16.03.15
18:22
Няма да му стане нищо на протеина, но ... протеин с гореща вода ми звучи леко (дано не се обидиш) извратено! :D
Вкусно ли е?
Само Росен да си изпие гадните горски плодове и да вземе шоколад, ще опитам и аз, за да не говоря празни приказки. :)
Напоследък е моя честта да започвам нови страници. :)
Ще ти пожелая здраве и баланс между всичко!:)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 16.03.15 18:23.
16.03.15
18:34
Mnogo вкусно даже !!! Аз всеки протеин обичам да си пия с топла, да не кажа гореща вода - особено сметанов, ванилов. Той ми е харизан, иначе бих взела ванилия или бисквитки или кафе като вкус. Много не обичам неща с подсладители, ама по-добре от 3в1.
16.03.15
21:05
Dnес предивикателството ТРХ :)
Пробвах какво мога и какво не- слаби места бол - всичко под гърба - ядро и крака е под всякаква критика и с времето ще поработя с ТРХ там. Много пот се изля особено накрая и коремът ме схвана и без да съм стигнала до упражнения за него. Има десетки упражнения, които не мога, а тези, които си мислех - поне 20% също са ми невъзможни в момента. Например тези се уплаших да ги направя:
- Clock press http://www.menshealth.co.uk/cm/menshealthuk/images/Zg/clock-press-3193050.jpg
- ето това http://greatist.com/sites/default/files/styles/article_main/public/TRX_StandingFallout_734x1000_0.png?itok=dH6yQEEl
- сгъване за задни бедра http://greatist.com/sites/default/files/styles/article_main/public/TRX_HamstringPullin_B_734x1000.png?itok=pxmEQkUh
- обратен катерач - майко мила, бях като дроб :) http://greatist.com/sites/default/files/styles/article_main/public/TRX_MountainClimbers_734x1000_0.png?itok=PThciSWY
- и това http://www.menshealth.co.uk/cm/menshealthuk/images/O7/pike-91139475.jpg
Планк с крана на ТРХ даже не съм пробвала :)
Абе - дробче пълно :) То не е като да дигнеш 100 :)
Ще се постарая да потренирам да ги овладея в някаква степен :)
Днес не излязох на обед, скапаната работа- правим едно и също вече 3 седмици, само ми губят времето + малоумни намеци за уволнение ако се работи както иска властта. Абе.. мъкъ :)
16.03
1. ГИГАНТСКИ СЕТ
- гребане успореден хват 45’ 4х10
- асистиран клек 4х10
- гребане подхват 4х10
- лицеви опори на 45’ 4х10 http://greatist.com/sites/default/files/styles/article_main/public/TRX_ChestPress_734x1000_3.png?itok=cVN2YSw1
- гребане надхват 4х10
2. ТРИСЕТ
- лицеви опори вертикален на пода 4х10
- гребане с 1 ръка 4х10 всяка страна http://greatist.com/sites/default/files/styles/article_main/public/TRX_SingleArmRow_734x1000.png?itok=wIikHrty
- бг клек с крак на ТРХ 4х10 всеки крак http://greatist.com/sites/default/files/styles/article_main/public/TRX_Lunge_734x1000_0.png?itok=o7SPNw7-
3. ТРИСЕТ
- флайс за гърди https://www.wickedfitness.co/wp-content/themes/TRX/images/excercise/strength-advanced/trx-chest-fly.png
- разтваряне (флайс) назад
- асистиран пистолет 4х5 всеки крак http://greatist.com/sites/default/files/styles/article_main/public/TRX_SingleLegSquat_734x1000.png?itok=vohn8Db7
4. ТРИСЕТ
- Y изправяне 4х10
- спринт стартер 4х10 всяка страна http://www.menshealth.com/trx/images/sprinters-start.jpg
- обратен крънч (сгъване от планк :) ) 4х10 http://greatist.com/sites/default/files/styles/article_main/public/45_TrxExercises.png?itok=yd_7bCgI
5. ТРИСЕТ
- глутеус мост пръсти на краката на ТРХ 4х5 да 5!!! ЗОР! http://greatist.com/sites/default/files/styles/article_main/public/TRX_GluteBridge_734x1000.png?itok=0UI0CgRE
- бицепсово сгъване 4х10 http://greatist.com/sites/default/files/styles/article_main/public/TRX_BicepCurl_734x1000_0.png?itok=h32qQLlF
трицепсово разгъване зад глава 4х10 http://www.menshealth.co.uk/cm/menshealthuk/images/YF/tricep-press-44997682.jpg
Dвижение 2.5 км
Вечеря 2 банана и 50 гр, бадеми, не ми се яде друго :)
17.03.15
09:59
17.03
Сън - ок. 21.30 - 6.15 с пауза в 00.15 - станах да си измия зъбите и да угася. Събуждам се все по-рано и го отдавам на нормални процеси, свързани с ранното съмване- в 6 вече е светло.
