Let the day begin

Прескочи до:

Къде ще ходите да плувате? Може и на лично съобщение, ако не искаш тук.

Честита Баба Марта и на теб! Цялото семейство да сте много усмихнати! :)

Започнах нова страница! Пожелавам ти да е пълна с много:
- хубави и пълноценни тренировки;
- вкусна храна;
- успехи в професионален план!

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 01.03.15 11:48.

03.03.15
00:44

02.03.
Ащанга йога А+Б - около 20 минути
- набирания подхват - 3, 3, 3
- коремни преси
- суинг - 3х17х10 кг

Почивен ден, ама само по ... :)  Много се радвам, че успях да си направя тренировката. Закачам набиранията на новия лост. Който има коментари (забележки) е добре дошъл и ще се радвам да ги сподели.

04.03.15
14:38

04.03.
Въпреки че снощи си легнах и по-важното - заспах рано, сутринта едвам отлепих. След 40-минутно разсънване и кафе реших да тренирам.
Ащанга йога - поздрави А+Б, по 5
- лицеви опори - 4х6
- колелце - 3х15
- eдностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глaва - 3х10х5 кг
- суинг - 3х18х10 кг

Снощи бяхме на гости на съседите - изпих около литър Пепси (със захар), ядох пилешки сърца и шопска салата и сутринта резултатът на кантара беше плачевен :(, съответно и тренировката беше супер тегава и тромава. Чувствах се и подпухнала, изобщо крива работа. После 3-те км до офиса ми се сториха все едно 30 (headbang). Днес наблягам повечко на вода и белтъчини. Дори ябълката не съм си изяла, а може и да я прескоча...
Храната: яйца по панагюрски, салата зеле с моркови. За вечеря още не знам, но има 2-3 телешки кюфтета и почти със сигурност нищо друго :)

От днес имаме и двама нови колеги, които да обучаваме. А работа изсипват за целия китайски народ...

04.03.15
18:42

казано от Zozo на 03.03.15, 00:44:

Почивен ден, ама само по ... :)  Много се радвам, че успях да си направя тренировката. Закачам набиранията на новия лост. Който има коментари (забележки) е добре дошъл и ще се радвам да ги сподели.

Браво за набиранията! Раменете ти изглеждат мнооого добре (inlove)

П.С. Кучето е много сладко :D

Мнението беше редактирано от Atom на 04.03.15 18:43.

Може би ти идва малко нисичко лоста и като не можеш да държиш по изпънати краката, се появява това залюляване напред.
Ма, аз не съм кой знае какъв капацитет, де!
Голямо браво! :)

05.03.15
12:46

казано от Златина Цонева на 04.03.15, 20:05:

Може би ти идва малко нисичко лоста и като не можеш да държиш по изпънати краката, се появява това залюляване напред.
Ма, аз не съм кой знае какъв капацитет, де!
Голямо браво! :)

Абе май не е само нисичък лоста, а си ми тежи дупето... та затова се залюлявам. Ще го ползвам по-честичко и ще му свикна.
Мерси за включването (F)

05.03.15
14:44

И аз съм с лост вкъщи -  наистина е най-вече заради сключването на краката, ако имаш възможност да увиснеш напълно, няма да се получава така.
Иначе- браво! Знаеш, че -  колкото повече -толкова повече :)

05.03.15
15:45

казано от Atom на 04.03.15, 18:42:

Кучето според мен не изглежда щастливо :D. Явно физическите ти занимания, Zozo, действително му влияят на психологическия комфорт :D

Мнението беше редактирано от Петър на 05.03.15 15:46.

05.03.15
15:45

казано от Queen Cobra на 05.03.15, 14:44:

И аз съм с лост вкъщи -  наистина е най-вече заради сключването на краката, ако имаш възможност да увиснеш напълно, няма да се получава така.
Иначе- браво! Знаеш, че -  колкото повече -толкова повече :)

За съжаление няма как да увисна, защото наистина е ниско :( ама пусто никъде другаде не стана да се монтира.... Лятото ще излизам на лоста за килими пред блока :D Той поне е висок (giggle)

05.03.15
15:47

казано от Петър на 05.03.15, 15:45:

казано от Atom на 04.03.15, 18:42:

