06.04.15
13:53
Здравейте на всички.Казвам се Кристиян на 22 години живея и работя в Германия и се занимавам близо от година и нещо със фитнес.
Много съм запален по тежестите и мечтата ми е да се явявам по сцени за натурален бодибилдинг и полерлифтинг състезания .Твърдо против съм стероидите защото носят само временен резултат според мен , ако нямаш пари да се потдържаш със тях нямаш и успех в този спорт. От скоро слядя форума и смея да твърдя ,че това е най - добрия форум който съм посещавал до сега със най - точната и подробна информация за това от което се интересува всеки един млад спортуващ. Затова реших и аз да се включа като си направих регистрация и дневник със цел да следя резултатите си по подробно ,да срещна още приятели , както и да получавам съвети от по напредналите във тази свера.
Малко детайли за мен ( Ектоморф , 180 висок , 81 кг до преди година 74кг , мерки не съм взимал но за мен огледалото и кантара са стахотно мерило и дава също толкова добра оценка колкото мерителните уреди.
Целта при мен винаги е била покачване на мускулна маса докато не постигна нужното тегло и размери за оформяне на тялото , както миналата година, така и тази ще посветя изцяло за мускулна маса.
Тренирам по програма която сам съм си направил в комбинация между силови тренировки и бодибилдинг както и хранителен режим които ще видите по доло.
ден 1: Силово:
лег с щанга - 5х5
военни преси -5х5
лег с тесен хват или кофички с тежест 5х5
прасец 3 серии
ден 2: Бодибилдинг:
Гребане с щанга надхват 3х8 или гребане с дъмбел
Придърпване на горен скрипец надхват 3х8
Разгъване бедра на машина в супер серия сгъване на задни бедра 3х8
Бицепсово с щанга или набирания под хват с тежест или СТ 3х8
Фейс пулл или обратен флайс 3х8
ден 3 : Бодибилдинг
Горен лег с щанга - 3х8
Лег с дъмбели - 3х8 или горен лег с дъмбели
флайс на горен лег 3х8 или флаис на хоризонтална лежанка според зависи от второто упражнение
Разтваряне в страни за средно рамо 3х8
Френско за трицепс 3х8-10 или разгъване на скрипец
ден 4 : Силово
Мъртва тяга 5х5,5,3,3,1
Преден клек 5х5
Набирания подхват с тежест 5х5 или повдигане на рамене за трапец
Прасец 3 серии
Гледам след 2 тренировачни дни да имам ден почивка и след вторите 2 още 2 дена
Днеска е почивен ден затова хранате до сега е и до края на деня ще е :
Закуска Три кретин 3 капсули , 2 гр бета аланин , 5 целия айца, 100 гр овес , 50 гр стафиди , 1 бана , 300 мл прясно мляко 3,5 , лъжица зехтин за яицата , капсула оомега 3 , мултивитамини и минерали 1 капсула
Обяд : 400гр печени картофи , 150 гр пилешко месо от бутче без кожа , 2 филии пълнозърнест хляб , суп лъжица масло за картофите
междинно хранен : доза протеин , 50 гр декстроза , 3 капусли три креатин
междинно 2 : 150 пилешки гърди , 50 гр фъстъчено масло намазани отгоре
Вечеря : 200 гр свинско филе , 300 гр броколи или зелена салата със зехтин , 2 филии пълн хляб
Преди лягане :100-150 гр извара , 30 - 40 грама смляни ядки
30 мин преди всяко лягане 30 мг цинк , 350 мг магнезии , 2 гр бета аланин , хапче мелатонин .
08.04.15
00:17
07.04.2015
Работен и тренировъчен ден :
Храната днес:
02:45 след сън - 2 капсули креатин , 2 гр бета аланин 10 мин по късно кафе
03:30 по път за работа - протеинов шейк от ( 600 мл прясно мляко 1.5 , Доза и половина суроватъчен протеин , 50 гр смляни ядки ,100 гр овесени ядки финни , 50 гр стафиди , 1 среден банан ) капсула мултивитамини и минерали
07:45 почивка на работа - 5 цели сварени яйца , 100 гр царевичен грис + 50 гр сирене
12:30 след работа - 300 гр пилешки бутчета с кост и кожа на фурна , 400 гр картофи на фурна с чаена лъжичка масло
16:30 -ставене след обедната дрямка (преди тренировка) - 150 гр пилешки гърди + 50 гр фъстъчено масло
19:10 след тренировка - доза протеин , 50 гр декстроза
20:30 3 чизбургера , малки картофки , ябълков пай
22:00 150 гр свинко филенце като за преди сън
23:00 2 гр бета аланин , 2 капсули креатин , капсула мелатонин , цинк 30 мг , магнезии 400 мг
тренировката днеска СИЛОВА :
Загрявка на рамене кръст и тн. Пълно мобилити на горната част
Хоризонтална лежанка с лост - лост х10 , 50кг х1 80х1 100х3 95х5 95х5 95х5
Военна преса 60 х 5 , 50х5 , 50х5, 45х5
лежанка с тесен хват - 70 х5 65х5 65х5 65х5
кофички за трицепс с 20 кг тежест 1х8 ей така имах енергия
прасеца го пропуснах днеска , ще компенсирам утре
Това е за днеска , доволен съм.