Храна:
- шейк от протеин 15гр. + глутамин 5гр. + соев лецитин 5 гр.
- макарони (30гр сурово) + пушена извара 60 гр.
- 1 ябълка
- макарони (30гр сурово) + пушена извара 60 гр.
- голямо кафе със сметана и стевия
- 1 пил. бутче + варен карфиол 150гр.
- овесени ядки 10 суп. лъж. + кис. мляко 200 гр.
- шепа бадеми
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 18.03.15 07:17.
17.03.15
11:45
тъй сме ние :)
17.03.15
18:24
В течение на деня осъзнах, че съм изцяло скована от вчерашните ексцесиЙ и всичко ме боли :) Все пак направих 20 упражнения по 4 серии :) И аз си се чудя на акъла.
Днес прилагам изпитана схема за напомпване и лягам да дремя, а ако не ме хванат лудите, утре ще почивам напълно.
Хммм... последните 2 години и повече напълно съм пренебрегнала ръцете за сметка на големите мускулни групи и те са в ужасна безформеност :( Имат мускули и обем, но - никакъв сепараТИЗЪМ ;)
17.03
1. СУПЕР СЕРИЯ
- набиране надхват 4х5
- лицеви опори 4х10
2. ТРИСЕТ
- римска тяга с дъмбели 4х10х(2х10кг)
- раменна преса с дъмбели 4х10х(2х10кг)
- клек с дъмбели в рак позиция 4х10х(2х10кг)
3. СУПЕР СЕРИЯ
- набиране подхват 4х5
- флайс от лег 4х10х(2х10кг)
4. СУПЕР СЕРИЯ
- глутеус мост 4х15
- крънчове 4х15
Движение за деня 5км.
18.03.15
10:41
18.03
Сън: 23.00-7.00 + ок. 40 мин. преди това - добре си поспах, но за съжаление съм на работа.
Храна:
- шейк от протеин 15гр. + глутамин 5 гр. + соев лецитин 5 гр.
- 3 яйца XXL + 1 курабийка
- 1 банан, 1 ябълка
- 1 пил. бутче + варен карфиол 150гр. + макарони 30 гр. (сурово) + маслини
- кафе със сметана и стевия
- 1 банан + шепа бадеми
- кайма с подправки и лук ок. 200 гр. + 4-5 маслини + овесени ядки 10 суп. лъж. с кис. мляко 200 гр.
Абе - аз много ли ям?
Трябва да призная, че ям, когато огладнея, а не под час. И то пак си става под час де.
Някой занимава ли му се да ми пресметне калории от муането 2-3 дни? Доброволци набирам :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 18.03.15 19:30.
18.03.15
18:26
18.03
Без тренировка.
Набиране 10х5 различни хватове.
Амииии ... лостът просто си седи и МЕ ГЛЕДА .... ето така (nbadno)
казано от Queen Cobra на 18.03.15, 10:41:
Някой занимава ли му се да ми пресметне калории от муането 2-3 дни? Доброволци набирам :)
Абе то на всички ни е досадно да пишем и смятаме, та не знам дали ще намериш доброволци :D
18.03.15
22:12
Кобрееее, ти отделяш толкова много време да пишеш подробни мнения със съвети, пък манджата не можеш да си сметнеш.
:)
19.03.15
07:14
казано от Вероника Налбатска на 18.03.15, 22:12:
Кобрееее, ти отделяш толкова много време да пишеш подробни мнения със съвети, пък манджата не можеш да си сметнеш.
:)
Мога всичко, Вероника, но нямам нужда. Храня се както намеря за добре и колкото имам нужда.
Но понеже гледам всички смятат като луди- викам си - “Видяла жабата, че коват вола “... и така.
