Бебешки пюрета при отслабване, мнение

05.04.15
17:09

От началото на година промених начина си на хранене, започнах да тренирам и като цяло влизам във форма хаха :) Изключих сладките изделия от менюто си като си позволявам само 2-3 пъти месечно черен шоколад с над 70% съдържание на какао, овесени бисквити или бебешка каша. Тази, която си взимам е на Ганчев-Млечна каша с банани и бисквити. Съдържанието на бурканчето е 190 грама и в тези грамажи се съдържат 2,6гр. мазнини, 18,6гр. въглехидрати и 4,1гр. белтък. Въпросът ми е тази каша може ли да се нарече диетична и добра алтернатива ли е на сладките неща, които както казах в началото не консумирам вече? :)

05.04.15
17:56

Ти бебе ли си? Ако не, не виждам защо ще го ядеш.

05.04.15
18:08

Смятах кашата за добър заместител на сладкото. Тези 114 калории не могат да се сравнят с 500+ от един шоколад например и както казах я консумирам максимум 2 пъти месечно :)

Прочети и другите съставки в пюрето. Не само стойностите на белтъчините, мазнините и въглехидратите.
Интересно ми е това, което си избрала, до каква степен е здравословно.
Защото и бебешките пюрета са една дооооста обсъждана тема.

Ако ти се яде сладко, защо не опиташ да правиш домашни десерти със стевия?
Разгледай някои от рецептите в раздела.

05.04.15
19:07

Останалите неща от съдържанието са: натрии <0.002гр, витамин Ц  19мг(76%), мляко 60%, банани 11,5%, бисквити 3%, захар и царевично нишесте. Като прегледах състава обстойно май не е особено подходящо за диетично хранене макар и рядко приемано... Другото, което забравих да добавя и смятам за важно е, че когато ям такава каша е като обяд или вечеря + 1 ябълка, а не като десерт или междинно хранене.

Мнението беше редактирано от М. Н. на 05.04.15 19:36.

05.04.15
19:46

Колкото до домашните десерти-не съм опитвала все още, но може да пробвам :) Мисля да се откажа от пюретата и да залагам на черен шоколад-70-72% явно е по-удачен вариант.

05.04.15
20:53

Това е най - тъпата идея и нещо , което съм чел до сега .
Толкова ли няма други алтернативи , че като бебетата да ядеш пюрета ...
Боже Господи ...

05.04.15
20:54

Според мен по- добре се придържай към шоколадите. Както един потребител писа по- горе, пюретата са за бебета.
Човек и по време на диета може да си позволява почти всякакви глезотии, но важно е в какви количества са те.
Примерно ако ти се яде шоколад, ама в него има 500кал. то няма да го изядеш целия, ами ще изядеш половината или само 1/3 от него.
Аз примерно почти всеки ден си купувам Скитълс 38гр. в които майче имаше около 150кал. Ако пък и приятелката ги докопа, смятай че я съм приел допълнително 100кал. я не... Така че +/- 100кал. не ми се отразяват на фигурата по време на чистене.

06.04.15
09:20

Зададох съвсем нормално въпроса и очаквах съвсем нормални отговори, а не заяждане... При положение, че пиша във форум и искам мнение означава, че не съм наясно с конкретното нещо и искам съвет. Благодаря avtihol. Ще последвам съвета :)

Миленка, инакомисленето не значи непременно заяждане. Дори да звучи като такова, е гледна точка, която може да ти помогне. :)

06.04.15
10:41

Димитър Михайлов,  може и да е така :) Разбрах, че това не е най-здравословното нещо, което мога да приемам и ще се вслушам в съветите. Благодаря!

06.04.15
14:11

казано от Миленка Николаева на 06.04.15, 09:20:

Зададох съвсем нормално въпроса и очаквах съвсем нормални отговори, а не заяждане... При положение, че пиша във форум и искам мнение означава, че не съм наясно с конкретното нещо и искам съвет. Благодаря avtihol. Ще последвам съвета :)

Това ми беше първоначалната реакция (не точно , но трябва да спазваме добрия тон) .
Нелепо е просто ... наистина познавам момичета , които спазват какви ли не диети , но това просто ме уби ...
Представи си се в магазина да купуваш стек бебешки пюрета ? Как ти звучи ?
Просто се опитвам да си представя как от ТОЛКОВА МНОГО ВАРИАНТИ ти се замисли и ти хрумна - бебешки пюренца ...
Това не е заяждане и то никак .
По - добре да се изчервиш тук , отколкото в магазина да те гледат като някакъв от друга планета ...
Поздрави !

