28.02.15
22:54
Здравейте,
казвам се Мария и съм на 16 (август навършвам 17). Висока съм 1.70 и тежа 54-55 кг. Научих за bb-team случайно преди около година и половина, когато за първи път реших да задълбая в темите за тренировки, хранене и здравословен начин на живот като цяло. Причината бе, че не се чувствах добре в тялото си, въпреки че тогава тежах с килограм-два по-малко. Лесно се изморявах и постоянно се чувствах отпусната, настроенията ми се меняха, а сладкото и тестените изделия си ми бяха спътници в живота :D (със сладкото все още се боря). Та, опитах да спазвам диета, но вследствие на заблудата ми относно това, че няма значение откъде идват калориите, които приемам, стига да са малко на брой, стана Мазало :D. Отслабнах до 50 кг, но от огледалото ме гледаше едно момиче с кръгове под очите и нездраво на вид. Това ми състояние продължи някъде до средата на август т.г, когато попаднах на сайта на Руми Илиева ( може би някои от вас знаят за нея) и видях, че от края на септември започва 90-дневно тренировъчно предизвикателство. Поставих си за цел да го изкарам докрай, пък каквото ще да става. Резултати има (ура!). Не съм мерила обиколки (ще го направя скоро), нo тренирайки вече редовно, се чувствам по-добре от всякога, а и виждам промяна главно в мускулите на ръцете, краката и дупето, също така съм много по-енергична и трудно се изморявам. Относно храната - изпитвам лека вина в това отношение. Старая се да избягвам пакетирани стоки, гледам да се храня възможно най-здравословно, но е адски трудно на моменти, особено когато сляза в стола и от всички страни ме гледат пици, хамбургери и тн. Без тестени храни мога без проблем, но сладкото просто ме събаря :D Това е и причината според мен плочките да се крият така упорито.. Аз ги задушавам с тортички, шоколади и вафли :D Тази ми “пристрастеност” към сладкото е една от причините да си направя дневник тук - смятам, че малко или много мисълта, че го има, ще ми помага да не съм толкова лакома и да полагам повече усилия да се въздържам от сладкото. Дано до лятото да съм постигнала целите си. :)
Тренирам по 5 пъти на седмица, но са кратки кръгови тренировки, от порядъка на половин час.
Днес е събота, нетренировъчен ден, както и Тодоровден, а комбинацията от двама Тодоровци в семейството ми изигра лоша шега :D
Баба се беше престарала с готвенето и ето какво отиде в ямата, също позната и като мой стомах :D
Салата от кисело зеле с маслини, около 200г
Свинско с картофи, към 300г мисля
Баница, 2 парчета
После видях два самотни бонбона на шкафа и ги изпратих при баницата и свинското :D
Вечерта към 8 се прибрах вкъщи изгладняла и изядох 2 филии със сирене и някакъв сос
и накрая, за завършек на славния ден, пакетче стафиди
Не знам какво да я правя тая моята лакомия.. Накрая ще се изям сама :D Нейсе, утрото е по-мъдро от вечерта, вероятно утре няма да се почива, ами ще направя една тренировчица. Лека вечер и поздрави! :)
Колко си позитивна само, харесва ми много дневника ти! Ще го следя!
Успех с целите ти миличка :)
01.03.15
12:10
Добре дошла! Аз не разбрах какви точно са ти целите. ;) Освен здравословен живот, разбира се.
Не си ли твърде слабичка за този ръст? (почти 10 кг по-лека от мен си, а аз не се възприемам за крайно дебела :) , а може би трябва ;) )
Благодаря за отзивите ви! Queen Cobra, целта ми е да се чувствам добре в тялото си, да съм жизнена и енергична, да съм наясно кое е полезно и кое не и евентуално да заразя и други хора да инвестират в здравето си. Не мисля, че съм много слаба, защото имам “голям кокал”, както казва баща ми :D
Днес по план беше вторият ми почивен ден, но реших да тренирам. Тренировката ми отне около 45 минути, защото почивах доста :D
3 кръга, от всяко упражнение 20 повторения:
1. Бърпи без лицева опора
2. Хип тръст на земя, ляв крак
3. Jumping Jacks
4. Ренегатско гребане, лява ръка
5. Суинг
6. Хип тръст на земя, десен крак
7. Планински катерач
8. Ренегатско гребане, дясна ръка
9. Клек + Арнолд преса
10. High knees
11. Бърпи с лицева опора
Забравих да спомена, че гирите ми са 3кг. Може би вече е време да премина на по-тежки, но натоварването, които тези ми създават, ми е достатъчно засега (поне по мое усещане :D)
Направих тренировката, всичко беше ок, на обяд ядох задушени зеленчуци със сирене и няколко хапки печено пиле. Дотук горе-долу добре.
