Моето начало и път към тялото, което желая

Темата е заключена.
Прескочи до:

09.11.14
07:51

Добро утро (sun)

Днес закуската ми е : малко странна ми се вижда , не знам защо 1 малък банан , филия хляб Вита с извара и шарена сол + 200г кисело мляко с 4 суп.л. овесени ядки със семена и стафиди

Другите хранения ще ги добавя по-късно , защото след малко тръгвам и още не знам какви ще са .

Слънчев ден на всички (F)

Мнението беше редактирано от Jenn на 10.11.14 17:48.

09.11.14
19:45

Най-сетне вкъщи (whew)

Днес май ще пропусна тренировката , макар че по-късно може и да ми дойде енергия да я направя . Ще гледам да стане така :)

Да добавя яденето от днес : към обяд ядох около 100г пилешко месо (печено) + около 80г варен ориз + половин питка хляб , но бял (от тези малките , кръглите) с малко млечен сос ; следобяд - капучино с кафява захар (нямаше да слагам , но ми беше горчиво и поне сложих кафява вместо бяла , макар че пак не е много желателно) ; по-късно - 20-тина бадема . Сега съм малко гладна и ще хапна нещо , но след малко отивам да тършувам да видя какво ще е :D Поне знам , че няма да е вредно , защото съм си у дома вече . Все пак въпреки че бях навън през целия ден , мисля , че успях да се храня що-годе здравословно , но знам , че не е най-доброто днес . А и такива неща като капучиното и да слагам захар се старая да не го правя , но постепенно ще ми стане много по-лесно и няма да имам нужда . Преди бях така и се познавам - в началото от време на време много като ми се прияде/припие си поръчвам/взимам , но след някъде месец свиквам и вече нямам такава нужда като преди .
Очаквах менюто ми днес да се получи по-нездравословно , но за щастие , според мен не беше толкова зле (sun)

По-късно ще допълня какво съм си избрала за сега и приключвам за днес .

Мнението беше редактирано от Jenn на 10.11.14 17:49.

Ая Палачинкова

09.11.14
20:53

Здравей :) Относно натуралните оризовки не е проблем да си ги хапваш само внимавай с количеството понеже са си въглехидрати . А в капучиното можеш да си слагаш мед или канела :)

09.11.14
21:12

Здравей , Ая (F) Благодаря за съвета . Капучино не съм пила с мед или канела , към чая обикновено слагам мед вместо захар , това ще го опитам някой път . А за оризовките - да , ако хапвам понякога ще гледам да е малко точно защото са въглехидрати , а и както обяснявах вчера - не мисля , че са толкова полезни колкото очаквах (така ми се струват поне) и ще гледам малко да ги избягвам , но вчера изядох толкова , защото това имах избор да ям дето е уж здравословно и изкарах вечерта , хрупайки оризовки :D

Към тази вечер добавям 1 ябълка и това е с яденето за днес .

Мисля си да направя само другите упражнения по-късно малко , без скачането на въже , че сега нямам енергия и 1 минута да подскачам , а утре сутринта ще опитам да скачам повече минути от предните дни .
Ето упражненията , които ще направя после : 10 V crunches , 10 side crunches each side , 10 leg raises , 1 min. plank , 10 knee tuck crunches , 10 abdominal crunches , 10 bicycle crunches , 5 sit ups , 10 crunches , 20 squats , 20 bridges each leg , 20 donkey kicks each leg , 20 lunges each leg .

Лека вечер засега от мен , по-късно може и пак да се включа :D :)

Мнението беше редактирано от Jenn на 10.11.14 17:49.

Защо смяташ, че не са полезни?
Гледай етикетите, не всички марки съдържат соев лецитин :)

09.11.14
21:30

Ами защото имаха вкус на пуканките Кроки . Като дадох на другите да опитат казаха същото и значи не си въобразявам , че имат такъв вкус :D И може би понеже ги свързвам с тези пуканки , затова си мисля , че не са толкова полезни , но може и да се лъжа . Ще си взимам от време на време , но ще ям по 3 някъде , не повече :)

Какво е добре да съдържат тези уж по-полезните , за да знам за какви да гледам или направо някой да постне снимка на тези оризовки , които са добри ? :)

Мнението беше редактирано от Jenn на 09.11.14 21:36.

