Фурми - сушени плодове

12.01.15
14:49

Здравейте ! Имам едно запитване на което ако може да ми бъде отговорено ще ви бъда страшно благодарен . Тъй като се опитвам да залъгвам глада повечето дни и вечери , имам  един въпрос - тъй като съм голям любител на Фурмите не знам дали е добре да си ги хапвам , тъй като гледам калор. индекс за 100 гр е едва 20-30 калории което е страшно малко да попитам ,не си е проблем да си ги хапвам предполагам ,вечер предимно ,защото тогава ми се преяжда особено сладко ?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 12.01.15 22:44.

12.01.15
14:56

Една нула си изпуснал ;)
А ако са сиропирани, не натурални добави си още 100-150 калории за 100 гр.

12.01.15
15:10

целта ми е вечер да си похапвам нещо с което да се замества сладко и пак да ме засища .. кое да е то ..

Те фурмите да не са солени?!

12.01.15
15:19

Ако трябва да избирам фурми или вафли - ще избера фурмите.
Само гледай да не са с добавена захар, какво го мъдриш толкова - като ти се ядат, яж ги :)

В 100 g фурми се съдържат:
- около 280 kcal
- около 2 g белтъчини
- около 75 g въглехидрати (от които 66 g захари)
- следи от мазнини

Цветан Попов, може би не е лошо да помислиш за стевия, ако въглехидратите трябва да са ти под контрол.
...и да се опиташ да пишеш грамотно, моля.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.01.15 15:24.

12.01.15
15:24

казано от James Hinks на 12.01.15, 15:19:

Ако трябва да избирам фурми или вафли - ще избера фурмите.
Само гледай да не са с добавена захар, какво го мъдриш толкова - като ти се ядат, яж ги :)

фурми - плодове . По-добре от преработени ( за мен лично с извинение боклуци Вафли ) от фирмичките лакомства . :)

Как все не можете без сладко... Аз например като изям с вечерята 1/3 зелка, малко цвекло и достатъчно мръвка и се напия с вода, ама грам не мисля за сладко или др храна, най мн някоя ябълка да гризна. ФУрмите, ако не са обработрни са хубаво нещо, но са силни на въглехидрати(нещо като сушено грозде), че и лесно вървят

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 12.01.15 16:04.

12.01.15
16:07

Имам един проблем бих казал психичен с което бих могъл да ти отговоря но е друга тема . Аз по цял ден не ям абсл. нищо , изключвам ,че и спрях консумирането на хляба иииии избягвам много от нещата който се слагат на масите. Когато ядеш само веднъж на ден ( ако ме пита някой защо го правя няма да мога да му кажа  каква е причината )  след него ти си все повече гладен и едииинстеното което може да ме накара да бъда СИТ е може би сладкото  ,ако греша моля те дай съвет

И моят съвет е да подбираш натурални фурми.
И хубаво да сверяваш хранителните стойности :) Де да бяха 20-30 ккал за 100 г :)
При всички положения - по-добре плод пред купешко сладко.

Имам друго предложение, което не съдържа захар, има малко въглехидрати, може да се направи сладко на вкус и е доста засищащ десерт: тахан + стевия + натурално какао :) Но, внимание, доста калорично, особено ако нямаш мярка.

29.03.15
21:48

Някой знае ли защо в nutritiondata пише, че в фурмите имат 280 калории за 100 грама.  Но като сметнеш  75 грама въглехидрати по 4 калории е 300 калории а като прибавим тези от протеин и мазнини стават 313,6 калории.

Заради фибрите

12.01.16
08:17

Защо не залъгваш глада с домашно направено фъстъчено масло?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1