18.02.15
01:48
Здравейте,имам следният проблем!Тренирам вече от около 4-5 години,развих се страшно много доволен съм от резултата.
От около 7-8 месеца тръгнах някак си надолу по необясними за мен причини.Свалих около 5 кг от масата си,най вече може би в краката се вижда повече от колкото на други места.И лошото е че не качвам нищо по никакъв начин особено на краката си и не само там но там може би не качвам нищо на другите места качвам може би малко и изчезва постояно има спад на маса и пик в който качвам навсякъде със изкл, забелязвам го примерно дънки които са ми били тясни преди 1 год то те сега са ми свободни или леко широки ,тренирам ги но без резултат все са слаби, да през този период боледувах често имах и проблеми с нервите ,много стрес,напрежение и т.н.т но надали това е причината но незнам... защото се хранех и после,бързо се възтановявам във залата.Проблемите са че изгубих сила,тренирам с по-малко кг от преди,губя маса немога да кача изобщо и ако кача ги свалям много бързо,както и обема на мускулът не само кг.И все по трудно някак мисля че мускулът ми се напомпва по време на тренировка.Прекалено бързо спадам ако не тренрам няколко дни...Храня се добре 4-5 пъти дневно 5 дни в седмицата тренирам.Да четох доста неща защото имах и контузия на ръката от претрениране поне така установих от прочетеното и питането на ‘’инструктори’‘.Починах 2 седмици не съм ходил в залата надявам се че тази почивка цялостнно се е отразила добре.Може би бъркам някъде в тренировката или храненето,незнам но е факт че тръгнах надолу,ако искате ще ви дам повече инфо за тренировките хрането и т.н.т. Много ще съм благодарен ако можете да ми помогнете по някъв начин благодаря ви предварително !
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 18.02.15 12:08.
18.02.15
14:23
Опиши подробно тренировките и храненето си, ако искаш помощ.
18.02.15
14:34
Тренирам 5 дни в седмицата,Гърди По 4 уражнения,гръб-по 4-5 упражнения,крака-4 упр,рамо-4 упр и трапец-2 упр,ръце-3-4 бицепс и 3 трицепс.Храня се по следния начин закуска,обяд,следобена,вечеря и нещо малко преди лягане.В менюто ми всеки ден има месо плодове и зеленчуци.Като месо ям от 1 до 2 пъти в деня зависи.Добавки не приемам от известно време тъй като имах проблеми с нервите-сърцебиене и т.н и не трябва да пия определен период от време.
18.02.15
15:22
Има ли вариант да започнеш консумураш по големи количества от нещата които изброи че консумираш?
18.02.15
15:34
казано от Ilian Icov на 18.02.15, 14:34:
Тренирам 5 дни в седмицата,Гърди По 4 уражнения,гръб-по 4-5 упражнения,крака-4 упр,рамо-4 упр и трапец-2 упр,ръце-3-4 бицепс и 3 трицепс.Храня се по следния начин закуска,обяд,следобена,вечеря и нещо малко преди лягане.В менюто ми всеки ден има месо плодове и зеленчуци.Като месо ям от 1 до 2 пъти в деня зависи.Добавки не приемам от известно време тъй като имах проблеми с нервите-сърцебиене и т.н и не трябва да пия определен период от време.
По - подробно - колко повторения с каква тежест на какъв процент от макса /или колко близо до отказ/ за всяка серия, колко и какво точно ядеш като грамаж и вид. Започни дневник и си вписвай всичко това, за да видим причината и започни да пиеш креатин, от него проблеми с нервите не се появяват.
казано от Lachezar Tomov на 18.02.15, 15:34:
По - подробно - колко повторения с каква тежест на какъв процент от макса /или колко близо до отказ/ за всяка серия, колко и какво точно ядеш като грамаж и вид. Започни дневник и си вписвай всичко това, за да видим причината и започни да пиеш креатин, от него проблеми с нервите не се появяват.
