Моята мотивация

Темата е заключена.

Все се каня да си направя и аз дневник, та ето че дойде и този момент.
Набързо да кажа нещо за себе си - на 19 години съм, висока съм 1.80 (бая, знам хаха), не съм много окей с идеята за меренето на килограми (имала съм различни хранителни разстройства), така че в последните 1, 2 месеца не съм го правила, но съм около 70 килограма (миналата година по това време до края на лятото бях в режим на отслабване :D и тогава бях 60кг, но по различни причини качих). Искам да сваля около 10, но по здравословен начин (с други думи - не държа да е супер бързо),  да се чувствам добре в кожата си. Вегетарианка съм от малко повече от година.
В момента се опитвам да спра хляба (огранича по-скоро), защото като че ли това ми представлява най-голямо предизвикателство.
Малко ми е трудно да намирам време за фитнес, защото ми предстои кандидатстване, но правя упражнения вкъщи няколко дни в седмицата, пък като се поосвободя от различните уроци ще се върна в залата.
В тази връзка ще съм много благодарна ако някой може да ми каже какво е добре да приемам преди и след тренировка (което не включва месо/риба или яйца). :)

11.03.15
22:40

Добре дошла (wave)

Хляба аз го спрях по следния начин - отначало го смених с Вита пълнозърнест (едни малки, по 400гр, като тухлички), после почнах да понамалявам количестото и да добавям извара във всяко хранене (за обем) и по някое време минах изцяло на овес за въглехидрат и сега не ми липсва хляба

За следтренировъчно - протеин. Щом си вегетарианка, значи само млечните ти остават. Растителният протеин бил някакъв непълен, трябвало да се комбинират различните храни. Разрови се за повече информация. По принцип лещата и боба имат някакъв протеин, но не мога да си представя какви количества трябва да изядеш ако разчиташ само на тях. Обмисли пак вегетарианството :)

Мнението беше редактирано от Pavel D на 11.03.15 22:42.

Здравей,
Първо - благодаря за отговора.
Абсолютно всичко мога да си набавя като вегетарианка. :) На много места съм чела, че за жена около 40гр протеин са напълно достатъчни  (за един ден). Не казвам, че е така, но до такава информация съм стигала. Протеин има и в сурови ядки, банан и много други зеленчуци.
Можеш ли да ми препоръчаш нещо за преди тренировка? :)

12.03.15
14:39

40 гр протеин, да, ако си 40 кг и не тренираш. На банан да разчиташ на протеин... Все едно да разчитам на свинското за въглехидрат.
Млечни продукти и яйца ядеш ли? Ако да, заедно с ядките, би могла да си набавиш протеина.

казано от Лина Велизарова на 12.03.15, 14:32:

На много места съм чела, че за жена около 40гр протеин са напълно достатъчни  (за един ден).

За каква жена са достатъчни 40 g белтъчини дневно?

За тийнейджърка или Дама на възраст около и над 25-30 години?
За миньонче под 50 kg или за висока мацка 60-65 kg?
За девойка, чиято физическа активност се свежда до разходки и тичане в парка 1-2 пъти седмично или за активно тренираща Дама, комбинираща силово-кондиционни тренировки със скоростни атлетически дисциплини 4-5 пъти седмично?

Мога и още такива въпроси да задам... прегледай пак материалите, които си чела. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.03.15 14:54.

Ям млечни продукти, само яйца избягвам.
Затова и казах, че може и да не е така, не съм се интересувала достатъчно относно протеина и колко точно от него трябва да си набавям. Но пък съм сигурна, че не се нуждая от месо - ако някой се интересува може да разгледа сайта/инстаграм-а/youtube-канала на Essena O’neil, която е веган от година и нещо и има УНИКААЛНО тяло, правила си е и различни изследвания и всичко й е както трябва :)

12.03.15
15:16

Всяка втора тема във форума все отива към ЗА и ПРОТИВ неяденето на месо.
Момичето тепърва започва да тренира. Не виждам причина да ползва калкулатора за друго, освен за кандидат-студентските изпити и матурите :)
Поздравления от мен за избора ти да не ядеш месо!
Хлябът успешно се замества с ориз, пълнозърнеста паста, картофи, бобови. Достатъчно е малко време, за да отвикнеш да подкрепяш основното с хляб и всичко се нарежда :)

хаха, мерси за подкрепата :)
За последната седмица съм изяла общо 2 филийки черен (или пълнозърнест, не помня вече :D ) хляб и мога спокойно да кажа, че не ми се яде толкова, колкото преди. Така че - имам някакъв напредък :D

12.03.15
16:17

Кога станахте вегетарианци, кога почнахте да ги усещате тия неща... ;)

12.03.15
16:30

Що бе, всеки си има право на избор. Аз не съм вегетарианка, но вярвам в ползите и от вегетарианството, и от месояденето. Не и от веганството и суровоядството обаче. Върпос на натоварвания, лични усещания и цели. Дразни ме само, че упорито се натяква на млади момичета, че за да са здрави, трябва да наблягат на мърша с хормони и антибиотици. Аз съм голям ценител на домашното месо и особено на сланината. Не ми пречи да уважавам и едното, и другото, без да си натяквам възгледите някому. А момичето го поздравявам, защото е взело решение и действало последователно и смело.