Кучето поред мен не изглежда щастливо :D. Явно физическите ти занимания, Zozo, действително му влияят на психологическия комфорт :D

Не само, че не е щастливо, пак че не се оплаква. Обикновено скимти и приплаква :D

06.03.15
12:17

05.03.
Събудих се рано-рано - в 6 часа. Изпих си кафенцето и направих лека тренировка:
- Ащанга йога - поздрави А+Б по 5
- суинг - 19,18,16 с 10 кг
- фоумролер - гръб, бедра, прасци, ръце - около 15 минути

Как ме е яд, че не си купихме две пудовки като ги имаше в Лидл, а само една (headbang). Хубава изработка са, щяха да ми свършат чудна работа и за други упражнения, пък бяха и на добра цена. Ама здраве да е.
Добре се пораздвижих у нас, а после пеша до офиса - пристигнах като мокра кокошка :D Но това не ми попречи и пеша да се прибера. На връщане през целия път си мислех за биричка, та минах да понапазарувам (beer) Уж по литър, ама 4 Старопрамена си заминаха.
Днес едвам се събудих в 8:40 и направо се паркирах на компа.

Храната:
- ябълка
- супа от коприва
- 3 телешки кюфтета на тиган
- шепа фъстъци
- 2 пълнени гъби с кашкавал и сирене

В офиса дойдоха нови хора и вчера им презентирахме основните неща на софтуера, с който работим. Уж ентусиазирани, а днес едната колежка се отказа (devil) Трудно било, нямало да се справи, имала 3 деца, бля-бля-бля.... Как може да смяташ, че няма да се справиш преди да пробваш. От един ден не можеш да разбереш размера на бедствието :D Останаха други 3-ма да се учат. Дано поне единият стане за тази работа, че здраво сме закъсали.

Заради тези бири си наказана с/със:
- 50 лицеви опори
- 50 набирания
- 300 клека със собствено тегло
- 5 серии планк до отказ

В каквито искаш серии и повторения си ги разбий. :)

Това е най-леката форма на наказание.
Ако подхлъзнеш пак Боби, ще удвояваме. :)))))))))

Сега, сериозно: наистина ми е чудно как има хора, които се отказват така лесно. Понякога си мисля, че повечето искат да си клатят краката и парите да валят отгоре. Е, има и такива случаи, но ние не сме от тях. Трябва малко труд да се вложи.
Здраве да е. Дано се намерят нови хора, които имат желание за това. :)

Следиш ли обявите “продавам” тук? Чаг-пат се появи някоя пудовка.

06.03.15
16:30

казано от Вероника Налбатска на 06.03.15, 15:56:

Не я наказвай, ще навия Боби да и направя програма вместо това :D

казано от Zozo на 06.03.15, 12:17:

Как ме е яд, че не си купихме две пудовки като ги имаше в Лидл, а само една (headbang). Хубава изработка са, щяха да ми свършат чудна работа и за други упражнения, пък бяха и на добра цена.

Проверете пак в Lidl - активната промоционална кампания свърши, но в повечето им магазини има пудовки (цените са същите).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.03.15 16:35.

казано от James Hinks на 06.03.15, 16:30:

Не я наказвай, ще навия Боби да и направя програма вместо това :D

О, да!
Нека бъде тежко!!!!!!!!! :D

06.03.15
16:49

- супа от коприва

ААА, прияла ми се е още от докато бях бременна!!! Така и не ядох, но сегааа веечеее......!!!

06.03.15
17:07

- 50 лицеви опори
- 50 набирания
- 300 клека със собствено тегло
- 5 серии планк до отказ

В каквито искаш серии и повторения си ги разбий. :)

Това е най-леката форма на наказание.
Ако подхлъзнеш пак Боби, ще удвояваме. :)))))))))

А той понеже, милият трудно се подхлъзва :D
Леле, леле, какви ми ги гласите (giggle) Аз бягам от тежко, а вие - нова програма, ааа. На чужд гръб и сто тояги са малко, а (muscle).
Рони, аз 50 набирания сигурно и след 50 години няма да направя :D

07.03.15
15:27

Станахме сутринта и вместо да оправяме и т.н. домашни задължения, се приготвихме и отидохме с малката щерка в басейна :)

