14.04.15
19:27
Здравейте,
от близо година се занимавам с кикбокс. Преди време се появиха болки в лявата тазобедрена става... неспаднаха и отидох на доктор, там той ми каза че ми е плитка ставата (генетично наследено) и не е желателно да продължавам защото може да се стигне до сменяне на стави едно-друго ... Преди съм се занимавал и с киокушин карате но не съм имал проблеми. Та след като вече не мога да продължа да тренирам спорт в който дейно участие взимат краката, ми хрумна да премина на бокс но лекаря каза че според него бокса също напряга тази става. Е въпросът ми е някой ако знае тази става бива ли напрягана в бокс ?
14.04.15
19:36
При констатация за твърде малка конгурентност между ставните повърхности ( т.е. както казва той ‘’плитък’’ ацетаболум ‘’ ) всяко движение в краен обем е предпоставка за луксация ( излизане ) на главата на фемура... в бокса ( не че съм тренирал, но така съм чувал ) една от решаващите роли е тази на краката ... ти не удряш с тях но рязкото и енергично движение може да доведе до луксация... болкитеможе да са предизвикани от разтягане на ставна капсула и лигаменти.