ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.02.15
11:04

28.02
Сън: 22.45 - 7.30 + 1 час следобеден сън
перфектно.
Макар че 7.30 не е представата за съботно излежаване.
Храна:
- 3в1, парче дом. питка + шпек салам под. 100гр
- кокос ок. 50 гр  + кокосовата вода 30-40мл.
- парче царевичен кекс + печен суджук 250 гр.
- aйрян
- 2 ябълки, 2 киви
- варен лимец 70 гр. суров + 100гр. котидж

Бележка (към Боби : ) )

Пробвах съвета ти за кокоса. Тирбушонът свъ

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 28.02.15 20:44.

28.02.15
11:30

Кобре,какво не прави грима и фотошопа:)

Не съм го пробвала това,но може да е полезно,поне ми се струва лесно:)

Винаги ми се получава това с почукването с опаката страна на ножа!
Предполагам, че за това говори и Мира. :)

28.02.15
13:56

Мисля да поразсъждавам тук.  По спомени, че си унищожиш старите записки. 
Да ми остане за в бъдеще, ако забравя.

Последните 7-8 години виждам храната като съставки, а не вкус. Целта винаги са протеините. Другото може и търпи компромис.

2008?-2011 - началото.
Храната: каквото има, когато има. :) Соя на корем, фъстъци, извара, овес, дробчета, хляб, яйца, млека. Тези неща ме изхранваха години наред, набавяха ми протеина и се чувствах страхотно. Нищо не съм отказвала, гледах да има колкото се може повече протеин.
Тренировка:
Започнах, за да съм по-близо до трибоеца. Разбира се ;) Той прекарваше доста време в залата.
Първо с идеята да сваля някое кило.
Изключителна слабост, напълно нефелна. Не можех да клякам без тежест, за 10 клека щях да припадна. Не можех сама да си поместя 10 кг. Абе хубаво здраво момиче около 60 кг, ама кекаво.
Трибоеца ми беше измислил хубава програма, но аз, видите ли, реших, че ми е твърде тежка и реших да си платя на инструктор. 2-3 пъти ми правиха програми. Едни уникуми. В La Scala , В. Търново :)
Един млад хубавец, който си беше “контузил кръста”, беше инструктор. Много красив - синеок, като картинка. Дебелите лелки седяха с часове на колелата, той седнал пред тях да им бъбри и те го гледат и се топят :) Какво ми беше написал- имах ден за кардио и странична преса, но без крака. После ги дописа при раменете. :)
Правех кардио - малко преди и след тренировка , по 30 мин.
Гадост Скука. Никаква полза.
Правех корем всеки път.
Гадост. Скука. Никаква полза.
От страничните наведи с дъмбел талията ми порасна. Ужас!!! Щом ги спрях, намаля поне с 3 см.
До едно време следвах програмите. Не бях доволна.
Започнах да си тренирам сама с акъл и от трибоеца. Тренирах понякога по 6-7 дена без почивка, редувайки мускулните групи. Водих си домашен дневник. Как можах да го затрия ?!!!!
Напълно спрях корема. Усещах, че се натоварва достатъчно от другите упражнения—и сега мисля така.
Спрях кардиото.
Първите 2 години не кляках, нямах сила- карах на лег преса и уреди. После започнах с около 30кг.
Напади- боже мой! Най- трудното нещо на света. Започнах да ги правя чак 2012 година вкъщи и то без тежест.
Винаги наблягах на гърба. Постоянно. Все нещо трябва да скрие тоя голям дирник.
Справях се.
Засилвах се.
Имаше едно страхотно напомпване след тренировка.
Имах рамо и бицепс :)
По едно време в форума имаше опция в профила за най-добри постижения. Имах 60 тяга, 40 лежанка.
Първата ми тяга на 60 кила - на трети март беше :) После излизахме с колежки за празника и разни други неща ставаха, та помня точно. Имах чувство, че съм вдигнала света!!! Невероятно!!! След толкова години тренировки. (тук момичетата ги вдигат след 6 месеца)
После първо набиране подхват. После по няколко единички всеки път. После първи 2 набирания. И така.