Нагласих се да плувам в коридора с Боби, взех си дъска, ама не би... та се преместих в 8-ми коридор при децата :D Бавно, но славно си изплувах 8 дължини. Тренерът каза, че плувам, все едно съм куца с десния крак (blush). Знам си аз, че съм дървена кукла. Поне си потапях главата и хич не ми пукаше, че децата ме задминават (giggle). Учудващо, нито се задъхах, нито се изморих кой знае колко. Доволна съм и дори говорих да ходя да ме учат. Тренерът е една дама към 60-те, опитна и доста се кара, но на мен много ми харесва  и мисля, че ще успее да ме вкара в час. Отдавна ми е мечта да се науча като хората да плувам, защото сега нямам нито техника, нито умения. Един гръб само успявам донякъде да изплувам без да спра. То плуването не е като да правиш тяга (giggle).

Ходихме до още един Лидл да търся пудовка, но и там нямаше. Сега взех телефон за връзка и в понеделник ще се обадя да питам.
Кольо, благодаря ти за идеята!

Храна все още няма, че имахме и други задачки за вършене и се прибрахме към 15 часа. За сметка на това си отворих една бира - да възстановя електролитния баланс от сутрешната тренировка 8-)
Мислехме да изчистим снега пред входа, но да не повярва човек, някой ни беше изпреварил(wasntme)
Сядам да поработя, че пак са ме затрупали :( пък и една презентация имам да довършвам за новите колеги.. Добре че навън е студено и няма да се дразня, че не мога да излезна.
Хубав и спокоен уикенд на всички (sun)

07.03.15
17:30

Сега, сериозно: наистина ми е чудно как има хора, които се отказват така лесно. Понякога си мисля, че повечето искат да си клатят краката и парите да валят отгоре. Е, има и такива случаи, но ние не сме от тях. Трябва малко труд да се вложи.
Здраве да е. Дано се намерят нови хора, които имат желание за това. :)

Рони, търсим хора, откакто съм започнала тази работа, т.е. 2 1/2 години. Последно HR-a предлагаха на хора в офиса да се присъединят да работят за нашия клиент и се оказа, че те НЕ искат. Защо? Защото се налага да работиш уикенда, налага се да работиш вечер. Плюсовете, обаче, за мен са повече - аз разполагам с времето си във всеки един момент, в който не се иска нещо спешно. Ако ми се наложи да не отида до офиса - не отивам. Ако някое от децата е болно, аз пак работя - от вкъщи. Мобилността в този случай е изключително ценна. Какво от това, че седя от 9 до 18 часа в офиса и я свърша нещо, я - не. Важното е работата да е свършена навреме и качествено. Имам вече 18 години стаж зад гърба си и според мен това е една печеливша стратегия от страна на мениджърите - да си цениш кадрите, да им даваш свобода, за да има взаимно удовлетворение. Всички в къщи свикнаха, че има ли работа - работя и ги отстрелвам. В дните, в които не съм особено натоварена, ще изчистя, ще сготвя и т.н. Така намирам време и за тренировки, когато на мен ми е удобно. Телефонът е настроен с получаване на пощата. Компютърът ми е част от мен - и на плажа съм работила :D
Много се радвам, че има такива хора като теб, които споделят моето мислене и виждане :)

Първо, да поздравя и теб за водните начинания! Много ми е на сърце тази област и се радвам на плуващите. :) Щом имаш желание, ще се научиш и ще си оправиш техниката, че даже и Боби ще биеш на спринтовете! Най-важно е да се разбирате с треньора, а “старите кучета” са наистина ценни що се отнася до плуването. Поне такова е моето мнение. Имат различен подход, но все пак старата школа си е златна. :)

Второ, моите занимания също са изцяло мобилни - водната ми аеробика е със строго фиксирани часове, но аз съм си ги избрала според моите възможности.
Другите ми дейности работя от вкъщи, което е най-чудесната част - поработиш, полежиш, хапнеш, разсееш се я с пералня, я с готвене, после пак поработиш и т.н.
Така имаш едно спокойствие и разнообразие. Да, понякога има повече работа и се налага с часове да се занимавам, но друг път (особено, когато предварително съм отметнала задачите) е точно обратното.
Предпочитам този вариант пред работа в офис с фиксирано работно време, както казваш - от 9 до 18 ч и така всеки ден.