Не съм ги изследвала и няма как да знам какво наистина съдържат.
Доверявам се на това, което пише на етикета :).

Ако са оризовки, гледам да пише: състав - 100% натурален ориз, без консерванти, без захар, без глутен.
Такива, например, поне по етикет, са IZZI.

Засичала съм и етикети, на които си е написано “соев лецитин”. Това са някои на crispy. Това беше причината да спра да ги купувам.

09.11.14
21:44

Благодаря ти , като купувам следващия път ще гледам да са на Изи , мисля , че съм виждала такива в един магазин :)

09.11.14
21:57

Искам да ви попитам нещо . Така като гледате менюто ми засега (без тези неща дето не влизаха много-много в плана де) мислите ли , че е добро при положение , че искам да чистя и ако правя грешки - какви са и как е правилното ? Не е минало много време и нямам споделено толкова много още , но поне от това , което виждате засега как мислите - дали съм на правилен път ? :)

Мнението беше редактирано от Jenn на 09.11.14 22:10.

Ая Палачинкова

09.11.14
22:21

При чистене е най-добре да се намалят млечните,ограничи въглехидратите,но не режи много мазнините понеже са важни за женския организъм (казвам ти го от опит) :))

09.11.14
22:28

Благодаря за съвета ^^ Ще опитам прясното и киселото мляко да ги ям по-рядко , кашкавал много рядко гледам да хапвам , защото е мазничък , а толкова го обичам (wasntme) .. А изварата е добре , в смисъл тя не ми пречи .. или пречи и тя ? То ако и нея вече премахна или намаля , не знам какво ще ям :D
И още нещо ако пропускам , ще се радвам да ми кажете .. Или пък дори да не съм го правила досега , което ще е добре да правя за в бъдеще :)

Изварата също влиза в графа “млечни” :) И има куп други неща, които можеш да ядеш.. наблегни на източниците на протеин, на полезните мазнини, хапвай си и въглехидрат, но в по-малки количества, ако целта ти е чистене, като избягваш бързите такива.

Теди Илиева

10.11.14
00:17

казано от Jenn на 09.11.14, 22:28:

И още нещо ако пропускам , ще се радвам да ми кажете .. Или пък дори да не съм го правила досега , което ще е добре да правя за в бъдеще :)

Здрасти, личи си че тепърва започваш и имаш доста за четене. Много хубави съвети са ти дали включилите се в дневника ти.
Това, което мога да ти дам и аз като съвет, без да съм специалист по нищо, е това което работи най-добре при мен за намаляване на процента мазнини и добиване на по-здрав вид т.е. увеличаване на мускулната маса:
1. Избягване (разбирай почти изключване) на сладки работи, плодове, тестени, млечни. Ако не стане от раз, направи го постепенно.
2. Тежки тренировки, нямам предвид 2 часа подскачане, а работа с тежести в зала. Аз например градирах от 2 пъти седмично и сега вече правя 4 пъти седмично. Допълнително имам и кардио - 2 пъти седмично само това. По-напредналите и профи спортистите правят и двуразови тренировки, не мисля, че е за теб на този етап. Във форума има доста треньори и могат да ти напишат тренировка, най-добре платено, защото нещата са много сложни- сплитове, протоколи, интензивност, техника.... луда работа.
3. Задължително присъствие в менюто на пресни зеленчуци, яйца (да кажем 2 цели всеки ден), месо, зехтин, масло (краве и рибено)
4. Отлична хидратация - поне 2л вода дневно
5. Водене на сметки за калорийния прием, поне в началото (по препоръка на Петко). Потърси информация и си сметни на сегашното ти тегло и двигателна активност при какви калории задържаш килограми. От тях извади примерно 200 - 300 ккал (май препоръката на Колето беше да не вадиш повече от 20%) на дневна база и така ще постигнеш плавно сваляне без стрес за организма. Подобна сметка ще ти помогне да се ориентираш приблизително, какво количество храна е о.к. да приемаш когато си в режим на сваляне. Въобще не е стресиращо, а даже бих казала дава едно спокойствие, че при дисциплина и спазване на режима, който си изградиш ще имаш резултати. Дори през деня да имаш някакъв + или - от сметката, не е драма. Стреми се да спазваш седмичния баланс. Това ти го казвам, защото пишеш, че хрупаш ядки, обаче внимавай, че са доста калорични, нищо че са полезни.

