Добавки след трен

03.01.06
19:06

ходих днеска да си купувам Гейнер , че стария свърши и питах продавача как да го приемам като му казах че досега съм пил веднага след трен шейк глутамин+глюкоза и 30мин след тва шейк гейнер и той ми вика - не след тренировка трябват протеини , никъв гейнер и захари , глутамина бил задължителен и след тва някви протеини , а за гейнера ми каза след ставане , час преди трен и час преди лягане . Аз си мислех че вългехидратите след трен са много важни . Прав ли е продавача ? Кажете кво мислите и как да взимам гейнер , глутамина , протеина (то от него малко остана) и глюкоза да взимам ли

03.01.06
20:01

Мани го тоя продавач.
Взимай 15 мин след тренировка гликоза - 20 мин след нея суроватъчен протеин и час и половина/два след това се храни.

Има и друг вариант - преди трен взимаш суроватъчен, след трен - гейнър.

EN

03.01.06
22:55

[quote author=“manson”]Има и друг вариант - преди трен взимаш суроватъчен, след трен - гейнър.

И защо да хаби протеина за тренировка?
Горния вариянт на мен по ми харесва!

04.01.06
12:19

[quote author=”Палпатин”]Мани го тоя продавач.
Взимай 15 мин след тренировка гликоза - 20 мин след нея суроватъчен протеин и час и половина/два след това се храни.

глюкозата с глутамина ли ? 2 часа след това не е ли много време ? и какво да ям в това ядене след трена ? бавни въглехидрати , протеини , на кое да наблягам ?

04.01.06
12:25

[quote author=“energymax”][quote author=“manson”]Има и друг вариант - преди трен взимаш суроватъчен, след трен - гейнър.

И защо да хаби протеина за тренировка?
Горния вариянт на мен по ми харесва!

Що да го хаби? Не се хаби. Суроватъчния протеин ще навлезе напълно в кръвта след 2 и повече часа. Това се пада след тренировка, когато има най-много нужда от това. Все пак аз предпочитам да си ям преди тренировка - пържолка с оризче.

Яденето след тренировка трябва да се състои от комплексни въглехидрати + солидна доза белтъчини. 2 часа не е много време, защото суроватъчния протеин все пак има нужда от време да се разгради и усвои. Някъде в по предишен пост бях сложил линк към едни графики на усвояване.

04.01.06
18:49

А с гейнера кво правим ? как да го взимам него (3 пъти на ден) ?

05.01.06
19:41

Някой ще каже ли ... ?

05.01.06
22:46

[quote author=“Flipside”]А с гейнера кво правим ? как да го взимам него (3 пъти на ден) ?

Някой ще каже ли ... ?

Не пускай последователни постове !!!! Ако имаш да добавиш нещо използвай бутона “промени” Обединих ти поста
Ако някой иска да ти отговори ще го направи
DJGorgio-Astor

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1