И аз съм работила от морето, но когато обичаш нещата, които правиш, то те не са работа, а по-скоро хоби. :)

08.03.15
01:13

05.03.
В офиса дойдоха нови хора и вчера им презентирахме основните неща на софтуера, с който работим. Уж ентусиазирани, а днес едната колежка се отказа (devil) Трудно било, нямало да се справи, имала 3 деца, бля-бля-бля.... Как може да смяташ, че няма да се справиш преди да пробваш. От един ден не можеш да разбереш размера на бедствието :D

Zozo, може ли да попитам какво по-точно е бедствието, с което работите :D Аз все си мисля, че нашето е най-голямото и сложно бедствие :D В смисъл продуктът, който разработваме, е голяма сложнотия и в първия момент наистина е плашещо :)

08.03.15
16:36

казано от Роси на 08.03.15, 01:13:

05.03.
В офиса дойдоха нови хора и вчера им презентирахме основните неща на софтуера, с който работим. Уж ентусиазирани, а днес едната колежка се отказа (devil) Трудно било, нямало да се справи, имала 3 деца, бля-бля-бля.... Как може да смяташ, че няма да се справиш преди да пробваш. От един ден не можеш да разбереш размера на бедствието :D

Zozo, може ли да попитам какво по-точно е бедствието, с което работите :D Аз все си мисля, че нашето е най-голямото и сложно бедствие :D В смисъл продуктът, който разработваме, е голяма сложнотия и в първия момент наистина е плашещо :)

Обработка на данни за маркетингови проучвания - софтуерът, с който работим е Quantum - доста стар, но върши чудеса. Няма и капка интерактивност. Всичко се пише с команди и се изпълнява в UNIX, работи с големи масиви от данни и то с голяма бързина. В общи линии, това е :)

08.03.15
16:38

ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ НА ВСИЧКИ ДАМИ, които празнуват (F)
Желая ви много хубави емоции, много жизненост и енергия, и да слушате половинките ;)

09.03.15
11:00

Сори че се меся така от нищото ... във Варна в единия Лидъл имаше пудовки, вчера ги видях (5-6 бройки).

09.03.15
11:42

казано от MartiG на 09.03.15, 11:00:

Сори че се меся така от нищото ... във Варна в единия Лидъл имаше пудовки, вчера ги видях (5-6 бройки).

Сега говорих с центъра за клиенти на Лидл - пудовки няма никъде :( Добрата новина, обаче е, че ще има отново внос и ми казаха да следя брошурите (party). Та, ако някой попадне на инфо кога ще ги има отново, защото аз не следя всяка седмица, ще съм благодарна да драсне един ред :)

09.03.15
21:19

Днес се бях настроила да правя йога сутринта, ама се успах - станах чак в 7:15 с часовника....
Наваксах вечерта - с плуване (party) Днес пак се наместих в коридора с децата, ама плувах с плавници - супер яко! Много по-малко усилия трябват :)
Първо загрявка, после с дъските и дължина след дължина, накрая малко гръб. Толкова ми беше приятно, че не усетих въобще кога мина 1 час, нито броих дължините :D Колкото - толкова.
Студ-не студ  - до офиса и обратно пеша - около 6 км.

Утре, ако успея да се събудя навреме и йогата ще си направя. А набиранията ще останат за другия век :)

В офиса беше доста натоварено. Справих се и с презентацията пред новите колеги - направо не мога да се позная :) Нито се притесних, бях уверена, съвсем спокойно обяснявах нещата, отговарях на въпроси, дори се наложи допълнителни неща да показвам и колегите разбраха всичко. Ей, умря циганката, която ме хвалеше (giggle).

Храната:
- 2 малки портокала
- супа топчета от смесена кайма (конско с телешко)
- пушена скумрия + салата домати
- дробчета
- вино

Много хубав и позитивен понеделник, въпреки че излизайки от басейна ме чакаха 2 мейла с разни искания и то с молба за рекуести за тази вечер, че са бразилци. Заминаха всички необходими справки.
Малката щерка плуваше с мен, но аз умишлено се дистанцирах от нея. Не знам дали защото аз бях там, но тя се справи чудесно. Така хубаво плува кроул, че чак и завидях (blush).
Голямата пък се е запалила по кик-бокс и ходи вече втори месец редовно. Малко ме притеснява, че е намалила драстично храната, която яде, но искрено се надявам пак с говорене и обяснения да и чуят ушите :)
Ей, много изписах днес... Лека и спокойна вечер на всички :)

09.03.15
23:23

Роси, а вие какъв софтуер разработвате и на какъв език?