По точка 1: пълно изключване на тези хранителни продукти е нечовешко :) в дългосрочен план, но когато си в някакъв режим на сваляне не пречи за 1-2 месеца да ги ограничиш и да видиш как ще се почувстваш и как ти влияе това на свалянето на подкожните мазнини. 
А за вида храна - мисля, че е ясно. Колкото по-натурална, нерафинирана и без консерванти, толкова по-добре.

Доста студенти учат и тренират редовно в зала, което означава, че си е напълно постижимо и двете неща са съвместими. Не казвам, че е лесно.

P.S. Петко и Кольо Пияндето са чешити-тире-модератори във форума. Да ме извиняват, ако не съм ги цитирала правилно.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 10.11.14 00:35.

Ая Палачинкова

10.11.14
00:45

Съгласна съм с коментара на Теди само мисля,че не е добре да изключваш всичко от раз,защото ще стресираш организма ... ;))

10.11.14
08:12

Благодаря много на всички ви (F)

Да , изварата знам , че и тя влиза към млечните , но поне засега още малко нея ще я ям (хем защото не искам изведнъж да спирам всичко , а постепенно , точно заради това , което казва Ая - да не стресирам организма си . Правила съм го преди и знам , че ще стане така , ако отведнъж спра всичко , което е нужно - накрая ще ми се получи един ден страхотен изблик на глад , ще се натъпча с всичко , което съм спряла така рязко и на следващия ден пак и пак .. и отиде коня в реката хаха :D . А и има без това още вкъщи , а ако аз не си я доям , ще трябва да я хвърлим понеже никой друг няма да я яде :D )
Млечните ще ги намаля постепенно и после ще се опитам за известно време да ги спра/избягвам , но поне седмица още ще си ги включвам поне сутринта или когато ям овесени ядки (кисело/прясно мляко) или изварата като си правя омлет (вместо сирене) или пък някоя филийка като ми се хапва . Ям по 1 , макс. 2 филийки хляб Вита на ден и дори май не всеки ден .
Графиня фон Дачева - т.е. да наблегна на яйцата , пилешкото , рибата от протеините , бавните въглхидрати - например ориз , картофи .. Пълнозърнестият хляб спада ли към тях или не ? .. и полезните мазнини , но като ям ядки аз и без това си гледам да не прекалявам , защото както казахте освен , че са полезни , са и калорични . За бадемите гледам да ям около 20-тина , защото в на някой книгата (някакъв треньор или спортист , не съм сигурна точно и не помня името му , но беше хубава) беше дадено , че по толкова горе-долу бадеми е нормално , не е прекалено .

Теди , много изчерпателен пост , благодаря , че си отделила време :) Ще взема напредвид всичко , което си написала , а за водата отдавна си го знам , пък и аз без това пия по такова количество средно вода на ден , преди пиех дори повече по едно време .. бях като някаква жаба :D

Дори ще си препрочитам някой пъти всичките ви съвети , за да се уверя , че ги следвам и не пропускам нещо :)

Ей сега отивам да подскачам на въже и по-късно пак ще пиша . (sun)

Мнението беше редактирано от Jenn на 10.11.14 08:15.

Оризът и картофите са бавни,да, но говорим за кафяв ориз и червени картофи. Пълнозърнестият хляб лично аз бих го изключила като всекидневна храна освен ако наистина не си сигурна в произхода му (за ВИТА не съм убедена,че е така). Оризовките също са добър заместител, нищо,че са бърз въглехидрат, подходящи са за следтренировъчното хранене и за мен са по-добър вариант от хляба. Само гледай да си взимаш безсолни, другото ти го е казала Рони.
Месото не е нужно да е само пилешко - можеш да си хапваш и пуешко, телешко, свинско (просто не взимай най-мазните меса - бонфиле, контрафиле, котлет). Изварата си я яж, но се опитай да я намалиш, защото млечните наистина пречат при сваляне - личен опит. Полезни мазнини - авокадо, тахан, пресованите олиа, маслини, мазните риби, не са само ядки варианта,  Внимавай с тях, защото са доста калорични,а лесно се прекалява с бройката:)
Ако ядеш плодове, гледай да са във времето след тренировка и да не са от най-сладките - грейпфрутът например е подходящ при сваляне. Него можеш и сутрин да го включиш, аз като чистих хапвах по половин грейпфрут всяка сутрин:) Но яж плода, не го прави на сок.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 10.11.14 08:19.

