Препоръки за прием на хранителни добавки

06.03.15
19:46

Здравейте,
искам да ви попитам за съвети с какви хранителни добавки да подпомогна развитието ми :) .
Като за начало аз съм се насочил към протеин и аминокиселини!
Забравих да спомена някой фактори , които биха могли да спомогнат за отговорите Ви.
Аз съм около 1.80 и 53 килограма( ако не съм качил , тъй като от месец яко фитнес + хранителен режим и протеин) , но с две думи слабичък.Не съм се насочил към Гейнър,защото до колкото чета казват загуба на време (излишни пари).
Затова мисля да пробвам с Протеин и Аминокиселини.
Протеин-Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard(чета само положителни неща за него) , но не знам към какви Аминокиселини да се насоча.
Благодаря Ви за отделеното време и напред ! (muscle)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 06.03.15 20:34.

06.03.15
20:27

казано от Stoqn Ivanov на 06.03.15, 19:46:

Аз съм около 1.80 и 53 килограма( ако не съм качил , тъй като от месец яко фитнес + хранителен режим и протеин) , но с две думи слабичък. (muscle)

Още ли тренираш у дома и правиш редовно аеробни тренировки за релеф?

06.03.15
20:33

Както написах съм във фитнеса и не отделям никакво внимание на релеф единствена цел покачване на ММ и може да съм станал повече както казах :D може и 55+ да съм вече !

На твое място бих заложила на хубавото хранене и тренировки, а като добавка - аминокиселини.

06.03.15
21:14

На тези 55+ кг. колко да ти е калорийният баланс... около 2800- 3000 кал. макс (гадая в момента). Тези калории лесно могат да бъдат повишени с повечко храна. Така че добавките в случая са излишни.

06.03.15
21:18

Не се получава толкова лесно затова питам за Хр.Добавки

06.03.15
21:19

казано от Вероника Налбатска на 06.03.15, 21:04:

На твое място бих заложила на хубавото хранене и тренировки, а като добавка - аминокиселини.

Може ли да ми препоръчаш някаква марка ? Никаква идея си нямам от аминокиселини!

06.03.15
21:38

казано от Stoqn Ivanov на 06.03.15, 21:18:

Щом мислиш, че с хр. добавки ще стане по- лесно давай, харчи си парите. С тея 100- 150лв. за добавки можеш да изпразниш щанда за месо и яйца. Ще си много по- доволен от резултата :) .

07.03.15
10:28

казано от avitohol на 06.03.15, 21:38:

Щом мислиш, че с хр. добавки ще стане по- лесно давай, харчи си парите. С тея 100- 150лв. за добавки можеш да изпразниш щанда за месо и яйца. Ще си много по- доволен от резултата :) .

Не се получава само с храна ако искаш сега ще напиша един примерен ден и да кажеш достатъчно ли е
Сутрин преди училище 2-3-4 яйца ( най-малко 2 а днес изядох 4)
Преди обяд ( тъй като съм на училище 2 сандвича)
Обяд - Пилешко или Свинско ( 1 -2 пържоли) задължително с ориз или картофи
Следобяд - Ядки, банани
Тренировка - след което банан + Шейк
1 час след тренировка около 19:00 20:00 ям пак месо със картофи или ориз
( Мисля да добавя и протеин преди лягане )

Направи разлика между ‘много храна’ и ‘много енергия’.
Имаш нужда от повече енергия - това е. Докато блъскаш почти само въглехидрати, напълно нормално е да имаш затруднения. Аминокиселините няма да ти решат проблемите, дори се съблазнявам да те посъветвам да ги купиш, за да се увериш лично. Същото важи и за протеина.

Съжалявам, но нещата определено се получават с храна в твоя случай - по-ефективно, по-здравословно и по-евтино. Попрочети какво сме писали за храненето, има доста коментирани хранителни режими, ориентирай се и коригирай храната. “Леко” несериозно е 50-килограмово момче да твърди, че не може да си осигури нужното от храна и му ТРЯБВАТ добавки.

07.03.15
12:04

казано от Stoqn Ivanov на 07.03.15, 10:28:

казано от avitohol на 06.03.15, 21:38:

Не се получава само с храна ако искаш сега ще напиша един примерен ден и да кажеш достатъчно ли е
Сутрин преди училище 2-3-4 яйца ( най-малко 2 а днес изядох 4)
Преди обяд ( тъй като съм на училище 2 сандвича)
Обяд - Пилешко или Свинско ( 1 -2 пържоли) задължително с ориз или картофи
Следобяд - Ядки, банани
Тренировка - след което банан + Шейк
1 час след тренировка около 19:00 20:00 ям пак месо със картофи или ориз
( Мисля да добавя и протеин преди лягане )

Най- добре си изчисли калорийния баланс. От там нататък добавяй калории за да преминеш към калориен излишък.
Един протеинов шейк от 30гр. колко калории да съдържа? Около 120- 150 калории можеби. Тези допълнителни калории лесно може да си ги набавиш и чрез допълнително хранене.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1