12.03.15
16:32

А, аз само си питам...(wasntme)
Щото и мърша с хормони и антибиотици не е много лесно да се намери и крайностите в храненето от много години не ги уважавам :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.03.15 16:33.

12.03.15
16:37

казано от James Hinks на 12.03.15, 16:32:

и крайностите в храненето от много години не ги уважавам :)

Значи сме на едно мнение, а стриктното изчисляване на протеина си е крайност. Предпочитам да си водя статистика на космите по гребена аз :D

Мнението беше редактирано от cocobutt на 12.03.15 16:37.

12.03.15
16:37

Essena O’neil е едно най-обикновено кльощаво детенце, което има нормално слабо тяло, без да блести с някакъв атлетизъм или нещо повече. Съжалявам. лично мнение.
http://41.media.tumblr.com/2ddfec04a9088d4bb752480c98fad1c9/tumblr_n3i5oecFI71tpc8mjo1_500.png
(поне 30% от момичетата на 17 изглеждат подобно без да са световноизвестни и то въпреки че се хранят безобразно- което не го одобрявам, но е факт.)
Това, че всичко й е наред на 17 г, не е гаранция, че ще е така на 47, които неминуемо един ден ще дойдат.
40 гр. стигат “точно” за 50 кг жена, която не тренира, не кърми и води застоял живот ( поне според СЗО  0.8 гр. на кг.) Пък и веганството е някакъв краен вариант на вегетарианството, който, убий ме, не разбирам. Надявам се ти да го осъзнаваш изцяло.
За мацка от 180 см, спокойно може да запълниш 70, а дори и 75 кг. тегло по много-качествен и привлекателен начин.
Според мен има нужда на наблегнеш на упражненията и пълноценната храна, и другото ще си дойде на мястото.
Пожелавам ти успех каквото и да решиш !

Благодаря :)
Колкото до Есена (или както там е бг начина да напишеш името :D ) мисля, че е много повече от едно кльощаво момиче (стегнато между другото, не кльощаво, виж снимка, която не е на 2 години и нещо), обяснява много добре ползите от веганството (НЕ само относно здравето на човек, но и връзката с околната среда). Тук е моментът да спомена, че аз не съм, нито имам планове да бъда веган един ден.
Според мен всеки човек трябва да прави това, което чувства за добре. Всеки си има принципи и най-важното за мен е да ги следва, независимо какво му обясняват околните. В този ред на мисли намирам всички спорове за или против яденето на месо за безсмислени (не говоря за тук, а като цяло), защото нищо градивно не произлиза от тях.
Иначе знам, че съм достатъчно висока и няма как да тежа 50кг (освен ако не гоня анорексията), аз и не искам, защото не го намирам за красиво и естетично. Не се и имам за дебела честно казано :D Но знам, че ако сваля няколко килограма ще се чувствам по-добре.

казано от Лина Велизарова на 12.03.15, 19:22:

Колкото до Есена (или както там е бг начина да напишеш името :D ) мисля, че е много повече от едно кльощаво момиче (стегнато между другото, не кльощаво, виж снимка, която не е на 2 години и нещо), обяснява много добре ползите от веганството (НЕ само относно здравето на човек, но и връзката с околната среда).

Какво може да бъде Essena O’neill от висотата на солидната си 18-годишна възраст?
На снимките, които ми предлага Google, не се вижда особен атлетизъм. Явно търсачката умело крие от мен снимките, на които ясно се вижда добре оформената и чудесно тонизирана мускулатура на Essena O’neill… :)
Опазването на околната среда е много “хлъзгава” тема и много хора деликатно пропускат пораженията, които растениевъдството нанася върху Природата. Видимо предишното мое мнение ти създава неудобства, очаквам същото и от това. Успех! На този етап аз трудно мога да ти бъда полезен. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.03.15 20:29.

Ооо, не мисля да се задълбочавам в разни спорове, има си достатъчно информация, както и документални филми, не съм адвокат на въпросното момиче, но сайта  и канала й имат хубава и интересна информация, поне за мен. Всъщност много неща можеш да направим дори и на крехка възраст като нейната, щом имаш достатъчно популярност и я използваш за нещо добро.

Ето и моето меню за днес, откъм движение - нямах възможност за друго, освен за немалко ходеше пеш.
закуска
-ябълка, фурми, билков чай
обяд
-половин салата айсберг, фурми
следобедна закуска
-парче кашкавал, няколко бисквити “мюсли”
вечеря
-другата половина от салатата айсберг (този път подправена с различни семена), тиквичка на грил без никаква мазнина

По принцип ям повече, но днес не съм изпитвала никакъв глад, затова не исках да се тъпча само, защото “така трябва”

А, не, дори за секунда не съм си помислял да споря.
Дадох ти най-добрите съвети, на които съм способен.
Те нямат задължителен характер. Толкова мога. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.03.15 20:54.

Благодаря, оценявам всички мнения, които се дават :)

Мнението беше редактирано от Лина Велизарова на 13.03.15 09:38.

Днешната тренировка (в домашни условия) :

- 10km каране на колело
- Fitness Blender Abs
- Fitness Blender Legs
- Различни упражнения за ръце - единствените тежести, които имам в нас са х1,5кг
-Стречинг

Всичко в рамките на един час.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1