10.11.14
08:31

казано от veronique на 07.11.14, 21:13:

Здравей :)

Блага ми беше задала въпрос в другата ти тема, който едва сега видях.
Този въпрос се среща и в дневника ти, а именно - за яйцата.

Аз никога не съм деляла белтък от жълтък, не ми харесва този подход и не бих го правила.

Аминокиселините в жълтъка се балансират с аминокиселините в белтъка - в крайна сметка това води до по-висока биологична стойност на протеина в яйцето.

Не бих се лишила нито от този протеин, нито от мазнините и мастноразстворимите витамини в жълтъка.

В другата тема бяха споменати състезателки, на които жълтъците уж им пречели.
Искам да отворя една скоба, че много от състезателките не са за пример - на много от тях хранителният режим е всичко друго, но не и здравословен. Съмнявам се, че имат достатъчно доказателства да твърдят, че точно жълтъците им пречат.
Най-малкото, за това са нужни по-сериозни изследвания.
Или пък - задълбочен експеримент за последователно включване и изключване на конкретна храна, без никаква промяна на другите храни; и при идентични други фактори - тренировки, околна среда и т.н.

Идеята ми е за предпочитанието към определени източници на мазнини :)
Ако изчислиш дневния си прием на мазнини да е съобразен с целите ти за сваляне или поддържане, се оказва, че доста хора всъщност прекаляват, без да се усещат. Хапват си жълтъци, ‘поливат’ салатата със зехтин, като сложим и месото, млечните... любимия ми израз е - “Не ям мазно, защо не ми се получава?” и в следващия момент се оказва, че те под мазно разбират - свински ребра, мас и т.н., а не си правят труда да изчисляват мазнината, която поемат със салата и яйца, вярно полезна, но въпреки всичко мазнинина :)

10.11.14
08:36

Да , да - кафяв ориз и червени картофи (понякога и обикновени като не намеря или успея да купя де) , просто не уточних , защото си го знам , ама вие не четете мисли :D
Да , може да заменя хляба с оризовки . И аз не съм сигурна за Вита , но го водят добър уж за тези , които искат да свалят кг , но ще опитам да го заменя с оризовките .
Аз за месото казах само пилешкото , защото ям главно него . Телешко не ям , свинско ям , но вече почти не , защото повечето поне , което намирам е бъкано със сланина и мен това ме отвращава , а пуешко рядко ям , но пак го ям . От изварата не ям по много , но пак ще гледам да не е много често .
Ядките знам , че не са само те , но казах за тях конкретно , защото в по-горния пост бяха писали да не прекалявам с тях и ми бяха те на ума в този момент като пишех . Тахан ще си взема , като свърши ще взема фъстъчено масло , то като свърши пак тахан , рибите - скумрия много обичам и според мен е много полезна , защото хем е протеин , хем има много полезни мазнини , маслини също много обичам .
За плодовете - в този сезон ще ям портокали , мандарини , киви , банани , ябълки и грейпфрут най-вече . (е не всички наведнъж де (giggle) , но като свършат едните , ще взема малко от другите и ще си ги редувам) . Грейпфрутът май ще го взимам най-често , защото помага срещу целулит , а не искам да ми се появява отново , пък и искам да подобря вида на кожата си , защото сега има още малки остатъци от него , не е така видим както преди , но и не ми е на 100% изчистена кожата от него . Предполагам с времето , с правилно хранене и тренировки ще го премахна още повече .

10.11.14
09:33

Току-що свърших тренировката си (whew) , която беше : 15 мин. скачане на въже , 10 V crunches , 10 side crunches each side , 10 leg raises , 1 min. plank , 10 knee tuck crunches , 10 abdominal crunches , 10 bicycle crunches , 15 sit ups , 30 crunches , 50 squats , 30 bridges each leg , 30 donkey kicks each leg , 30 lunges each leg .

