05.03.15
19:53
Здравейте!
От доста време се ровя из сайта и чак сега си направих регистрация тук. Реших да започна и аз дневник.
Та, моето положение... на 20 години съм, тренирам - вече доста по- сериозно от преди, по- мотивирана съм.
Започнах да правя упражнения вкъщи когато бях ... 10 клас, защото ме беше срам да ходя на фитнес, та заради тази моя глупост сега се чудя къде ми е бил умът. Както и да е. Хранех се здравословно, е разбира се,си позволявах и малко сладко - шоколад, бисквити, сокчета, но като цяло се стараех да е рядко.
Всичко добре, започнах и да тичам лятото на стадиона почти всеки ден и се чувствах добре. Забравих да спомена, че съм висока 171 и в момента 55 кг.
Известно време имах проблеми с храненето и тренировките и бях стигнала 48 кг - ужас. Отмина този период.
Тренирах си, хранех си се, но колкото и да свалях кг, имах си целулит по дупето и бедрата. Не личеше толкова до лятото на 12 клас - не съм спирала тренировки и не съм се тъпкала с боклуци.
Прочетох това онова и се видя, че без тежести няма как да стане работата.
Миналата година тръгнах на фитнес - до лятото, положението беше почти добре, докато не се наложи да замина за Америка - СУПЕР.
Върнах се 2-3 кг отгоре - 57 , но вече си ги свалих.
Започнах отново фитнес и сега вече след много приказки и статии - тренирам с тежести, наблягам на силови тренировки. Всичко си харесвам, коремът ми е стегнат, даже си имам леко плочици вече... но краката са ми слаби и този целулит се вижда и то просто като си стоя права ... да не говорим седнала. Сега съм на режим на хранене. Ще видим дали ще има ефект.
Дано успея до лятото да изчистя положението - срам, не срам - това си е истината. :D
Реших да пиша тук, за да получа мнения относно тренировки за крака, за този проблем мой, защото ако не стана сериозна, лятото ще си ходя по дълги панталони.Тренирам по препоръки на трениращи хора, инструктори, но ми е интересно дали има хора с такъв проблем и как се справихте?
Темата беше редактирана от Виктория на 05.03.15 19:56.
05.03.15
20:33
Здравей :) На едни и същи години сме, имали сме и един и същи проблем, така че ще се опитам да ти дам някакви насоки съдийки от моят опит. Но като цяло има доста опитни хора тук които ще могат да бъдат по -конкретни.
Причините за целулита основно за които се сещам и които са най-често срещани : Дисбаланс на хормони (при мен беше това от части) - изследвала ли си ги? Неправилно хранене - можеш да се храниш ‘’здравословно’’ и пак да не е съвсем правилно. Дефиницията за това понятие е доста различна при различните хора. Така че може би ще е добре да си опишеш менюто. Друга причина е тренировките, по-точно липсата им и застояването но при теб я изключваме защото си тренираш и се движиш.
За тези причини се сещам аз, сигурно има и други, може и да не е само една, но това е най-общо.
Аз се справих с целулита след като си оправих хормоните които не бяха в норми след едно ужасно отслабване придружено от липса на цикъл. Споменала си че ти също си отслабвала рязко, хубаво е да провериш положението там. Също така изчезна когато се хранех палео (има инфо за този начин на хранене в сайта). Със сигурност не е единственият, не знам дали ядеш месо, но казвам какво проработи при мен и също при доста други хора е давало резултат. С балансирано хранене изчистено напълно от джънк и с минимум захар също се получава. Аз просто избрах този начин на хранене защото на мен ми е по-лесен и действа не само на целулита.
Другото клише е хидратацията - много плодове,зеленчуци,вода,чай. Но това си се знае от всеки мисля.
Добре е да се открие причината за да я поправиш по правилният начин общо взето. Може би като започнеш да попълваш дневника ще е по-лесно да се види и да ти дадат повече насоки. Споделих моят опит. Успех! :) (F)
ПС. Обожавам картинката на профила ти, that’s so me.. :D
Мнението беше редактирано от Teddy на 05.03.15 20:37.
Теди. (wave)Не само сме на една и съща възраст, но се и познаваме лично от преди много време!!!
Чела съм твоя дневник именно заради това още миналата година.
Ще видя този начин на хранене и ще опитам, но моя режим в момента ще опиша малко по-късно.
Благодаря ти за отделеното време! (F)
05.03.15
21:39
Познаваме ли се? :D Хм.. напълно възможно.
А моят дневник преди си беше често посещаван в предвид проблемите ми тогава покрай балета.. нищо чудно, то кой не го е чел :D
Моля (F)
ПС. Мисля че започвам да се досещам...имам те във ФБ, нали?
eдит: ъммм.. да,здрасти Вики! :D хаха
Мнението беше редактирано от Teddy на 05.03.15 21:44.
Реших да си напиша храненето вчера... понеже днес все още съм имала само 1 - закуска.
