22.07.09
04:59
Здравейте,
Първо се извинявам, ако темата не е в правилния раздел, но се чудих къде да задам въпроса...
Искам да ви попитам на какво може да се дължи застоя при отслабване. 5 пъти седмично ходя на фитнес като правя кардио тренировки- 1 час пътечка-скорост 5 км, 30 мин велоаргометър с най-ниското натоварвне, имам доста излишни килца, а и преди 1.5 месеца родих и затова тренировките са по-леки. На ден пия поне 2 л. вода, закусвам с плодове и овесени ядки, до 16 часа ям въглехидрати и то под формата на варени картофи, ориз без сол и подправки или 2 филиийки сухар, а вечер ям белтъчени -пилешка пържола и зеленчуци. Отделно ям и плодове, но от 1 седмица кантара не мърда, в последните 2 дни отчита 200 грама надолу, но вече незнам дали не е случайност.
До момента съм свалила общо 18.5кг като 9.5-10 с раждането, останалите с тренировки, не кърмя.
Ако имате идеи как да подпомогна отслабването кажете.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 07.04.15 18:09.
На фитнес ходя точно от 1 месец, от около 40-42 дни , т.е. 10 преди фитнеса всеки ден правех разходки по 1 час и упражнения за крака вкъщи около 30 мин.
Храната я намалих от 2 юли, но от понеделник 20 юли леко я увеличих и в рамките на тези 3 дни предполагам, че съм свалила 200 грама.
Зареждащи дни не правя, миналата седмица се получи така, че ми се събраха 6 дни фитнес, а в неделя разходка край Сф-4 часа се катерих по планини, дали не прекалявам с физическата активност?или тъова не е възможно?
1. Претрениране
2. Липса на зареждащи дни, еднообразие в храната, недостатъчно или прекалено много калории.
Кардио се прави по 30-35мин, като темпото е горе-долу такова, че пулса да е 220- годините * 65-70% (примерно)
Благодаря за бързите отговори. Значи правилно съм се насочила да увелича леко храната.
1.Дали да разредя фитнеса и да е през ден?
2. Ако имате инфо за зареждащите дни, ще се радвам да ме насочите, но междувременно и аз ще огледам в сайта и в интернет за това.
3. Зареждащите дни колко трябва да са? 1 зареждащ ден в седмицата ОК ли е..? от това което чета в момента зареждащите дни се правят с въглехидрати?
Мнението беше редактирано от Poly на 22.07.09 07:08.
на всеки 5-7 дена се прави зареждащ ден с въглехидрати - лъжеш тялото си, че диетата е свършила.
според мен ще е по-добре да започнеш ротация на въглехидратите (въглехидратно въртене; карб циклинг) и да понамалиш малко фитнеса.
Смятала ли си ОКБ? Щом си на НВД, изчисли си ОКБ-то, може да грешиш някъде - напр. да се окаже, че имаш твърде нисък или пък висок калориен прием. Може и да не си изобщо на НВД, само да си мислиш така. Виж темата на Емзо, поизчислявай малко, вкл. и дневния си прием на ккал. Там ще прочетеш и за зареждащите дни.
22.07.09
21:43
Лято е, яжте дини, краставици, месо и пийте студен айран ;) Въглехидратите сутрин! Дали ще е под формата на пълнозърнести храни или овес... Моето тяло отслабва най-успешно и запазващо силата си при два основни въглехидратни приема на 24 часа. Сутрин и в следобедните часове, като следобед са малко и са от орис или ако се паднат след тренировка спагети кафеви или картошки ;)
Едит: Жулете много вода независимо под каква форма привечер!
Това е моята идеология. Проста и засега ефективна :)
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 22.07.09 21:48.
Здравейте,
Благодаря още веднъж за отговорите бяха ми много полезни. Откакто прочетох препоръките има ефект 2 кг и малко надолу :-)
1.Намалих фитнеса.
2. Увеличих малко храната.
3. Добавих и зареждащи дни.
Освен , това и се чуствам доста по-добре с повече енергия и по-добро настроение, от глада се изнервях
Не елиминирай изцяло солта!
Увеличи водата поне двойно.
Плодове също е доста обширно понятие,кой плод,кога,как,с какво ще бъде консумиран!
Грешно е мнението,че колкото и плодове да ядеш,няма да окажат влияние върху теглото.
Няма информация за теб,само разбрах,че си жена...Килограми,физ.активност,няма количество на храната.Няма как да разберем тези калории много ли са или са малко.
200 гр. не са никаква разлика и вероятността да са мазнини е нищожна.По-скоро е свързано с водата в организма ти!
Мнението беше редактирано от Финдо на 30.07.09 10:13.
Здравей,
малко над 2 кг съм свалила, не мисля че са вода, защото и обиколките са по-малки вече на ханш, бедра.
Вода пия минимум 2 литра, отново съм включила и сол.
А по-подробни данни на 28 г. 178 см висока,в момента 75 кг / бях 63/, кг качих покрай бременността, до момента са минали 2 месеца от раждането и дотук съм - 21 кг надолу.
първата ми е цел е да стана 67-68 кг, оттам нататък ще увеличи натоварването във фитнеса-няма да е само кардио.
30.07.09
17:46
Просто си огранизма се е приспособил към тренировките и не ти дават вече същия резултат. За да има ефект от тях трябва да има стрес, когато тялото се адаптира - трябва да го стресираш някак си. Увеличи кардиото, но не като време, защото над 30 минутно кардио има отрицеателен ефект за хормоналната система, а като интензивност. Вдигни скоростта.