10.03.15
00:20

казано от Zozo на 09.03.15, 23:23:

Най-общо казано приложението ни се използва в дискретното производство, за да се провери до колко даден продукт отговаря на определени изисквания, свързани с използването на вредни или забранени вещества. Продукт може да значи един винт, направен просто от метал, но може да е и цял автомобил, части на автомобил или дори самолет :D Процесите свързани с тази “проверка” за compliance са сложни - има различни регулации, които са отличават в отделните държави; налага се комуникация с други производители и т.н....да не се увличам :) Пишем на ABAP. Ако звучи непознато, не се сърдя - 90% от хората ококорват очи като го спомена ;)

10.03.15
00:27

Съжалявам, че пиша тук, но не исках да правя нова тема. Интересувам се дали 90 дневна диета е подходяща, и за тийнейджъри ? След 3 месеца ставам на 18, но все пак. Искам да сваля максимум 5-6 кг. (153см./49кг. съм в момента)

10.03.15
01:23

казано от Роси на 10.03.15, 00:20:

казано от Zozo на 09.03.15, 23:23:

Най-общо казано приложението ни се използва в дискретното производство, за да се провери до колко даден продукт отговаря на определени изисквания, свързани с използването на вредни или забранени вещества. Продукт може да значи един винт, направен просто от метал, но може да е и цял автомобил, части на автомобил или дори самолет :D Процесите свързани с тази “проверка” за compliance са сложни - има различни регулации, които са отличават в отделните държави; налага се комуникация с други производители и т.н....да не се увличам :) Пишем на ABAP. Ако звучи непознато, не се сърдя - 90% от хората ококорват очи като го спомена ;)

Е, значи ме разбираш :) Малко са хората, експерти в дадена област. Ценното е не само да знаеш даден програмен език, а да имаш желание да научиш друг.

10.03.15
01:44

казано от Natty Vladimirova на 10.03.15, 00:27:

Съжалявам, че пиша тук, но не исках да правя нова тема. Интересувам се дали 90 дневна диета е подходяща, и за тийнейджъри ? След 3 месеца ставам на 18, но все пак. Искам да сваля максимум 5-6 кг. (153см./49кг. съм в момента)

90-дневната диета е подходяща за хора, които:
- 90% от времето си прекарват пред компютъра и нямат никаква физическа активност (вкл. ходене пеша)
- работят много (учат много) и се оправдават, че нямат време да си приготвят здравословна храна, съответно ядат храна от “заведения за бързо хранене” (пица, KFC, McDonald’s, китайско, полуфабрикати от магазина и т.н.)
- смятат че 3 месеца правят чудеса, ако се придържат към този режим.

Не мисля, че ти трябва каквато и да било диета при тези показатели (153см/ 49 кг/ 18 години). По-важно е с какъв спорт се занимаваш или искаш да се занимаваш. Пък и килограмите не са показателни за външния вид. Важно е да спортуваш! :)

10.03.15
09:12

Благодаря за мнението. Правя кардио почти всеки ден на велоергометър, но не спазвам никакъв хранителен режим. затова реших да пробвам 90 дневната, която мисля е на принципа на разделното хранене.

казано от Natty Vladimirova на 10.03.15, 09:12:

...реших да пробвам 90 дневната, която мисля е на принципа на разделното хранене.

Така е обявена, да... реалността е друга - представлява редуване на 1 белтъчно-мазнинен ден с 3 (словом - три!) въглехидратни дни. От трите въглехидратни дни да речем, че първият е ОК, но вторият е легално пълен само със захар и всевъзможни боклучави храни, а третият е само плодове. Личното ми мнение е, че 90-дневната “диета” просто редува глупостите - нищо повече. Не на последно място - каквито и резултати да се постигнат, какво правим след 90 дни? Нали е ясно, че ще сме на крачка от връщане на сваленото с лихвите? Не приемай хранителния режим като фактор, обвързан със срок. Търпеливо и последователно коригирай храненето си така, че то да бъде балансирано, здравословно и ефективно спрямо целите ти. Идеите от Блясък, Cosmopolitan и За Жената ги игнорираш напълно.

