01.01.06
16:54
Здравейте,
В четвъртък включих в тренировката си за крака прасеца,но с едно упражнение различно от онези изпълнявани до този момент от мен.
Преди правех само калфмашина с 25кг и почти никога не съм имала силна мускулна треска.
Този път обаче направих упражнение,което в общи линии представлява :
Стоеж на съответния крак ,който се тренира, от по-високо място ( в случая една 5 см рампа) и пълни амплитуди на повдигане.До сега това упражнение съм го правил и дори съм слагала тежести ,но амплитудите не бяха напъллно пълни( или поне сега го оценявам така) ,но онзи ден без тежести и направих мн трудно 27 (с цел да стигна до 30 но уви не се получи),втора серия 25 и трета 25 мнооого трудно.Резултатът бе слаба мускулна в четвърък още,ужасна болка в петък при която най-добре се чувствах като ходя на пръсти само..(което на мен не ми е проблем защото все пак смъ момиче и малко по височките обувки оправят положението),но това което съпътсваше треската беше лек сърбеж,който като че ли беше от самия мускул.Трудно ми е да го опиша.За първи път ми се е случвало такъв вид мускулна треска...при положение че преди при по малки амплитуди с тежести пак съм имала....И в събота имах мускулна треска и то доста силничка,а днес вече почти не я чувствам...
Моят въпрос е да продължавам ли така да го тренирам прасеца....и след това пак да имам 3 дена мускулна до следващата тренировка крака (не ме плаши мускулната треска,а дали не мога да си доведа някоя травма или контузиика по този начин) или да намаля нещичко. :wink:
Прасеца ми е 39см и моята цел е да го стегна.Тоест стремя се към серии от по 30 нагоре. :?
01.01.06
22:14
Явно си стресирала мускула с различен вид натоварване и затова е реагирал така. Претоварила си го.
Принципно с течение на времето мускула ще привикне на този стрес и мускулната треска ще намали.
Препоръчвам ти все пак да се предпазваш от всякакви претоварвания. Като за начало прави упражнението без тежести и намали повторенията и/или сериите, така че мускулната треска да не те държи повече от 2 дена. И постепенно увеличавай сериите/повторенията + допълнителна тежест(при необходимост).
Мое лично мнение, е че ако не усетиш парене в прасеца нищо неправиш. При мен така седят нещата и с корема, тези мускулни групи ги тренирам по следния начин: Целта е да минеш границата на някаква по- малка бройка , при която усещаш вече парене и да направиш още няколко повторения, без да стигаш до отказ. Не съм фен на сериите до отказ.
В твоя случай май наистина си ги стресирала повечко, но неспирай да ги тренираш по този начин, все пак това е целта.
Значи искам да уточня,че и аз по принцип се стремя към такъв ефект ,но това е мускулна треска която никога не съм усещала досега и не е парене а си е направо сърбеж по или от самия мускул и то повече от 24 след тренировката....определно ги бях претренирала..и сега просто ще махна тежестите.
Не се притеснявай, че мускулната треска продължава няколко дена, нормално е! Явно предното натоварване на прасеца е било доста по- леко от сегашното. Екстра, че си намерила подходящото натоварване, аз дълго време го търсих (правя на лег пресата, може да пробваш). Упражнението, което правиш не е рисково, така че всичко ОК, според мен даже може въобще да не вкарваш тежест ами да се качиш на по-висока платформа, за по-добро разтягане.
Прасеца много боли при претренирване, особено ако има и крампи...
buhtata,
аз прасец по принцип съм тренирала с калфмашина,с дъмбели,с лег преса ма такова чудо не бях виждала ма честно казано колкото повече говоря за него все повече взема че ми харесва...май така ще карам докато ми мине мускулната пък после ще слагам и по-големи тежести... и преди винаги съм усещала лека умора може и малко мускулна на прасеца ма такова не бях..ама както са казали хората всяко нещо си има първи път.Явно ми е било крайно време да видя сефтето на това нещо,дето му викат жестока мускулна... :lol: