Хранителни добавки по време на чистене

17.03.15
20:47

Здравейте,

началото на Април планирам да започна режим на чистене. Миналата година от към добавки пиех, бърнър, карнитин и протеин. Сега мисля да махна карнитина и да добавя бцаа и глутамин. Какво мислите за този стак? Глутамина излишен ли е? И дали да не добавя и едни бабини зъби?

Да кажем, че съм към 25% и искам да сваля до 11-12% (винаги съм бил оптимист).

Здравей.

А нещо повече да споделиш за себе си?
Лична информация, тренировъчна програма, как точно се храниш?
Не забравяй, че хранителните добавки са именно добавки към един добър хранителен режим. :)

Откъм техническата част с добавките добавям следното:

1. Глутаминът е излишен, поради ниската усвоимост при орален прием;
2. Компенсирай с повече BCAA;
3. Л-карнитинът е ефективен при строго определени условия и можеш да го махнеш;
4. Протеинът да е изолат;
5. Трибулус може да е полезен в много направления, но в случая е излишен.

След като отговориш на въпросите на Вероника може да пристъпиш към избора на конкретен фетбърнър.

BCAA ще ти помагат за възстановяването и антикатаболните процеси по време на чистене. Бърнърът ще ускори горенето на мазнини, но при правилен хранителен режим. Гледай на протеина като на хранителен източник, ако спазването на диета е трудно за теб.

24.03.15
03:28

казано от Десимир Петров на 18.03.15, 09:51:

Откъм техническата част с добавките добавям следното:

1. Глутаминът е излишен, поради ниската усвоимост при орален прием;
2. Компенсирай с повече BCAA;
3. Л-карнитинът е ефективен при строго определени условия и можеш да го махнеш;
4. Протеинът да е изолат;
5. Трибулус може да е полезен в много направления, но в случая е излишен.

След като отговориш на въпросите на Вероника може да пристъпиш към избора на конкретен фетбърнър.

BCAA ще ти помагат за възстановяването и антикатаболните процеси по време на чистене. Бърнърът ще ускори горенето на мазнини, но при правилен хранителен режим. Гледай на протеина като на хранителен източник, ако спазването на диета е трудно за теб.

Здрасти, имам няколко въпроса понеже и аз имам желание да смъкна най-накрая тая свинщина от корема.
1. Набавям си протеина само от храна, сутрин яйчен белтък , преди вечеря и на вечеря пиле/теле/свиня/риба (най-често пиле или риба) , преди лягане 200 гр. извара обезм. Дневно ми трябва около 80х2.5 гр. ~ 200гр. протеин който набавям от храна. Смятате ли, че това е ок, тоест няма нужда да го заменям със протеин на прах ?
2. Ако счетем че ми е правилен хр. режим, и правя кардио сутрин на гладно - колко преди тренировката да се пие бърнър и ако може да споделите мнение за някоя определена марка ?
3. При дадените условия има ли смисъл от л-карнитин преди кардиото ?
4. И накрая - така погледнато, на мен ми изглежда че имам нужда само от ВСАА и бърнър. Правилно ли съм се ориентирал ?

Реших да питам по темата, тъй като имам желание да го ускоря тоя процес, а и досега не съм вземал добавки

24.03.15
14:42

Бърнъра ще ти е в плюс, л-карнитин също, може и йохимбин. Но трябва да се пият в работещи дози, а не като някои да пият по 2 грама л-карнитин и после да казват, че не действа. Също така като смяташ колко Б:В:М ти трябват, се смятат на килограм активно тегло. Или за по-лесно по килограмите които искаш да станеш (разбира се ако разликата между сегашното ти тегло и това което целиш е много голяма, трябва постепенно да ги намаляваш, а не да си 120 кг. и да ядеш като 80 килограмов.)

25.03.15
14:10

Имайки пред вид това:

казано от deqn91 на 24.03.15, 14:42:

Също така като смяташ колко Б:В:М ти трябват, се смятат на килограм активно тегло. Или за по-лесно по килограмите които искаш да станеш

- в статиите свързани с диети и необходимото количество протеин при НВД и Аткинс примерно е написано изрично ‘килограм телесно тегло’. Помня го много добре, понеже изчетох всички коментари и каквото намерих. Веднъж изчислени от тях извадих просто 500 калории за да има дефицит. Това което казваш обаче в следващото изречение ми хареса - яж дневния прием за килограмите които искаш да станеш. Хитър подход, ще го пробвам - сега съм 78~9 и искам да стана 72 ~3, не е голяма разликата. Ще се радвам на мнения относно  ‘активно-телесно’ тегло.
Поздрави, М.