Ако някой случайно му е интересно моята пресвета личност колко папка, да се помъчи с 15 мин., ще му пратя ... усмивка по нета :) 8-) (giggle)
А иначе нали знаеш, че който си няма акъл, дава на околните :)
Когато човек знае приблизително калориите и макротата на храните, и окомера върши работа :)
казано от Queen Cobra на 18.03.15, 10:41:
Ок. 1300 и 2000 ккал. съответно, за първия и втория ден, описани на тази страница
Какво печеля?
19.03.15
09:42
казано от Петко К на 19.03.15, 09:17:
Ок. 1300 и 2000 ккал. съответно, за първия и втория ден, описани на тази страница
БЛАГОДАРЯ, но толкова МАЛКО?!!!
Само толкова?
Боже мой, аз ще пукна от глад. Мислех, че с това ядене 6 пъти на ден минавам 2000 ккал. Явно окомера ми е доста диетичен.
казано от Петко К на 19.03.15, 09:17:
Какво печеля?
Гола снимка? ;)
Кобре, ако беше обявила наградата предварително смятам бая народ щеше да ги насмята тия калории .... :D
Е, ако дадеш точни количества, ще стане ясно. Бананите може да са по 100, а може да са по 200-250 грама (смятал съм ги около 150 гр., а ябълките по 100), и същото важи и за другите неща, дето си ги дала на бройки, вместо на грамаж. Също, сметаната в кафето не съм я смятал, както и маслините. И тия бадеми може да са 30 гр. (както съм ги смятал аз), а може и да са 100, ако имаш големи шепи ;)
19.03.15
09:54
19.03
Сън: 23.20-7.00 Хубаво и спокойно поспах, но вечер гледам едно глупавичко сериалче “Касъл” и така :)
Храна:
- шейк от протеин 15гр. + глутамин 5 гр. + соев лецитин 5 гр.
- 2 оризовки + луканков салам ок. 50 гр. + 1 яйце XXL + малко доматче
- 2 малки ябълки (ок. 150гр.общо)
- 200 мл. айрян
- 1 голямо пил. бутче + карфиол 150гр. + макарони 30 гр. сурово
- овесени ядки 10 суп. луж. + кис. мляко 200 гр.
- 2 оризовки + кайма с лук и подправки ок. 200 гр.
п.п. ”Теория на всичко” за Хокинг наистина си заслужава оскарите. Страхотна игра, страхотен сценарий. Просълзи ме почти - а аз съм една егоистична коравосърдечна кучка :) Жалко, че скоро и той че си отиде ...
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.03.15 21:02.
19.03.15
09:57
Е, идеята е приблизителна. Да, бананите са около 100гр без обелка, а ябълките 100-150 почистени.
Шепата е ок. 40 гр- един пакет 150 гр ми е за 4 пъти.
Имам доста малки длани ;)
казано от Queen Cobra на 19.03.15, 09:54:
п.п. ”Теория на всичко” за Хокинг наистина си заслужава оскарите. Страхотна игра, страхотен сценарий. Просълзи ме почти - а аз съм една егоистична коравосърдечна кучка :) Жалко, че скоро и той че си отиде ...
Него лекарите го отписват доста отдавна, а той все ги опровергава. За съжаление не може вечно, но това важи за всички ни. :)
19.03.15
20:03
Уж нямах мускулна треска, а краката ми се оказаха едни схванати и вдървени и 60 кила ми тежат на гърба, тежат. Пробвах повече бройки на по-леки кила, мисля, че на лега можех да правя 15ки спокойно, можех да греба с 5 кила повече, а на суинга поне по 20 бр., но си ме мързеше.
А бе не съм се напъвала, но бая се напомпах, много приятно усещане.
19.03
1. клек 3х6х60кг 2х6х50кг 2х6х40кг
2. СУПЕР СЕРИЯ
- полулег с дъмбели 3х12х(2х18кг) 1х 12х(2х14кг)
- чуково гребане на машина (скрипец) с 2 ръце 3х10х8 плочки 1х10х6 плочки
3. лег преса 4х10х100кг
4. СУПЕР СЕРИЯ
- машина за гърди с дискове седнала 4х10х(2х15кг)
- гребане с дъмбел 1х8х22кг 3х10х20кг
5. СУПЕР СЕРИЯ
- суинг 3х15х15кг
- хай-пул с пудовка 3х10х15кг
Движение за деня ок.3 км
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.03.15 20:57.