Имам малко въпросчета - Като клякам ще ми нараснат ли и бедрата и има ли значение как (на каква ширина) са ти бедрата , за да не се натоварват толкова те , а повече дупето ? Трябва ли да държа тежест докато клякам , ако искам да ми изпъкне дупето и да се отличава от бедрата (в смисъл такъв , че погледнато отстрани , да изпъква един вид и да е очертано , да има извивка от кръста към бедрата , нещо подобно на S-образна извивка) ?
И един друг , може би малко странен въпрос (blush) Момичета , като тренирате и се изпотявате , нали и косата също се изпотява и така ежедневно не ви ли се омазнява по-бързо , защото моята ще започне да се омазнява по-често и ще стои сплескана , а не искам да я мия всеки ден или през ден , понеже много ще я изтощя , а косъмът ми не е силен , пък и сега се опитвам да я заздравя , тъй като много я увредих от пресата и вече съм спряла преса и полагам повече грижи за нея от около 2 месеца насам и онзи ден забелязах , че имам нови къси косъмчета , които стърчат , защото сега растат , но още не са достатъчно дълги , та значи има полза от това , което започнах да правя за нея и искам да продължавам . Как се отразяват ежедневните тренировки и изпотяване на косата ви и какво правите , за да я държите в добър вид и да не я миете прекалено често ? :)

10.11.14
10:18

По темата за косата ще чуеш сигурно 1000 различни мнения :)
Моето виждане по въпроса е, че здрава коса е чистата коса. За мен това, че не трябва да се мие често е мит. Колкото и да е суха една коса, в условията на мръсния градски въздух, след 2-3 дни вече започва да изглежда мръсна и на клечки, дори без да е мазна в класическия смисъл на думата.
От много, много години насам си мия косата най-много през ден и нито ми е рядка, нито ми е изтощена - напротив, косъма е хидратиран, лъскав и не цъфти. Вярно е, че не издевателствам над нея с преси и сешоари (освен ако няма повод, разбира се).
То тука момента е малко като с хранителните режими - за всеки е индивидуално, според типа коса, но все си мисля, че е по-добре косата да мирише на чисто и свежо, а не на смог  ;)

Мнението беше редактирано от Светлето на 10.11.14 10:19.

10.11.14
10:35

Светле , права си донякъде , но моята като я мия често (всеки ден или през ден) , след време става гадна и си личи , че не й действа добре и после ако нямам възможност да я измия както съм свикнала , стои сплескано и мазно някак , вече през 2 дни е по-добре , т.е. на третия ден да я измия (обикновено така правя) . Една приятелка й викам , че не искам да я мия много често и тя каза , че нейната не я мие всеки ден с шампоан , а понякога само с вода . Малко се зачудих дали така измива нещо , но може би става колкото да ти издържи още 1-2 дни докато да си я измиеш както си трябва . Дори и с шампоани , на които пише , че са подходящи за ежедневна употреба или бебешки , или каквито и да било , не искам да я мия всеки ден или през ден , защото на моята не се отразява добре . Пробвала съм със сух шампоан , но никаква разлика не видях , косата си остана същата и си я измих същия ден , а имах намерение като сложа сухия шампоан , да я измия на следващия ден . Пресата и аз вече съм я спряла , само за поводи ще я ползвам , а сега си я правя къдравка като я намокря и сплета на две плитки , стоя така докато стане време да излизам и ги разплитам и пак ми харесва как става :) Няма да го обръщаме сега на тема за косата , но реших да се допитам до вас , вие какво правите по този въпрос :)

Мнението беше редактирано от Jenn на 10.11.14 20:30.

10.11.14
10:39

Да си добавя закуската от днес - 1 грейпфрут , 4 суп.л. овесени ядки със семена и стафиди и прясно мляко
За обяд ще бъде пилешко филе + салата от маруля , краставица , репички , малко зехтин и малко сол този път . По принцип аз ям много безсолно , но днес ми беше безвкусно и сложих малко солчица .
Следобедната закуска и вечерята ще ги добавя по-късно , защото още не съм ги измислила :)

Мнението беше редактирано от Jenn на 10.11.14 20:32.