След това отидохме на гости при една приятелка, техните имат ресторант, където всичко е домашно и е адски вкусно (усещате накъде бия :D :D ). Ядох малко салата, малко пържени картофи, една палачинка от лимец (палачинките са ми голямата любов, а пък и ми беше интересно какъв ще е вкусът, щом като е от лимец). Не ми тежат толкова на съвестта, защото всичко беше домашно и поне съм сигурна, че не е полуготовата храна, която сервират в много вериги. Сутринта замислях да съм цял ден на чайчета и лека храна, ама идеята ми се провали с гръм и трясък :D
Към 9 часа изядох 3 лъжици нар и към 50гр бирени фъстъци, за които съжалявам най-много от изяденото през деня.
Отдавам извънредната лакомия на ПМС и се надявам да отшуми скоро :D Искам също да попитам какви са вашите начини за справяне с чувството на измамен глад или иначе казано, как успявате да не се превърнете в храносмукачка, когато много ви се хапва нещо “грешно”? :D
Изпращам на всички мартенички с пожелания за здраве и усмивки :)
Guten Abend alle, днес беше много емоционален ден още от сутринта. Не тренирах, защото цял ден изкарах в спане. :D Голям мързел ме налегна, но утре ще си наваксам, няма да се оставя така :D
Случи ми се нещо, което окончателно и безвъзвратно ме отказа от пърженото - сутринта отидох при баба ми и след обичайното “Нищо не ядеш, ще се разболееш, хапни малко мекици” ѝ угодих и ядох от мекиците и от някакви бисквити. После се прибрах и следобяд като започнаха болките в корема, не спряха до към 3.30. Гадеше ми се ужасно много. За щастие минах без повръщане и тн., но едва ли някога ще проям отново пържено.
Храната за днес:
Мекиците и бисквитите на баба ми
Половин портокал и един морков
50г слънчоглед със сол
За вечеря зелена салата със сирене и картофи на фурна (пак със сирене :D)
Вода-около 1.7л
Пожелавам ви спор(т)на седмица ^_^
Мнението беше редактирано от amira на 02.03.15 21:18.
Добро утро и честит празник със закъснение! :) Включвам се с ден закъснение
Въпреки че след час съм на даскало, времето е толкова прекрасно, че не мога да съм в лошо настроение и да искам. :D
Ще пиша храна и тренировки от вчера, защото засега само съм закусила, а няма да тренирам, защото времето ме притиска.
Направих три тренировки от сайта на Руми, понеделник бях пропуснала, направих тази, която ми е по програма за вторник, също и тази за днес, защото ми беше ясно, че няма да успея да тренирам - багажи събирах, пътувах.. :D
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CnxdbrA40Jk - това беше за понеделник
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xO4GEGZiR0g - вторник
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=glR_yIabyfg - за сряда
Храната:
За закуска си обелих един нар, след това тренирах и то стана обяд :D
В баба ми ядох две малки кюфтенца с една филия типов хляб и лютеница
После малък банан и една малка ябълка
Към 16.30 ми се дояде нещо и изядох 3/4 хлебче със сирене и чай
И за вечеря зеле със свинско на фурна, салата от червено цвекло и моркови и 1/4 банан за десерт
По-късно ще си допиша храната за днес, надявам се да устоя на сладостите, които ме дебнат в даскало :D
П.С Мисля да си наложа рестрикция или по-скоро тест на волята - ще пробвам да издържа без рафинирана захар до 1-ви април.. :D
Мнението беше редактирано от amira на 04.03.15 11:26.
Здравейте, включвам се набързо и за малко :)
Последната седмица устисках почти без сладко, ако не броим няколко бонбона и две курабии и забелязвам (със задоволство), че гладът ми за сладко намалява бавно, но славно. :D Все още ми се хапва, разбира се, но не е онзи вълчи глад отпреди. Наистина се радвам, че малко по малко се измъквам от наркотика, наречен захар (защото според мен захарта си е такъв :D ).
Миналата седмица обаче, изникна друг проблем - забелязах, че започвам да замествам сладкото с тестени изделия - всяка вечер си хапвах по две филии хляб и после заспивах с чиста съвест, докато не забелязах тази си тенденция да си набавям въглехидрати не от сладко, а от тестено. Та оказа се, че съм скочила от трън на глог :D .
Тази седмица се окопитих и храненето върви добре, спряла съм да си купувам каквото и да е от стола в даскало, нося си салати от вкъщи, понякога и плодове, а съучениците ми ме гледат жаловито :D , докато нагъват “диетични” солети, плодови млека и Корнита. Еми, какво да се прави, всеки си избира какво да яде.
Днес започнах с тренировка 23 минути от сайта на Руми и сега хапвам мюсли с мляко и половин банан. Надявам се да имам време да допиша храната по-късно.
Пожелавам ви приятен остатък от седмицата ! :)
Мнението беше редактирано от amira на 11.03.15 09:53.
11.03.15
11:24
Мисля,че дневника ти е доста интересен,освен това сме на една възраст и ще го следя с интерес,успехх!! П.П.(радвам се,че при теб сладкото вече не е проблем,защото при мен още е :) )
Morgen!
Снощи се поотпуснах с хляба, но поне беше пълнозърнест и препечен. Купих си някакви пълнозърнести бисквити с фруктоза и типово брашно и сега хрупам от тях :D Надявам се да ме заситят до довечера, защото няма да имам време да ям дотогава.