Закуска: преди университет 8:00 (yawn)
100гр. кисело мляко и 1 белтък
кафе с мляко
Към 11:00 - отново бях с чаша прясно мляко, тъй като имах лекция... и нямаше как да ям плод например
В 13:30 - 14:00 - около 200- 250 гр варени зеленчуци с 2 парченца топено сирене
Фитнес (muscle)
Вечерята ми беше към 17: 30 - около 100 гр пилешки гърди, варени и половин краставица, малко маслини - не мога да определя колко точно
Малко по късно откачих вече за нещо сладко ... и пих чай с мед .(shake)
Като цяло си личи “ОПИТЪТ” ми с храненето - няма го изобщо. В момента искам да се изчистя най- вече... но с цялото това броене, вайкане какво да ям и да не ям ... ставам доста изнервена, криво ми е ... (punch)
Иначе днес само закуската ми беше:(nod)
50гр кисело мляко 1% , малко овесени ядки - да кажем една супена лъжица и малко мед
Не ми е правилно храненето, но съм се впрегнала да изчета всички полезни статии тук и разбира се, вашите мнения и съвети ще са ми от ОГРОМНА ПОМОЩ. :)Надявам се да не ме упреквате за това, че не съм много запозната с режимите, но съм си поставила цел да си оправя храненето и да се чувствам добре. :)
Мнението беше редактирано от Виктория на 06.03.15 11:52.
06.03.15
11:57
Упрек няма място тук - никой не се е родил научен, всички помним от къде сме тръгнали.
Яйцата спокойно ги хапвай цели.
Тия топени сиренца... търси им алтернатива най-добре.
Като цяло - спри да гладуваш и започни да се храниш. :)
Помисли защо “откачаш” за сладко.
Аз знам с почти гарантирана сигурност, а ти? ;)
Ами тези сиренца - за пръв път в годината си взимам и реших просто да ги пробвам, по принцип не ям топено сирене и го избягвам.
Иначе това е проблемът при мен, че съм незапозната с полезните вещества на храните и вредните.
Не мога да си обясня готвеното от сорта на мусака, леща и така нататък кога да го ям ...
Питала съм хора, които се занимават с това и разбират, но ми го претупват набързо сякаш цял живот съм се занимавала с режими ...и съм като плесната от цялата информация. (dull)
Сладкото - бях го отказала преди година и половина и не ме изкушаваше, но в началото беше трудно. Не си мислете, че се тъпча със сладко. Много съм внимателна, но ...си иска :D вече като ми се прииска, само мед и то в много малки количества...
Надявам се скоро да се науча какво трябва и не трябва и как... и защо и да не гладувам това ми е основно!
06.03.15
12:18
казано от Вики на 06.03.15, 12:10:
Ами тези сиренца - за пръв път в годината си взимам и реших просто да ги пробвам, по принцип не ям топено сирене и го избягвам.
Е, инцидентите не са чак такъв проблем.
Принципът е важен.
Иначе това е проблемът при мен, че съм незапозната с полезните вещества на храните и вредните.
Спокойствие и само спокойствие (както казва Карлсон, който живее на покрива). :)
Четеш, питаш, пробваш... и нещата се изглаждат.
Не мога да си обясня готвеното от сорта на мусака, леща и така нататък кога да го ям ...
Когато ти е удобно. :)
Питала съм хора, които се занимават с това и разбират, но ми го претупват набързо сякаш цял живот съм се занимавала с режими ...и съм като плесната от цялата информация. (dull)
Смени хората, към които отнасяш тези въпроси.
Сладкото - бях го отказала преди година и половина и не ме изкушаваше, но в началото беше трудно. Не си мислете, че се тъпча със сладко. Много съм внимателна, но ...си иска :D вече като ми се прииска, само мед и то в много малки количества...
За тъпчене не говоря, но докато гладуваш - организмът ще иска захар.
Поставяш го в аварийна ситуация с двете лъжици кисело мляко и трите хапки пилешко от вчера. Трябва му енергия, а ти настойчиво не му я даваш, съответно накрая той ти изисква най-бързата такава - захар. :) Дай на тялото си нужното и то няма да настоява за захар.
казано от Кольо Пияндето на 06.03.15, 12:18:
За тъпчене не говоря, но докато гладуваш - организмът ще иска захар.
Поставяш го в аварийна ситуация с двете лъжици кисело мляко и трите хапки пилешко от вчера. Трябва му енергия, а ти настойчиво не му я даваш, съответно накрая той ти изисква най-бързата такава - захар. :) Дай на тялото си нужното и то няма да настоява за захар.
Много полезен и за мен съвет, благодаря ти!
Здравей Вики! Пожелавам ти успех и приятно изпълняване на тренировки, режим и всичко, което си пожелаеш!
Ще следя дневника ти и ще давам мнения, когато е нужно и мога!
(F)(hug)
Здравей и на теб! Радвам се, че има кой да ми прочете дневника и да споделя мнение и съвети! (sun)
Здравейте, отново! (F)
Не бях влизала от няколко дни в сайта, защото нямах много време за това.
Като цяло започнах да се храня много по- добре след като прочетох и понаучих разни неща за храненето. Също така забелязвам, че пия доста повече вода от преди. Тренирам редовно. И най- хубавото е, че започнах да забелязвам промяна и не само аз, но и моят приятел също... Това ме мотивира и то много. Мина точно един месец и ... ” продължаваме напред” :D
Надявам се скоро да се престраша и да публикувам снимки на резултатите ми! :)
Вчера реших да се поразровя малко из снимките ми и ... си направих “преди&сега” снимка. (nod)
Това е в период на година и малко и сега ... (дясна снимка). Разликата ми не е кой знае каква, но за мен е важно, че нещо се е променило.
Може да става бавно, но ... ще видим по-нататък какво ще стане! (whew):)