20.03.15
11:20
20.03
Сън: 22.00 - 6.45 бива, бива
Храна:
- 3в1 йее :) , 2 фил. Вита с кашкавал 90гр.
- 1 голямо пил. бутче + карфиол 300 гр. + десетина маслини
- кафе със сметана
- мешана салата, описана долу + 1 краищниче мъничко с кашкавал
Салата:
1/2 глава айсберг
1 морков настръган
2 домата
сварен нахут (150 гр. сурово тегло)
ок. 100 гр. маслини
1 лимон -сока
зехтин колкото поеме 40-50 мл
(ако имаше и магданоз, щях да сложа)
Ще стигне за 3 -4 яденета :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 20.03.15 18:59.
20.03.15
14:07
Ето как всъщност изглежда родителството :)
Изглежда ужасно ;)
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=35254
20.03.15
15:06
Не, разбира се. Нямам нужда :) Засега. :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 20.03.15 15:07.
20.03.15
18:01
казано от Queen Cobra на 20.03.15, 14:07:
Ето как всъщност изглежда родителството :)
Изглежда ужасно ;)
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=35254
На мен пък ми изглежда весело, пъстро и щуро! :D
# Имам близък познат ветеринар (не е мъжО :D), който се отзовал на спешен случай една вечер и после доста време се чудел защо аджаба клиентите се подсмиват зад гърба му. (giggle) Е... просто имал прическа с фибички с меченца, спретната от щерка му! :D
20.03.15
19:03
20.03
Без тренировка
10х5 набирания различни хватове
Утре вечер ще имаме банкет с моите колеги, любимите ми пенсии :) Ще гледам да хапвам леко през деня, че вечерта ме чака муане на пържоли. Още се чудя как да тренирам.
20.03.15
19:40
Хора, дайте съвет, моля!
Майка ми си търси специалисти ама светила, по два повода:
1. УНГ
От няколко дни е с бучене в ушите и виене на свят, едвам чува с едното ухо.
Значи жената си има Мениерова болест - диагностицирана преди години още. Затова ходи на невролог във вторник, даде й направление, днес мина на скенер в Плевен- изследвали някакви понто-церебрални ъгли в мозъка- никакви изменения няма, няма тумори, всичко е ок, не е там проблема. Слагам си го да си допрочета на работа.
http://www.medinfo-bg.com/spisanie/2012/7/statii/svetovyrtej-i-narushenija-v-ravnovesieto-pri-zaboljavanija-na-vestibularnija-aparat-1337
Понеже явно не е в мозъка, ще ходи на УНГ да не е вътре в ухото нещо. Мисли да ходи в Софиямед, че имали някаква специална апаратура. Ако знаете по-добри специалисти с добра апаратура, споделете.
Не иска да ходи в ИСУЛ, запозната е с тяханата клиника
2. Другото е очите. Явно покрай напрежението с горния проблем , вдигна кръвно и получи отлепване на стъкловидното тяло (не на ретината) и на второто око. Едното се отлепи преди 7-8 години - ходи в Св. Петка- очната клиника във Варна при големия професор, изследваха я, не са й правили операции, вижда си, но с известни нарушения все пак.
Сега и второто се отлепило в сряда вечерта и то с кръвоизлив в окото и много се наплашила, ходила веднага на лекар в четвъртък - не е критично положението, но трябва да отиде при истински специалист, а не тукашните, които нямат уреди.
По-принцип се доверява на “Света Петка” - има клон в Търново, където професорите от Варна идват да преглеждат и другата седмица ще ходи там.
Ако някой може да препоръча нещо по-качествено, да я насоча тия 1-2 дена - така и така ще ходи, да е от полза.
Благодарности предварително ! :)
Аз нямам преки наблюдения върху УНГ специалисти, но в СофияМед отидоха доста добри лекари и не виждам прична да не отиде там. Апаратурата им е добра и не е по-лош изобор от ИСУЛ в момента.
За втория проблем съвсем нищо не мога да те посъветвам, освен да не прибързвате да свързвате двете диагнози - може и да нямат нищо общо.