лека вечер на всички :P
08.04.15
00:33
Здравей и честит дневник първо! (wave)
Да питам , гледам днес си вкарал преди тренировката пържола + ф.масло .. не е ли по - добре да се хапне някакъв въглехидрат преди тренировката,че да се заредиш ?
Какво ще зарежда, като не е разредил?
казано от Christian Spasov на 06.04.15, 13:53:
Много съм запален по тежестите и мечтата ми е да се явявам по сцени за натурален бодибилдинг и полерлифтинг състезания .Твърдо против съм стероидите защото носят само временен резултат според мен , ако нямаш пари да се потдържаш със тях нямаш и успех в този спорт.
Не искам да ти секвам ентусиазма, но не съществуват такива неща като натурален бодибилдинг или пауърлифтинг.
Ако смяташ да се състезаваш и искаш да се класираш някъде, ще трябва да прибегнеш до някои средства. Със съответните ползи и рискове от това.
08.04.15
15:04
казано от Владко Иванов на 08.04.15, 00:33:
Здравей и честит дневник първо! (wave)
Да питам , гледам днес си вкарал преди тренировката пържола + ф.масло .. не е ли по - добре да се хапне някакъв въглехидрат преди тренировката,че да се заредиш ?
Както виждаш през първата част на деня поемам достатъчно въглехидрати , преди зареждах с тях преди тренировка но от 5 месеца хапвам само протеин и мазнини и правя 100 пъти по добра тренировка от колкото след въглехидратно хранене поне аз така се чуствам .
Случвало ми се е и след въглехидратно хранен да ми се преспива рязко , също така целта на мазнините преди тренировка е да използвам тях за гориво .
08.04.15
15:23
казано от Петко К на 08.04.15, 00:54:
Какво ще зарежда, като не е разредил?
казано от Christian Spasov на 06.04.15, 13:53:
Много съм запален по тежестите и мечтата ми е да се явявам по сцени за натурален бодибилдинг и полерлифтинг състезания .Твърдо против съм стероидите защото носят само временен резултат според мен , ако нямаш пари да се потдържаш със тях нямаш и успех в този спорт.
Не искам да ти секвам ентусиазма, но не съществуват такива неща като натурален бодибилдинг или пауърлифтинг.
Ако смяташ да се състезаваш и искаш да се класираш някъде, ще трябва да прибегнеш до някои средства. Със съответните ползи и рискове от това.
Искаш да кажеш , че няма натурални бодибилдъри и пауърлифтъри ?
Имам познат който се занимава с бодибилдинг от 5 години може би , не е посягал към стероиди и миналата година се яви на състезание до 70 кг и показа страхотни резултати дори пред хора които употребяват забранени медикаменти .
Вярно не стана първи но тръпката да си на сцената да покажеш това което си градил с години и да получаваш подкрепа от хората които те уважават и ценят това което правиш е достатъчно , това лято пак ще се явава .
Или хора като Франк Зейн , Чет Йортън , Лейн Нортън , Любомир Иванов хора които са постигнали чудесни резултати са достатъчни да повярвам , че и аз го мога .
08.04.15
15:32
Да попълня и дневника :
8.4.2015
Работен ден , трябваше и да тренирам но ме държаха повече от очаквано на работа много натоварено беше и съм капнал.
Храната също под всякаква критика но ще я оправя до довечера
04:30 след сън : добавките , 100 гр овес , 50гр стафиди , 50 гр смляни ядки , доза протеин , 500 прясно мляко , 1 банан , капсула омега 3 , мултивинатими и минерали 1 капсула .
08:30 100 гр грис + 50 гр сирене взех си готови сварени яйца от магазина и се оказаха развалени нямах време да си направя сутринта
14:30 (доста време гладен ) Сега ще хапвам бутчета с картофи и масло и 2,3 препекани филийки с сирене останлото ще допълня довечера
Мнението беше редактирано от Christian Spasov на 08.04.15 15:36.
