08.03.15
16:14
Здравейте. Преди няколко месеца реших да започна да се храня здравословно, защото имах да свалям няколко излишни килограма. Започнах сутрин след кафето да пия фреш и най-често да ям ябълка, някакъв друг плод като ананас, банан, или понякога активия натурална или протеинови вафли. На обяд преди да ям, пия 2 чаши вода. Обядвам салати най-често или задушени зеленчуци, месо 1,2 пъти седмично или варен боб, леща... Тоест всякакви храни, които съдържат възможно най-малко калории, но наяждат, дават ми енергия и съдържат много витамини. Вечерята ми е само плодове, като преди това пия чай и трябва да е преди 6чс. Като цяло наблягам на плодовете и зеленчуците, пия много вода и чай. Също така всеки ден правя упражнения вкъщи, 2-3 пъти в седмицата тичам вечер и ходя на тренировки. Та, откакто правя всичко това съм свалила 7кг. В момента се притеснявам да не кача килограмите обратно и какво да правя, или по-точно да не правя, за да ги запазя... И добър ли е според вас режимът ми на хранене?
Темата беше редактирана от Анастасия Михайлова на 08.03.15 16:16.
Това трябва да се превърне в начина ти на живот според мен. Недей да си поставяш дадена цел, например свалям 10 кила и вече съм спокойна :)
Достигни си желаното тегло и външност, това е по-важно, дотогава вече психиката ти трябва да бъде така променена,че да си видяла колко по-хубаво и лекичко е да си на леки и здравословни храни. Защо ни е да се тъпчем с банички, които не ни носят нищо? :)
Аз говоря от моя гледна точка, защото и аз съм тръгнала по този път и в момента виждам колко по-добре се чувствам когато съм свалила килограми и водя хубав начин на живот.
Дано нямаш проблеми и да запазиш постиженията си без йо-йо ефект!
Позволявай си да хапваш месо - пилешки гърди колкото пожелаеш!
Белтъци от яйцата също :)
Ще следя темата ти и ще помагам както мога, ако имаш въпроси към мен.
Лек ден и честит празник! (F)
Мнението беше редактирано от S.R. на 08.03.15 16:21.
08.03.15
16:24
:) просто абсолютно всички около мен ми повтарят как трябва да спра с “диетите”, а това дори не е диета, и как не ям нищо, което също не е вярно, защото аз ям, просто всичко което ям е здравословно. Много съм съгласна с теб и ти благодаря за отговора. Честит празник и на теб :)))
08.03.15
16:25
Здравей и честит дневник!
Ще чакам описание на конкретни дни с храната, защото ми се струва, че не ти е никак пълноценно менюто.
Подозирам, че не приемаш достатъчно белтъчини и мазнини.
Да караш само на плодове и зеленчуци не е добра идея.
Ще бъда по-конкретна в съветите си, когато видя поне 3-4 твои дни.
Успех! :)
казано от Анастасия Михайлова на 08.03.15, 16:24:
:) просто абсолютно всички около мен ми повтарят как трябва да спра с “диетите”, а това дори не е диета, и как не ям нищо, което също не е вярно, защото аз ям, просто всичко което ям е здравословно. Много съм съгласна с теб и ти благодаря за отговора. Честит празник и на теб :)))
Остави ги тези “всички” !
Слушай съветите на опитните момичета тук и гарантирам ти ще стигнеш много напред в нещата, а още повече ще се чувстваш невероятно !
Подкрепям Вероника! :)
08.03.15
16:56
Сутрин ям плодове, само защото нямам време и не искам да ям сандвичи, дори и да са с черен хляб. Когато съм си вкъщи сутрин си правя активия с овесени ядки или само активия. На обяд попринцип гледам да не ям само салати вече. Обядвам например супи, месо, варени картофи със зеленчуци, боб, леща, някакъв ориз, но и доста често си задушавам зеленчуци. Когато ям само салата доста често си хапвам сирене или кашкавал, но май не е много редно хаха, а вечерята съм написала - към 17:30 чай и плодове, това е.
08.03.15
20:38
казано от S.R. на 08.03.15, 18:49:
Не яж Активия :)
Прбвай с някое кисело мляко по БДС
а само плод на закуска не е ли добре
казано от Анастасия Михайлова на 08.03.15, 16:56:
Сутрин ям плодове, само защото нямам време и не искам да ям сандвичи, дори и да са с черен хляб. Когато съм си вкъщи сутрин си правя активия с овесени ядки или само активия. На обяд попринцип гледам да не ям само салати вече. Обядвам например супи, месо, варени картофи със зеленчуци, боб, леща, някакъв ориз, но и доста често си задушавам зеленчуци. Когато ям само салата доста често си хапвам сирене или кашкавал, но май не е много редно хаха, а вечерята съм написала - към 17:30 чай и плодове, това е.
Сутрин събуждаш ли се озверяла от глад след такова дневно меню?
09.03.15
08:15
казано от Nike на 08.03.15, 22:33:
казано от Анастасия Михайлова на 08.03.15, 16:56:
Сутрин събуждаш ли се озверяла от глад след такова дневно меню?
свикнала съм и ме наяжда
09.03.15
08:38
Здрасти :)
Моето скромно мнение е .....че не е много добра идея да наблягаш толкова на плодовете и особено вечер щом целта ти е да редуцираш тегло ! Това с активията грам не го разбирам .....то не си само ти доста жени наблягат на нея ,като са на диета ...... за мен това е изкуствен продукт, супер кофти за консумиране,като всички полуфабрикати ! Съгласна съм с мнението на Вероника Налбатска ! Защо масово всички жени изключват мазнините от менюто си .... ?! Порови се из статиите в сайта има доста полезни неща и се запознай по -обстойно с нещата , ще ти помогне за изграждането на едно доста по-качествено меню и съответно за по-добри резултати !!! Успех и ще следя с интерес :)
09.03.15
11:03
казано от Desislava Rachkova на 09.03.15, 08:38:
Здрасти :)
Моето скромно мнение е .....че не е много добра идея да наблягаш толкова на плодовете и особено вечер щом целта ти е да редуцираш тегло ! Това с активията грам не го разбирам .....то не си само ти доста жени наблягат на нея ,като са на диета ...... за мен това е изкуствен продукт, супер кофти за консумиране,като всички полуфабрикати ! Съгласна съм с мнението на Вероника Налбатска ! Защо масово всички жени изключват мазнините от менюто си .... ?! Порови се из статиите в сайта има доста полезни неща и се запознай по -обстойно с нещата , ще ти помогне за изграждането на едно доста по-качествено меню и съответно за по-добри резултати !!! Успех и ще следя с интерес :)
благодаря :)