Зимата си отиде, сланината не ще :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

Добро утро и хубав ден на всички! :)

Днес ще си подаря една тренировка бокс, но тъй като за довечера планирам по традиция да имам среща с най-голямата любов в живота ми, днес просто няма смисъл да изписвам храната (която, разбира се, ще сведа до минимум).

Да, да - жива съм :) Или поне все още мърдам...

Вчера след трейнинга (час и половина бокс, от които последните 15 минути правих упражнения за корем) хапнахме по едно романтично шкембе (аз с две бири), а към 18:30 “закусих” с още 2 бири. След това вечерта ядох сач с пилешко и свинско, само че не броих останалата бира...

Днес всичко е ок:

Закуска 10:30
1 с.л. ленено семе
100 г кисело мляко
3 с.л. овесени ядки

Обяд 12:30
Пилешко
айсберг
1/2 авокадо
зехтин

2ра закуска 15:30
Омлет от 2 яйца със
сирене (67 грама)
кокос (18 грама)

Дописвам вечерята (около 20:30):

Цяла печена в хартия скумрия, без подправки - само с малко вода на дъното на тавата, става супер
Салата от спанак маруля, чери домати, мини-краставички, тученица, радичио
1/2 авокадо
зехтин и оцет

Тренировка днес нямам.

Освен това неделно се претеглих - 64 кг. Мисля, че са истински - за 3 седмици, 2 килограма по-малко. Смея да твърдя, че са истински и защото трябваше да се премеря и със сантиметъра за една рокля, която си поръчах - минус 1 сантиметър от талията, а хем се мерих не на гладно и не сутринта :)

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 16.02.15 14:31.

Днес започнах така:

1 с.л. ленено семе
100 г кисело мляко
3 с.л. овесени ядки

Обяд 14:30
Сирене “пане” (само в 1 яйце), запържено в разтопено масло - 109 грама преди панирането
Салата от 3 листа маруля, стрък спанак, шепа тученица и радичио, 4 чери доматчета и 1 мини краставичка, овкусена с
1 с.л. зехтин, щипка сол и оцет.

От 19:15 съм на Канго и после ще дописвам, но качвам пането, понеже ме изкефи :)

Редакция и на тренировките - понеже отидих по-рано за Кангото, се включих и на пилатеса! Доста добре се разкърших, предвид че имам и мускулна на ръцете от бокса O_0

После бях припукала от глад, но издържах до час и половина след тренировките - правих пълнени гъбки с кашкавал (по едно кубче от 3 см във всяка), няколко трохи обикновено и парче (тънко) синьо сирене, запечени на фурна със зехтин + салата като обедната.

Преди да изляза за трейнинг (около 16:30) си препекох 2 филийки - 38 грама, с 30 грама сирене и 2 чери домата.

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 17.02.15 00:11.

Да се отчета и днес (17.02.2015):

Закуска 09:30
1 с.л. ленено семе
100 г кисело мляко

2 филийки пълнозърнест хляб, намазани с
1 с.л. горчица и препечени с
57 г шунка
50 г кашкавал
4 чери домата +
салата спанак с моркови, че само това имаше

2ра закуска 15:20 (и преди тренировка)
2 яйца, запечени на тиган с
50 г сирене + десерт от
1/2 банан, намачкан с
2 с.л. извара и поръсени с
канела и какао (имаше вкус на чийзкейк)

18:30 - 19:45 - бокс

Сега (22:30) чакам да стане свинското със зелен фасул, отделно имам салата от
1/2 маруля и
4-5 чери домата, овкусена с
1 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
ябълков оцет

Обаче докато чаках, на няколко пъти опитах дали е готово и почти се наядох :D

Днес 18.02.2015 г.

1 с.л. ленено семе
100 г кисело мляко

свинско със зелен фасул
около 30 г кокос

2ра закуска 15:00
2 препечени филийки (около 50 г)
2 с.л. извара (също около 50 г)

3та закуска 17:30 (много ми беше гладно, а и преди тренировка)
1/2 банан
1 с.л. извара

Сега отивам на Канго. За вечеря така или иначе става много късно (чак към 22), та ще гледам да мина със салата някаква, например домати и краставици със сирене, може и 2 яйца да си сваря, не съм решила още.

Егати! Нещо много се изморих на тая тренировка - по средата вече едва мърдах и не можех дори баланс да пазя върху обувките... Направо излагация - добре че спряха тока, докато правехме статичните упражнения с гири (на музика и светлина от телефони; аз без гири, защото от вчерашния бокс имам мусулна), ама след това пак продължих да не мога да мърдам! Дори на коремните се предадох, а там ми е силата по принцип...