08.04.15
16:34
казано от Christian Spasov на 08.04.15, 15:23:
Или хора като Франк Зейн , Чет Йортън , Лейн Нортън , Любомир Иванов хора които са постигнали чудесни резултати са достатъчни да повярвам , че и аз го мога .
Тия са натурални, да знаеш :)
Да, точно това искам да кажа. Не и такива, за които да сме чували.
08.04.15
20:14
казано от Петко К на 08.04.15, 18:27:
Стига де, искате да му секнете ентусиазма на момчето. Има натурални бодибилдъри разбира се, естествено че на изглеждат така както назобаните, но това не означава че няма.
09.04.15
19:54
казано от Петко К на 08.04.15, 18:27:
Случайно някой да е доказал ,че тези хора които аз изброих са употребявали стероиди ? Има ли доказателства? Някой ги е виждал как си набоват спринцовките отзад ? Защо сте толкова убедени че тези хора са употребявали стероиди ? Дайте някви факти , доказателства ?
И каквото и да мислите вие аз все пак продължавам да следвам моето си мнение и знам , че няма нещо което да не може да се промени стига човек да има хъс и желание !
10.04.15
09:09
Със същия успех можем да доказваме, че няма дядо Мраз на някое 4 годишно дете :)
Виж съфорумеца, които е писал преди твоя пост. Погледни му дневника и снимките и ще се ориентираш в натуралното трениране силово трениране - много, много яко напъване. И пак не изглежда като Франк Зейн... Същото може да направиш с дневника и снимките на Петко К и да си помислиш за годините блъскане, които са минали до сегашните му резултати.
Става да тренираш натурално и да си як, лошото само е, че не изглеждаш като “натуралните” и отнема много труд и време.
казано от Christian Spasov на 09.04.15, 19:54:
Случайно някой да е доказал ,че тези хора които аз изброих са употребявали стероиди ? Има ли доказателства? Някой ги е виждал как си набоват спринцовките отзад ? Защо сте толкова убедени че тези хора са употребявали стероиди ? Дайте някви факти , доказателства ?
А защо мислиш, че не са употребявали? Защото те казват така? Значи Рони Колман също никога не е използвал стероиди.
Ще дам само малко храна за размисъл.
Фрайнк Зейн, станал е мр. Олимипия, т.е., състезавал се е срещу хора с отлична генетика, които са употребявали стероиди, и е спечелил. Натурално?
Л. Нортън - 90 кг. състезателно тегло. На 177 см. Арнолд се е състезавал на 105 кг, като Арнолд е поне 10 см. по-висок, плюс че тогавашните изисквания към релефа и обезводняването не са били толкова високи като сега. А, и Арнолд е употребявал стероиди от най-ранна възраст. Т.е., Нортън е близо до Шварценегер в добрите му години. Натурално?
Чет Йортън? Този ли? 95 кг. на 180 см? Т.е., по размери гони Шварценегер? Две години тренировки и се явява на състезание, като качва 25 кг. за 7 месеца? Натурално?
Човек да се чуди защо изобщо хората взимат стероиди, като няма разлика с тях или без тях.
Иначе, сега и да ти обяснявам, няма да приемеш нищо, ясно ми е.
Сам ще го проумееш след няколко години тренировки (ако се задържиш толкова в залата и не ти угасне ентусиазма), като не успееш да се доближиш като физика или постижения до нито един от посочените “натурални” билдери. Добре е да се целиш високо, но е добре и да си наясно с реалността, иначе са само празни мечти.
Мнението беше редактирано от Петко К на 10.04.15 13:24.
13.04.15
22:31
От няколко дни дни не съм писал в дневника :С много работа и почти не ми остава време , през тези дни храната я държах на ниво но не съм стъпвал във залата просто като влезнах вдигнах 2 пъти и каталясах... :С
Обмислям да се върна на три дневен сплит за да мога да възвръщам по добре силите си , поне докато работата намалее.
Така ето го и плана моля ви да помагате и да се включите тъй като се колебая между комбинациите .
Ден 1 Гърди и предни и средни рамене - 3,4 упр. за гърди 2,3 за рамене
Ден 2 Гръб и задно рамо - 3,4 упр. за гръб , 1 за задно рамо или Гръб + задно рамо + бицепс 3,4 упр. за гръб , 1 за задно рамо , 1 за бицепс
Ден 3 Крака + ръце при парвия вариант на ден 2 - 3,4упр за гръб 2,3 за ръце или Крака + Трицепс при втория вариант на ден 2 - 3,4 упр за крака и 2 за трицепс като ще започвам тренировката първо с трицепса тъй като искам да наблегна на него малко повече
Е моля ви помагайте .