28.02.15
15:57
Може би не ми е правилно заглавието, но искам да попитам дали някой е забелязвал в някой магазин, йогурт на Dannon Light&Fit;.
За по-добро обяснение, става дума за този:
http://www.lightandfit.com/light-yogurt/light-and-fit-greek/banana-cream
Проверил съм някои супермаркети, но не намирам такъв, а държа да е същия, заради хранителната му информация.
Кое точно те грабна в хранителната му информация?
Artificial flavours, acesulfame, sucralose, potassium sorbate, xanthan gum, sodium citrate….все хубави съставки. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 28.02.15 21:36.
01.03.15
11:22
#2
Доста са ми бедни знанията относно тези съставки (а и не ме касаят), интересува ме единствено, че мога да си набавям протеин от него. А и ще се радвам да се придържаш към темата, ако знаеш къде може да се намери в България, тогава да споделяш мнение. :)
01.03.15
11:44
#3
По темата: едва ли тук много хора се интересуват от техните продукти; не съм срещала въпросния йогурт; на твое място бих се свързала с представителството на фирмата в България, за да ги попитам дали зареждат конкретното мляко, дали обмислят да правят внос и т.н. Ако искаш точен отговор - такава би трябвало да е процедурата.
Извън темата (според теб), но баш по темата: “хранителните” съставки, които Маргарита е извадила от съдържанието на йогурта, заслужават да им хвърлиш по едно око, защото си в грешка, че не те касаят. Всичко, което вкарваш в тялото си, те касае. Иска ли ти се или не, така стоят нещата. :)
На 150 гр йогурт има 12 гр протеин.
В 100 г извара има доста повече протеин (ако желаеш да си го набавяш от млечни продукти) / http://www.bb-team.org/hrani/id/111214_izvara-palnomaslena /
Като споменахте данон... На една колежка баща и започна работа в данон като контрол качество или нещо такова. Малко след това и забрани изрично да купува продукти на тази марка
01.03.15
12:33
#5
казано от Дока на 01.03.15, 11:51:
Като споменахте данон... На една колежка баща и започна работа в данон като контрол качество или нещо такова. Малко след това и забрани изрично да купува продукти на тази марка
Е то и на мен майка ми работи в лаборатория за контрол и химични изпитвания и мога само кажа, че масата народ тъне в огромна заблуда. Дори и минералната вода не е толкова минерална, а малко повече чешмяна, ама карай. За млеката и колбасите пък са едни филми. Качествен пълнозърнест хляб ако някой си мисли, че си купува, то по-добре да си избие тази мисъл от главата.
Но това е положението в България. Колкото до Данон, в Щатите ги глобиха с около 20 млн за невярна реклама за млякото си, за същата Активия, за която тук ни промиват мозъците от реклами през 5 минути, как била полезна за стомаха, за по-добро храносмилане и други глупости. Пък то си е едно обикновено нишесте с едно кило захар в него. Същите Данон са и причина да се наложи и като практика производство на кисело мляко от сухи млека и без Лактобацилус булгарикус. Общо взето лайняни продукти имат, но с много силен маркетинг.
А който иска здравословни продукти - на село, къртовски труд, селски фитнес и сам да си ги отглежда.
Данон скоро няма да произвеждат и тук, скоро производствената им база(която е в центъра на София), ще се ползва главно за ишлеме на други фирми.
Тази индустрия е много интересна.
А който иска да му се изследва каквото и да е мляко, имам възможност да помогна и то с най-добрата лаборатория засега, в България ;)
Има марки, чиито закваски осигуряват преживяесмост на бактериите толкова, колкото да кажат че си има, демек дори и да не е йогурт, пак не е сигурно че на 5-6-ия ден няма да е само вода и някаква мазнина.
Дълга е темата МНОГО, скоро ще бъда и по-компетентен.