Отслабвам без ясна причина

18.02.15
01:48

Здравейте,имам следният проблем!Тренирам вече от около 4-5 години,развих се страшно много доволен съм от резултата.
От около 7-8 месеца тръгнах някак си надолу по необясними за мен причини.Свалих около 5 кг от масата си,най вече може би в краката се вижда повече от колкото на други места.И лошото е че не качвам нищо по никакъв начин особено на краката си и не само там но там може би не качвам нищо на другите места качвам може би малко и изчезва постояно има спад  на маса и пик в който качвам навсякъде със изкл,  забелязвам го примерно дънки които са ми били тясни преди 1 год то те сега са ми свободни или леко широки ,тренирам ги но без резултат все са слаби, да през този период боледувах често имах и проблеми с нервите ,много стрес,напрежение и т.н.т но надали това е причината но незнам... защото се хранех и после,бързо се възтановявам във залата.Проблемите са че изгубих сила,тренирам с по-малко кг от преди,губя маса немога да кача изобщо и ако кача ги свалям много бързо,както и обема на мускулът не само кг.И все по трудно някак мисля че мускулът ми  се напомпва по време на тренировка.Прекалено бързо спадам ако не тренрам няколко дни...Храня се добре 4-5 пъти дневно 5 дни в седмицата тренирам.Да четох доста неща защото имах и контузия на ръката от претрениране поне така установих от прочетеното и питането на ‘’инструктори’‘.Починах 2 седмици не съм ходил в залата надявам се че тази почивка цялостнно се е отразила добре.Може би бъркам някъде в тренировката или храненето,незнам но е факт че тръгнах надолу,ако искате ще ви дам повече инфо за тренировките хрането и т.н.т. Много ще съм благодарен ако можете да ми помогнете по някъв начин благодаря ви предварително !

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 18.02.15 12:08.

18.02.15
14:23

Опиши подробно тренировките и храненето си, ако искаш помощ.

18.02.15
14:34

Тренирам 5 дни в седмицата,Гърди По 4 уражнения,гръб-по 4-5 упражнения,крака-4 упр,рамо-4 упр и трапец-2 упр,ръце-3-4 бицепс и 3 трицепс.Храня се по следния начин закуска,обяд,следобена,вечеря и нещо малко преди лягане.В менюто ми всеки ден има месо плодове и зеленчуци.Като месо ям от 1 до 2 пъти в деня зависи.Добавки не приемам от известно време тъй като имах проблеми с нервите-сърцебиене и т.н и не трябва да пия определен период от време.

18.02.15
15:22

Има ли вариант да започнеш консумураш по големи количества от нещата които изброи че консумираш?

18.02.15
15:34

казано от Ilian Icov на 18.02.15, 14:34:

Тренирам 5 дни в седмицата,Гърди По 4 уражнения,гръб-по 4-5 упражнения,крака-4 упр,рамо-4 упр и трапец-2 упр,ръце-3-4 бицепс и 3 трицепс.Храня се по следния начин закуска,обяд,следобена,вечеря и нещо малко преди лягане.В менюто ми всеки ден има месо плодове и зеленчуци.Като месо ям от 1 до 2 пъти в деня зависи.Добавки не приемам от известно време тъй като имах проблеми с нервите-сърцебиене и т.н и не трябва да пия определен период от време.

По - подробно - колко повторения с каква тежест на какъв процент от макса /или колко близо до отказ/ за всяка серия, колко и какво точно ядеш като грамаж и вид. Започни дневник и си вписвай всичко това, за да видим причината и започни да пиеш креатин, от него проблеми с нервите не се появяват.

18.02.15
15:39

казано от Lachezar Tomov на 18.02.15, 15:34:

По - подробно - колко повторения с каква тежест на какъв процент от макса /или колко близо до отказ/ за всяка серия, колко и какво точно ядеш като грамаж и вид. Започни дневник и си вписвай всичко това, за да видим причината и започни да пиеш креатин, от него проблеми с нервите не се появяват.

Защо му е този креатин?