Слава богу утре и без това съм го планирала почивен от тренировки, че нещо енергията ми е на минус. Беше ми тежко и некомфортно - дали от тоя банан с изварата, дето го мушнах преди това? Ама все пак си бяха минали 2 часа.

Нещо в Сатурнова дупка ли изпадам, не знам, но голямо отчаяние ме е налегнало...

Пристигнаха ми новите дрехи за тренировки. Преди си бях поръчвала М (на друга марка) и ми бяха огромни - все едно Л. Затова сега поръчах С, и разбира се едва се напъхах в тях - стават ми, но освен че ми стоят ужасно, не са ми и удобни, понеже ми стискат. Излиза, че ПАК нямам дрехи за трениране, а ги чаках с нетърпение.

Освен това имах глупостта и да се претегля. В тази връзка от днес наистина обявявам бойкот на всякакви кантари, сантиметри и т.н. до след поне един месец, след като сутринта се претеглих и бях 64,5 кг, а утре е 4та седмица от режима, т.е. за 1 месец няма и 2 кила свалени (да, да, знам, че кантарът не е показателен, но все пак подсмрък и мрън, мрън, много мрън).
Сантиметърът поне показа 81 см в талията през пъпа, но малко по-долу продължава да е ужас - цели 10 сантиметра отгоре (долна част корем имам предвид).

Няма значение - аз продължавам, като обаче ще имам чийт дей на рождения ми ден следващия петък (ще правя торта за колегите, но няма да я ям, разбира се, защото не обичам, но ще си пия бира определено, а време за тренировка няма да има). В понеделник пък племенникът ми прави 4, но там не виждам причина да не спазвам режима - ще пия вино.

Продължавам и с тренировките - утре сутрин съм на канго, събота мисля пак да е почивка, а в неделя ще пробвам табата-та.

Отделно ми се струва, че много ям. Затова ще намаля или броя на храненията, или количествата. Днес така или иначе няма да тренирам, затова ще пропусна следобедната закуска.

Иначе останалите хранения са както следва:

Закуска 11:30
1 с.л. ленено семе
100 г кисело мляко

Обяд 14:00
120 г сварено пилешко месо (варих за супа, която остана за утре)
1/2 маруля
1/2 авокадо
6 чери доматчета
1 с.л. зехтин
оцет

Довечера сме на гости у сестра ми, там ще хапна някакво месо със салата.

Вчера не писах, защото нямаше кой знае какво разнообразие, освен може би грейпфрута, който вмъкнах, а ето и по-подробно:

20.02.2015:

Закуска 08:30
1 с.л. ленено семе
100 г кисело мляко

Тренировка - 1 час Канго джъмпс

За обяд (12:30) си направих отново сандвичи (друга много любима ми храна) от:
2 филийки пълнозърнест хляб, намазани с общо
1 с.л. горчица и покрити с
57 г шунка,
50 г кашкавал,
(докато чаках да се изпекат си боднах 2 парчета от свинското със зелен фасул от онзи ден, мазното го дадох на котака, който го съскаше, докато го ядеше :D )
И за десерт:
1/2 грейпфрут

След това пекох пилешко месо в йенската тенджера под капак с 1 пакет гъби и 1 пакет замразени броколи, полято с 1 кофичка заквасена сметана (от малките кофички, мисля, че 200 грама), та направих едно ядене още в 17:20

2ра закуска 17:20
пиле със сметана, броколи и гъби
салата 1/2 айсберг
1 краставица
1/2 авокадо
1 с.л. зехтин и ябълков оцет

Нарекох го 2ра закуска, защото ми се стори много рано за вечеря, но после така и нямаше вечеря - сипах си чаша бяло вино и нарязах синьото сирене, което беше останало (около 30 грама)

Започнах да правя пробните торти за РД-то. Замислила съм нещо с маскарпоне, ще видим какво ще се получи. Снощи се получи обикновено руло с конфитюр :D Нямах продукти за крем, освен едно изостанало нишесте с вкус на шоколад (така пише), което обаче не ми се сгъсти (приготвих го с готово мляко с вкус на кафе), затова вместо като пълнеж, го ползвах като полях рулото с него като сос. Приятелят ми нещо не го хареса обаче. Май ще го хвърлям (нишестето имам предвид :D )

21.02.15
11:08

Я не падай духом! :)) Давай и ти едно предизвикателство и да се стягаме и двете :P Тъкмо ще се крепим а’ла бг мама :D

Предизвикателство? Дай го, дай го ти насам! :D

Май има някаква разлика, макар и минимална? (не, не е в шишенцето, което липсва на бюрото отзад, а в тумбака като че ли :D)

Да добавя, че приемам предизвикателството на Облачка в пантофка и на 28ми март 2015 г., след 5 седмици време, ще съм минус 4,5 кг мазнина :D

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 21.02.15 13:40.

