06.03.15
22:51
Здравейте, имам един въпрос роден от 100 процентовата вече непоносимост към варени яйца /бъркани/ за закуска. Идеята е да разбия 200 гр. извара с прясно мляко с добавени овесени ядки. Кремаво състояние, в което добавям и някоя друга боровинка /може и сушена/ от близкия зеленчуков магазин. Интересува ме протеина в изварата бърз ли е или бавен. До колкото знам и чета напоследък суроватъчната извара говори сама по-себе си според името - суроватъчна, но аз да питам.
Като цяло това, което съм намислил съм го правил и ми харесва на вкус, но не знам дали е подходящо извара за закуска. Поздрави!
Темата беше редактирана от Бау Мяу на 06.03.15 22:52.
06.03.15
23:05
#1
Не знам за съществуването на правилник “какво става и какво не става за закуска” :)
Много хора смятат, че рибата не е подходяща за хапване в ранните часове на деня, но аз днес закусих с пъстърва.
Идеята ми е, че щом ти харесва и се вписва в режима ти - действай смело.
А относно бързи-бавни протеини, чел ли си двете части на доста обширните и полезни материали?
- http://www.bb-team.org/articles/4249_protein-chast-parva
- http://www.bb-team.org/articles/4290_protein-chast-vtora
Искаш да кажеш, че няма проблем да заместя изварата с яйцата? :D Знам, че въпроса ми е малко прост и елементарен за тема, но аз съм си перфекционист /макар да е много лоша черта/ и искам всичко да е както трябва, изпитвам угризения ако не е така! :D
07.03.15
04:03
#3
Не е ясно изварата казеин ли има или суроватъчен протеин. Аз закусвам с извара, банан, кисело мляко и какао. Над 40 грама протеин, нека ми е зле.
07.03.15
09:22
#4
Аз разбрах, че питаш дали изварата е подходяща за закуска, а не дали може да замени яйцата.
Да - подходяща е, защо не?
Но какво значи да замени яйцата? Те са с различен хранителен състав, нормално е да получаваш различни стойности при едното и другото.
Разнообразявай източниците си на протеин. :)