14.03.15
17:59
Здравейте!
Скоро попаднах на сайта и реших да се регистрирам. Нова съм в света на фитнеса и здравословното хранене и затова реших да си направя дневник. От началото февруари започнах фитнес 3 пъти седмично и режим на хранене, който сама направих и, който в последно време започнах да нарушавам. В началото бях 58кг, а днес съм с 4кг по малко, т.е 54. Висока съм 168см и съм на 17. Забелязвам лека промяна, но със сигурност не съм постигнала целта си.
Проблемът ми е, че от около седмица си развалих режима, храня се повече от колкото трябва на обяд, след това се чувствам ужасно и за вечеря ям само салата. Винаги съм имала проблем с порциите и това ми е пречело. Дори не съм толкова гладна, обаче продължавам да ям. Това се получава само вкъщи, след като се прибера от училище. А докато съм там, изобщо не мисля за това.
Закуската ми е в 6:30 овесени ядки с 200г кисело мляко, след това докато се прибера ям 2 ябълки. Когато след училище ходя на фитнес обикновено се прибирам към 15 часа и чак тогава обядвам. Обядът ми по принцип се състои от месо (варено), риба (печена или на скара), яйца, извара, бобови култури. След обяд ям някакъв плод или печена тиква, а понякога и орехи. И вечерята обикновено салата от зеле, зелена салата или един голям морков.
Не знам дали бъркам някъде, затова ще се радвам на коментари. Целта ми е 48-50кг и ми се иска до лятото да съм успяла. Истината е, че много пъти се убедих, че нямам воля, но наистина искам да променя това.
14.03.15
19:19
Здравей. :)
Добави на вечерята още месо/риба/яйца. Не оставай само на тази гола салата.
Между закуската в 6.30 и следтренировъчното хранене в 15 ч усещаш ли, че имаш нужда от още едно хранене или си ОК така?
Ядеш ли бавно? Дъвчеш ли добре?
Благодаря за включването! :)
Започнах да вечерям само със салата точно заради това, че ям много на обяд. :(
Иначе между закуската и обяда в 15ч съм само на 2 ябълки. И да усещам глад, но в училище няма какво друго да ям (което да е здравословно). Но все пак правя това от известно време и вече свикнах, не ми е проблем.
За храненето - тук ми е проблема според мен. Ям бързо и не дъвча достатъчно.
14.03.15
19:37
Изобщо не ми се струва, че ядеш много, а даже обратното. Добави месо/риба/яйца към вечерята и салатата да е със зехтин или друга мазнина. Зеленчуци можеш да ядеш под формата на голеееми салати. :)
В училище можеш да си носиш нещо, което да си приготвила вкъщи.
Опитай се да дъвчеш повече и да се храниш по-бавно и се наблюдавай. Ще ти бъде интересно. :)
Благодаря за съветите, Вероника :)
Днес беше хубав ден, не си наруших режима и се чувствам много мотивирана и решена да продължа. Също така реших да спра да си броя калориите
и да разчитам само на самоконтрола си.
И такаа започвам с дневника :D Закуската ми се състоеше от ябълка и портокал, а след около 1 час ядох и малко орехи. За обяд изядох един голяяям морков и пилешка пържола на скара. След обяд ядох много неща, защото се чувствах гладна :D - 200г кисело мляко (обезмаслено), половин лимон, 2 малки кивита и 2 парченца черен шоколад. Разбира се не изядох всичко това наведнъж. И накрая вечерях с зелева салата и супа от спанак. Не знам точно, но със сигурност съм изпила поне 2л вода, така че съм доволна.
За днес: 16.03
6:30 - овесена каша, едно парче черен шоколад
10:00 - 12:00 - 2 ябълки
14:30 - супа от спанак, около 200г обезмаслена извара, 50г пилешки гърди (варени)
16:30 - 2 кивита
19:00 - голяма порция зелена салата, 2 малки варени яйца, 15г орехи
Днес във фитнеса правих упражнения за ръце:
10мин велоергометър
3х25 коремни преси
3х25 бицепсово сгъване с дъмбели
3х20 трицепс с дъмбел
3х15 разтваряне встрани ръце
20мин велоергометър
Упражненията ги правя с 3кг