периодът на адаптация при системата на абаджиев?

Темата е заключена.

15.12.05
11:33

често тук се споменава за първоначалния спад на постиженията при трениране по схеми сходни с тези на иван абаджиев. нека тези от нас, които са ги изпитали, споделят колко всъщност приблизително продължава този период на адаптация и регрес, преди постиженията да тръгнат нагоре.

ММ

15.12.05
20:55

Ако нямаш коментар по темата моля не пиши !!!
DJGorgio-Astor

17.12.05
19:31

[quote author=“joropower”]често тук се споменава за първоначалния спад на постиженията при трениране по схеми сходни с тези на иван абаджиев. нека тези от нас, които са ги изпитали, споделят колко всъщност приблизително продължава този период на адаптация и регрес, преди постиженията да тръгнат нагоре.

ЖОРО отскоро започнах да тренирам по тази система и се чудя
как досега не съм тренирал по нея ,питал съм казваха ми
но аз и така не се престраших,значи Любо лежанката го питах
преди 2-3год и тои ми я каза но пропусна да ми каже най-важното
както и много други наши шанпиони го пропускат :evil:
Значиж тренираш всеки ден и трите движения НО ако
правиш примерно 3 повторения те не са до отказ а 4 е до отказ но
не го правиш
понед. сряда и петък правя около силова тренировка
а втор. чатв. и съб. тренирам взривна сила
когато имам време правя двуразови тренировки

26.12.05
06:20

Ако до момента си тренирал движенията 1 път в седмицата и изведнъж започнеш да ги правиш всеки ден,има голяма
вероятност да се смачкаш много бързо при липса на адекватно възстановяване.Ивайло Христов препоръчва  да се премине постепенно на тренировки 3 пъти в седмицата,после 4 пъти и така.
Периода на адаптация е строго индивидуален и  зависи от супер много работи.Все пак подобрение в резултатите би трябвало да има след около 2 месеца,когато се натрупва сумарния ефект от тренировката и щангата изведнъж олеква.При мен се получи така,при другите е възможно нещата да са по друг начин.

...................................................
пп - преди време Сашо Николов писа във форума, че за в началото
когато е започнал да тренира двуразово по системата на Старшията
е вдигнал 50 кг повече трибой след един месец.

DJ

28.12.05
23:47

Юнга пак си в трета глуха.Ти направо ме кефиш бе пич.Правят се и трите движения сутрин и вечер и то само максимални”МАКСИМАЛНИ”
двойки и единици .Това значи да се влагаш на всеки опит на 100-110процента.Прехода към системата както отбеляза Мишкин, обаче
наистина трябва да е плавен.В началото резултатите намаляват защото тялото изпада в стрес , но впоследствие се адаптира и за да
се стимулира развитието му трябва натоварването пак да се увеличи.
Според Абаджиев човешкият организъм има нещо като биорелета които спомагат за адаптационните процеси увеличавайки прага на човешките възможности.Всичко това при адекватно възстановяване.Аз мисля ,че тя е най-добрата.

29.12.05
00:10

[quote author=“Djuja”]Юнга пак си в трета глуха.Ти направо ме кефиш бе пич.Правят се и трите движения сутрин и вечер и то само максимални”МАКСИМАЛНИ”
двойки и единици .Това значи да се влагаш на всеки опит на 100-110процента.Прехода към системата както отбеляза Мишкин, обаче
наистина трябва да е плавен.В началото резултатите намаляват защото тялото изпада в стрес , но впоследствие се адаптира и за да
се стимулира развитието му трябва натоварването пак да се увеличи.
Според Абаджиев човешкият организъм има нещо като биорелета които спомагат за адаптационните процеси увеличавайки прага на човешките възможности.Всичко това при адекватно възстановяване.Аз мисля ,че тя е най-добрата.

Сигурно си прав ти си шанпиона :oops:
Но когато го пробвах това първо се скапах ,постигнах хронична преомора
това ми го каза лакаря и комплект с това си докарах 1001 травми
явно тия максове не са за всички :?

29.12.05
06:30

[quote author=“iunga”] Но когато го пробвах това първо се скапах ,постигнах хронична преомора
това ми го каза лакаря и комплект с това си докарах 1001 травми
явно тия максове не са за всички :?

За съжеление реалностите са такива във всеки спорт.Ако си висок 160 см не можеш да играеш в NBA.Ако имаш малка физическа сила и / или си податлив на трамви,най-вероятно няма да достигнеш върха.В 80% от случайте хората с генетични заложби доминират над другите,останалата малка част е на върха заради  нечовешката си воля и труд.Оставям на теб да прецениш към коя част спадаш и дали можеш да компенсираш едното с другото.Успех!

29.12.05
18:34

За съжеление реалностите са такива във всеки спорт.Ако си висок 160 см не можеш да играеш в NBA.Ако имаш малка физическа сила и / или си податлив на трамви,най-вероятно няма да достигнеш върха.В 80% от случайте хората с генетични заложби доминират над другите,останалата малка част е на върха заради  нечовешката си воля и труд.Оставям на теб да прецениш към коя част спадаш и дали можеш да компенсираш едното с другото.Успех!

