карнитин;
30 мин след тренировка - втора доза аминокиселини + 1 ябълка и трябваше да изхвърча за работа
в офиса - кафе с мляко и мед;
обяд - около 13:30 - голяма салата - айсберг, 1 авокадо, 1/2 краставица, сусам, балсамов оцет и зехтин + омлет от 3 цели яйца, семена от чиа и сирене (смес краве и козе)
следобед - още едно кафе с мляко и мед, около 100 гр микс сурови ядки и сушени плодове
вечеря - пилешко месо с картофи, малка филийка пълнозърнест хляб, малко домашна лютеница

Днес (21.02) няма да има тренировка, тъй като отново съм в командировка и съм възпрепятствана.
Храненето:
закуска: кафе с мляко, 2-3 бисквити с мюсли (знам, че са боклук, но нямаше друго на бензиностанцията)
обяд - пилешко филе с козе сирене и ядки и картофи соте;
за вечерята - ще допълвам по-късно :)

Поздрав от мен засега, смятам да се разходя из прекрасния Пловдив, че поне да има малко удоволствие след работната командировка в събота!
Усмихвайте се! :)

22.02.15
09:22

Добро утро от мен!
Аз се включвам, за да запиша вчерашната вечеря, която се състоеше от пилешки дробчета в масло и картофи по селски.
Днес все още съм в командировка, но в ранния следобед ще съм си в София, та съм твърдо решена да направя една хубава тренировка.
Засега закуската е следната: около 200 гр бъркани яйца, половин краставица, 2 филийки препечн пълнозърнест хляб, масло, кашкавал, сирене и конфитюр. Следва кафе
Лек и слънчев неделен ден от мен!

26.02.15
11:26

Здравейте, компания!
Аз от доста време не съм се появявала, за което се извинявам, но е пълна лудница около мен.
Равносметката за тази работна седмица са 2 тренировки засега - вчера бицепс и трицепс, днес крака.
Напоследък все закъснявам за нещо, та и тренировките не правят изключение. Вчерашната няма да я описвам, защото нещо не мога да си спомня точно колко повторения и с каква тежест бяха от отделните упражнения.
Днес:
10 минути разтягане и загрявка
leg curl - 1х20х10кг; 3х15х15 кг;
leg extensions - 1х20х15 кг; 3х20х20 кг;
leg press - 4х15х15кг;
абдуктор - 1х20х20кг; 3х20х25кг;
И тук вече трябваше да изхвърча от залата, защото закъснявах за работа.
Храната засега:
Аминокиселини
кисело мляко 10% масленост с овесени ядки и ядки и семена;
кафе с мляко и малко мед;
обядът ще е пилешко месо със сметана и картофи соте

Хубав и спорен ден от мен и ще се върна, да допиша вечерята!

Поздрави!

Защо в такива седмици, в които се очертава да имаш по-малко на брой тренировки, не заложиш на цяло тяло?
Много по-ефективно би било, отколкото от 2 тренировки едната да ти е за бицепс и трицепс. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1