Вчера на обяд си направих салата с моркови, зелен пипер, айсберг, маслини и сирене. Не слагам зехтин,оцет или сол в салатите си, защото маслините и сиренето са ми напълно достатъчни.
Майка ми явно е решила да ме саботира, защото онзи ден цъфна с два шоколада и бонбони, но мога гордо да заявя, че не съм ги докоснала. :D
Имам плюсче и затова, че една от съученичките ми вече също си носи храна от вкъщи. :D
Довечера може би ще ям супо-манджа със спанак, но има време дотогава.
Тренировката за днес беше 3 кръга кардио от сайта на Руми и след това зелен чай с мед и лимон *сръб*
Поздравявам ви :
https://www.youtube.com/watch?v=9bAoq7k3tZ0
Дописвам си храната за днес:
След бисквитения закуско-обяд на училище хапнах ябълка.
После вкъщи към 9.30 от супата със спанак, препечен пълнозърнест хляб, този път в рамките на нормалното и си позволих една порция шоколад (25гр).. Малко съм ядосана, задето не успявам да държа на собствената си дума, но имайки предвид, че преди всеки ден си ядях стабилно сладости, това си е напредък - седмица и нещо без сладко. Все пак се започва отнякъде.. Мисля след първи април всяка седмица да си оставям cheat day, в който да си позволявам нещо за душата :Д
Искам да ви попитам също какво е мнението ви за хлябовете от топлата витрина в Лидл, ако има някой, който си купува или е опитвал :)
Сега ставам да пиша по немски, че протаках тази седмица :Д
Така че, пожелавам ви здрав сън, за да имате сили за тренировки утре ;)
Ето ме и мен в тоз дъждовен ден (вече вечер)
Дневникът ми клони към Highway to Hell.. След седмица стоическо въздържание и опити за укрепване на настоящото положение, противникът успя да превземе задния ми фронт, като го надупчи и прати в забвение новия бански..
Противникът е сладкото, разбира се :D Подпомогнато от малко тестени изделия.
Ами, освиних се - няма да го крия. :D Днес особено, баща ми има юбилей и изядох едно парче торта със way too much сметана.. Преди това в петък ядох вафла и Киндер Буено, в събота ядох някакви закуски...
В общи линии, пълен провал. Обаче продължаваме напред! Виждам, че целулитът, този мой стар познайник, отново се е завърнал, но смятам да го изгоня безцеремонно от себе си.. Реших, че вместо да се самосъжалявам, ще направя всичко възможно повече да не допускам такива изцепки. Щом издържах една седмица, мога и повече. :D
Събота и неделя са нетренировъчни, смятах да ходя да тичам сутринта, но цял ден вали, носа не можах да си покажа.
Утре се заемам с нови сили да вая лятното си тяло, надявам се с храната да имам повече успех.
ДобАр вечАр :D
Включвам се набързо да се отчета за изминалите два дни от дългата седмица. Продължавам упорито да си нося храна от вкъщи на училище и нямам намерение да спирам да го правя.
Вчера сутринта направих тренировка с бутилки вода, тъй като моите гирички не бяха в мен, та не се получи кой знае колко ефективна (според моите виждания), но предвид липсата на време, нямаше как да направя повече кръгове. После хубавците от ВиК ме изненадаха със сигурно стотната “профилактика” и се изкъпах със студена вода, която се оттичаше от бойлера...
Менюто за понеделник:
З: едно парче зелник, плочка домашно биволско сирене, малка ябълка
О: салата с айсберг и маслини + бъркани яйца със сирене
В: маслиново хлебче от топлата витрина на Лидл, шопска салата, ябълка
Вторник:
З: две филии хляб “Вита” със сирене и две мандарини, зелен чай с една ч. л. мед
О: задушени зеленчуци със сирене, салата с маруля, домати и маслини + сирене
В: маслиново хлебче, малко задушени зеленчуци, една солена курабия, около 80г кьопоолу и ябълка
17.03.15
22:16
Здравей,напълно те подкрепям за това,че реши да си носиш храна в училище това е най-добрия и здраволсловен вариант,предвид боклуците,които всички ядат и пият(мазни сандвичи,меденки,дюнери-сметт) Успехх!! :)
Здравейте,
включвам се да се отчета набързо и отивам да правя презентации за даскало :D
Сутринта станах и направих тренировка, беше сравнително лека, но и аз не бях в кондиция за тежки упражнения, виеше ми се свят цял ден и главоболието ме съпровождаше as well ..
- тренировката
Храната:
З: зелен чай с половин ч.л. мед, мандарина, ябълка
изобщо не съм доволна от закуската, но нямах време да ям повече.. получава се така, че сутрин нямам никакъв апетит и не мога да се насиля да ям повече
Около 11ч парче зелник
О: за обяд си бях направила салата с домати, краставици и и сирене, но ми беше адски зле и не я изядох цялата, само две-три хапки;
В: салата от моркови и червено цвекло + пилешко на фурна, половин маслиново хлебче с лютеница и сирене и ябълка
поздрав :)