Храна:
фъстъци, наденица, картофена салата, 3 вафли
свински ребра и гърди, картофена салата, 6 вафли, прясно мляко с какао
Добавки:
4 грама бета-аланин
5 грама креатин монохидрат
2 капсули (2800 милиграма) глутамин
21.03.15
09:46
казано от Ронката на 20.03.15, 19:44:
След тренировка разтягах за пръв път от месеци... Вече почвам редовно.
Добре де Ронка, как може да ядеш вафлите редовно и без изрично да ти го кажа, а точно за разтягането трябваше да ти се каже, че да започнеш да го правиш ?
Истината е, че ме мързеше да разтягам и не знаех, че е толкова важно. Ама сега като ми го каза точно ти и ми мина мързелът набързо. :D
21.03.15
11:44
А аз имам въпрос към Сашо и ще го задам тук, за да помогне и на Ронката и на други хора - трябва ли и какъв тип да бъде разтягането преди тренировка?
21.03.15
19:46
Ронка, вместо вафли опитай със сезонни плодове. Сега са има банани, портокали, киви... Още малко и ягоди ще излязат. Финансово е същото, но по-полезно, а пак си е сладко и много приятно.
Една колежка ме светна за интересни бисквити: намачкваш зрели банани с фини овесени ядки, оформяш с лъжица върху хартия за печене и хвърляш във фурната за 15мин на 250 С. Нищо не пречи да опиташ ;)
1 пакет боровец със 1 кофичка кис. мляко ... От старата школа до ден днешен си е блаженство ...
21.03.15
20:15
казано от TonsOfDamage на 21.03.15, 11:44:
А аз имам въпрос към Сашо и ще го задам тук, за да помогне и на Ронката и на други хора - трябва ли и какъв тип да бъде разтягането преди тренировка?
Ще отговоря вместо Сашо, ако позволи. Разтягането е ВИНАГИ след тренировка, защото тренираните мускули се свиват и се получават спазми, а кото се разтягат след тренировката, това спомага за тяхното по-бързо възстановяване, за техният ръст, и няма спазми ( малки топчета от свит мускул, които болят и не дават на мускула да се възстанови, да не говорим и , че нарушава нормалната сила с която придърпват и уравновесяват положение на тялото ( стойката - свите рамене, сгъната в лакътната става ръка от бицепса, изкривяване на гръбначния стълб от придърпването на предното бедро и т.н.)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 21.03.15 20:16.
Само да уточня - обичам главно шоколад! А не каквото и да е сладко... Тоест сладки неща, които не са шоколадови не важат при мен! :D
Вафлите - само шоколадови и по възможност обляти в шоколад! За бисквити важи същото.
Шоколад рядко си купувам, защото е много скъп и в същото време свършва адски бързо.
Да се знае! :D
Мнението беше редактирано от Ронката на 21.03.15 20:16.
казано от Ронката на 21.03.15, 20:16:
Само да уточня - обичам главно шоколад! А не каквото и да е сладко... Тоест сладки неща, които не са шоколадови не важат при мен! :D
Вафлите - само шоколадови и по възможност обляти в шоколад! За бисквити важи същото.
Шоколад рядко си купувам, защото е много скъп и в същото време свършва адски бързо.Да се знае! :D
Айде сега , претенция . Па със шоколадче па със мармаладче ... “Муай месо и се не бой”
Събота, 21.03.2015
Храна:
кашкавал, хляб, прясно мляко с какао
шоколадов бонбон
фъстъци, 2 сникърса
свински ребра, пържени картофи
Добавки:
4 грама бета-аланин
5 грама креатин монохидрат
1 капсула (1400 милиграма) глутамин
21.03.15
21:45
казано от Carbohydrate на 21.03.15, 20:15:
Ще отговоря вместо Сашо, ако позволи. Разтягането е ВИНАГИ след тренировка, защото тренираните мускули се свиват и се получават спазми, а кото се разтягат след тренировката, това спомага за тяхното по-бързо възстановяване, за техният ръст, и няма спазми ( малки топчета от свит мускул, които болят и не дават на мускула да се възстанови, да не говорим и , че нарушава нормалната сила с която придърпват и уравновесяват положение на тялото ( стойката - свите рамене, сгъната в лакътната става ръка от бицепса, изкривяване на гръбначния стълб от придърпването на предното бедро и т.н.)
Айде и аз да изкажа мнение. Преди трен-динамичен стречинг, след трен - статичен.
21.03.15
23:54
Аз съм чувал, че преди тренировка трябва да се прави такъв стречинг, който наподобява самото движение, което ще бъде извършвано в тренировката(разбира се, говоря за основните движения - например клек). То не може за всяко такъв стречинг, но идеята е да не се разпъват мускулите, които доста хора правят.
