За здраве, гъвкавост и сила

Темата е заключена.

Казвам се Христина, на 34години. След като родих и имах щастието да кърмя детето си много дълго време, се оказа, че да вляза във форма не е толкова лесно, колкото беше преди. Формата не е единствения проблем. Оказа се, че силата и гъвкавостта, с които толкова се гордеех са изчезнали безследно (Като студентка в София ме беше нападнал някакъв мъж. Удар в корема, удар в главата и избяга с 200км. в час.) . Понеже преди да родя не ми се е налагало да спазвам диета и винаги съм намирала предостатъчно време за спорт и движение, се оказах в ситуация непозната за мен. Да не говорим, че мъжът ми все се опитва да ме подхлъзне, като ми казва, хапни си, какво толкова. Аз пък всячески се опитвам да го накарам да започне да влиза във форма с мен, но засега неуспешно. За щастие имам изключително дете, което обожава да се движи. Всеки ден играем на гоненица, той прави гимнастика и така неговия заряд подхранва мотивацията ми.
Целта ми е да подобря силата и гъвкавостта си, да изчистя тялото си от излишните мазнини, да съм здрава.
Днес наред е: https://www.youtube.com/watch?v=qgnW9IVTtEk&index=12&list=PLdLzQAslwOS7dTmPGigl_1Ju6C0I3y-6T
Понеже ставме късно през зимата, обяда и закуската се сливат:
- голяма чаша с кафе и домашно прясно мляко, реално пия от тов кафе цял ден
-малка чинийка пиле с картофи
Вечеря :
-три яйца на очи (правени само с вода)
-един домт
-няколко маслини
-няколко лучета
-половин авокадо
Вода, колкото ми се пие
Кафето и прясното мляко, което е повече от половината от напитката са ми достатъчни за времето между храненията.

16.03.15
17:28

Здравей и добре дошла :)

На първо място, тъй като не си записала никакви въпроси, нито желание за мнения и препоръки, нито мерки и теглики, може да споделиш, ако искаш, каква е целта ан дневника ти? :)

Здравей!
Цяло лято четях дневника ти :). Много ме мотивираше. Благодаря! Помня, че някъде четох, че кърмиш. Поздравления за това, след време ще видиш, че е изиграло огромна роля в израстването на детето ти.
Имам нужда от подкрепа и насоки, да знам дали съм на прав път. Искам да общувам с хора като вас, които се грижат за себе си. В моя град няма опция за наемане на добър фитнес инструктор. Има една фитнес зала, която не мога да посещавам, затова се старая да измислям алтернативи и имам нужда от насоки. Забелязах, че колкото по-здравословно се храня аз, толкова по здравословно се храни и сина ми, затова приемам всякакви градивни съвети за разнообразна и здравословна храна.
Целта ми е да намаля килограмите, но не просто да отслабна, а да изградя силно и хубаво тяло.
Ще добавя една снимка на мерките, които измерих днес.

Днес смятам да пропусна ден 10 и да продължа утре. Когато започнах активно да правя упражнения миналото лято, след тренировка ме болеше глава, имах чувството, че ще ми потече кръв от ушите. Предположих, че може би вдигам кръвно. Започнах да правя по-големи почивки, дори зимата малкия беше болен и понеже се борим с болестите по бабешки, близо месец не се отделях от него дори за гимнастика. Когато отново зпочнах раздвижване и т.н. установих, че проблема с главоболието и напрежението е изчезнал. Сега обаче след едноасови упражнения, съчетани със скокове на въже от няколко дни ми се появиха болки в областта на бъбреците. Появяват се след 40тата миута. Първите дни спираха след спиране на подскачането. Вчера обаче усещах тежест и малко след това. Чудя се дали са някакви мускулчета или какво? Ако някой е имал такива усещания ще се радвам да сподели с мен,
Та днес ще се размина с разходка из прка.
Храна:
-кафе с мляко
-две тънки чушки с яйце и сирене
-шепа бадеми
За вечеря
-домат или два
-извара
-маслини
-две лукчета

Вчера нямах тренировка, но със сина ми тичахме четири часа в парка. Гоненица, криеница, скачане по стълби, лудница. Вечерта бях доста гладна и хапнах и шепа сурово кашу.

Днес:
през деня:
-кафе с мляко
-банан намазан с лъжица тахан и малка шепичка сурово кашу
-малко извара с маслини
-допи ми се лимонада и си изтисках един лимон във водата
вечеря:
-две яйца на очи
-маслинки 10броя
-малък домат
Днес беше ден 10 - https://www.youtube.com/watch?v=JD0_o7b-cdc&list=PLdLzQAslwOS7dTmPGigl_1Ju6C0I3y-6T&index=19
След консултация с лекар се оказа, че болките не са проблем.
Само да споделя, че мечтата ми за сега е да мога да се набирам на лост. Миналото лято можех по 1, 2 пъти, но след зимата само вися и никакъв шанс да се повдигна и сантиметър.

Б А

18.03.15
21:53

Здавей :)

Според мен храната ти е много оскъдна и е много вероятно да си забавиш метаболизма... По-знаещите да ме поправят, ако греша.

:)
Ами това е май защото зимата ставаме много късно и си проспивам закуската. Смятам постепенно да я увелича. Иска ми се да включа повече месо, но тук не мога да си намеря. Продават само някакви съмнителни меса, които като размразя се оказва, че са вмирисани. Но търся вариянти да си набавя.
Вечер ме е страх да наваксвам с храна.

Мнението беше редактирано от Христина Николаева на 18.03.15 22:26.

Б А

18.03.15
22:34

Месо, риба, яйца, извара, ядки... Като започнах да ям повече и по-често, свалих килограми като на магия... :) Махнах бързите въглехидрати и всякакв “джънк фуд” и така... Не се изискват особени усилия. Като добавиш и физическото натоварване и целите се постигат.

От утре ще включа още едно ядене преди тренировката. Всъщност никак  не е невъзможно. Благодаря за съвета! :)

Храна:
12.00ч. - четири чушки с яйца и сирене
-кафе - чисто
16.00ч. - банан със сусамов тахан (много ми се ядеше)
-разходка
-19.30 - тренировка
- 21.30 - домат с няколко маслинки и парченце сирене, парченце кашкавал

Днес от гардероба изпаднаха едни нови дънки, които миналата година на същите килограми не можех да обуя докрай. Пристраших се да ги пробвам и се оказа, че ми стават. Подейства ми доста мотивиращо.
Обмислям покупката на лост и някоя друга тежест, че ми омръзна от сакове пълни с какво ли не :).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1