Стига се оправдавах :)

Темата е заключена.

19.02.15
14:09

Започвам този дневник с цел да престана да се оправдавам, да се взема в ръце, и да довърша този път работата до край!
Започвам го предимно насочен към себе си, за да следя сама прогресът, който надявам се ще постигна (blush), но се надявам и на вашите доста изчерпателни мнения, които чета из дневниците и не само :) Та така- 22 годишна, работеща на бюро по 8 часа на ден, все още студенстваща. Висока съм 162 см, и тежа 62кг.

С храната съм зле- не закусвам, на обяд хапвам предимно нещо бързо на крак (от скоро салата и малко месо) вечерята е нещо набързо приготвено, колкото да не е без хич.С месото не си пасваме много- рядко ми е в менюто, рибка обичам и хапвам, когато мога, яйца също консумирам, предимно домашни, на млечните съм каприз, залагам само на традиционното, но изварата не е сред тях..  Ма така ще е като съм решила да се изнеса от нас, и напуснах манджите на мама :D
Та така.. не искам да отслабвам както ми се наложи миналият път, в който стана без да искам-много работа, почти никакъв сън, много движение и накрая-13 кила по-лека, за сметка на сенки под очите, хлътнали бузи и въпроси от рода на “От какво си болна?”

Зони за работа-корем, бедра, дупе

И е време да с(В)и пожелая лека доработка и да се върна към работата : )

Темата беше редактирана от Lazarowa 92 на 19.02.15 14:52.

Добре дошла!

Какво спортуваш? :)
Липсата на закуска не е задължително да бъде проблем. Много хора го правят и се чувстват добре.
Идеята е като цяло да дадеш качествена храна на тялото си.

Успех! :)

20.02.15
14:18

Привет, привет :)

В момента главно “тренирам” издръжливостта си, понеже за година и нещо заседнала работа, установих, че доста ми липсва :/

Правя кардио, с което целя да започна полека-лека да се раздвиждам, и постепенно да изградя навик за натоварване. Сега, важно е да уточня, че тренировката е по около 20-30 мин., тъй като ме е притеснява факта, че може и да стане някой фал, ако веднага се впусна на дълга тренировка!
Иначе, ако се квалифицира като спорт- тренирам и тичане вкъщи с думите “Успах се”, тичам по градски транспорт, което рязко комбинирам с гъвкавост да влезнеш в препълненото метро, а после тренирам и техника за дишане при получаване на удари в ребрата от бабки и дядковци, борещи се за седящо място... :D

И след като успях да открадна малко време да се вмъкна тук, май трябва да отбележа, че днес хич не ми се хапва, карам на вода и кафе... Предполагам, че е от жегата в офиса, или от недоспиването ми... Както и да е, ще гледам по-късно да взема малко ядки, или кисело мляко- още не съм решила :)

Успешен слънчев ден, макар че на мен хич не ми е работно с това слънце навън, а да не говорим и че е петък, нали... :)))

20.02.15
15:19

Добре дошла и от мен!

Няколко идеи, откъде можеш да започнеш:
1. Здравият сън с достатъчна продължителност е важен за възстановяването на организма.
2. Диета аз самата започнах, като първо атакувах вечерята. За вечеря избягвам всякакви въглехидрати ( плодове, зърнени, хляб, сладки, безалкохолни, сокчета).. Тях гледам да ги вместя до обяд. Като цяло избягвай на захар, в каквато и да е форма - нищо, че е със солен фкус, всички въглехидрати се разграждат до захар. Алкохолът и пърженето в олио също не са никак добър вариант :)
3. Поинтересувай се от тренировките с тежести. Те са наистина основния елемент в цялата тренировка.
4. За да не хапваш, каквото свариш, ще е добре да си подготвяш храната от предния ден и да си носиш със себе си.
5. Доброто настроение и позитивното отношение са най-важни. Няма по-голям стимул от това да видиш резултат.

Успех, момиче! (F)

Мнението беше редактирано от GoldenFlower на 20.02.15 15:41.

20.02.15
17:47

Здрасти Златно цвете :), благодаря за насоките (F) (не е златно, ма се опитах хахах)..Та относно сънят- за мен всичко, което е под 12 часа, просто не е достатъчно... обичам да си поспивам.. така де.. за мен с пълна сила важи- Проспа си младините, ма кво да направя, по-силно е от мен (wasntme) ! Захар рядко консумирам, ако ще я ям е шоколад, иначе кафето е чисто, сокчета и другите им там подобни газирани щуротии не пия, така че рядко имаме срещи с нея, но се случват и често са пагубни за мен  (giggle), пържено.. хм, пържено също не ям често, даже почти мога да кажа, че съм го изключила, и то поради причината, че няма кой да седи на котлона и да се разправя, предпочитам фурната, и там всичко, което само се готви, и не ми изисква вниманието (y) ! Замислила съм се вече да взема да се сдобия с едни гирички, така да си разцъквам... Относно храната от вкъщи- да, одобрявам го, и подкрепям, а и да си признаем- икономично идва, при положение, че за един нормален обяд се дават 5-7 лв., но тук проблема ми е, че не мога да ям едно и също нещо два дни, така че ще се поровичкам из дневниците, за да намеря рецептички :))))

Такаа да допълня- хапнах едно кисело мляко в крайна сметка, насилих се да ям, явно мозъка ми е взел насериозно, че ще отслабваме и не ми праща сигнали за глад! До момента записвам и 1,2л. водичка, и да речем още 200мл. от кафета..