06.04.15
14:37

Явно изобщо не си прочел това, което съм написала, Радо :) Не става въпрос за никакви стекове... Още в самото начало казах, че това се случва 2 пъти в месеца най-много. Другото, което е аз не разчитам на бебешки каши, за да отслабвам(както правят някои) спазвам хранителен режим(тази седмица ще си направя и дневник в сайта) и тренирам 5 пъти седмично.

06.04.15
15:16

За първи път чувам някой да прави тази смешна простотия (за мен) с бебешките пюрета .
Всеки е добре дошъл в сайта !
Очакваме с нетърпение дневника ти :) .
Поздрави !

06.04.15
18:02

Има специални диети на базата на бебешки храни, което и за мен е абсурдно, но както и да е :D Колкото до дневника ми-до няколко дни  ще го направя и ще очаквам съветите ви :)

06.04.15
19:13

Радо, всякакви глупости има, тая простотия с бебешката храна наистина се прилага.
Миленка, възможно е да съм прозвучала заядливо, за което се извинявам. Исках да ти дам просто посока за размисъл - дали е нужно да заместваме нещо си там, с нещо, което е... за бебета. Без оглед принципно за мнението ми за бебешките пюрета.

07.04.15
09:07

Приемам забележката, вероятно сте прави :) Все пак затова е този форум-да изказваме мнения и да се дават съвети.

Диети има много. Абсурдните преобладават... ;)
Мисля си, че бебешките храни не са особено добра идея по две причини:
- съдържат предимно въглехидрати, при това повечето от тях са простички
- има достатъчно други възможности човек да хапва качествени вкусотийки

Миленка, не мисля, че някой от коментиралите тази тема има лоша мисъл към теб.
Разгледай рецептите на сайта и форума - може пък да намериш нещичко за ситуацията. :) Първите две посоки, за които се сещам, са стевия и протеин на прах.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.04.15 09:25.

07.04.15
09:35

Благодаря, Кольо :) Ще прегледам задължително.
В последствие изникна още един въпрос в съзнанието ми :D В така наречения cheat day (правя го веднъж на две седмици) банановите палачинки добра алтернатива ли за закуска? Разгледах различни рецепти, но най-опростена ми се видя тази с 2 яйца и 1 банан. :)

Ако това ще ти е грехопадението - напълно ОК са, бухай ги смело, при това не са точно в зоната на лошата храна. ;) Съвет от мен - нека да е cheat meal, а не cheat day.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.04.15 09:56.

07.04.15
10:10

Смятам да не им слагам нищо от сорта на сладко, шоколад, плодове и т.н, а като за първи опит ще ги пробвам “чисти”, предполагам пак ще бъдат вкусни, а при повторен опит ще сложа извара, кашкавал или друго нещо солено.
Малко съм невежа явно, но ще ми обясниш ли разликата между cheat meal и cheat day? Извинявам се ако е прекалено глупав въпроса :D

:)

Cheat day - всички хранения за деня са без ограничения в качеството на храната (обикновено без ограничения и в количеството).

Cheat meal - конкретно (едно!) хранене е без ограничения в качеството (понякога и количеството) на храната. Останалата част от храната в този ден е такава, каквато трябва да бъде.

С едно изречение - едното е “мръсен ден”, а другото “мръсно хранене”.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.04.15 10:38.

07.04.15
10:39

Много благодаря за изяснението. Оказва се, че правя cheat meal, а не cheat day, но не знаех разликата :D Cheаt-vam си обикновено на обяд. Сутрин си ям обичайното-кисело мляко 2% с пшенични трици и банан, вечерята е лекичка. Явно няма никакъв проблем :D :)

Тук опираме до значението, което всеки от нас влага в понятието cheat meal. За много хора това значи кило сладолед, половин торта или неизвестно количество шоколад. :) Проблем с 1-2 банана нямаш, но имам странното усещане, че храната ти е доста по-малко (като енергия) от необходимото за теб. Увери се, че е балансирана здравословно (нали имаш достатъчно мазнини в менюто?).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.04.15 10:55.

07.04.15
11:02

Точно поради тази причина ще пусна една темичка утре най-вероятно в раздела Хранителни режими за отслабване и там ще напиша по-конкретно за себе си мерки, хранене, тренировки и т.н и ще очаквам коментарите ви, които от сега знам, че няма да бъдат положителни, защото се храня малко през последните близо 3 месеца, но приемам критиките и ще променя храненето си на базата на вашите съвети, защото наистина ще ми бъдат от полза :)

07.04.15
13:47

С какво се храниш 2-3 пъти в месеца е без значение на фона на това, което представлява твоя всекидневен хранителен режим. Яж  каквото ти харесва в рамките на тези 3 пъти, та било то и бебешки каши.

07.04.15
14:09

Благодаря за мнението, Dale Cooper :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1