А ти сигурна ли си, че майка ти е с Мениерова болест, а не с Мениероподобен синдром? Мениеровата болест е свързана с необратима дегенерация на части от вътрешното ухо, докато Мениероподобният синдром има сходни симптоми, но далеч по-неясни причини.
20.03.15
21:20
Аз не съм лекар все пак и не съм се задълбочила особено, не знам какво е точно,може и синдром да е - тя си има епикризи и пр. Благодаря за насоките, значи се е ориентирала правилно за София мед.
Какво имаш предвид за две диагнози? Двете изброени - според мен нямат функционална връзка. Но определено стресът е помогнал за повишаване на кръвното налягане, вътреочното налягане и т.н и е спомогнало за отлепянето- повече от 7 години нямаше проблеми.
Тя има глаукома, която поддържа с капки за намаляване на вътреочното налягане. Както казах - вече 2 отлепени стъкловидни тела с опасност за отлепване на ретината.
Има и хипертония.Пие си лекарства- бета блокери и калциеви антагонисти и пр. други гадости.
Има разширение на една от камерите на сърцето и сърдечна недостатъчност вследствие това.
Има си тоя мениероподобен синдром.
Има и тежко затлъстяване, за което множеството лекарства също допринасят .
Има си и стомашно чревни проблеми като колит, избягва много храни, раздразнено дебело черво.
Има мастна дегенерация на черния дроб.
Има и проблеми със щитовидната жлеза, които преди 15тина година и докарваха пулс до 200 и високо кръвно, неподатливо на сваляне.
Има проблеми с бъбреците, възпаления, камъни и пр.
Имаше и гинекологични проблеми през менопаузата.
Има си и страхотно ошипяване - едва едва ходи понякога (правят й някакви нагревки от време на време)
Има хроничен синузит, сенна хрема и проявява алергии към учудващ брой неща, мръсотия, лекарства.
Обездвижена е, изключително стресирана и на работа и вкъщи, с нисък имунитет.
Като се замисля- не са добре нещата и сигурно са свързани.
Категорично смятам, че комбинацията от лекарства повече я увреждат, отколкото лекуват. Иначе си пие всякакви добавки, витамини, омега 3, билки, имуностимулатори, поддържа се , нооо...
И абе дано не съм я наследила.
20.03.15
22:42
Шиповете може да са проблем - бученето и виенето на свят,както и високо кръвно са характерни за тях.А,от кръвното да се е отразило на очите щом са им проблемни.
Без да съм лекар и без да имам претенции да поставям диагнози, но като чета “анамнезата”, проблемите с щитовидната вероятно са в основата на почти всичко - пряко на хипертонията и затлъстяването, а косвено - на останалите проблеми може би с изключение на миниероподобния синдром, който се среща и при съвсем здрави млади жени.
Наистина не звучи добре ситуацията. Консултация с добър ендокринолог скоро правили ли сте?
В Света Петка Варна са много добри.Доста мои познати оправиха.Вярно,че взимат доста-но никой не се е върнал не доволен.Аз си мисля,че кръвното допринася за очите и ушите.Но не разбирам много.Аз от наднорменото вдигах кръвно и ми бучаха ушите и чувах звън някъде около 7мия шиен прешлен.Личната ми обясни,че е от кръвното.Да чукна на дърво сега съм си с 120/80.Помогни на майчето ти да отслабне-наистина това е най-големия враг на нашето тяло-наднорменото.Натоварва всичко.Успех! (inlove)
21.03.15
09:34
казано от S. P. на 21.03.15, 08:53:
Помогни на майчето ти да отслабне-наистина това е най-големия враг на нашето тяло-наднорменото.Натоварва всичко.Успех! (inlove)
Амии... да ти кажа, изпуснала е влака за отслабването. Все пак е на 58 години. Метаболизмът и е страшно сбъркан - от щитовидната и лекарствата за сърце, за алергии - всичките имат подобни странични ефекти. Освен това й вредят на бъбреците, хем са диуретични, хем задържа вода и подпухва, бе чудо някакво.
S. P. Имай предвид, че лекарствата ти за астма - кортикостероидите са опасно нещо за метаболизма и почти ликвидират шансовете за отслабване.
Заради глаукомата не може да се натоварва - да не вдига повече от 5 кг, да не се навежда, да не се назорва даже във WC-сериозно е положението при, така че не мога да я мъча. А със сърдечната недостатъчност се задъхва за 1 км. Ако и са “обострени” шиповете - едва ходи и 1-2 км.