Визия: супер ;)

2011-2012 студентски години, хубав живот.
Храна: Много соеви продукти, соев протеин, бобови, извара, малко месо - абе едва връзвах протеина. Но не съм гладувала. Доста въглехидрати. Задължително вафла всеки ден. Макарони с яйце и извара -  по цели тенджери.
И не ми се отразяваха въобще на теглото.
Имах “цикъл” с креатин и глутамин и добре ми се отрази.
Тренировката:
Бутащи -  крака, гърди, трицепс.
Дърпащи - гръб, рамо, бицепс.
Доста добре ми се получаваше.
Имаше един период, в който поради липса на средства ходих до една щангистка зала за 7.50 лв. на месец :) Само дето беше на 5 км. от общежитията. Всеки ден по 10+ км ходене. Там набирания, клек, лежанка. Доста заслабнах, под 57 кг. Талията ми стана почти 60 см.
Имаше и период, в който кляках 10х80кг. НАИСТИНА.Днес сама не го вярвам. Но аз слагах по 3 десятки от всяка страна на лоста. И кляках с тях. Инструкторът ме пазеше. Беше някакво чудо.
Тягата ми беше макс 1х95кг. Имам клип. Лежанката макс 65кг. Гребах със 60 кила.
После ... чудото свърши. Клекът започна да ми тежи все повече и повече. Накрая съвсем го спрях.
Да, спрях да клякам за сигурно поне 10 месеца. Играех си с лег преси и сгъване и разгъване.
След това пак започнах да тренирам крака - първо с тяга - помня любимите си 3х80кг, имам клип. :) После лека полека клек с 40-50кг.
Визията: не мога да се оплача. Много добре се чувствах, личеше ми че тренирам. Около 60-61 кг през повечето време.
http://shapie.bb-team.org/queenkobra/photos/10164

2012
След дипломиране - няколко месеца безработване ;) => живеене и хранене в къщи
Храната: Не особено добра. Повече въглени, малко протеини, купувах си допълнително извара, готови кюфтета, фъстъци, за да си набавям белтък. Ползвах соеви продукти. Преживях го ;)
Тренировката: Поне залата е безплатна. Бутащи - дърпащи.
Доволна от резултата. Скапвах се.

Между 10.2012-06.2013 минимална заплата, стажантско място.
Храната: Малко пари => малко месо. Хапвах яко ВВД, 250-300 гр въглехидрат на ден (охохо), повечко извара, евтино пилешко, дробчета. Цел-единствено на протеина да е достатъчно. 
Помня, че спорих със съфорумничките за ползата от ВВД при мен. И досега си държа на думата- чувствах се супер.
Тренировката: Мисля, че в този период започнах комплексните тренировки за цяло тяло, пак под влиянието на финансовия фактор. 3 трена на седмица - набиране,клек, лег, тяга, гребане, раменна преса. Доста трудно възстановяване. Добри резултати - хубава лежанка, 8х80 сумо тяга. Слаб клек 50-60кг серии.
Визия всъщност ... много добър резултат. Ядях въглехидрати до пръсване,а не качвах. Даже слабеех лекичко.

Между 06.2013-11.2013 - нова работа, по-добра заплата.
Храната: ядене на корем. Хубава храна, по много. Носих сума ти кутии в службата, плюскане на корем. Не отказвах почерпки с бисквити и бонбони- все пак нали тренирах.
Тренировката: купих си 2 дъмбела х 10 кг, после още 2х2.5 кг, и после още 2х2.5 кг. Започнах да разнообразявам фитнеса с леки домашни тренировки. Много хоризонтални набирания и много лицеви опори. В нова зала - по-скъпа, поддържах нивото на тежестите. 2-3 в зала, 1-2 домашни тренировки.
Визия: Качих. Почти 64 кг. Не е много, но се замазах, смених си гардероба. http://shapie.bb-team.org/queenkobra/photos/17978

