02.03.15
18:29
Здравейте, колеги. Пред голяма дилема съм, какво да си взема : АРГИНИН или КРЕАТИН ? Искам да качвам чиста мускулна маса. Благодаря Ви, предварително! Знам, че едното е за покачване сила, а другото за напомпване и възстановяване. Но се чудя, кое е по-добре да се комбинира с BCAA?
Както сам отблеязваш, двете добавки имат различен механизъм на действие и съответно различен ефект, така че отговорът зависи от целите ти. А освен това няма пречка да ги приемаш и двете.
04.03.15
17:08
казано от Boby_ на 02.03.15, 19:12:
Както сам отблеязваш, двете добавки имат различен механизъм на действие и съответно различен ефект, така че отговорът зависи от целите ти. А освен това няма пречка да ги приемаш и двете.
Благодаря ти, брат. Но, ако взимам глутамин. има ли смисъл и аргинин? Като, цяло гоня мускулна маса.
Какво би избрал ти ? Благодаря за отговоря
казано от Bix Handzhiev на 04.03.15, 17:08:
казано от Boby_ на 02.03.15, 19:12:
Благодаря ти, брат. Но, ако взимам глутамин. има ли смисъл и аргинин? Като, цяло гоня мускулна маса.
Какво би избрал ти ? Благодаря за отговоря
Глутаминът се метаболизира до цитрулин, аргинин, глутамат и пролин, така че на теория ако взимаш глутамин, е излишно да добавяш и аргинин. Ако съдя обаче по собствения си опит, когато добавя аргинин отделно преди тренировка, усещам по-добро възстановяване.
09.03.15
22:53
Аз бих взел креатина ... след като той възстановява много по - бързо и дава сила .. спомага да дигаш повече следователно и от там идва ключа за покачване на ММ ...