22.03.15
00:09
казано от Ронката на 21.03.15, 20:16:
Само да уточня - обичам главно шоколад! А не каквото и да е сладко...
.....Вафлите - само шоколадови и по възможност обляти в шоколад! За бисквити важи същото.
Аз също, ооообаче купешките шоколади и вафли ги правят основно с трансмазнини т.е. маргаринче. Трябва да опиташ да ги намалиш тия фафли. По-добре от мен знаеш, че половината от работата се върши в залата, другата половина в кухнята.
Давам ти вариант: на сместа за бисквити по-горе добавяш какао на прах и стават шоколадови.
22.03.15
00:15
казано от Радо на 21.03.15, 19:52:
1 пакет боровец със 1 кофичка кис. мляко ... От старата школа до ден днешен си е блаженство ...
А малко по-старата школа: филия с масло и мед. :D
Тука е удобен момент да вмъкна и мойта идея - към млякото с какао слагаш 400-500гр извара (кашкавалена, безсолна, прясна, не-кисела; аз взимам една за 2,20лв/кг) и пасираш. Получава се 700-800мл течност със същия вкус като мляко с какао, само че по-гъста и по-вкусна. Това ти добавя 70-80гр протеин за деня, а за още 30-40 стотинки може да добавиш канела и стевия и да нямаш захар. Съвсем малко усилие в сравнение с големите усилия които отиват в тренировките, а може да ти помогне много.
Само да кажа, че не тренирам нито за състезание, нито за плажа, нито за да ме харесват мацките. Тренирам, защото ми е кеф.
С храната е същото - ям това, което ми харесва, защото не разполагам с много пари и в същото време не определям аз какво ще се яде вкъщи.
С 2-3 лева няма да направя перфектен хранителен режим, така че по-добре да си живея както ми е кеф.
Надявам се, че като почна да работя след време ще успявам да се храня както трябва. Засега обаче мисля да ям, каквото има вкъщи.
Иначе мерси за съветите.
Мнението беше редактирано от Ронката на 22.03.15 01:17.
22.03.15
01:53
казано от Ронката на 22.03.15, 01:15:
Само да кажа, че не тренирам нито за състезание, нито за плажа, нито за да ме харесват мацките. Тренирам, защото ми е кеф.
Това е пределно ясно и всички много ти се радваме :)
..... ям това, което ми харесва, защото не разполагам с много пари ..... С 2-3 лева няма да направя перфектен хранителен режим, така че по-добре да си живея както ми е кеф.
Всички, с изключение на теб |-), се опитваме да си набавим максимално добра храна според възможностите.
Надявам се, че като почна да работя след време ще успявам да се храня както трябва. Засега обаче мисля да ям, каквото има вкъщи.
Мисля, че родителите ти се справят идеално и сега. Кажи обаче, честно, те ли ти купуват вафли или сам си ги купуваш? Мислиш ли, че биха ти купували вафли като прочетат какво представляват трансмазнините? А като започнеш да взимаш заплата ще можеш да си позволяваш повече вафли. Ще си купуваш ли вафли тогава? Време е да започнеш да правиш осъзнат и информиран избор. Няма да се включвам повече, но да знаеш, че те чета редовно. Зарадвай ме някой път :)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 22.03.15 03:29.
22.03.15
07:22
казано от Lazar Mihaylov на 21.03.15, 21:45:
казано от Carbohydrate на 21.03.15, 20:15:
Айде и аз да изкажа мнение. Преди трен-динамичен стречинг, след трен - статичен.
Преди тренировка: Растягане - НЕ, загрявка - ДА.
Загрявка - да се засили кръвообращението в работните мускули; да се спомни траекторията на движението; Ако се правят пълноамплитудни движения, такива като клек до долу, то трябва да загреят и ставите на таза, коленете, стъпалата - като се засилва кръвообращението и имитаране на движението без тежест или малка такава.
Като се разтяга мускула преди тренировка, той не може да работи пълноцено при свиване после.....
С храната е същото - ям това, което ми харесва, защото не разполагам с много пари и в същото време не определям аз какво ще се яде вкъщи.
С 2-3 лева няма да направя перфектен хранителен режим, така че по-добре да си живея както ми е кеф.
Надявам се, че като почна да работя след време ще успявам да се храня както трябва. Засега обаче мисля да ям, каквото има вкъщи.Иначе мерси за съветите.
Знам, помня от последния път като се дискутираше. И аз не съм много добре с парите, и мойто хранене е далече от перфектното. Просто видях че сега се говори за храна и реших да го кажа.
Дори и само сила да ти е целта, пак 70гр протеин ще ти дойдат добре. На твое място бих си купувал по един пакет извара с джобните няколко дни поред и ваште в даден момент ще забележат че се яде и ще почнат да купуват. За 2,20лв/кг изобщо не е лукс, нещо като белия хляб се явява.