10.03.15
15:08

казано от Zozo на 10.03.15, 01:44:

Ги мързи да попрочетат нещо за храненето и търсят магически пръчки, чрез които да не им се лепят боклуците, които ядат по цял ден.
Сори, не се стърпях, като чуя за тая диета и ме хващат бесовете.

10.03.15
15:49

казано от Дона Флор на 10.03.15, 15:08:

казано от Zozo на 10.03.15, 01:44:

Ги мързи да попрочетат нещо за храненето и търсят магически пръчки, чрез които да не им се лепят боклуците, които ядат по цял ден.
Сори, не се стърпях, като чуя за тая диета и ме хващат бесовете.

И аз съм така :) Въпреки че преди няколко години се опитах да я спазвам, но с големи ограничения, защото се оказа, че аз по принцип не ям голяма част от храните, които трябваше да консумирам в някои дни (пица, бобови, картофи и т.н.) и накрая пак си ядях риба, месце и зеленчуци. Та от тогава определено не я признавам.
Имах и един колега, който във въглехидратния ден набиваше баница :D и твърдеше, че не било проблем сиренето....

11.03.15
20:14

Днес едвам отлепих :(, а снощи заспах в 21 часа... Май е време да включа и витамини към дневните добавки.
Сутринта по обясними причини не тренирах, но следобяд се изнесох по-рано от работа и намерих време за физическа активност.
Дневните 5-6 км ходене пеша си ги навъртях.
Тренировка:
- Ащанга йога - поздрави А+Б, по 5
- Набирания - 3 1/2, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1
- Лицеви опори - 3х7
- Колелце от колене - 3х15 през 30 сек
- Суинг до вертикала - 3х17

Днес пробвах по съвет на karfi4ka единички на набиранията. Доста по-добре се получават и определено не се клатя много. Като поизчистя техниката, ще почна да увеличавам и бройките :) Нямаше никой у нас да ме снима, та следващият път ще пусна снимки.
Много добре се почувствах след тренировката. Между сериите набирания и лицеви опори дори успях да сложа една спаначена супа да се готви и елда да се вари :D
Елдата я приготвих по рецепта на Рони с чесън на прах и авокадо. Поръсих и малко тиквено масло и се получи страхотна салата. За малката щерка пък отделих само сварена елда утре да и я направя с мед и мляко за закуска.
Храната:
- портокал
- супа топчета (топчетата са смес конска и телешка кайма)
- 3 варени яйца
- домати
- 200 гр. салата елда с авокадо + малко настъргано сирене
- тиквени семки
- 1 бира, ама само една :D

В офиса днес беше спокойно. Новите колеги четат, ровят, учат.... ушите им плющят (giggle)
Сега един душ и се паркирам пред ТВ-то :)

12.03.15
23:28

Скучен ден :)
Проект, след проект, проклет да си проект.
Няма тренировка, освен 6 км ходене. Ама никой май не го брои :D
Вечерта излезнахме с приятел с когото отдавна не се бяхме виждали и беше приятно (sun).
Ей, все повече се убеждавам, че малката щерка е Голяма. Купих и бюстиета и много се зарадва (giggle).
Спорих с шефа как трябва да се обучават новите колеги и ще си отстоявам мнението. Според мен презентациите са за напреднали хора, които вече познават материята и им трябва малко (някоя сламка), за да свършат дадена работа. От там нататък по-добрият вариант е да покажеш нагледно нещата и да чакаш въпроси, да отговаряш, показваш, обясняваш и т.н...
Ей, пак много писах..
В събота ще плуваммммм (sun)

Мнението беше редактирано от Zozo на 12.03.15 23:32.

12.03.15
23:34

Нещо май не работи големината на буквите :(
опитах се да напиша проКЛет като ги увелича с големината на шрифта, но не се получи..