Да май си прав отфсяко дърво свирка не става :wink:
Но това не означава че трябва да се откажа ,скапвам се от тази система
но полеке лека пак ми върви ,със други методи
Вярно че хората които се въстановяват толкова бързо
че да тренират 2 пъти на ден имат по големи генетични заложби
одговори ми ако можеш помагат ли си те със нещо  :?:

DJ

29.12.05
23:33

Ей стига с тези жалби бе Юнусе .Никой не те пита какво вземаш и дали вземаш .Запази си героизма за себе си.Под възстановяване разбирам сън, хранене прием на суплементии  и  накрая  чак    това с което парадираш ,че не вземаш.Ти говориш много за тази пуста химия та се сещам за поговорката “Гузен негонен бяга”.Другото е ,че ти(момчета
ще мачкам -(може ама туршия) можеш да си позволиш да вземаш и си
вземал доста силни неща през годините, а други не могат заради пробите.С това ти посочвам ,че си имал голямо преимущество и въпреки това не се сърди,но май не си постигнал нищо,защото мисля ,че и даже в региона ти има много по-добри(Вихър Митев да кажем).Разбирам и иронията ти , но не си спомням да съм писал някъде ,че съм шампион още по-малко пък велик. Знам си точно местото.Опитах се да дам отговор на Жоропауър, но ти се опитваш много изкъсо да ме пускаш по пързалката.Не се надценявай бе пич.

29.12.05
23:34

еми незнам дали точно това е правилното обяснение с гена и така нататък но когато започнах да тренирам силов трибой,а аз наистина нямам ген!!!,започнаха болки навсякъде...разтегнах мускули на гърба,коляното също нещо се разтегна,дясната китка,гърдата и тн....тогава един човек който много уважавам ми каза,че шампион по принцип СЕ СТАВА НЕ ПОРАДИ НЕЩО А ВЪПРЕКИ НЕЩО!може да се каже,че всеки път когато се набия във филмите,че за никав х_й не ставам това е нещото,което ме вдига на крака.Благодаря на момчетата в залата,че са ме търпяли и продължават да ме търпят щото аз съм си малко темерут,ама :oops:  .....
както и да е ...бъди сигурен,че има ефект от тази система!незнам за другите но сега след 3 месеца упорити тренировки имам общ прираст на трибоя 80кг!имаш ли воля ще има и успехи(надявам се де :wink: )
По-здрави!

DJ

29.12.05
23:38

Тянко евала ти правим на снагата. :roll:  :roll:  :roll:

30.12.05
02:45

[quote author=“iunga”]
Вярно че хората които се въстановяват толкова бързо
че да тренират 2 пъти на ден имат по големи генетични заложби
одговори ми ако можеш помагат ли си те със нещо
:?:

Аз не мога да давам мнение защото не съм запознат по въпроса.
Има си уполномощени хора от допинг комисията които преценяват това нещо.Не мисля че е коректно да принизяваме труда на спортистите до една инжекция тестостерон или една таблетка метан. Всеки е чист до доказване на противното.

————————————————————————————————————————
ps.Ако искаш нещо за мотивация,намери си книгата “Железните мъже
на България”

30.12.05
19:21

[quote author=“Djuja”]Ей стига с тези жалби бе Юнусе .Никой не те пита какво вземаш и дали вземаш .Запази си героизма за себе си.Под възстановяване разбирам сън, хранене прием на суплементии  и  накрая  чак    това с което парадираш ,че не вземаш.Ти говориш много за тази пуста химия та се сещам за поговорката “Гузен негонен бяга”.Другото е ,че ти(момчета
ще мачкам -(може ама туршия) можеш да си позволиш да вземаш и си
вземал доста силни неща през годините, а други не могат заради пробите.С това ти посочвам ,че си имал голямо преимущество и въпреки това не се сърди,но май не си постигнал нищо,защото мисля ,че и даже в региона ти има много по-добри(Вихър Митев да кажем).Разбирам и иронията ти , но не си спомням да съм писал някъде ,че съм шампион още по-малко пък велик. Знам си точно местото.Опитах се да дам отговор на Жоропауър, но ти се опитваш много изкъсо да ме пускаш по пързалката.Не се надценявай бе пич.