Между 11.2013 и 05.2014 След лекото освинване и “нелюбезна” забележка, че с широки дрехи изглеждам по-добре се взех в ръце.
Храната: Меню, подобно на ВМ-НВД въглехидрати 60-70 гр, общо, 2-3 мини филийки хляб, зеленчуци, но яко масло, свинско, заквасена сметана,4 яйца на закуска - резултат - висок холестерол  - общ над 7 и “добър” и “лош” много над нормата. Триглицериди - даже ПОД  нормата.
Според някои статии  -тази форма - висок ЛДЛ, ниски триглицериди - явно съм генетично обременена с нарушение на тези вещества. Всички в семейството са с такива проблеми.
Уплаших се, веднага спрях ексцесиите -  спрях свинско, минах на пилешко и спрях напълно яйцата за 1 месец - резултат - холестеролът падна с 1 единица САМО откъм “лошия” (общият пак беше над нормата, но HDL>LDL, което е добре. Това изследване беше пролетта на 2014. Сега пак ще си направя.
Тренировката: Не се промени особено. Винаги съм била редовна - 4-5 трена на седмица. 2 в зала, 2-3 домашни.
Визията: Страхотно усещане :) Отслабване почти 6 кг. Станах 58кг. Една лекота. Всички обиколки се свиха с 2-3-4 см. Пак нови дрехи. :) http://shapie.bb-team.org/queenkobra/photos/20314

06.2014-09.2014- промяна в режима на хранене - по-малко наситени, повече ненаситени мазнини, увеличение на въглехидрата, балансирано хранене. Качване обратно на 3-3.5 кила. Приемам го положително. Имам извивки. Имам гърди! :) Имам здрави бицепси и добра кръвна картина. http://shapie.bb-team.org/queenkobra/photos/21511

09.2014 - започнах дневник и мисля, че поддържам форма. :)

28.02.15
18:42

Мислех да ходя на зала, ама не.
Голяма умора, МТ+ нещо ми е тежко на корема, май от суджука на обед. А ми беше така вкусен :)
Затова леко раздвижване без тежести.

28.01
1. ТРИСЕТ
-  набиране 4х5
- лицеви опори 4х10
- клек СТ 4х15

2. ТРИСЕТ
- гребане ТРХ 4х15
- лицеви опори на ТРХ 4х10
- дълбок клек - асистенция ТРХ 4х15

3. ТРИСЕТ
- гребане с разтваряне встрани с ТРХ 4х10
- крънчове 4х15
- асистирани пистолети 4х5 на крак

Движение - 0 км
Пране на ръка (muscle) Чистене (nbad)
- лъскане във всички пози- изправена, на пръсти, наведена, клекнала, на колене :) (giggle) с препарат и парцалче на : интериорни врати 6 бр. от двете страни, антре и коридор- цялата ламперия, баня- всички плочки, кухня- всички шкафове 7 бр. отвътре и отвън + хладилник + разни дреболии :) Абе - бая се изпотих :) Изразходих цял флакон препарат. И за утре има.
Ако се чудите защо точно днес- ами защото за пръв път от 4 месеца температурата в апартамента скача над 10-12 градуса :) При такъв климат трудно се мотивирам.

01.03.15
12:01

01.03
Сън: 23.45 - 8.00
Прекрасно наспиване :) Е, легнах малко късно заради следобедната дрямка, но сутринта се събудих свежа със звъна на църковните камбани
Храна:
- 3в1, варен лимец 70гр. (суров) + котидж 100гр.
- ръжен хляб + печен суджук (свинско/говеждо) -250 гр.
- кокос 50 гр, 3 киви
- печени пилешки дробчета -300-400гр. + варен карфиол 300-400гр., с топено сирене
- бразилски орех - 6-7бр.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 02.03.15 11:28.

01.03.15
18:18

Вчерашната тренировка ми се е отразила добре - напрегнати мускули и МТ на задника ;)
Гърдите и рамената все още толкова натоварени, че с усилие правя 10 лицеви опори. Тия максове в четвъртък много ме сгазиха.

