03.01.06
23:24
Моля помогнете ми!!!
На 20 гогини съм не съм се занимавал с фитнес но много искам понеже съм малко пълничак 170 см 90 кг
Искам също за кратко време добри резултати.
И какви забранени медикаменти мига да използвам?
ами ако искаш за кратко време добри резултати със забранени медикаменти не си попаднал на точно място
04.01.06
01:12
написах нещо, но се оказа, че обърках темата, сори
За кратко време бързи резултати не можеш да очакваш.А и не е препоръчително.Ще ти обясня.
Предполагам,че искаш да свалиш 10-15кг.За твоят ръст тегло 75-80кг като за начало ще е добре.
Ако имаш воля и желание можеш да го постигнеш за 3-4 месеца.Ето как:
1.Промени си храненето и по-точно намали въглехидратите(НВД).Гледай да приемаш повече белтъчини(протеин).
2.За да сваляш килограми трябва да бягаш.Това е най-ефикасния начин.Успоредно с бягането е добре и да посещаваш фитнеса и тренираш с тежести.При тренировката с тежести се изгарят доста калории,а и ще си запазиш мускулите.
Като за начало можеш да направиш така:
Пон:бягане
Вт:фитнес
Ср:бягане
Четв:почивка
Пет:фитнес
Съб:бягане
Нед:почивка
Това ще е като за начало,докато свикне тялото ти с натоварванията.После вече ще можеш да бягаш и 5 пъти в седмицата,а защо не и всеки ден,но тренирай така поне месец,месец и половина.
Когато е студено и не можеш да бягаш използвай пътеката в залата и статичното колело(велоергометър).
Когато минеш на по-тежкото натоварване след месец и нещо си вземи Л-Карнитин.
Не е препоръчително да сваляш бързо килограмите,защото после бързо ще ги качиш,ако спреш да тренираш.Свалиш ли ги бързо(както искаш ти- с химия) за организма ти това е шок и той ще се стреми да си възвърне предишното състояние.Затова бавно,но славно.
Ако имаш още въпроси - питай.
Нека и другите да се изкажат. :D
Rafael е прав.Но според мен вместо бягане да караш велоаргометър(т.е. колело).Защото при бягането 70% гориш ММ а и 30% мазнини.А при велоаргометъра гориш само мазнини.
велоаргометър е дето бягаш на колело в залата!
А за патеката какво мислите,и кое е по добре?
Хм,според мен дали ще бягаш по улицата или по пЪтеката в залата е едно и също.Замислете се само!
За велоергометъра вече не знам.
04.01.06
23:22
и на патеката не е същото кат на улицата
05.01.06
12:08
да пробва с въженце! тъкмо ще направи оформен прасец
но начинаещ със “забранени медикаменти” малко не се връзва.Оттук написаното, съм съгласен 99% с рафаел(1% защото сигурно може да се допълни нещо)