10.11.14
12:28

Сега гледах това клипче с упражнения , които Jen Selter прави , като гледам повечето са за дупе . Мисля да добавя към моите и тези от нейните , които не ги правя , но има ли значение дали ще е сега или като се поизчистя малко ? Да не стане така , че ако сега ги правя , да се получи обратното на това , което желая и да изглежда сякаш просто имам дебел задник :( :D или ако ги правя (тези и каквито и да е други упражнения , например за корем) ще се оформя и просто като се изчистя повече тогава ще се покаже вече оформеното ? Дано съм се изразила правилно , а ако някъде греша - извинете , имам още неща да се уча и ще се радвам ако можете да ми разясните :)

казано от Jenn на 10.11.14, 09:33:

?
  Как се отразяват ежедневните тренировки и изпотяване на косата ви и какво правите , за да я държите в добър вид и да не я миете прекалено често ? :)

Абсолютно подкрепям мнението на Светлето. (y) И като човек с коса до кръста , склонна към омазняване и третирана с боя винаги съм гледала да съчетавам някакси нещата , НО задължително я мия или всеки ден или през ден  Във втория случай ползвам сух шампоан - на Пол Мичъл са много качествени :)  .Друг трик е преди тренировка на вече вързана коса нанасям по опашката масло : жожоба , арган , кокос , бадемово.После отмивам и така не се изтощава толкова.
И мен от малка са ми повтаряли че с моя тип коса (тънък косъм) и това че ми е мазна било абсолютно противопоказно да я мия всеки ден , даже колкото се може по - рядко. Е , познай какво - не спазвам нито един от съветите и косицата ми изглежда така.

И нещичко за клекове и въпросите ти - на теория и с думи по форум или сайт е почти невъзможно да се обясни правилна техника.По - добре плати на добър инструктор да те научи и покаже , защото в повечето случаи си мислим че изпълняваме дадено нещо правилно ....а отстрани изглежда по друг начин.

10.11.14
14:33

Имаш страхотна коса , Сия ^_^ Благодаря , ще видя как ще правя с моята , зависи колко ще й повлияе това изпотяване по време на тренировка , може да не става толкова зле както си мисля . Може някой път като ще я мия след тренировка да последвам съвета ти с маслото , аз тъкмо имам сега вкъщи , защото си правя от време на време маски с кокосово/рициново или масло от шеа . Ще гледам хем да е хубава и , естествено , да не изглежда мръсна или гадно .. никой не би искал това .. , хем да не прекалявам с миенето й . Вие я миете всеки ден или през ден и не ви се отразява зле , но на моята съм забелязала , че не й действа добре това , затова гледам да е поне през 2 дни , защото повече и без това не мога да я изтърпя .
Относно инструктора - нямам сега възможност за това .. финансово (cash) .. затова си мисля да започна да правя някои упражнения от клипчето и да видя известно време като ги правя какъв ще е ефектът , мисля си , че ще бъде положителен , пък ще видим , ще ви споделям :)

Мнението беше редактирано от Jenn на 10.11.14 20:32.

10.11.14
14:55

Качвам си една картинка , която набързо направих и малко ще ми е от полза :)

10.11.14
17:30

Такаа , да допълня менюто си от днес :
следобяд - 1 малък банан
за вечеря ще бъде омлет от 2 белтъка и 1 жълтък , чушки , малко извара , малко черен и червен пипер и магданоз + 5 маслини и 1 филия хляб Вита . Може би не трябваше да ям филията хляб , но бях гладна и ако бях яла без хляба , нямаше да издържа цяла вечер и късно вечерта щях да огладнея зверски сигурно :D
по-късно вечерта - 1 зелен чай с едно медче

Знам , че още не съм напълно изрядна , но това ще се промени с времето , просто ми трябва малко време , за да свикна и да минавам постепенно към промените , а не от раз да променя всичко , за да не стресирам организма си и да се получи точно това , което не желая . Все пак имам напредък относно хранителните навици в сравнение с преди , та както казват - всичко с времето си .

