Дневник: да минавам ли към залата :D ?

Темата е заключена.

Здравейте, хора :) Реших най-после да си седна на гъзеца, да се мотивирам, да започна да тренирам и че е време за тема във форума.
Общо взето на 22.12.2014 реших да отслабна. Бях 95-6-7 килограма. В момента съм 85. Възраст 19 години.Ръст 178см. Движа се по ВБД и съм ИЗКЛЮЧИТЕЛНО доволен за момента. ( :) ) 85 кг. си стоя от около 3 седмици и се радвам че започнах да свалям по-бавно. Тренировката която правя до сега е била само и единствено вкъщи, като се състои от коремни преси, лицеви опори, клекове и 35-40 минути кардио. Основния ми въпрос е да започвам ли вече с тежести, или да сваля до 80 ?

Хранителни добавки: до сега съм пил само L-Carnitine на капсули на Now, но бяха около 30, след като ги изпих, започнах с Fat Burner на Amix Тhermolean , който е и ми остава още малко докато свърши. А приема на L-Carnitine, нали не трябва да е повече от 1 месец, затова след 2 седмици стават точно 30 дена. После от 21.02 до 21.03 няма да приемам. А за март имам още 60 капсули L-Carnitine.

Основния въпрос да продължавам ли до 80, или на 85 да започвам зала. (Обмислям и варианта малко лостове да правя?)

Темата беше редактирана от Веселин Андреев на 07.02.15 01:31.

Не виждам причина, която да ти пречи да започнеш тренировки в зала, ако това е, което искаш. :)
Защо трябва да чакаш свалянето на 5 кг?

Точно затова питам, как да процедирам, защото искам да започвам да го оформям на тялото (след толкова дълги години никаква по-сериозна физическа активност) Искам да разбера кой е по-удачният вариант според вас ? :)

Залата винаги е удачен вариант. Добавките, които пиеш са ДОБАВКИ към ХРАНИТЕЛЕН и ТРЕНИРОВЪЧЕН режим.

07.02.15
11:07

Точно ,без добавки може ,без твърд хранителен режим също ,но няма ли желязо не чакай резултат!

Здравейте отново! Включвам се след кратката почивка от форума, за да споделя резултатите. След почти един месец в залата вече се усеща страшен ефект. Не толкова като уформяне на тялото, но като сила. Започнах да правя кофи 4-5х10 потворения ( а преди едвам правих по 4 ) Сега уча набиранките.

Изключително съм доволен че започнах с тежести. Сега изникнаха нови въпроси.

1. Да продължавам ли да правя кардио след тренировката с тежести. Не че съм го спрял, просто го правя по-различно. Някой път го правя сутрин, друг път като нямам време сутрин вечер след тренировката с тежести.
2. Дойде време да си изпия последната опаковка L-carnitin. Kакъв прием бихте ми предложили ?
3. За сега свалих супер много мазнини от зоните които ми бяха проблеми, единствено останаха гърдите. На какво да наблягам, за да ги изгоря по-бързо мазнините които са се натрупали там и по-конкретно долна гърда ? Наблягам на кофички, защото залата ни е леко ограничена от към уреди.
4. Храненията на ден от както започнах режима (23.12.2014) са 4-5 на ден. Да не ги променям нали ? В момента съм на РБД, като се приемат повечеко белтъчини, а въглехидратите започнах постепенно да ги вкарвам в менюто.
Това е общо взето, ако имам още въпроси пак ще питам.
Благодаря за съвета който ми дадахте, чувствам се още по-добре след като почнах зала.

А да забравих да кажа програмата по която тренирам:
1 ден: Гърди + корем
2 ден: Гръб
3 ден: почивка
4 ден: рамо + крака
5 ден: ръце

Ииии Л-карнитина ми е http://shop.bb-team.org/now-foods-l-carnitine-2?sku=416 - такъв, как да го приемам ?

Мнението беше редактирано от Веселин Андреев на 17.03.15 10:47.

Давайте насоки, хора. Че само на хората от форума бих се доверил в цялото пространство.

18.03.15
14:05

На кофите почни да им добавяш тежест, сложи една гира между краката и така прогресирай. То си е подобно упражнение на лег-а, така че повторенията ги прави около 6-7-8 в серия

Щом имаш мазнини за горене, не спирай кардиото

Прави долна лежанка също, но имай предвид че не можеш да изгориш мазнините на точно определено място, можеш само да стегнеш мускула (за сравнително кратко време) и евентуално да направиш по-голям мускул (в по-дългосрочен план) но горенето на мазнини зависи най-вече от КБ. На някои места мазнините са по-упорити и се махат последни

Нямаш нужда от отделни дни за ръце и т.н.. По-добре вземи нещо по-опростено от рода на бутащи-дърпащи-крака. И не е нужно да е седмично ориентирано, аз примерно тренирам така: ден1-дърпащи, ден2-крака и корем, ден3-бутащи, ден4 - почивка, ден5 - пак дърпащи и така ги въртя, без значение какъв ден от седмицата се пада

19.03.15
09:11

За мен лично многоставните упражнения  са по-удачен вариант за сваляне от кардиото...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1