Защо му е този креатин?
18.02.15
17:49
казано от DEADLIFT на 18.02.15, 15:39:
казано от Lachezar Tomov на 18.02.15, 15:34:
Защо му е този креатин?
А защо не? Кой спортуващ не приема креатин, ако иска мускулна маса?
18.02.15
17:55
Редуцирай тренировките и смени програмата с тренировки за цяло тяло.
18.02.15
20:23
казано от Ilian Icov на 18.02.15, 01:48:
да през този период боледувах често имах и проблеми с нервите ,много стрес,напрежение и т.н.т но надали това е причината но незнам...
!
Това е причината! Когато се успокоиш, тогава ще се оправиш. Изисква се време. Съвсем не става въпрос да контролираш своето състояние и да си спокоен, това не зависи от волята. Ходи, тренирай, яж и така....
Най-добре иди си провери и кръвната захар за диабет ,че понякога се отключва от нерви и стрес както си писал, а и познавам 3ма души които го откриха след отслабване без видима причина - едно посещение до доктора никога не вреди така ,че най-добре не слушай никой друг освен специалист!
18.02.15
22:36
казано от Newbie на 18.02.15, 17:50:
Много хора ... не е задължителен креатина, въпреки че помага значително.
Ако губиш маса въпреки ядене и тренировки е задължителен, а ако те са наред и губиш маса, веднага на лекар.
18.02.15
22:57
Определено тренирам и се храня добре незнам каква е причината,правих си всякакви изследвания и всичко е наред..Незнам може би се дължи всичко на нервна почва,незнам.
18.02.15
23:58
Сигурен ли си, че не си злоупотребявал със забранени препарати? Просто питам, не се заяждам, за да го отхвърлим като възможна причина. :)
19.02.15
01:17
Да,преди година и нещо бях взел stromba,не направих дори и цикъл около 10 дни го ползвах и до там,друго не съм приемал.Ако съм взимал каквото и да е било ще споделя,все пак имам проблем и искам да го разреша някак.Мога до постна мои снимки ако желаете все пак да придобиете представа.
Мнението беше редактирано от Ilian Icov на 19.02.15 01:18.
19.02.15
14:41
казано от Ilian Icov на 18.02.15, 22:57:
Определено тренирам и се храня добре незнам каква е причината,правих си всякакви изследвания и всичко е наред..Незнам може би се дължи всичко на нервна почва,незнам.
Ние няма как да знаем дали се храниш или тренираш добре, защото нищо не си сложил. А с тая стромба си провери хормоните как са ти.
19.02.15
15:29
Това казвам,правих си всякакви изследвания всичко ми е в норма нямам никакви проблеми.А спрямо тренирането и храненето малко по-късно ще напиша подробно.
Мнението беше редактирано от Ilian Icov на 19.02.15 15:29.
08.03.15
22:12
Ако това на профилната ти снимка си ти поздравления. Много добре изглежда коремът ти.
Иначе най-вероятно е от стреса наистина, 95 процента от болестите идват от психиката, а когато си болен това ще повлияе със сигурност и на външният ти вид.
Как се чувстваш ? Нервен ли си, имаш ли натрапливи мисли, или някакъв друг ментален дискомфорт.
Ако има такъв и съумееш да го оправиш това ще повлияе и на развитието ти във фитнеса.
Но е много по трудно от колкото изглежда. Аз се опитвам да го направя от години и все още не мога да го постигна. Така че не мога да ти кажа как да го направиш. Но можеш да опиташ с медитация, йога, рейки или пък да отидеш на психиатър или на психолог.
И го прави за да оправиш психическото си състояние, а не толкова за да не отслабваш. Изключително важно е.
Ако искаш пиши ми на лично ще се радвам, ако мога да помогна.
09.03.15
18:33
На стресова основа може да се загубят доста килограми ... казвам от личен опит.
Приемай креатин може пък да не се възстановяваш добре ....