Засега вечерята мисля да е някво гюведже!

Айдеее работният ден е към края си, а на мен ми дойде страшен пауър..- винаги в петък, винаги по това време :D

23.02.15
14:31

Добър дееен! Минавам само да си призная как му отпуснах края почивните дни... Та съботно хапнах още едно от петъчните гюведжета, а вечерята беше от таратор с пилешко бльо... и май имаше и 2 филийки пълнозърнест хляб.Прибавям и чистене вкъщи, и двучасова разходка из парка, с любимото същество, което реши да хапне царевица на пара, от която си чопнах 2-3 лъжички, заради щедрата доза маргарин, която насипа жената... Направо ужас! Сигурно от 10 години не съм яла маргарин, и ми се сгади...

Неделята премина в суетене около барбекюто вкъщи, та прибавям 1 пържола, 1 карначе, малко снежанка- домашна, и картофено пюре една лъжица, 1-2 филийки хляб, 2 ракийки, и бонбонче шоколадово имаше, и някво друго десертче имаше... И оттам мили хора, след като вече нямаше място за ядене, реших, че и при татко ми ще мина, където трапезата не се различаваше особено, но добавям малко картофи, задушени, от които наистина взех един....

Тааа... омазах се и следователно днес цял ден не ми се яде, явно съм се натъпкала до пръскване, едва успях да се насиля да хапна една салата, и карам на вода и кафенце, а месо не желая да виждам скоро...

Важното е, че успях да донеса хубави и доста едрички домашни яйчица, които смятам да включа на вечеря!

С водата поне днес съм добре, очевидно ми се пие, защото до тук поне съм на 1.5-7л., в предишните дни нещо нямах толкова желание за нея...

Правих в събота коремни преси, от които усещам приятна мускулна треска, само че имам проблем с бедрата и дупето, каквото и да правя като упражнения за тях, обикновено след това усещам в бедрата, ама в дупето явно нещо бъркам, защото никак не усещам да се е вършила работа за него... Някакви идеи за упражнения?

Поздрави и успешна седмица! (sun)

Мнението беше редактирано от Lazarowa 92 на 23.02.15 14:32.

23.02.15
22:26

Добавям още към литър водица, вечерята беше бъркани яйца с малко мазнина, и зелена салата! Тренировката, която направих беше 30- мин хиит кардио, признавам изпоти ме леко! Доволна съм!

24.02.15
14:58

Юхуууу, пак съм аз (giggle)

Минавам да се отчета, докато шефа не гледа..хаххаха

Денят започна с кафета- 2 бр., и един банан, защото много ме гонеше глад... станно ми беше чак, не съм свикнала....

Обяд: както напоследък и днес беше салата- шопска, и 1/2 от пълнозърнестата филийка хляб, която ми сладнеше, не знам дали само на мен са ми сладки, или попринцип... беше ми странна, реших, че е бъкава може би с добавена захар, и я оставих..

Вечеря не съм мислила още, все ще изкочи нещо, гладни няма да останем (whew) :D

И такаа- до тук водица около литър, макар че се пресолих със сиренето от салата и ме кара да пия, така че може би ще ударя към 2 литра, без да броя кафетата!

Ми това е засега, ще обмисля как да се поизпотя после, макар че хващам в себе си копнеж за тичане, та може и да си “начешам” крастата, дет се вика и да се пораздвижа в парка до нас :)

Много ми се иска да започна да тренирам и сутрин поне по 30-40мин., но засега силата на 5-те мин още сън надделява! Макар че отчитам и прогрес- започнах да си чувам алармата в 6:30, наблягам на чувам (wait) , може би след още седмица ще започна и да реагирам на нея... Та, такива ми ти размисли вторнишко след обяд..(wasntme)

Да добавя хапването за вечеря, което изобщо не беше като заплануваното... - 2 сандвича с филе и кашкавал, с две хапки сирене, от пълнозърнест хляб и 2 чаши бяло вино :) Умрях си на яд, идеят ами беше да хапна хубава пържолка със слата айсберг с царевица, ама не би- ЧЕЗ реши да има авария, и да ни лиши от лукса наречен ток.. Виното беше за сгряване, понеже се отоплявам на ток.
Направих и 40 мин. HIIT CARDIO, а копнежа за тичане задоволих с 10-15 мин на място вкъщи, но се накефих, нищо, че не е като на въздух.

Мнението беше редактирано от Lazarowa 92 на 25.02.15 12:34.

25.02.15
12:49

И така, днешният ден започва с обичайните ми 2 чисти инстантни кафета, като сега допивам второто :))
До момента съм на 900мл вода, някак си още от сутринта ми се пиеше, макар че ми е  малко неудобно да излизам постоянно до тоалетна (giggle). Хапнах към 11 едно кисело Верейско мляко-3,6%, а за обяд все още не знам какво, тъй като днес няма да си използвам почивката, за сметката на ранно тръгване...

Замилих се, че започнах на 19, а се чувствам добре, като изключим някои изпускания откъм храна! И в тренировките съм постоянна, всеки ден, наистина все още не мога да ставам рано и да включа една  сутрин, но поне се раздвижвам.

25.02.15
23:22

И тъкмо, когато се похвалих, реших да изпусна нещата- вечеря картофи със сметана, колбас и топено сирене, две малки фпх, 3 чаши вино и буено! Не правете това у дома си ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1