Силови тренировки и изгаряне на мазнини

Темата е заключена.

Здравейте,

Моята история на кратко. Тренирам от около 10 месеца но с прекъсвания от различен характер счупвания,  работа, местене и т. н. Хубавото е, че вляза ли в ритъм, се чувствам прекрасно. Лошото е, че много бързо излизам от ритъм. Почва да ме мързи и си развалям храненето.

Предистория:

Висока съм 1.64. Стартирах от 60 килограма, но отказах да се меря и да следя килограми. Явно съм отслабнала бързо, зашото всички го констатираха и разликата беше видима. Свалените килограми по моя преценка са били около 8 за 3 месеца с много тренировки - тичане сутрин, спининг и лека фитнес програма със хранене тип НВД, но без смятане. Вероятно ефектът беше толкова поразителен, тъй като единствения източник на въглехидрати ми бяха зелелнчуци.  Изглеждах доста добре, но се потроших малко и се оставих да изляза от форма. Сега пак започвам да тренирам сериозно, но този път подхода ми ще е с по-силови тренировки и малко не съм наясно как да го комбинирам и ще помоля за помощ. Тренировките ще са тап аут, леко се доближават до кик бокс, крос фит и кръгови тренировки. Много интензивни упражнения от рода на клекове, лицеви, ритници и т. н в рамките н а минута с 10 секунди почивка. Описанието не  е най-точното, но дано сте предобили представа.  За момента се колебая каква да е честотата на тренировки и храненето и как да се съчетае с бягането. Тъй като за тренировите трябва енергия, намаляването на въглехидратите не знам дали изобщо е опция. Първона чално, ще гледам да ги огранича колкото мога без да се чувствам зле. Ето примерен план, моля дайте съвет:

На кратко:

Сега: 1.64 около 58 кг
Цел 51-54кг и изчистване най-вече

Тренировки:
3 пъти тап аут, 3 пъти тичане (30-40 мин.) седмично

Примерно меню:

Закуска: протеинов шейк + кафе
Обяд: Месо със зеленчуци/ омлет
Вечеря: Салата с риба или месо

Колебанията са ми относно комбинирането на тренировките дали да са в различни дни или в 1 сутрин и вечер и какво да е храненето. Най-полезно ще ми е да ме ориентирате в съотношение въглехидрати:мазнини:белтъци подходящи за този режим, тъй като съм запозаната с основните принципи и мога горе-долу да го съобразя какво стига да имам ориентир.

Здравей!
Добре дошла. :)

Нямам опит с този тип тренировки и не мога да изкажа мнение за тях.

След като искаш да ограничиш въглехидратите, би трябвало да увеличиш малко приеманите мазнини. Иначе от къде ще имаш енергия? :)
Храните ти като избор са добри, но всичко зависи и от количествата.
Добави сурови ядки като междинно хранене или зехтин/ авокадо в салатите, или краве масло при омлета.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1