01.03
1. СУПЕР СЕРИЯ
- набиране надхват 4х5
- лицеви опори 4х10

2. Гоблет клек д дъмбел 4х12х20кг
3.  СУПЕР СЕРИЯ
- набиране подхват 4х5
- лицеви опори с крака на стол 4х10

4. плие с дъмбел 4х10х20кг
5. СУПЕР СЕРИЯ
- гребане с дъмбел 4х10х20кг
- флайс от лег 4х12х(2х10кг)

6. СУПЕР СЕРИЯ
- римска тяга с дъмбели 4х10х(2х10кг)
- раменна преса от стоеж 4х10х(2х10кг)

7. повдигане на крака от лег 4х10

Движение: ок. 2 км
Чистене
Лъскане на прозорци, чистене на гардеробите, търкане на мокетите, прахосмукачка и накрая подреждане на дреболии, което не е трудно, но отнема 2 часа. Не знам подозирате ли какво има върху гардеробите, високо под тавана- аз открих цял нов хабитат. Понеже през септември ме домързя да смъкна мръсотията оттам, сега ми излезе двойно :) Раменете ми  изтръпнаха повече от час да търкам с изпънати нагоре ръце. Е*а ми се майката,  но вече апартаментът е като нов.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 01.03.15 18:19.

01.03.15
18:24

Голямо лъскане е паднало :D

01.03.15
18:44

И здраво при това :) Ама така е- като живея сама, сама се оправям. :)

02.03.15
10:07

Малко позинги :)
(брех - ям на корем, а той слабее )

02.03.15
11:31

02.03
Сън: 23.00- 7.30 страхотно
Храна:

- 3в1, варен лимец (70 гр. суров) + кашкавал 80гр + няколко зелени маслини
- 1 ябълка + няк. бразилски ореха
- печени пил. дробчета 200-250гр. + ръжен хляб с маслоооо ;)
- кайма  слук и подправки 150-200гр. +1 фил. бял хляб + дом. картофено пюре + лъжица зелен боб
- парче какаов кекс 50 гр.
Еми у нас - при мамето неколко дни :)
Без тренировка днес.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 03.03.15 09:20.

03.03.15
08:07

казано от Queen Cobra на 02.03.15, 10:07:

Малко позинги :)
(брех - ям на корем, а той слабее )

При мен защо не се получава???Стига да не е много нахално-ще ти дойда на гости да ме вкараш в ред :).Чистя,готвя,пера.:)Време за реклама :)

03.03.15
09:21

Приета си :)

03.03.15
14:36

03.03
Сън: 22.45 - 08.00
с малка пауза в 5.30, иначе перфектен
Храна:
- 3в1, 1 фил.+ млечен пастет + парче печена наденица
-100 гр. бяло хлебче с маслини + задушено пилешко с гъби + купичка постна манджичка (лук, зелени тиквични и картофи) + 3-4 лъжици варен ориз + чаша бяло вино
- 2в1
- 100гр. хлебче с маслини + млечен пастет + 2 кюфтета

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 03.03.15 20:30.

03.03.15
14:54

Много умряло, уморено и мързеливо днес, без грам сила. Предполагам, защото съм в МЦ. Беше ми доста дискомфортно на тренировка, клекът ми тежеше на кръста и таза. Дано утре се освестя.
За залата има нови уреди и веднага пробвах на тях.
Машината за гърди е някак гадна - с дръжки, сочещи надолу и 20 кила много тежат :)
http://ivanbg.com/images/products/c6ec601eac994a284f86cbb9e3a3833f.jpg
ето я, тези дръжки я правят супер неудобна. Подчертавам си ги да си знам после каква тежест съм почнала.
Пек дека е много стабилен и се движи много гладко , просто прекрасно - харесва ми.
http://www.ivanbg.com/images/products/e888514d9b7e2283a2244225869c81e6.jpg
Има и уред за ръце, трябва да го сефтосам и него
http://ivanbg.com/images/products/3a37301eaecfa083bb9b9bee6aca5ffc.png

03.03
1. клек 2х6х61кг 2х6х51кг 1х6х41кг
2. машина за гърди с дискове седнала 2х5х(2х20кг) 2х7х(2х15кг) 1х10х(2х10кг)
3. СУПЕР СЕРИЯ
- сгъване за задно бедро 2х8х30кг 2х8х25кг 1х8х20кг
- разгъване за предно бедро 2х8х30кг 2х8х25кг 1х8х20кг

4. СУПЕР СЕРИЯ
- флайс на пек дек 4х10х20кг
- гребане с 2 пудовки 4х0х(2х14кг)

Движение: ок. 1.5 км. (скромно, ходих с градския транспорт :) )

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 03.03.15 20:56.

IS

03.03.15
15:43

Това в нашета зали ли ?