и аз се намирам в подобна ситуация, през ден тичам сутрин по 1 час , около 10км. в останалите дни тренирам с гири и преси пак час, преди месец храната ми беше само плодове и зеленчуци и бях 53кг. а сега се храня така сутрин овес. ядки с кис. мляко-400гр или само плодове, обяд-пил. филе-200гр. и салата с извара без сол и понякога зехтин , следобяд- диня, вечер -пак белтъчени.Не ям пържено, тестяно, сладко, не пия алкохол и газирано, само мин. вода 2,3литра сега при това всекидневно трениране до здраво изпотяване качвам килограми и съм 56 на 1,56 също карам кростренажор вкъщи по 30мин интервално -спринт ссредно темпо на 1 степен , наясно съм че качвам мус. маса , но кога ще започна да свалям кг. ?
пропуснах да ви кажа , че не желая да трупам павече мус. маса особенно по краката дори от тях искам да махна малко мускул тялото ми е стегнато, но искам кг. поне да са с 5 по малко , за да отговарят на ръста ми
Ох ужас!Аз съм на протеинова диета и салати.Ям само филе пиле,риба тон,пия обаче много кафе със захар и мляко.Немога без това.Ям яйца без жълтъците.Масово и само протеини и ще полудея.Тъпия кантар е на 61кг а трябва да стана 55 на ръст 158 точно.Какво да правя?Не тренирам.Полудях вече.Това е цял месец.От Ноември досега свалих 15кг и край.Не мърда изрода.....
Мнението беше редактирано от Мария М на 15.03.15 18:31.
Отговора ти е изключително грозен,селски и просташки.Най беден е незнаещият човек,който не пита!Можеби немога да тренирам поради някаква здравословна причина,която ми е тежка и не желая да я споделям и затова се обръщам към вас с надеждата да срещна хора,които не се помпат или превземат в залите ,а в главите кръгли нули,а са наистина разбиращи,можещи,запознати с материята за хранене,диети и тн.
Благодаря за “умния отговор” и следващия път уважавай хората,защото ЧОВЕК ДО ЧОВЕК ОПИРА!
П.П.
ИМА ПРИЧИНИ ПОРАДИ,КОИТО НЕМОГА ДА ТРЕНИРАМ.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.03.15 21:16.
15.03.15
21:20
Мария М, успокой малко топката, моля. Няма нужда (и причина!) да “повишаваш тон”.
Има ли от къде Дона Флор да е наясно защо ти не можеш да тренираш? Тя не е гадател, вярвай ми.
Ненужното “остроумие” не ти помага, уверявам те.
Монодиетата е лоша стратегия.
Направи сметка какво приемаш и какво изразходваш като енергия.
Може би причината за наблюдавания от теб ефект е там.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.03.15 21:31.
15.03.15
21:43
За втори път ще те попитам:
прочете ли статията, към която ти бях дала линк в коментар под друга статия?
Ставаше въпрос за мазнините и защо имаме нужда от тях (за мазнините, които би трябвало да ядем и които ти си изключила от менюто си).
:)
казано от Мария М на 15.03.15, 21:07:
Отговора ти е изключително грозен,селски и просташки.Най беден е незнаещият човек,който не пита!Можеби немога да тренирам поради някаква здравословна причина,която ми е тежка и не желая да я споделям и затова се обръщам към вас с надеждата да срещна хора,които не се помпат или превземат в залите ,а в главите кръгли нули,а са наистина разбиращи,можещи,запознати с материята за хранене,диети и тн.
Благодаря за “умния отговор” и следващия път уважавай хората,защото ЧОВЕК ДО ЧОВЕК ОПИРА!
П.П.
Едно е да напишеш “Не тренирам, поради здравословни причини”, дори без да конкретизираш, друго е просто едно “не тренирам”. Второто за мен значи само мързи ме/не ми се занимава/разни други оправдания.
Хубаво караш само на протеини, но защо си орязала мазнини и въглехидрати? Тялото ти иска и енергия, а ако започне да разгражда аминокиселините,за да си я набави, би имало доста неприятни последствия.
18.03.15
19:36
А има ли причини, поради които НЕМОЖЕШ да пишеш грамотно???
Да питам предварително, за да не пиша и аз “грозни, селски, просташки” коментари. ;)
И захарта и млякото в кафето ли са по здравословни причини, за да не можеш без тях. Няма такъв вариант като не мога, има не искам ;)
казано от Veso Pervazov на 18.03.15, 19:36:
А има ли причини, поради които НЕМОЖЕШ да пишеш грамотно???
Да питам предварително, за да не пиша и аз “грозни, селски, просташки” коментари. ;)
М да има причини,но ще си ги запазя за себеси!
С всеки изминал ден се замислям колко е страшно да си можещ и знаеш и типично по български да не желаеш да помогнеш забравяйки,къде ти смърдят цървулите и от къде си тръгнал!
Желая ви лек и спокоен ден!
казано от deqn91 на 19.03.15, 00:22:
И захарта и млякото в кафето ли са по здравословни причини, за да не можеш без тях. Няма такъв вариант като не мога, има не искам ;)
Да и млякото и захарта са за това в кафето ми!
Още ня’кви въпроси някой да има или е най лесно да се заяждате???
ТО БИВА БГ СЕЛЯНИЯ,АМА ТВА Е АБСУРДИЦА!
Лек и спокоен ден!
07.04.15
18:09
Който вятър сее - ще пожъне буря страшна.
Грамотното писане е въпрос на уважение.
Добрият тон - също, а и често помага, Мария М.
Идеи за оптимизация.
Когато се появи нагласа за повече толерантност - ще продължим в друга тема.