От ентусиазъм забравих да си напиша храната :D

Закуска 11:30
1/2 грейпфрут
1 филийка препечен хляб (27 g)

Обяд 13:30
Пилешко, задушено в сметана с гъби и броколи (120 г месо, 5 гъби и 1 брокол)
Салата от:
1/2 айсберг
1/2 авокадо
1 с.л. зехтин
ок. 3 с.л. оцет

2ра закуска 15:30
1 грейпфрут

3та закуска 17:00
325 г пилешка супа със зелен фасул

Вечеря след малко (20:30)

Печено на фурна филе сьомга
Салата маруля, краставица и 1/2 авокадо

Тренировка - почивен ден. Утре ще пробвам табата от 12 ч.

Нещо се събудих с рязкото желание да ходя на фитнес :D

Май тая табата ще я пропусна днес и вместо това ще ида да си врътна една кръгова у фитнесО, ей така стартиращо...

Ми врътнах:

10 мин. велоергометър (8 бързо, 2 бавно)
Бързо разгряване глезени, колене, кръст и т.н.

След което започнах с крака:
вътрешна и външна част бедра на абдуктор машина с по 35 кг тежести - 3 серии по 6 повторения
предна част (бедрено разгъване) с 30 кг - 3 серии по 5 повторения
задна част (бедрено сгъване) с 30 кг - 3 серии по 6 повторения

(Пробвах предложението на Анелия - по-големи тежести с по-малко повторения, обикновено за вътрешна и външна част слагам между 15-25 кг и правя по 4 серии с 15 повторения; бедрено разгъване само 5 кг - 4 серии с 10 повторения и бедрено сгъване 15 кг, 4 серии с 15 повторения)

След това
хиперекстензии - 3 серии по 10 повторения с 5 кг тежест

и продължих с горна част:

Гърди: изтласкване на щанга от лег тип “Гилотина” - само с лост, 20 кг, 3 серии по 10 повторения (тук усетих доста зор на последната серия).
Гръб: придърпване на вертикален скрипец с раменен и широк хват, 25 кг 3 серии по 5 повторения;
      придърпване на долен скрипец, 20 кг 3 серии по 5 повторения.
Рамо: странично - едновременно повдигане на ръце встрани с 3 кг гири, 3 серии, 10 повторения
      предно - последователно повдигане на ръце встрани с 3 кг гири, 3 серии, 10 повторения
      задно - разтваряне на пек-бек машина с 20 кг тежест, 3 серии по 5 повторения (измъчени)
Трицепс - придърпване на горен скрипец с 25 кг тежест, 3 серии по 5 повторения
Бицепс - бицепсово скотово сгъване с щанга (само кривия лост, без допълнителни тежести), 3 серии по 10 повторения

Корем - 8 минути упражнения за корем

и завърших с 10 мин. велоергометър (8 бързо, 2 бавно)

Лошото е, че после тръгнах да търся подарък за племенника, а бях само закусила в 11 ч.:

1 с.л. ленено семе
100 г кисело мляко
1/2 банан
3 с.л. овесени ядки
6 ядки сурово кашу

Прибрах се чак в 17:30 и бързо си направих 1 салата от:
1/2 краставица
6 чери доматчета
40 г сирене
40 г кашкавал
3 парчета свинско (вероятно около 30 грама общо)

За вечеря съм взела пилешки гърди и ще правя салата маруля, авокадо, краставици и домати.

Утре все пак съм си на канго от 9:30 и вече започвам да си ги редувам с фитнеса - 2-3 пъти седмично канго, 1-2 пъти бокс и останалото време фитнес, като сплитовете ще са ми на горна и долна част.

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 22.02.15 19:18.

Тъй - поскачах си подобаващо сутринта, а от вчера имам доста приятна мускулна на гърдите и гърба :)

Предвид естеството на тренировката, закуската беше по-скромна:

Закуска 8:30
1 с.л. ленено семе
100 г кисело мляко

Затова пък наваксах с обяда:

Пилешки гърди, печени във фурна 150 г
1/2 айсберг
3 чери домата
1/2 авокадо
1 с.л. зехтин, оцет
1/2 грейпфрут

Понеже купувах разни работи за тортата, която ще правя (едни бисквитки, по-специално), рязко ми се приядоха боклуци (от въпросните бисквитки, на които дори съставките по етикет - маргарини и разни Е-та - не можаха да ми убият желанието :D), та изядох 10 сурови ядки кашу с 1 ч.л. мед. Това вече помогна :)

Обаче довечера съм на рожден ден на племенника ми. Предполагам, че ще пия бира, но още не съм го решила окончателно и категорично - ще дописвам...