26.03.15
00:58

Активно тегло - давам пример. Ако си да речем 120 кг. с доста голям % мазнини, то тогава, като трябва да приемеш 2,5 грама белтък на кг. тегло, няма да да ги приемаш 120 х 2,5, а по теглото което си без тези мазнини. Надявам си да си ме разбрал, какво имам предвид :)

казано от frozenbrain на 24.03.15, 03:28:

Здрасти, имам няколко въпроса понеже и аз имам желание да смъкна най-накрая тая свинщина от корема.
1. Набавям си протеина само от храна, сутрин яйчен белтък , преди вечеря и на вечеря пиле/теле/свиня/риба (най-често пиле или риба) , преди лягане 200 гр. извара обезм. Дневно ми трябва около 80х2.5 гр. ~ 200гр. протеин който набавям от храна. Смятате ли, че това е ок, тоест няма нужда да го заменям със протеин на прах ?
2. Ако счетем че ми е правилен хр. режим, и правя кардио сутрин на гладно - колко преди тренировката да се пие бърнър и ако може да споделите мнение за някоя определена марка ?
3. При дадените условия има ли смисъл от л-карнитин преди кардиото ?
4. И накрая - така погледнато, на мен ми изглежда че имам нужда само от ВСАА и бърнър. Правилно ли съм се ориентирал ?

Реших да питам по темата, тъй като имам желание да го ускоря тоя процес, а и досега не съм вземал добавки

1. Toва количество протеин ти е напълно достатъчно и не смятам, че имаш нужда от допълнителен протеин към хранителния режим, но може да предпочетеш протеин за спортно възстановяване.
2. Ако тренираш сутрин на гладно, 30 минути преди тренировка е напълно достатъчно време. Може да разгледаш доказани варианти като PN Black Fire, Syntrax Fyre, Universal Animal Cuts, Nutrex Lipo 6x.
3. L-карнитинът може да е чудесно допълнение, но неговата ефективност е условна. Нужна е по-висока доза (3 г) и продължително кардио с поддържане на висок пулс.
4. Ориентирал си се напълно правилно. Термогенните фетбърнъри са най-ефективните средства, въпреки, че имат своите недостатъци. Отделен въпрос е какво ще комбинираш с бърнъра - BCAA или суроватъчен изолат. И двата варианта са удачни. За повече инфо - Протеин или аминокиселини?

27.03.15
17:46

Дяене аз концепцията я разбирам да, и точно заради тва се чудех - защо ако активното ми тегло е да кажем Х приема е Х + У където У е сланината, според инструкциите за НВД :) Добре де поне сега е ясно, беше полезно благодаря ти. Относно добавките взех 3 неща на Pure Nutrition - pure yohimbine, BCAA 5000 и Beef protein (беше най-добрия избор по сравнение). Сега идеята ми е 2 капсули BCAA и йохи 30 минути преди кардиото + още 2 капсули ВСАА 30м след кардиото + протеинова закуска (яйчни белт. обикновенно). Протеинов шейк с половин доза 30 минути преди тренировката + 2 к. ВСАА и прот. шейк с още половин доза 30 мин след тренировката + 2 к. ВСАА. Тва е приблизително 40 гр. протеин от добавки, и ще елиминира половината месо на ден което не е лошо имайки пред вид че не ме кефи да се тъпча. Л карнитина го елиминирам. В нетренировъчен ден имам само кардио (5 км) като планирам само ВСАА 2 преди 2 след без протеин на пудра (прием от храна в ден без силова тренировка). За два месеца при прием 1850 ккал/ден почти не съм свалил но качих малко мускул и сила, сега смятам от НВД да мина на Аткинс (от 80 гр въгл. на ден на 40 гр. на ден) и да бутна приема на 1700 ккал/ден щото само осцилирам 78 - 82 а искам да бутна вече малко :) Как звучи ?
Поздрави, М.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1