Не се жалвам ДЖУДЖЕ  нали обсъждаме  и аз си казвам на мен
как ми се отразява тази система
сега ще ти кажа нещо човек уважавам тебе и резултатите ти
от 2 год съм областен шанпион на лежанката а тук са и ВИХАР И
И Обрешков и Искрен Бонев и Десислав Стоилов
тази година точно преди репобликанското почина дядо ми
и неможах да участвам
Аз съм легадчия и в момента на 80кг вдигам 170кг-3п
леко назобен караш ме да казвам неща които не трябва да
споделям
по принцип искам да бия Обрешков имаме едно малко недоразомение
но реших да се пусна на 82.5 защото там е по трудно
и фланелата ми е малко хлабава на 75кг
оня ден един национален състезател по бобслеи ме отвори на тема химия
за което му благодаря а вие нищо не споделяте
стига си ме контрирал за зa всяко нещо
спора ни тръгана като си дадох съвета на незнам кои беше
за вдигането от лег е там съм силен за там мога да говоря
да си ме чул да си давам мнението за клек НЕ
Аре стига сме занимавали хората с глупости
извиням се на всички че се отклоних малко по темата

05.01.06
08:05

А бе, юнга, ти нещо почна да отричаш и оборваш собствените си твърдения.
  В темата, за републиканската лежанка на 75 кг, пишеш, че си нов и не знаеш как е, а сега си прав в областта си 2 пъти и пр. Ми ти си ветеран на leg ако ме питаш.
  После, пишеше, че вдигаш 150 3 пъти, а сега са 170. Вярно, леко назобан, ама да ти се качи 3-ката със 20 кила за един месец...бе да взема и аз да я пробвам тая система на Абаджиев...
  Като си толкова голям, кажи си името, да те видят момчетата като ходиш на състезания, да те поздравят.

05.01.06
18:54

[quote author=“Rexer”]А бе, юнга, ти нещо почна да отричаш и оборваш собствените си твърдения.
  В темата, за републиканската лежанка на 75 кг, пишеш, че си нов и не знаеш как е, а сега си прав в областта си 2 пъти и пр. Ми ти си ветеран на leg ако ме питаш.
  После, пишеше, че вдигаш 150 3 пъти, а сега са 170. Вярно, леко назобан, ама да ти се качи 3-ката със 20 кила за един месец...бе да взема и аз да я пробвам тая система на Абаджиев...
  Като си толкова голям, кажи си името, да те видят момчетата като ходиш на състезания, да те поздравят.

да първи съм в разградска област но това не е ме прави старо куче :twisted:
друго е репобликанското там се бориш с наи добрите,друго е да се съберете се познати
просто няма напрежение тука се знаем а и момчетата са трибоици не са легадчии като мен
аз наблягам само на лега и за това имам малко предимство там иначе на тяга и клек съм гола вода :oops:
сега да ти обесня за тези 20кг.За 2 месеца свалих 12кг от 87кг на 75 ,бях изтощен и се пробвах
и 150кг ги вдигнах 1път а не 3
след 2 седмици малко влязох във форма и ги вдигах по3пъти
реших да си помогна малко със зоб и си купих 6 омнандрена
по 1ампула на седмица, станах 83кг и вдигам 170кг 3пъти а не 1 път
много съм далеч от първия в категорията но важното е че се движа напред
аре стига сте ме разнищвали и поправяли и вие споделете някоя система
аз каквото знам  го споделям не че знам много, а вие нищо не пишете
Така спирам да пиша във тази директория явно ви писна от мен
ще ви дразня пак точно след 50дена

06.01.06
05:38

[quote author=“iunga”]

Така спирам да пиша във тази директория явно ви писна от мен
ще ви дразня пак точно след 50дена

Iunga cеди бе бате.Недей да се обиждаш.Нали затова е форума,да стигнем до истината.И без това си най-активния тука,сега форума съвсем ще замре :(Нестига че и не тренирам вече,са и тука ако престана да влизам ептен че забраим че съм дигал некога :(

ММ

06.01.06
12:20

Наистина юнгата е един от най активните. Пускаше интересни темички, каквото знае казва , каквото незнае разпитва. Ентусиаст е :)
Недей да бойкотираш  форума Юнга!

по-здрави

06.01.06
17:27

Благодаря ви много момчета за топлите слова.
Много ми се иска във форума да се активизират Цацата
Джуджата ,Иво-79 и другите трибоици
а аз със моята голяма уста  ги ядосах
и те сега не ни осветляват във някои неща  за което се чуствам
виновен че спряха и сега вие които не сте виновни за нищо
сте във информациона мъгла
и завбъдеще ще споделям с вас моите експерименти
но тяхната рутина и знания във този спорт са доказани
и искрено се надявам да продължат да пишат тук
ще им пиша  на ЛС  и ако те решат ще пишат
съжелявам че така се получи но се надявам
да управя нещата

DJ

15.01.06
21:19

Юнга не спрях да пиша защото някой ме е разсърдил,аз не съм малко момче просто времето ми е ограничено,а и съм зле технически,докато напиша нещо ми отнема цяла вечност.

15.01.06
23:29

[quote author=“Djuja”]Юнга не спрях да пиша защото някой ме е разсърдил,аз не съм малко момче просто времето ми е ограничено,а и съм зле технически,докато напиша нещо ми отнема цяла вечност.

Но са ценни съветите Ти (ако може на Ти) пишеш си по правилата всичко е ОК само да влизаш по често
По-Здрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1