10.03.15
16:42
При пълен клек със 100 килограма 4 серии по 10 повторения, на другия ден все едно не съм тренирал крака нищо ми няма, при клек до 90 градуса или много малко под, при същите килограми и същия брой повторения, 3 дни след това ме болят бедрата и дупето...
Мускулна треска ли е целта на тренировката ти ? Не знам тя да е фактор или по точно показател за добра тренировка . Не е задължително винаги да имаш , а когато нямаш да значи , че не си тренирал достатъчно , правилно и т.н.
Ми за мен е фактор, харесва ми да се събудя и краката да ме болят здраво и дупето, а ако стана и нищо ми няма някак си ми е гадно.
Под ъгал малко под 90 градуса, имам в предвид дупето леко да минава под паралела, а под пълен клек имам в предвид задната ми част на бедрата да се прилепи до прасеца
- На чернобялата снимка когато го правя нямам треска, на другата имам, това имах в предвид!
Точно като мина паралела и спра най много удрям бедрата, а като ударя до долу ми хем по лесно хем не се помпам отделно треската.
Мнението беше редактирано от Blue на 10.03.15 17:35.
казано от Viktor Ivanov на 10.03.15, 17:25:
Ми за мен е фактор, харесва ми да се събудя и краката да ме болят здраво и дупето, а ако стана и нищо ми няма някак си ми е гадно.
Виж това за дупето , ако те боли и нямаш мускулна треска не е на добре работата . Аз си стоя зад мнението и дано някой по - опитен колега коментира.
Мускулната треска не е фактор за качествено трениране.
Обиколката и силата в бедрата расте ли, значи всичко е наред.
Ще ви прозвучи малко глупаво, но може ли да е от студа, смисъл аз тренирам на място което има само навес. ?
10.03.15
19:55
Обичаш като станеш да те боли дупето... :D
Според мен причината е : адаптацията. Аз също нямам мускулна от клековете, а клякам 2 пъти седмично заден и 2 пъти преден. Точно в това е ключът. Тялото ти се е адаптирало. Също така, при полуклека, за да спреш и да тръгнеш пак нагоре използваш доста задната част(глутеусите), но и коленете доста го изяждат. А при дълбокия има една пружинация, която ти помага. Но това, че не усещаш мускулна треска, изобщо не значи, че по-малко мускули работят и не се натоварват качествено. Точно обратното е. :) Аз още преди 2 години като започнах 5х5 спрях да имам треска на краката, а ми са пораснали от 50 на 64см.
казано от TonsOfDamage на 10.03.15, 19:55:
Според мен причината е : адаптацията. Аз също нямам мускулна от клековете, а клякам 2 пъти седмично заден и 2 пъти преден. Точно в това е ключът. Тялото ти се е адаптирало. Също така, при полуклека, за да спреш и да тръгнеш пак нагоре използваш доста задната част(глутеусите), но и коленете доста го изяждат. А при дълбокия има една пружинация, която ти помага. Но това, че не усещаш мускулна треска, изобщо не значи, че по-малко мускули работят и не се натоварват качествено. Точно обратното е. :) Аз още преди 2 години като започнах 5х5 спрях да имам треска на краката, а ми са пораснали от 50 на 64см.
Разбрах те отлично! краката ми ловят някаква треска защото съм правил примерно 1 месец пълен, и изведнъж като правя до 90 градуса, мускула се чуди какво става, сигурно ако правя 1-2 седмици полу и после вкарам пак пълен ще е още по яко!, някак си може да нямам треска от пълния клек, но се напомпвам доста повече... и някак си се чувствам по уверен при изпълнението.
(Измислете ми 1 упражнение със щанга което да включа след клек-а, че правя само клек и прасец, но прасеца въобще не мърда от 38см, а бедрото поне виждам че ръсте и да го напъна до край.
- Напади на място?
- Тяга с прави крака?
- Или да ударя класическа тяга след клек -а ?
Мнението беше редактирано от Blue на 10.03.15 20:51.
