04.04.15
17:31
Здравейте, до сега храненето ми беше лошо, защото приемах малко калории на ден, не се възстановявах добре и тази зима почти нищо не направих. Целта ми е качване на мускулна маса. Нямах възможност за хубава храна, защото давах доста пари за гориво за колата. Казах си, че ще си заредя картата за градския и ще пътувам с него известно време, за да имам пари за фитнес и качествена храна. Въпросът ми е какво да си нося в училище за закуска ( 60-70 грама въглехидрат, около 30 протеин и мазнини не знам колко ) ? Нещо такова да е. Писна ми с тези овесени ядки или белтъци и се чудя какво да измисля. Правих си палачинки, но като им слагам шоколад или сладко излиза скъпичко, а и не искам да се омазнявам МНОГО. Не се притеснявам от омазняване, но да не е прекалено. Може ли да ми предложите нещо? Разполагам с около 7-8 лева на ден.
04.04.15
18:05
Здравей!
Подобни теми са коментирани не веднъж във форума. Пусни търсачка.
Можеш да носиш на училище всичко, което би ял и извън него.
Прегледай и тази статия:
http://www.bb-team.org/articles/4728_kak-da-se-hranim-dobre-za-10-lv-na-den
04.04.15
20:34
Здравей, благодаря ти! Наистина полезна статия.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.04.15 20:36.
05.04.15
00:15
Носи си яйца-цели ;) с оризче и зелева салатка-евтино, но ефективно и пълноценно. Ако пазаруваш изгодно ще ти стъпи на около 2-3лв за стабилна порция ;) Друго добро нещо за до 3-4 дни в седмицата-телешки черен дроб 3,70лв 1кг, зареден с 200гр протеин и ключови витамини и минерали. За въглехидрати ориз, за мазнини мн евтино идва суров белен слънчоглед, стотинки струва...
Ето даже за нова статия :D
0,8кг дроб 3лв
0,5кг кафяв ориз 1,30
5 яйца 1,20лв
1/3 зелка 0.8лв
100гр суров белен слънчоглед 0,8лв
2 средни ябълки 0.6лв
Общо 7,70лв и то тва е за по сериозно активно тегло дори
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 05.04.15 00:25.
Тъй като се споменаха яйца,искам да попитам,ако си пържа яйца със извара (250 грама извара и 5 яйца) хранителните стойности си остават същи нали ? според мен си остават ,но искам все пак да питам..мерси :)
05.04.15
13:19
Благодаря за отговорите. Ще си съставя режим и ще се опитам да го спазвам.
В лидъл има фъстъци с шоколад, 13 грама протеин на 100 гр, за 1 левче и се чудя дали да си взема, тъй като би трябвало да са вкусни.
Питах какво да си нося в училище, защото рано сутрин не ми се хапват ориз, картофи, меса и тнт.. аз замислях да си правя омлет с 3-4 яйца, сирене и кашкавал, но се чудя от къде да си набавя въглехидратите. Ако може да предложите още 1-2 вкусни закуски ( без ориз, картофи, меса и тнт.. ). Яйца + какво за въглехидрат може да добавя? Мислех си фъстъци?
05.04.15
13:26
Фъстъците не са удачен избор за източник на въглехидрат. :)
Погледни съдържанието на 100 г
Опитай с екструдирани блокчета ориз или пък някакви пълнозърнести питки (може да си правиш домашни сандвичи, които да съдържат всичко необходимо).
05.04.15
20:17
Здравей, с тези пълнозърнести питки ще ми излезне по - скъпичко.
Става ли с пълнозърнест хляб ? Омлет + 3 филии пълнозърнест хляб, може да добавя и фъстъци, защото мисля да хапвам по 50 грама на ден, така че няма проблем ако ги взимам със закуската, нали?
05.04.15
22:24
казано от WD600 NEO на 05.04.15, 11:16:
Тъй като се споменаха яйца,искам да попитам,ако си пържа яйца със извара (250 грама извара и 5 яйца) хранителните стойности си остават същи нали ? според мен си остават ,но искам все пак да питам..мерси :)
Мисля, че не остават. След термична обработка грамажа намалява, а и зависи с какво си ги пържил.