П.П. Не го приемай като досадно даване на акъл, само си говориме. Още повече че като ти гледам раб.тежести, излиза че ти си ми батко на мене, не обратното :)
Мнението беше редактирано от Pavel D на 22.03.15 08:42.
22.03.15
07:43
Надявам се, че като почна да работя след време ще успявам да се храня както трябва. Засега обаче мисля да ям, каквото има вкъщи.Иначе мерси за съветите.
Ето ти още един съвет. Хранене с въглехидрати, всякакви вафли, шоколади и т.н. е супер за твоите тренировки. Много хора не го разбират това. Само не прекалявай с : приема на въглехидрат в едно отделно ядене, а го раздели на порции през деня. Яж 5,6,8 пъти на ден тия фафли)) но по малко като количество и тогава няма да трупаш мазнини ;)
Днес си взимаш 10 -15 бр. яйца ..утре си взимаш 1 кг овесени ядки ..много по-добре похарчени джобни и много по-здравослновно.
Може и сърца или черен дроб за тези пари..или фъстъци ,белен слънчоглед
22.03.15
10:21
Аве черен дроб, овесени ядки :Д
22.03.15
12:04
Абе момчето знае много добре кое колко струва, кое е полезно и кое не е... в крайна сметка е любител като нас и не е нужно да се подлага на нещо, което няма да му достави удоволствие... разбира се, че ще е по-добре да яде уж полезните храни ( в България не са много ) но в крайна сметка на тоя етап го устройват резултатите, които постига с това хранене или нехранене.. който както иска да го нарича. Този дневник заприличва на моя първия преди доста години, когато и аз ядох закуски , правих по 30серии за гръб и 20серии за гърди и вдигах повече и изглеждах по-добре от тия дет ме хейтваха тогава :D Само дето аз тогава не знаех толкова, колкото сега знае Ронката... той си е здравеняк за сега, тъй че го подкрепям ( поне яде сладко и заради мене щот аз не го обичам много )
22.03.15
12:28
Това, което Ронката постигна за година, година и половина с вафлите, на мен и на не малко хора от форума ни е трябвало доста повече време. Така че само уважение за резултатите.
Усетете се малко и спрете да му давате акъл как да се храни, момчето е показало, че бързо усвоява информацията, така че това за вафлите го е разбрал още от първия, втория път като сте му го написали, останалите 300 пъти са излишни.
Единственото, което мога да те посъветвам, е да вложиш същите усилия, които влагаш за научаване на тренировъчни методи, системи и тренировки като цяло, в образованието. Прекарвай по-малко време във форума и повече над учебниците!
На Ронката бате Сашо му е предостатъчен откъм съвети и “поскарване” . Не му галете много егото , че току виж спре да слуша какво му казват .
22.03.15
12:52
Аз пък съм на принцип да приемам съвети само от хора който изглеждат добре.Не приемам и до днес съвети от някой 120кг със 2 набирания и 110 лег 1ца :D
А ронката да си слуша г-н хинкс защото дължи много от прогреса си на него
казано от Мартин Трифонов на 22.03.15, 12:52:
Аз пък съм на принцип да приемам съвети само от хора който изглеждат добре.Не приемам и до днес съвети от някой 120кг със 2 набирания и 110 лег 1ца :D
В голяма грешка си ...
22.03.15
13:08
казано от Радо на 22.03.15, 13:03:
В голяма грешка си ...
Ооо не е така :) няма какво да взема и да го използвам от един такъв човек. Той ако има знанията и уменията ще ги прилага разбираш ли :) Давам тоя пример защото в залата, където тренирам е пълно с такива пичове ,който тренират от 4-5+ години и са с тези постижения отгоре и се опитват да ми дават съвети :)
22.03.15
13:15
Бахаха, любимият ми “сорт” ^ :D
казано от Мартин Трифонов на 22.03.15, 13:08:
В голяма грешка си ...
Ооо не е така :) няма какво да взема и да го използвам от един такъв човек. Той ако има знанията и уменията ще ги прилага разбираш ли :) Давам тоя пример защото в залата, където тренирам е пълно с такива пичове ,който тренират от 4-5+ години и са с тези постижения отгоре и се опитват да ми дават съвети :)
Директен пример ти давам - мъж около средната възраст със стаж 20 + години ти дава съвет как да правиш по - добра преса , но той заради възрастта си и др. причини няма перфе преса ти какво ? Ще му кажеш , че не може да го прилага ли ?
Мога да давам още мн. примери , но няма смисъл . Естествено , че няма да послушам пишлемето , което не знае що е желязо или оня батка , който ти казва , че без химия и анаболи няма да стане ...
И още нещо - тези които знаят много в повечето случаи няма да ти помогнат ей така от добра воля . Защо ? - Защото на днешно време няма безплатен обяд и всичко се заплаща .