Надявам се като я видя по Великден, да я накарам да стъпи на степера- по 5-10 минутки бааавничко да се раздвижва.
А па за храната ... Колко акъл да наливам, знае всичко за захарта и т.н, но и си знае своето и няма как да заслабне скоро.
Не че яде много, основно вегетариански супички, картофки, по малко кисело мляко и сирене, плодове, рядко месо. Ама тук бисквитка, там парче шоколадче, сушени плодове, плодово млекце. Уж малко, но събират се някакви излишни захари.
Много се пази от протеините- мляко и месо, според нея и вредяли на бъбреците, kоито пък все я наболяват...
Брех... какво да я правя :)
Хубаво че мина на скенер и нищо й няма на мозъка, открай време е решила, че има някакъв тумор и се е отчаяла, но няма нищо такова.
Иначе , Боби, не се е изследвала скоро - няма време, пази си службицата, щото не може да се отсъства когато си поискаш, постоянно е в инвентаризации, справки, отчети, приключване на тримесечия, шестмесечия, година и пр. Трябва съвсем да клекне, че да си вземе болничен. От 2000 година малко по малко съкращават щата и нали знаеш “Социални и трудови проблеми в БГ”
Та така - ще я мислим. :)
21.03.15
09:51
21.03
Сън: 22.30-6.00
Бахти, как може така, да се събуждам 1 час преди алармата, не е човешко, спала съм 7-8 часа, но не се чувствам в кондиция и в добро настроени, “скапано” , дет’ се вика. :) И на всичко отгоре ще “работим” до 14.00.
Храна:
За снощи - една малка Каменица тъмно череша. (beer) Ми... знам че е бъкана със захар, но си обичам плодови бирички. Миналото лято си отпих на Ариана радлер :)
- шейк от протеин 15гр. + глутамин 5гр. + 5 гр, соев лецитин (+ стевия)
- 2 фил. Вита с кашкавал 90 гр.
- 1 оризовка + кайма с подправки и лук ок. 100 гр.
- 2 малки почистени ябълки
- кремче от 1 банан, 100гр. кис. мляко, 10 гр. протеин
- салата (айсберг, нахут, домат, морков, маслини, зехтин, лимон) + 1 оризовка + прясно сирене 80гр.
- салата - ма не смесени, ами наредени в чинията ги слагат (странна работа)-1 голяма печена чушка, домат, краставица, 1 лъжица снежанка; мезета - сирене, кашкавал, филе Елена, луканка - ок. 100гр. общо ; свински джолан на чеверме ;) ;) :)
Ами не можах да го изям, то огромен бе- сигурно над 300 гр месо. И късно го сервираха леко изстинал. (ма срам не срам- взех си 1 за вкъщи, че 1 колежка не яде свинско ;) )
Имаше дробине с ориз, но не го бутнах- изглеждаше гадно и въглехидратно.
Алкохолизация: 1 малка ракия, 1 чаша домашно червено вино, ок. 500 мл. Каменица тъмно череша
Доволно!
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.03.15 08:48.
“Амии... да ти кажа, изпуснала е влака за отслабването. Все пак е на 58 години”
Нали знаеш приказката-по добре късно от колкото никога.Има шанс да е жива и здрава.Такова начетено дете е изгледала.Малко,малко и ще стане.И 2 стъпки да са пак е нещо.
Аз по принцип не пия,защото се излагам после :),Ама лятото много обичам Ариана лимон,жалко,че зимата я няма.:)
Мнението беше редактирано от S. P. на 21.03.15 14:22.
21.03.15
16:07
Бърза ОФП с нТРХ -то :)
По-уверено вече, бг клекът остава голямото предизвикателство - липсата на баланс.