18.02.15
17:49

казано от DEADLIFT на 18.02.15, 15:39:

казано от Lachezar Tomov на 18.02.15, 15:34:

Защо му е този креатин?

А защо не? Кой спортуващ не приема креатин, ако иска мускулна маса?

18.02.15
17:50

Много хора ...  не е задължителен креатина, въпреки че помага значително.

ДИ

18.02.15
17:55

Редуцирай тренировките и смени програмата с тренировки за цяло тяло.

Carbohydrate

18.02.15
20:23

казано от Ilian Icov на 18.02.15, 01:48:

да през този период боледувах често имах и проблеми с нервите ,много стрес,напрежение и т.н.т но надали това е причината но незнам...
!

Това е причината! Когато се успокоиш, тогава ще се оправиш. Изисква се време. Съвсем не става въпрос да контролираш своето състояние и да си спокоен, това не зависи от волята. Ходи, тренирай, яж и така....

18.02.15
20:33

Най-добре иди си провери и кръвната захар за диабет ,че понякога се отключва от нерви и стрес както си писал, а и познавам 3ма души които го откриха след отслабване без видима причина - едно посещение до доктора никога не вреди така ,че най-добре не слушай никой друг освен специалист!

18.02.15
22:36

казано от Newbie на 18.02.15, 17:50:

Много хора ...  не е задължителен креатина, въпреки че помага значително.

Ако губиш маса въпреки ядене и тренировки е задължителен, а ако те са наред и губиш маса, веднага на лекар.

18.02.15
22:57

Определено тренирам и се храня добре незнам каква е причината,правих си всякакви изследвания и всичко е наред..Незнам може би се дължи всичко на нервна почва,незнам.

Сигурен ли си, че не си злоупотребявал със забранени препарати? Просто питам, не се заяждам, за да го отхвърлим като възможна причина. :)

19.02.15
01:17

Да,преди година и нещо бях взел stromba,не направих дори и цикъл около 10 дни го ползвах и до там,друго не съм приемал.Ако съм взимал каквото и да е било ще споделя,все пак имам проблем и искам да го разреша някак.Мога до постна мои снимки ако желаете все пак да придобиете представа.

Мнението беше редактирано от Ilian Icov на 19.02.15 01:18.

19.02.15
14:41

казано от Ilian Icov на 18.02.15, 22:57:

Определено тренирам и се храня добре незнам каква е причината,правих си всякакви изследвания и всичко е наред..Незнам може би се дължи всичко на нервна почва,незнам.

Ние няма как да знаем дали се храниш или тренираш добре, защото нищо не си сложил. А с тая стромба си провери хормоните как са ти.

19.02.15
15:29

Това казвам,правих си всякакви изследвания всичко ми е в норма нямам никакви проблеми.А спрямо тренирането и храненето малко по-късно ще напиша подробно.

Мнението беше редактирано от Ilian Icov на 19.02.15 15:29.

08.03.15
22:12

Ако това на профилната ти снимка си ти поздравления. Много добре изглежда коремът ти.
Иначе най-вероятно е от стреса наистина, 95 процента от болестите идват от психиката, а когато си болен това ще повлияе със сигурност и на външният ти вид.
Как се чувстваш ? Нервен ли си, имаш ли натрапливи мисли, или някакъв друг ментален дискомфорт.
Ако има такъв и съумееш да го оправиш това ще повлияе и на развитието ти във фитнеса.
Но е много по трудно от колкото изглежда. Аз се опитвам да го направя от години и все още не мога да го постигна. Така че не мога да ти кажа как да го направиш. Но можеш да опиташ с медитация, йога, рейки или пък да отидеш на психиатър или на психолог.
И го прави за да оправиш психическото си състояние, а не толкова за да не отслабваш. Изключително важно е.
Ако искаш пиши ми на лично ще се радвам, ако мога да помогна.

09.03.15
18:33

На стресова основа може да се загубят доста килограми ... казвам от личен опит.
Приемай креатин може пък да не се възстановяваш добре ....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1