Тази машина ми се струва като за акцент на долната част на гърдите?
Тренирала съм 2 пъти на такава - много игра със седалката и положение на лакти-китки и ширина на хвата.
Предпочитам обратен наклон с щанга. Хахаха :)

03.03.15
17:20

Ne, залата е в Горна Оряховица, развива ме се :)
Машината е за горни гърди. Но мисля, че проблема е в дръжките, много изкривява китките, мислех, че ще блесна с десятки, но уви, едни тегави петици :) Ще чакам треска утре :)

Подвела съм се по външния вид, значи.
Онази, която пробвах аз, изглеждаше кажи речи по същия начин, но основно на долната част се акцентираше.
Миии..ако не ти е удобна, зарежи я и си щангирай свободно:)

03.03.15
22:25

Sтарая се да разнообразявам максимално тренировките - особено машините със свободни тежести са идеална алтернатива за базови упражнения.
http://ivanbg.com/products/new_products/10
ето тук четвъртата снимка , пише че е за горна част. Много ми е интересна механиката на движение (нямам особена “инженерна” мисъл ;) )- защо са така разположени дръжките. Макар че аз си играя с височината на седалката и има различно натоварване понякога си става хоризонтално бутане.
И другите уреди в залата са IVAN и много ми допадат- мога да кажа, че са ми много по-удобни и практични от други модели (в Търново бяха NAUTILUS и имам голям резерв към тях).
В Ловеч също сложиха нови уреди - единият е ето това чудо
http://ivanbg.com/images/products/ef370fdc258ae242abf1f8153c10e454.jpg
Води се “асансьор” - явно за асистирани набирания, но е нещо, което ми е много странно + е твърде високо и и направо си ме е шубе да се кача и да седя на това чудо, аз на стол като се кача, губя равновесие ;)

Днес стресирах майка ми че пия една шепа хапчета на ден - 3 калций с минерали (трябва да са 6 :) ), 2 мазнини, 1 хром , 1 ликопен и 1 витамин. Горката- уплаши се, според нея чак след 40тата година има нужда да се пият добавки.
+ вече 2 месеца пия КЛЕЕВА  тинктура и трябва да призная, че ми действа страхотно на храносмилането, никакви подувания на корем, не задържам и вода, абе и аз не знам как действа, но е добре.
Дали па не прекалявам със зобенето?

Резервирана си към Nautilus? Е ти ме уби. :)
Това, за мен, са най-прекрасните уреди!!!

Мисля, че имаш мегдан докато прекалиш :D

04.03.15
08:13

казано от Вероника Налбатска на 03.03.15, 22:52:

Резервирана си към Nautilus? Е ти ме уби. :)

Ахахахха, “Въпрос на вкус”, казало кучето и ...
Може би не изобщо към всички, но някои oт тях се движеха твърде несвойствено за мен ;) Може би защото на село сме свикнали да си излашкаме щангата/машината, така че да дрънчи и да се чуе, че некой вдига, а тези уредчета искат нежна ръка. :D

04.03.15
14:57

04.03
Отпуска :)
Сън: 23.00 - 6.30
(майка ми става рано за работа :( )
Храна:
- 3в1, 2 фил. многозърн. хляб + млечен пастет + задушено пиле с гъби
- печени пилешки дробчета ок. 300гр + салата айсберг с доматче + 1 фил. бял хляб + бяло вино
- чаша крем от грис с плодове касис (домашни)
- 20 гр. суров, протеин (шоколад)
- боб яхния + 2 яйца + малко зеле с моркови + десетина маслини
- 1 ябълка, 2 мандарини

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 05.03.15 08:17.

04.03.15
15:17

Хубаво е да си отпуска. Разходки на слънце, лежане цял ден.
Странно, нямам треска от вчера. Леко схваната съм, но без стандартната остра мускулна болка. Хм...
И днес едно мързеливо, може би защото вече години свикнах да тренирам след 5 часа. Тогава си хапнал, събрал сила...Въпреки това на инат дърпах тяга- малко криво и насилено, предимно с кръста, максът беше фал с додърпване, но не мога да оставя така наполовина 100 кила. ;)
Иначе тренировка с Елейко и Иванко - тъй че няма скатаване.