Другото което е всеки знае на готово да му дадат правилния път и програма и квото щеш . Друго си е да пробваш , да се проваляш и така да трупаш опит , знания и така ..
22.03.15
13:26
казано от Радо на 22.03.15, 13:16:
казано от Мартин Трифонов на 22.03.15, 13:08:
В голяма грешка си ...
Директен пример ти давам - мъж около средната възраст със стаж 20 + години ти дава съвет как да правиш по - добра преса , но той заради възрастта си и др. причини няма перфе преса ти какво ? Ще му кажеш , че не може да го прилага ли ?
Мога да давам още мн. примери , но няма смисъл . Естествено , че няма да послушам пишлемето , което не знае що е желязо или оня батка , който ти казва , че без химия и анаболи няма да стане ...
И още нещо - тези които знаят много в повечето случаи няма да ти помогнат ей така от добра воля . Защо ? - Защото на днешно време няма безплатен обяд и всичко се заплаща .
Другото което е всеки знае на готово да му дадат правилния път и програма и квото щеш . Друго си е да пробваш , да се проваляш и така да трупаш опит , знания и така ..
Такива мъже на средна възраст с 20+ години в залата са рядкост . Имаше само 1 човек от който съм приемал съвети и той беше на 50 години с вени по гърба и изглеждаше като за състезание , работи по 12 часа на ден ,яде чисто и тренира невероятно интензивно
Като цяло не ме разбра, и аз не се изразих също правилно. Визирам както дадените от мен примери горе така и някой от потребителите на този форум(не визирам никой директно) , така че ааз се пазя от този “тип” “сорт” спортисти, който се изказват във форума copy paste от интернет , но без никакъв директен резултат върху тях. Имах предвид че има ли знания - има и резултат.Съвети не може да дава безрезултатния,,,
22.03.15
13:27
Което значи, че явно ти имаш резултати, а от това пък следва - за чий са ти нужни съвети?
22.03.15
13:33
казано от Херцог Трън на 22.03.15, 13:27:
Което значи, че явно ти имаш резултати, а от това пък следва - за чий са ти нужни съвети?
Това че имаш резултат , не значи че не са ти нужни съвети. Нужни са ти но от други хора,който са по-резултатни от теб (2рия не може да казва на 1вия как се печели състезание нали ? ) Surround yourself with winners
22.03.15
13:45
Демек, няма ли преса, значи нищо не схваща и е загубеняк :D
22.03.15
13:52
Ей заради такива мнения (че не изглежда ли като културист 3 седмици преди състезание, значи нищо не разбира) просперират основно именно неразбиращите.
Защо? Защото знаят, че в днешно време визията продава.
Плочки не се изкарват толкова трудно и често дори не е нужно са имаш кой знае какви умения.
Направят си пресата, следва фотосесия и страница във фейсбук и вече сме най-големите специалисти.
Да съдиш за способността на треньорите по външния им вид (главно) е мнооого подвеждащо и нож с две остриета.
Да, готино е един разбиращ човек да изглежда добре, но има не малко примери за страхотни специалисти, които изглеждат като първолаци до състезателите си. Това ги прави по-малко знаещи ли?
Визията не е всичко. :)
22.03.15
13:54
Означава че ако е по-слаб от теб не може да ти помогне с нищо. За мен не е приемливо примерно човек с 40-50 кг над моето тегло и да има същите силови постижения като мен и да ми дава съвети как да стана по-силен. Или пък някой с двойно по-слаби резултати да ми казва как да стана по-силен :) същата работа ... съвети се взимат от по-силни и по-добре изглеждащи - всички останали само ги изслушваш , даже може и да не го правиш и се обръщаш на другата страна
казано от Мартин Трифонов на 22.03.15, 13:54:
Означава че ако е по-слаб от теб не може да ти помогне с нищо.
Много си заблуден.
Теди, вафлите си ги купувам аз, да. Защо го правя? Защото вкъщи обикновено се ядат манджи и разни такива. Ако зависеше от мен, щях да ям месо, риба и други вкусни и качествени, но скъпи храни. Проблемът е, че са скъпи и не може да се ядат всеки ден вкъщи, затова компенсирам със сладко. Иначе няма да има нищо вкусно в менюто ми? А ако няма нищо вкусно в менюто ми за деня, веднага ми изскача следният въпрос в главата: ТОГАВА ЗА КАКВО ЖИВЕЯ? :D Дано да е станало ясно вече, че не мога да обяснявам много добре. Иначе когато почна да взимам заплата, със сигурност ще се намалят вафлите и като цяло сладкото.
Другото - пределно ясно ми е, че е по-добре за 2-3 лева да си купувам яйца, извара и овес, но просто не обичам и отново изскача горният въпрос.
Кристиянчо и Георги Попов са обяснили доста добре. :)
Мнението беше редактирано от Ронката на 22.03.15 14:02.