От лакомница към здравословно хранене

Темата е заключена.

12.03.15
22:33

Здравейте, нова съм в сайта но реших че е крайно време да си променя малко стила на живот, студентка съм и работя по 12 часови смени, висока съм 165 см и тежа 60 кг, до преди няколко месеца не ми беше проблем но вече мисля че е време за промяна защото ме чака бал а и нямам енергия за работа, преди седмица бях започнала диета на Дюкан и при наличие на време аеробични тренировки и се чувствах по добре но ефект не последва освен че се опъпчих от всичките протеини. Бях много разочарована че нямаше резултата  който очаквах и чесно казано затова и пиша тук а и съм доста зле с мотивацията. Та това е за мен и много ще се радвам да прочета мнения :-)

Здрасти!
Важно е човек да има мотивация докато си изгради навик. Става ли веднъж това - останалото е лесно.
Аз лично гледам да не следвам определени диети, а просто си променям храненето без краен срок - затова като искам да ям нещо, което се счита за не толкова полезно си го позволявам, но се опитвам 80% от менюто ми за деня да е максимално здравословно. Започнеш ли да си храниш качествено ще се чувстваш заредена с много повече енергия.
Моят съвет е: ако искаш да имаш повече енергия през деня яж повече плодове (това, че те могат да те направят дебел са пълни глупости, захарта в тях не е като тази в сладкишите), опитай се и да спиш поне по 7 часа. Аз лично изключвам всякакъв вид техника до половин час преди заспиване. Намирам го за доста полезно.
Успех от мен :)

Добре дошла!

Радвам се, че си спряла Дюкан навреме.
За останалите съвети - ще се включваме, когато започнеш да описваш тренировки и хранене.

Колкото до плодовете и тяхната захар - полезно четиво тук. :)

13.03.15
15:45

казано от Лина Велизарова на 13.03.15, 00:02:

Здрасти!

Моят съвет е: ако искаш да имаш повече енергия през деня яж повече плодове (това, че те могат да те направят дебел са пълни глупости, захарта в тях не е като тази в сладкишите),

Повярвай ми могат да те направят освен много , но и трайно дебел..така че внимавай с крайните съвети. “Повече” не е ок

13.03.15
17:17

Благодаря Лина за съвета но като цяло предпочитам повече зеленчуци вместо плодове, а за съня като имам възможност е много повече от 7 часа :D Ами единственото хубаво нещо което ме научи тази диета е да закусвам ( не всяка сутрин но пак е нещо предполагам :D )

Примерна диета
Закуска около 6 часа - 2 варени яйца и голяма чаша прясно мляко
Втора закуска (но не винаги огладнявам или намирам време ) - 2 бисквити
Обяд - обикновено нещо готвено (пилешко с ориз/пилешко с картофи/само картофи)
ако не издържа до вечеря пак 1-2 бисквити
Вечеря - салата и каквото намеря в общи линии
През целия ден пия вода и чайчета 

Случва се и да похапвам джънк фууд, но просто май прекалено много си угаждам и ям каквото ми се яде.

А за тренировка си нямам много на идея какво да правя
обикновенно 30 40 минути аеробична тренировка
и след това коремни преси и клекове или кофички на ръба на леглото и лицеви и те по опростени (wasntme)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1