10.03.15
20:56
казано от Viktor Ivanov на 10.03.15, 20:49:
казано от TonsOfDamage на 10.03.15, 19:55:
Според мен причината е : адаптацията. Аз също нямам мускулна от клековете, а клякам 2 пъти седмично заден и 2 пъти преден. Точно в това е ключът. Тялото ти се е адаптирало. Също така, при полуклека, за да спреш и да тръгнеш пак нагоре използваш доста задната част(глутеусите), но и коленете доста го изяждат. А при дълбокия има една пружинация, която ти помага. Но това, че не усещаш мускулна треска, изобщо не значи, че по-малко мускули работят и не се натоварват качествено. Точно обратното е. :) Аз още преди 2 години като започнах 5х5 спрях да имам треска на краката, а ми са пораснали от 50 на 64см.Разбрах те отлично! краката ми ловят някаква треска защото съм правил примерно 1 месец пълен, и изведнъж като правя до 90 градуса, мускула се чуди какво става, сигурно ако правя 1-2 седмици полу и после вкарам пак пълен ще е още по яко!, някак си може да нямам треска от пълния клек, но се напомпвам доста повече... и някак си се чувствам по уверен при изпълнението.
(Измислете ми 1 упражнение със щанга което да включа след клек-а, че правя само клек и прасец, но прасеца въобще не мърда от 38см, а бедрото поне виждам че ръсте и да го напъна до край.
- Напади на място?
- Тяга с прави крака?
- Или да ударя класическа тяга след клек -а ?
Относно клека - прави само дълбок и следи и подобрявай техниката. Не 2 седмици пълен, 1 непълен и т.н.
Относно упражнението - преден клек.
Не не аз не сменям просто от време на време ми прещраква съчмата.... Предния ми е малко труден но ще го пробвам, ще пробвам за начало
3 серии тежък заден клек
3 серии преден клек със лека/средна тежест да го по науча
11.03.15
15:19
А за какво ти е тая мускулна треска?
ПП: за първи път виждам мъж да нарича гъза си “дупето”
11.03.15
15:48
Смятам, че е удачна точно тази песен точно в този момент :)
Защото съм преподавател по Физическо, ако пред всички ученици когато ги карам да изпълняват клек, започна да казвам (гъза), мисля че не е много правилно.
Мнението беше редактирано от Blue на 11.03.15 19:07.
13.03.15
02:07
Егати мазохиста, иска да го боли.
Малко е странно, че получаваш треска от непълната версия на движението.
В зависимост от това, как се усещаш:
Можеш да добавиш преден клек, zercher клек или друга вариация.
Да опиташ със.... 105 килограма или с повече от 10 повторения.
Клековете на един крак също могат да ти донесат изненадващи усещания.
А дори и малка промяна, добавяйки клякания със собствено тегло в по-сериозни бройки и кратки почивки, могат да ти докарат не само мускулна треска, но и последващо подобрение при кляканията с тежест.
Аз правя 1х12 на 95кг, 1х12 пак 95, 1х 10 на 100, 1х 105кг или повече, мисля нещо друго, да пробвам но не знам дали ще е така ефективно, 3х12 със 90, и 1х 6-7 със 120 примерно
13.03.15
14:27
казано от Viktor Ivanov на 11.03.15, 18:51:
Защото съм преподавател по Физическо, ако пред всички ученици когато ги карам да изпълняват клек, започна да казвам (гъза), мисля че не е много правилно.
Е, та казвай “глутеуси” и всичко е точно :)
Върти натоварванията и движенията, какво толкова му се чудиш.
казано от James Hinks на 13.03.15, 14:27:
казано от Viktor Ivanov на 11.03.15, 18:51:
Е, та казвай “глутеуси” и всичко е точно :)
Върти натоварванията и движенията, какво толкова му се чудиш.
По широк обзор искам на това което каза :) ?
16.03.15
16:06
По-широк ако кажеш подробно как ги тренираш краката и колко често.
Тежеста ти е малка. Позволява ти да спираш РЯЗКО като стигнеш паралела и натоварването реално доста се качва. Така мисля.