Правих и Pike то не било чак такова чудо, е трудничко е само по 8 засега, но не е зле положението за начало :)
В началото ти е едно леееко, мислиш си - ше откарам до утре така, ама не съвсем :)
Заработването днес и банкета вечерта ми объркват плановете. Не става в 5 да отида за клек и тяга в залата и после направо на банкет в 7. Ще оклюмам уморена след 1-2 часа. :) Затова може би щангите за утре :)
1. ТРИСЕТ загрявка
- гребане успореден хват 45’ -3х15
- асистиран клек 3х15
- лицеви опори 45’ 3х15
2. ДВУСЕТ
- спринтер старт 3х15 всеки крак
- крънчове с присвиване на колене към корема 3х15
3. ДВУСЕТ
- глутеус мост с пръсти на ТРХ 3х10
- лицеви опори вертикален ТРХ 3х10
4. ДВУСЕТ
- разтваряне флайс назад 45’ 3х15
- флайс гърди 45’ 3х10
5. ДВУСЕТ
- бг клек 3х10 всеки крак
- обратни крънчове 3х12
6. ДВУСЕТ
- Y изправяне 3х10
- Pike 3х8
7. ДВУСЕТ
- гребане с 2 ръка 3х10 всяка ръка
- лицеви опори с крака на ТРХ 3х10
8. ДВУСЕТ
- асистирани пистолети 3х5 на крак
- трицепсово разгъване над глава 3х10
Движение за деня ок. 3 км.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.03.15 16:13.
22.03.15
09:08
Вчера беше страхотно, хапнахме, пийнахме, погледахме сеир, потанцувах малко блусове. Снимки има много, само да се добера до тях, ма много бях хубава :)
Ъпдейтнах хапването салата и месо само, ма изложих се, не можах да си измуам всичко :)
По някое време ми омръзна да ближа минералната вода и минах на плодова бира (beer)
Само дето така се окадих на цигари, колегата до мен изпуши една кутия пурети с аромат на ванилия, ама пушека в мен всичкия и ми сълзиха очите чак, дрехите ми миришат на смърт и направо ми бъгната системата тази сутрин - не ставам за пушач :)
Натисках колежката да си ходим още в 11.30, ама тя не ще , та повисях малко насила до 1.30. Развалих си режима :) Аз нали съм си пенсия, не ми се отразява добре. Оцъклих се в 7 с зачервени очи и запушен нос :)
Обаче всички пенсии са влюбени в мен май , големи сладури :)
22.03
Сън: след 2.00 -7.00 + 1.5 часа следобед :)
Храна:
- кафе със сметана и стевия, 3 оризовки с кашкавал 45гр.
- kремче от 1 банан, 100 гр. кис. мляко и 10гр. протеин
- салата (айсберг, нахут, домат, морков, маслини, зехтин, лимон) + 1 оризовка
- 1 голямо пилешко бутче + спаначено пюре (със соево брашно, краве масло и ... натрошени бадеми :) вкус на коприва)
- 1 ябълка
- 3-4 лъжици тахан с мед и какао (за вечеря :) )
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 23.03.15 07:20.
22.03.15
15:31
Трудно си обяснявам как кълченията вчера с теглича ми докараха мускулна треска на задната верига и гърдите.
Един поздрав. Perfect!
22.03.15
19:38
Днес домакинстване -чистене, готвене, градинарство със саксиите - зае ми деня :) Поспах следобед и се почувствах човек :)
Много ми беше гузно да почивам и се раздвижих леко да си заслужа вечерята.
Снимки другата седмица, фотките не са мои и ще ги събирам от колежки, само да не се познае някой :) :) :)
Чудя се като се кълча с ТРХ то как да си подредя упражненията.
При щангите вътре в тренировката упражненията вървят крака-гръб-гърди-крака-гръб- рамо. Евентуално гърба и гърдите в супер серии.
Тук понеже са по-”комплексни” нещата и има и корем, не знам къде да го правя- в началото за загрявка, измежду другото или накрая- но тогава ми е най- тегаво.
Не че има някакво значение сигурно, аз си правя както си мога :) но все пак ако има някаква нАука в това, ще се радвам да споделите.
22.03
1. СУПЕР СЕРИЯ
- клек с дъмбели на раменете 5х10х(2х14кг)
- лег с дъмбели 5х10х(2х14кг)
2. СУПЕР СЕРИЯ
- гребане с дъмбели 4х15х(2х14кг)
- пулдаун с ластици седнала 4х10
3. СУПЕР СЕРИЯ
- полулег с дъмбели 4х10х(2х14кг)
- римска тяга с дъмбели 4х10х(2х14кг)
4. СУПЕР СЕРИЯ
- раменна преса седнала 4х8х(2х14кг)
- плие 4х10х14кг
5. СУПЕР СЕРИЯ
- избутване а лстици за гърди 4х10