24.02.15
17:33
Уместно ли е според вас да заменя овеса сутрин с картофена супа или е по добре да го заменя с варени макарони,комбинирани с малко сирене(или извара) :?
24.02.15
17:33
Стига да отговаря на нужните ти макронутриенти в това хранене, а и да ти е вкусно - уместно е.
Стилиян Петров? (wave)
Aз не бих го сменил овеса. Макароните дори да пише че са пълнозърнести, пак нямаш гаранция. Картофите гледай да не са в крем-супа, защото се завишава Г.И.
Ползвай ги за разнообразие, не всеки ден. A oвеса може по много начини да се направи, не само с кисело мляко.
отпада супата ;Д един месец ще хапвам варени яйца за закуска през интервал от два дни и макарони през останалото време ;)
25.02.15
12:42
казано от St_Petrov на 25.02.15, 12:20:
отпада супата ;Д един месец ще хапвам варени яйца за закуска през интервал от два дни и макарони през останалото време ;)
Защо не и яйца и овес всяка сутрин? Не се застъпват на макронутриенти така или иначе.
Мнението беше редактирано от Dale Cooper на 25.02.15 12:43.
Хора, кажете ми моля, някаква алтернатива на стевията, защото не мога да я понасям. Използвал съм натурална, шоколадова, ванилова, но просто ми е отвратителна, с някакъв празен вкус. Малитола здравословен вариант ли е? Гледам, десертите по диетичните щандове всичките са с малитол, ако стават то мога да се утешавам с тях понякога. Мислех си и за ксилитол, но това ме отказа Use in 1 to 1 ratio like sugar, т.е. ще излиза твърде скъпо.
^ Ako e в смес със нещо, сложи малко плод, така ще имаш малко истинска плодова захар (20% примерно) и останалото да е от стевията. Иначе сама по себе си тя не е 100% сладка, на някои рецептори на езика въобще не влияе, поне при мене. За други подсладители - не знам
казано от Dale Cooper на 25.02.15, 12:42:
Защо не и яйца и овес всяка сутрин? Не се застъпват на макронутриенти така или иначе.
+1 (y)
Аз винаги ги комбинирам така. Накисване от предишната вечер, на сутринта 1 котлон за 5-10мин и закуската е готова