04.03
1. чуково гребане на машина с всяка ръка поотделно 3х8х40кг 2х8х30кг
2. сумо тяга 3х60кг 2х70кг 2х80кг 2х90кг 1х95кг 0х100кг (до коляно) 1х100кг 2х90кг 2х80кг 2х70кг 3х60кг
3. пулдаун с V ръкохватка 3х8х45кг 1х8х40кг
4. раменна преса 3х8х30кг 2х8х20кг
5. хоризонтален скрипец с прав лост (2 надхват/2 подхват/1 широк успореден) 3х8х50кг 2х8х40кг
6. хай-пул с пудовка 5х10х14кг

Движение за деня: 2.5 км

04.03.15
15:48

Малко проблеми:
От 3-4 години от време на време се сблъсквам с един неприятен проблем -  схващане на бедрата. Не се бях сещала поне 7-8 месеца. Днес обаче се поразходих из баирите на Горна и пак се обади.
Появява се при ходене нагоре под наклон. Започва като схващане и изтръпване, което понякога с продължаване на ходенето ескалира до сковаваща болка в целия квадрицепс или задните бедра или и двете.Налага ми се да спирам да си почивам, защото е доста остро. При спиране за почивка се успокоява.
При ходене на равно не се появява, само при наклон (изкачване на баир - такъв ни е градът : ) )
Помня  че една доста ярка проява беше, когото ходихме на разходка преди 2 години до една хижа по възвишенията около града - почти 7 км нагоре и с бая почивки заради глупавото изтръпване.
Забелязвам го най-вече по време на цикъл, което ме навеждаше на мисълта да не би да е недостиг на минерали/витамини. Но може би по-скоро съм запомнила тези периоди, защото тогава си обръщам повече внимание.

Какво не е:
- не е травма
- не е крампа
- не е мускулна треска
- не е предизвикано от тесни дрехи или обувки
- не е  свързано с преохлаждане или прегряване
- не се влияе от тренировките за крака
- не влияе на тренировките за крака
- не се влияе дали в момента пия витамини и минерали (схващам се и когато се суплементирам добре- калций, цинк, магнезии, витамини и пр.)
- изтръпват ми предимно задните бедра, но не единствено
- и може би предимно десния крак

Странното е , че не е постоянно, а спорадично явление, проявяващо се само при определена физическа дейност и не във всички случаи. Имах доста опасения да не са признаци на някакво сериозно автоимунно заболяване, но не се засилват, не зачестява и няма други проявления.

Извод : преди само го отчитах, сега със дневника ще се следя по-редовно да видя дали пак ще ми се случи.

04.03.15
15:56

При мен има същото явление на прасците. Като се позасиля дори и вървейки бързо на някой баир и се схващат точно както описваш ти. Явлението не съм забелязвал при никави други обстоятелства - бягане (стига да не е нагорнище), футбол, баскетбол, колело, вело и кростренажор. И никога не ми е идвало на ум да търся причината .... толкова съм свикнал с това ... като усетя и забавям темпото и ми минава и пак се засилвам ...

04.03.15
16:32

Ех, Марти, ще се мре :)

04.03.15
16:39

ЪпсурД ... ще ни мине като на ... баТки от Бургас слънчев загар :)

05.03.15
09:31

05.03 - Брей, как върви времето...
Отпуска!
Сън: 23.00-06.30 + още 30 мин след 7 :)
Храна

- 3в1, 2 фил. многозърн. хляб + топено сирене 50 гр. + кълцана пилешка наденичка 250 гр. (сурова) + 1 пил. кюфте (50гр.)
- 2 бананчета
- кайма с хляб, лук и подправки (на майка измишльотините ;) ) ок. 200 гр. + 1 фил. многозърн. хляб + салата (кит. зеле с 2 доматки, 1 варено яйце, маслини, лимон и зехтин)
- домашна грис халва (грис, краве масло, захар, канела) - ок. 100 гр. (мно’о вкусно)
- 20гр, суров. протеин (шоколад) с 2в1
- 2 фил. многозърн. хляб + топено сирене 50 гр. + кълцана наденичка 250 гр. (сурово) + половин BOUNTY :) Глезя се. ;)

Без тренировка.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 05.03.15 20:15.

05.03.15
15:00

??!