Това ще бъде за днес . Лека вечер на всички (F)  (sun)

Мнението беше редактирано от Jenn на 11.11.14 00:03.

11.11.14
08:40

Добро утро (sun)

Днес мисля да си направя тренировката следобяд , защото ми е много заспало тази сутрин и не ми се прави нищо , не знам защо така , но ще ми мине (blush) Не знам това дали няма малко да обърка нещата , но ще си е само днес . Сега отивам да хапна , като закуската ще бъде 1 банан + 4 суп.л. овесени ядки със семена и стафиди и прясно мляко . Обядът и другите хранения ще ги попълня по-късно понеже още не съм ги измислила какви да са :)

Мнението беше редактирано от Jenn на 11.11.14 08:41.

11.11.14
20:49

Днес откъм здравословно хранене и спорт денят беше .. може да се каже трагичен (headbang) . Няма да описвам какво съм яла , защото съм за бой , имайки предвид какво целя :D (fubar) (tmi) Станалото станало вече .. Ще бъда по-старателна от сега нататък , дори в понеделник заминавам за няколко дни на почивка и там също ще се старая да се храня здравословно и да не забравям целта си , няма значение дали съм на почивка или не . Няма да мога тогава тези дни да пиша тук , но искам като се върна да ви се похваля , че съм се хранила здравословно (sun) Каквото правя и не правя си е за мен и относно храненето и упражненията , искам да ги споделям тук с вас , а нямам намерение да лъжа нито вас , нито себе си :)
Утре всичко ще си е както трябва и ще се старая да не допускам да става като днес .

12.11.14
09:08

Добро утро на всички ! (sun)

Започвам деня със закуска от 2 яйца , чушки , извара и магданоз , направени с малко зехтин + чаша кафе с малко мляко и филия хляб Вита .
Към обяд - 1 банан , 4 малки вафлички (fubar) Не знам какво ми става (tmi)

Видях препоръка от Ая в един друг дневник и казва , че пие хром , за да намали сладкото . И мен то ми е слабост , та затова мисля да си купя и аз . Четох добри мнения от приемащите го .

Другите хранения ще ги запиша по-късно и тренировката ще се наложи да бъде после . :)

Мнението беше редактирано от Jenn на 12.11.14 17:30.

21.11.14
00:00

Привет от мен след кратко прекъсване , защото първо нямах интернет , а след това не бях и в града .. Дните преди да замина бяха добри откъм хранене , на почивката първият ден също беше здравословен , но следващите до днес включително бяха доста нездравословни , но поне имах някакво движение , едното от които беше плуване (което много обичам) . Реших да се поглезя и да се отпусна за 3-4 дни , все пак съм на почивка и от утре си започвам , по-скоро продължавам отново както трябва :) Прекарах си страхотно и не съжалявам (sun)
Утре отново започвам да пиша дневното си меню и тренировки и да видим какво ще постигна . Въоръжавам се с търпение , воля и най-вече постоянство и само напред !
Лека нощ на всички и до утре (F)

22.11.14
17:26

Ето че пак трудно се добирам до компютъра .. Май известно време няма да мога всеки ден да споделям менюто и тренировките си , но когато мога отново ще започна да ви пиша всеки ден . Това не означава , че през това време няма да се храня здравословно и ще си мързелувам , а напротив , просто няма да пиша за известно време всеки ден тук .. Може да си взема една тетрадка и в нея междувременно да записвам храните си от деня , а тук ще гледам поне да успявам да си въвеждам мерките , които ще вземам през около 2 седмици и се надявам да имам прогрес . Много благодаря на всички , които досега писаха в дневника ми и ми дадоха полезните си съвети , докато да започна пак да споделям тук всеки ден , ще се старая да ги спазвам и да мога да ви се хваля със свалени сантиметри и килограми :) Чао засега и ще опитам да ви пиша по-скоро (F) (sun)