Отпразнувахме рождения ден подобаващо :D Много вкусни телешки кюфтенца (1 брой за мен) на скара, свежа салатка, но... и ребърца в мед (изядох две, много обичам!). Но всъщност няма смисъл да пиша вечерята, понеже пих бира така или иначе. Вчера - чийт дей. Е, поне торта не ядох - помирисах я, вкусно миришеше :D

Днес 24.02.2015:

100 г кисело мляко 3.6%
1 с.л. ленено семе
1/2 грейпфрут
3 чая, 2 кафета (едното със сметана 12% вместо с мляко)

Обяд 13:30
Омлет от:
2 яйца
30 г сирене
3 големи гъби +
Салата от:
1/4 айсберг
4-5 чери домата
1/2 краставица и
1/2 авокадо
със 1 с.л. зехтин, щипка сол и ябълков оцет

Добавено:

2ра закуска 16:30
2 препечени филийки
сирене 30 г (само толкова имаше)
извара (пак не беше много, но стигна да намажа втората филийка)
10 г домашна пастърма (докато чаках да се препекат филийките)
за десерт
1/2 грейпфрут
6 ядки сурово кашу

Добавям грамажите вечеря 21:00
Пилешки гърди, от готово печено пиле - 160 г
салата от
Зеле 230 г
морков 130 г
2 с.л. зехтин
ябълков оцет
1 ч.л. сол
4 люти чушлета - любими, буркан фиферони за апетитец (не че нямам :D)
Чаша розе
22:20 6 сурови кашута

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 24.02.15 22:21.

24.02.15
15:05

Много голяма тренировка бе, ти се се счупила направо.
“вътрешна и външна част бедра на абдуктор машина с по 35 кг тежести - 3 серии по 6 повторения” -  това честно да ти кажа, може най-спокойно да го пропуснеш, за виждам особен смисъл за основното изграждане на мускула. Може би има такъв ако го включиш чак след като потренираш няколко години и искаш да изпилиш някои детайли по бедрата. Едно клекче ще ти свърши къде къде по-хубава работа.
Купи ли пудовка? ;)

По принцип от нападите съм много доволна как ми се отразяват, по-скоро тях бих включила, но вчера си беше верно сериозна тренировка и ако и тях бях направила, не само на горна част щях да имам МТ...

Ти нали каза да не вземам пудовката? Гледай как ме дразниш - сега ще я сънувам, ако е свършила :D

24.02.15
16:45

Ma kak бее! Казах че е изгодна -  за тази 10 кила говоря :) На мен не ми трябва че вече съм заякнала за 10 кила, ама на теб ти казвах че може да вземеш 10 кила, а не по-малките.  Тюю, отърва я :) Ако има 16 кг ще е много по-добре, добре че не си си дала парите.

Аааа, уф, пак не съм разбрала :D
Тука има много Лидл-и покрай нас, все в някой ще е изостанала!

Опаааа - гледам, че и в новите промоции има разни работи:

http://www.lidl.bg/bg/513.htm?id=542

колелото за коремни съм си заплюла

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 24.02.15 17:06.

казано от Весела Съм си на 24.02.15, 17:03:

За лицеви опори имаш предвид? :)

24.02.15
18:28

казано от Cloud in my shoe на 24.02.15, 18:00:

Ne < таман за корем си е :) http://www.bb-team.org/exercise/4338_spuskane-vdigane-do-predna-opora-s-ab-roler
Пак е далавера- вървят по 12-15 лв в Спорт депо.  http://www.sportdepot.bg/bg/product/body_sclupture_kolelo_za_uprajneniya_-5010800053-MD1zcG9ydCZzcG9ydElkPTM1JmRpdmlzaW9uSWQ9MTc3JmNhdGVnb3J5SWQ9NDM.html
на Евърласт са по 25 лв,
Но мисля, че ще оживееш и без него. Аз влагам в тежести и ластици, тия гъзарийки може и без тях.