05.03.15
15:08

Хаха, а не може ли да е просто част от живота ;)

П.с Гледала съм повечето серии на Футурама и имам потник с планет експрес (blush)

Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 05.03.15 15:09.

05.03.15
21:00

Цитат:
Популярни заблуди:
Жените трябва да тренират по разделна схема.
Не е вярно!

Тази грешка се допуска не само от самостоятелно трениращи жени, но и от много треньори на дами, които искат да усъвършенстват своята фигура. При това трябва да се каже, че даже при мъжете разделните схеми на тренировка не винаги са целесъобразни. Това особено важи при цел за изграждане на мускулите, тъй като организмът отговаря с изразена анаболна реакция само на такава тренировка, която може да включи най-малко една трета от всички мускулни масиви.

Ако вие днес тренирате ръце, утре гърди, други ден гръб, после крака, то в крайна сметка може да се окаже ефективна само тренировката за крака, защото те са около 35% от цялата мускулна маса на женското тяло. Останалите тренировки за съжаление ще бъдат безполезни. Така че не вярвайте в такива разделни схеми, ако се стремите да усъвършенствате своята фигура. Комплексен подход, тоест работа за основните формообразуващи мускулни групи – това е най-правилната методика в кондиционния женски бодибилдинг.
Home-Bodybuilder

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 05.03.15 22:22.

05.03.15
21:25

казано от Queen Cobra на 05.03.15, 21:00:

тъй като организмът отговаря с изразена анаболна реакция само на такава тренировка, която може да включи най-малко една трета от всички мускулни масиви.

Ако трябва да съм по дежнтълменски тактичен, бих казал, че това не е подплатено с никакви проучвания. Ама понеже не съм тактичен, ще кажа просто, че не е вярно. Мускулна маса си се качва много добре и по сплит с тренировки, които не включват и една пета от волевата мускулатура, камо ли една трета, при това както от мъже, така и от жени.
Въпросът дали това е най-ефективният и бърз начин вече е съвсем отделен.

05.03.15
22:21

Споделям статията именно за да получа и други мнения. :)
Това, което съм подчертала ми е направило впечатление. Все пак самата статия не включва подробни данни, а само изводи.
Макар че по-комплексната тренировка безспорно има предимства.

06.03.15
09:50

казано от Queen Cobra на 04.03.15, 15:48:

Малко проблеми:
- изтръпват ми предимно задните бедра, но не единствено
- и може би предимно десния крак

Странното е , че не е постоянно, а спорадично явление, проявяващо се само при определена физическа дейност и не във всички случаи. Имах доста опасения да не са признаци на някакво сериозно автоимунно заболяване, но не се засилват, не зачестява и няма други проявления.

Имах подобен проблем преди години, дори ходих на съдов хирург, че ми се подуваше и глезенът. Оказа се, че ми е паднал напречния свод на стъпалото и от там идва проблемът. Пък ходех и със супер неудобни високи обувки на платформа. Плоскостъпието оказва много силно влияние върху натоварването на краката и ставите, особено при ходене.

06.03.15
12:13

Mда, логично.
Пише и че предизвиква болки в кръста при продължително стоене, които ОПРЕДЕЛЕНО имам и съм имала винаги - при повече от 1.30-2 часа неподвижно стоене права, ми се появяват ужасни болки в лумбалната област, които ме карат обезателно да приседна на земята. Тези болки винаги съм свързвала с изкривената си стойка при седеж - някаква лека кифоза - която не е диагностицирана, но е очевидна :) +  не обръщам внимание, защото не ми се налага да стоя права неподвижно и затова проблемът се е появявал само веднъж годишно - при неколкочасовото чакане на опашки за настаняване в общежитие. :) Което пък не ми се случва вече 4 години :) Така че са само блед спомен, но предполагам, пак биха се появили.
Малко размисли за “паднал” свод.
Не нося тесни и високи обувки редовно, а последните 5-6 години изобщо.
Нямам болки в самите стъпала.
Нямам наднормено тегло, не тичам.
+ странното е, че имам хубав отпечатък от стъпало - елементарен тест за плоскостъпие.