14.03.15
13:01

13.03.
Ден без тренировка.
Малката щерка е с бронхит :( и си бяхме вкъщи цял ден. До обяд нямах работа, та запретнах ръкави в кухнята и наготвих за целия китайски народ (giggle) - печено пиле, постно кисело зеле с ориз, картофено пюре с моркови.
Храната:
- портокал
- спаначена супа с фиде и застройка, домати, 2 печени пилешки крилца
- 30 гр. пушена сьомга, 200 гр. кисело зеле с ориз, 30 гр. говежда пастърма
- телешки ребра на фурна, домати, 100 гр. салата елда с авокадо, картофено пюре
- тиквени семки
Уж доста неща изядох, а накрая като сметнах всичко, се оказа, че са само 1300 калории... От вчера включих в менюто и 2 чаши зелено кафе на ден. В офиса направо ми се накараха едни колежки, че не трябва да свалям повече килограми - на нашата възраст трябвало мазнини, че съм щяла да се сбръчкам :) Ама тези колежки са по 1,80 високи и едва ли са под 100 кг (wasntme)

14.03.
Ставане - 8:30 - спах 10 часа и пак едвам станах.
Тренировка:
Плуванееееее :) Днес вече включих и дясна ръка за кроул с дишане главата настрани. Все още съм като дървена кукла и тренерът все ми казва да се отпусна, ама колко е трудно.... Това е като при йогата - отпускането е в пъти по-трудно от това да се стегнеш :(
Накрая обаче, получих похвала - справям се добре. Не успях да си преброя много дължините, но минимум бяха 16, т.е. 800 метра, с почивки, разбира се, че душата ми излезна :D Имаше още една мацка горе-долу на моята възраст, която също сега се учи.
След тренировката накрая едвам се облякох, краката ми трепереха направо от умора.
За съжаление малката щерка не я взех, че е болничка горката. Чак до вторник ни каза докторът да си седи вкъщи.

Следобяд мисля да почивам активно пред компа или телевизора :D

16.03.15
20:39

15.03.
Мързелива неделя. Понаспах се добре и се наложи отново пак да работя.
Нямах никаква активност, но бях доста изтощена от плуването в събота. Дори усетих лека мускулна треска на бедрата.
Храната:
- ягоди с кисело мляко (Веси,надявам се, че не е проблем както с кивито :D)
- спаначена супа, пилешко бутче, картофено пюре, домати
- малко бъркани яйца със сирене, типов домашен хляб, кисело зеле с ориз, 1/2 баунти (blush)
- тиквени семки

16.03.
Отново трудно ставане в 7:15, а заспах в 21 часа, дори без да вечерям. Само се примъкнах от хола в спалнята... Направо не знам какво ми става. През деня съм концентрирана и се чувствам добре, а вечер заспивам като парцал и се събуждам по същия начин :(
Днес пак се гледахме с малката, все още кашля и не мога да я пусна на у-ще. Но нищо не пропуска от материала - един след друг си вади учебниците и пише сама :) Днес учи “ЙО” и думите, които съдържат тази комбинация от звуци не са толкова много, та имаше в няколко изречения думата “ЙОГА” :) Като приключи с писането, си постлахме постелките и си направихме кратка почивка с Ащанга йога - поздрави А и Б (по 5) .
После обядвахме и всеки си продължи а ангажиментите - кой с работа, кой с учене по немски.
Вечерта, въпреки че нещо кашлям, отидох на плуване. Няма да се отказвам, я ;) Голямата щерка не се беше прибрала, та се наложи да оставя малкото само. Ама добре си се оправи - на канапето пред ТВ-то със солетите в ръка :D
Плуването мина много добре. Последните 8 дължини бях без дъска, само с редуване на ръцете и дишане в посоката на вдигащата ръка (идея си нямам как се нарича). Плувайки в едната посока, плувам само с дясната ръка и дишам надясно, но в другата посока на коридора - плувам само с лява ръка и дишам наляво. Имах чувство, че ще се удавя наляво :D Краката ми отново са много сковани :( тренерът ми се кара, ама на тия години е доста трудно... Съвсем нагледно ми показа дали ходя като патица :D Все още ми е супер странно да се занимавам с този спорт, водата ми беше студена (брррр..), после 1 час не мога да се стопля - пуснала съм всички радиатори у нас, което сигурно не правя и в най-студените зимни дни :)
Отворих си бутилка вино и се надявам да не мръзна повече :D

Мнението беше редактирано от Zozo на 16.03.15 20:41.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1