Да, да, точно! Не съм го пробвала, ама като гледам противопоказанията, май верно по-добре да вложа в тежести, че се  мъча с едни гирички по килце :( За корем си имам топка - да пазя кръста :D

Не издържах и потренирах домашно, ей така, докато си почивам:

Клекове 4 х 10 (струва ми се добре за начало, предвид че сефте ги правя и не съм сигурна, че ги изпълнявам правилно, не се гледах в огледало)
Напади с гири (въпросните по кило + още едни, които са 1,5 кг) - 4 х 10 (по 5 на крак, последователни 5 с десен и 5 с ляв, нередуващи се крака)
Уред за вътрешна част (този от снимката) - 4 х 30

Толкова, че да мога да си подскачам утре на кангото - писах си едно сутрешно :)

казано от Cloud in my shoe на 24.02.15, 18:00:

казано от Весела Съм си на 24.02.15, 17:03:

За лицеви ония дръжки ще видя, ако са останали, но принципно и тях от топката мога да си ги правя :)

25.02.15
07:38

Дамската ти чанта е поне 2.5 кила. Моля те ;) Да правиш напади с 1 кг ...

Ееее, не - с двете наведнъж (т.е. 2,5) правих, не само с единичките :D Чантата ми е много повече - може би колкото котака, който е 6,1 кг, ама той пък не вярвам да седи мирен да правя упражнения с него :D

Ще ги увелича скоро, сега е добре - имам си прилична мускулна, вчера едва слязох (на 4тия без асансьор съм по принцип) до магазина след това, че ми бяха като кашкавалени обездвижените кълки...

Отивам сега да поскачам за час, след като закусих в 8:30:
10 мл Л карнитин (както всяка сутрин, не знам защо не го пиша, но всъщност имам само за още една доза за утре и ще го спра за почивка)
100 г кисело мляко 3.6%
1 с.л. ленено семе, накиснато от предишния ден (заедно с чаша от водата му, както правя от около седмица насам, пак не знам защо не го пиша)
чай, кафе (разтворимо с прясно мляко около 30 мл)

Дописвам:

Обяд 12:00
150 г пилешки гърди
1/4 айсберг
4 листа маруля
5 чери домата
1/2 авокадо
1 с.л. зехтин, оцет

2ра закуска 14:30
1 варено яйце (40 грама)
2 препечени филийки (58 г), намазани с
14 г масло
1/2 грейпфрут

Вечеря 19:30
1 пилешко бутче
1/8 зелка
1 морков
2 с.л. зехтин, ябълков оцет, щипка сол
4 ядки кашу, сурово

Скачах доста сериозно, въпреки мускулната от вчера, предполагам, че утре няма да мога да мръдна обаче...
O, и да се похваля - инструкторката забеляза, цитирам, че съм “видимо отслабнала” (cool) Щом е видимо, е добре :) То от известно време и на мен ми прави впечатление, че като каже “Прибери корема!” не гледа строго само мен, ама викам си, може да ми се е сторило само :D

Освен това след кангото имах и друго упражнение - влизане в колата (купе) през багажника, защото си заключих ключовете вътре :D :D :D Замалко да имам и бутане на кола в калта, че заседна, дето я бях паркирала, но ми се размина по случайност!

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 25.02.15 20:45.

Днес няма какво да описвам, първо бачкане, после пазар за рождения ден и сега започвам тортата - няма да има време за тренировка, но така или иначе едва ходя от мускулната, тъкмо ще възстановя.

И все пак храната до тук:
последните 10мл Л-карнитин
100 г кисело мляко 3.6%
1 с.л. ленено семе
1/2 грейпфрут
2 чая, 2 кафета (разтворимо, с по около 30 мл прясно мляко)

Обяд 13:30 (хладилникът беше празен и ядох каквото намерих в общи линии)
около 30 г домашен суджук
1/4 зелка, на салата, овкусена с
2с.л. зехтин
1 ч.л. сол
ябълков оцет

За вечеря правя свински котлети на фурна с гъби (поръсени само с чили пипер от готова мелничка и малко вода), затова ще пропусна и следобедната закуска.

Редакция
Мисля, че се натрових със захар, докато облизвах покраищата на чинията, да оправя тортата :\ Отворих си една бира, да се поосвестя :D Явно от днес ще се запразнува...

Но пък ето го резултата - няма нищо диетично в тая торта, но те колежките са слабички, нищо няма да им стане от едно парче.

Мнението беше редактирано от Весела Съм си на 26.02.15 19:04.

Честита Баба Марта!

РД-то мина, вече спокойно мога да си продължа. Вчера разбираемо почивах (даже реанимирах), но на 27ми поне правих коремни - 5 серии по 15 и 5 по 20 от фитнес топка, след това направих и 4 серии по 10 лицеви, пак от топката.

Днес Закуска 13:00
100 г кисело мляко 4.5%
1 с.л. ленено семе

Тренировка: горна част във фитнеса (гърди, гръб и рамо)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1