03.01.06
14:49
на 14 години съм и искам да си направя доста мусколи може ли да ми помогнете? :D
03.01.06
15:02
INZAGHI искам мусколи на ръцете и плочки на корема може ли да ми дадеш съвет Предварително 10x :)
03.01.06
15:14
[quote author=“hack4o_”]INZAGHI искам мусколи на ръцете и плочки на корема може ли да ми дадеш съвет Предварително 10x :)
Ахахахахахах то всеки искам ама така само с искане не става ходи в некоя зала некой треньор да ти направи програма и да ти обясни всичко щото като ти гледам постовете...... ще имаш доста работа
03.01.06
15:20
ZeroMancer не може ли у нас да тренирам?
[quote author=“hack4o_”]INZAGHI искам мусколи на ръцете и плочки на корема може ли да ми дадеш съвет Предварително 10x :)
ами казахти разгледай сайта, виж начините на трениране, тренировките и тн. предполагам нямяш стаж, има добри тренировки за начинаещи, тренираш примерно три пъти седмично всяка мускулна група, като тренираш понеделник, сряда, петък, така като за начало ти е добре ето ти една примерба програма: повдигане на щанга от лек 3сер-10 пов, повдигане на щанга от полу лег 3-10, придърпване на скрипец хоризонтален 3-10, набиране колкото можеш, раменни преси 3 -10, трицепсово сгъване на скрипец 3-10, бицепсово сгъване с лост 3-10, клекове с щанга 3 -10, бедрено разгъване 3-10, прасци 3 -10, това е примерно за три пъти седмично, почни така като за начало, да може тялото ти и мускулите да свикнат с натоварването, внимавай за правилното изпълнение на упражненията, запомни че фитнеса не е шега работа. бъди сериозен и ще постигнеш резултати
03.01.06
15:32
INZAGHI благодаря :) :lol: :D
03.01.06
16:21
Inzaghi, ще го умориш момчето. Много са му тези упражнения.
Хакчо, определи първо къде ще тренираш.
Най-добри резултати ще постигнеш ако ходиш в фитнес зала, вкъщи ще ти е по-трудно, ако нямаш необходимото оборудване.
Ако тренираш в зала тренирай по програма подобна на индзаги, но трябва да е по-орязана, за да не претренираш:
Примерно:
клекове с щанга 3 -10,
повдигане на щанга от лек 3сер-10 пов,
придърпване на скрипец хоризонтален 3-10,
раменни преси 3 -10,
трицепсово сгъване на скрипец 3-10,
бицепсово сгъване с лост 3-10,
някакви коремни преси
Виж в сайта как се изпълняват упражненията.
Също виж много добре секцията с хранителни режими в сайта.
така като ви гледам всички сте решили да го утрепате.момчето е на 14 и никога не е пипало нищо.като за начало не е зле да почне с упражнения с тежеста на тялото-кофички,набирания,лицеви опори и след време същите с малки тежести.вие го хвърляте веднага в зала с щанги,гладиатори,най-много да го откажете завинаги
[quote author=“Static”]така като ви гледам всички сте решили да го утрепате.момчето е на 14 и никога не е пипало нищо.като за начало не е зле да почне с упражнения с тежеста на тялото-кофички,набирания,лицеви опори и след време същите с малки тежести.вие го хвърляте веднага в зала с щанги,гладиатори,най-много да го откажете завинаги
Има нещо вярно като се позамисли човек, той е и доста малък на години и не се знае как ще му се отрази тренирвката с тежести.
03.01.06
18:25
Static вдигал съм даже сега у нас вдигам гира 14кг.
03.01.06
18:36
Палпатин не мислиш ли, че е твърде рано за него да прави клекове все пак е на 14 и няма стаж, а за такова упражнение се изисква добра техника за да няма контузия :wink:
04.01.06
10:39
Това го приемам за даденост. На колкото години и да е - задължителна е правилната техника. Но добре ме подсети да му го кажем.
Задължително разучи правилното изпълнение на упражненията и ги изпълнявай бавно и сигурно.
Освен това между клекове и клекове има разлика.
Ако го прави с достатъчно леки килограми само ще му помогне.
Сидо, препоръчвам ти да си затриеш поста - иначе модераторите ще го направят.
[quote author=“Sido”]Взимай метан по 60мг. на ден като за начало и зобай супер яко кфот намериш пич и тфа е ;)...
Бъзикам се да не го вземеш на сериозно муахаха!
Ми кфо да ти кажа освен разгледай сайта и не ми слушай съветите :? ?!
Ти какво го караш да прави и после се разкайващш да не те слуша, все пак е на 14год и не е хубаво да му пълним главата с глупости за метан и тн. Нека почне с основните упр. за всяка мускулна група и НАЙ-ВАЖНОТО правилното изпълнение на тези упр. За това нека да разгледа в сайта как се изпълняват.
Много искаш,на 14 години ти е рано да направиш мусколи,сигурно си видял някой от ония чичковци,като Ли Прийст например,дето на 13 години вече си е един начинаещ културист,ама ше треа си почакаш.
21.11.12
07:14
Това е моята програма за тренировка
Понеделник
Бицепс – набирания с тесен хват -3 серии до отказ
Гръб – набирания с широк хват- 3 серии до отказ
Крака – 3 серии по 15 клека
Вторник - почивка
Сряда
Гърди – лицеви опори – 3 серии по 15 - 20
Корем – коремни преси 3 серии по 20-30
Предмишница – Скотово сгъване с лост с надхват – 3 серии по 10-15 повторения