18.03.15
11:49

Здравейте , драги спортуващи мацки ! :) Отдавна не съм писала , защото доста време не бях влизала . Наскоро за малко надникнах и сега съм пак тук , но няма да мога редовно да влизам :( Свалих няколко кг откакто последно писах . Имам още за сваляне и не мисля да се спирам дотук . Може ли да ми споделите и дадете съвети как да изчистя успешно долната част на корема от мазнинките и да офомя мускули и там ? В горната част напипвам “наченки” на плочки да го наречем , но са покрити със слой мазнина . По-малък от преди , но пак го има . А в долната част на корема мазнините са повече от горе и много ме дразнят , искам да ги махна . На какви храни да наблегна , какви да избягвам , какви тренировки да правя и т.н. ? Моля да ми отговорите само за долната част на корема . Няма да спра да тренирам за останалата част от корема и тялото и да наблегна само за долната част , но за другите части каквото правя си ми има ефект , само долната ме мъчи повече и не знам какво да я правя . Помогнете с каквото можете , моля ! :)

Мнението беше редактирано от Jenn на 18.03.15 11:59.

18.03.15
17:48

Може ли някакви отговори ? (wasntme)

19.03.15
08:56

Хора , моля някой да се включи и да отговори на последните ми въпроси , важно ми е ... (F)

19.03.15
09:04

Аз не съм тренираща мацка, но след като те не искат да се намесят, ще пиша.
Разпределението на мазнините не зависи от храната или тренировките, а от други фактори - наследственост, структура, съотношение между определени хормони. За тези неща не можеш да направиш кой знае колко.
Единственото, което остава, е да тренираш и да се храниш така, че да се опитваш да увеличиш процента активно тегло, като покачваш мускул за сметка на мазнините. По този начин в един момент независимо от структурата ти това ще се отрази и в намаляване на подкожните мазнини дори в “проблемните” области.
Не е лесно, не е бързо, но може да се направи. Всичко друго е химера.

19.03.15
09:22

Също така какви упражнения трябва да правя , за да се очертае така дупето от краката и кръста ? Искам да бъде по-изпъкнало , а моето не е много , само малко се очертава като се гледам отстрани . Доколкото разбрах трябва да правя много клякания с тежест , lunges с тежести , магарешко ритане (може с ластик - слагам ластика на краката и като вдигам единия се създава напрежение така) .. Какво друго ще ми помогне , за да го очертая повече като се погледне отстрани и да изпъкне повече ? Краката ми са нещо близко до нейните , но дупето ми не е така очертано , а в корема имам за чистене още и затова ви моля и за него да ми отговорите ... Надявам се скоро да пишете .. :( (F)

19.03.15
09:23

казано от Boby_ на 19.03.15, 09:04:

Единственото, което остава, е да тренираш и да се храниш така, че да се опитваш да увеличиш процента активно тегло, като покачваш мускул за сметка на мазнините. По този начин в един момент независимо от структурата ти това ще се отрази и в намаляване на подкожните мазнини дори в “проблемните” области.
Не е лесно, не е бързо, но може да се направи. Всичко друго е химера.

Радвам се все пак , че се включи :) Как по-точно да направя това ? Като продължа да тренирам и така мускулната маса се покачва и така с времето мазнините ще започнат да намаляват , така ли ? :)

Мнението беше редактирано от Jenn на 19.03.15 10:07.

19.03.15
09:26

казано от Boby_ на 19.03.15, 09:04:

Аз не съм тренираща мацка

Сблъска се със половата дискриминация из женските дневници, а? (giggle)

19.03.15
10:12

Формата на дупето до голяма степен също е генетично определена и зависи от три неща - структурата на скелета, разпределението и количеството на мазнините и формата и размера на самия мускул под тях.
Можеш да повлияеш отчасти на две от тях - количеството мазнини и размера на мускула, но не и на скелета и формата на мускула.
Това ще рече, че ако по принцип си с плоско дупе, е много малко вероятно да успееш да постигнеш форма като от снимката. Можеш малко да си помогнеш, като правиш тежки упражнения, включващи глутеус максимус. Клекът с щанга на гръб е хубаво упражнение и включва и глутеусите, но те не вършат основната работа в него, освен ако не го правиш с лост, разположен много ниско и в трибойски стил, така че да активираш цялата задна верига.
Има доста упражнения, които натоварват седалищните мускули, но за да не се повтарям, попрегледай съответния раздел на сайта:
http://www.bb-team.org/trenirovki/exercises/buttocks

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1