НО:
Болките в кръста при продължително 2-3 часа стоене права.
Схващанията на дебрата при изкачване на наклон.
Подметките и токовете им се износват доста по-силно от външната страна,
+ осезаемо заставам на външния ръб на стъпалото при стоене,
+ мазолчета от външната страна на ходилото и в средата му.
+ редовни проблеми с външната част на ноктите на малките пръстчета- миниатюрни нокътчета- 3-4 мм са, но се забиват в пръста и болят.

Правя си извод, че ЯВНО имам някакъв проблем, който е свързан със стъпалата.
Благодаря ти, Zozo!!!
Замислях се за всякакви ужаси като МС и АЛС и пр.с тези схващания Но стъпалата се оказват една много важна основа, върху, която се гради цялата останала мускулатура и моторика на тялото.
Ще си обърна внимание!

06.03.15
12:29

Продължава да ми е интересна и горната тема, за комплексната тренировка.
Да , в кратичката статия няма изложени никакви доказателства, а само изводи.
Изобщо не твърдя, че мускулна маса не се качва  добре и по сплит с тренировки, които не включват и една пета от волевата мускулатура, и от мъже,  и от жени.
Така е, качва се, особените цели на бодибилдинга го изискват.
Но може ли да се каже че съветът да се тренира по-голям % от мускулатурата в една тренировка (описателно казано над 1/3) от средностатистически трениращ  за здраве и добра форма- т. е. повишаване на  мускулния тонус, намаляване на % телесни мазнини и за добро самочувствие - е принципно погрешен и непрепоръчителен?
Или точно обратното?
На каква база мнозинството от активните потребители на форума препоръчват комплексна програма, включваща всички основни мускулни групи в една тренировка или комбинация на поне 2 от тях?
Самият ти,  Боби, се придържаш към подобна схема на тренировка, активираща доста голям %  от скелетната мускулатура (може би с друга ясно формулирана цел, разбира се) ;)
Не е ли доказано, че организмът наистина отговаря с изразена анаболна реакция при тренировка за крака (които са голям % от скелетната мускулатура)?

06.03.15
13:46

06.03. Отпускааа!
Сън 23.45 - 6.30 бляк + 1 час следобед
Храна:

- 3в1, 3 яйца + 1 банан
- свинска пържола ок. 100гр. + парче ръжен хляб (ок. 50 гр.) + десетина маслини
- карамелизирани тиквени семки (малий ;) ) 80гр.
- ръжен хляб с кашкавал 80гр.
- 1 ябълка
- спагети 50гр (сурови) + 2 суп. лъж. “Италиански зелен сос”(некъв шит) + кайма 250 гр.

Сбърках с каймата. Уж пак Стара планина (само такава вземам, качествена е), уж на същата фирма - нашия си Месокомбинат Ловеч, ама гадна, гадна ... И солена. Язък! Ще ме откажат и май само месо чисто ще вземам.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 06.03.15 19:45.

06.03.15
16:11

06.03
6 кръга от
1. набиране х5
2. лицеви опори х10
3. клек СТ х15
4. крънчове х20

Движение - 4 км

Едит: Щях да ходя при трибоеца, затова не тренирах повече, нито си починах, нито свърших нещо полезно следобед....
Обаче шибаните маршрутки ПАК  не минават през центъра на града, ерго чаках 30 мин на студа нахалост. После се разходих до Лидл да не е без хич студуването и по закона на Мърфи ме наваля сняг и се прибрах само с килограм карфиол, защото нямаше нищичко изгодно.
Много съм бясна, ще си направя билков чай :)

За днес - толкоз ;)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 06.03.15 18:25.

07.03.15
09:00

07.03
Сън: 22.30-07.30 бива
Храна:

- 3в1, ръжен хляб + кашкавал (100гр)
- 1 фил. ръжен хляб + кашкавал 70 гр.
- слънчогледова тахан халва (50% тахан, 50% захар :) ) ок. 50 гр.
- 1 фил. Вита със сирене(гадно и солено) + пилешко бутче +  кис. краставички
- 1 пил. шишче 100гр. +  броколи 250гр + бяло вино
- пшенични ядки + пшеничен зародиш ок. 100гр. + кис. мляко 200гр. + 50 гр. ядки(орех+бадем) + 1 лъж. пчелен прашец

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 07.03.15 20:50.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1