Реших да спра суплементите

Прескочи до:
MA

09.07.04
12:26

Ще ги спирам постепенно и постепенно ще увеличавам приема на белтъчени с храната. Само витамините ще оставя.

LE

09.07.04
12:39

:shock:  :shock:  :shock:

09.07.04
12:40

Евалата!!!
Аз тва сам го правил доста пъти ама и от съображения - $$$
Сега съм на витаминки/минералки и амино и сам си окей.
Виж може да си вземеш глутамин и бсаа за след тренинг са супер.
Радвам се че има мислещи хора :)
Не казвам, че съм против добавките, но те не са всичко!

LE

09.07.04
12:44

Ква евала бре :shock:  :?  :shock:  :| !?!?
После как хората да не тръгнат към стероиди щом нямат резултати.
Е какво им е лошо на добавките..........като се върнете в началните стадии на културизмът не значи че ще станете като Арни.
Въобще не ви разбирам.
Това ми прилича на..........Абе ти как порастна толкова бе-Еми ям по 7 пъти на ден.....Ааа ясно е то тъи много лесно бе я пробваи да станеш същият с 3-ри яденета на ден,не можеш нали..........е ама аз моито така съм го постигнал с 3-ри яденета.........не като теб по лесният начин :shock: .
Логика не виждам!?

09.07.04
12:50

Nikakva logika ne vijdam, shto trqbva da otkrivame nanovo koleloto? A tova sus suplementite e otnovo individualno, kak da rabotq 6 dni v sedmizata tejka rabota, 3 dni da treniram za masa, da qm po 7 puti :shock: ...Ako ne bqha suplementite deto vzemam dosea da sum stanal kato chuval…ama vseki si reshava za sebe si vse pak… :wink:

09.07.04
12:58

Как бе това си е голяма крачка напред, да разбереш, че нещата стават само с храна. Мен ме е много яд на някой като каже абее тря си зема протеин иначе нищо не става! Ллеле са къв протеин си зех ще стана животно. Братле от тоя креатин качих 50 кила на лежанката!!!
Или такива тапизми като чуя напрао падам.
Казах суплементите са супер нещо стига да си наясно с храната. А не някой 16 годишен пикльо още яде леб и лук да ми пука протеин, креатин, амино, глутамин и кво ли още не и да вика абеее нещо май не ми стигат добавките!
Това е пълен смях!!!

LE

09.07.04
13:04

Да нещата само с храна стават.........но качествените неща не стават само с храна.
Ама сега ако нямаш при за суплементи при идеална диета нямаш проблем.............обаче ако имаш пари да ми спираш суплементите,това незнам как да го нарека.

09.07.04
13:07

Аз ще го нарека - НЕвманиачаване в спорта :)

LE

09.07.04
13:09

Аз ще го нарека-нецеленасочено блъскане на железа

09.07.04
13:16

Az shte go nareka - Zaguba na vreme… :roll:

09.07.04
13:20

Абе щом мислите вече така, значи сте неспасяеми :)
отказвам да пиша повече в този раздел  :(

LE

09.07.04
13:24

Препоръчвам Забранените там вече е новата софииска зоо градина :wink:

HE

09.07.04
13:26

Всеки си има мнение по въпроса, а в случая аз мога да кажа какво не бих направил - не бих спрял хранителните добавки, защо да спирам нещо което ми помага а не ми вреди?

09.07.04
13:31

С добра диета нямаш нужда от добавки !
Не са излишни,но не са и необходими толкова !При положение,че  яденето ти е ОК и нямаш състезателни  амбиции съвсем спокойно ги режеш от режима си :)

09.07.04
13:32

Suglasen sum s gotcha- osnovata trqbva da e mnogo dobre napravenata dieta, ottam natatuk dobavkite samo pomagat! A spored men surovatuchniq protein e zaduljitelen za vsichki trenirashti, za sled trenirovka, prosto ne moje da si nabavite po-burz protein ot toq! :?

HE

09.07.04
13:38

croc то принципно човек може и да мине без добавки - виж колко хора ходят по улиците, а някои от тях не знаят и какво означава хранителна добавка, но и повечето от тези хора само минават покрай фитнес и съответно виж и ефекта върху същите тези хора! А относно диетата мисля, че човек трябва да отдели доста средства а и време за добре балансирана диета!

09.07.04
13:49

А за добри суплементи малко пари ли се дават ?! Говоря за качествени добавки,не за БГ боклуци !Няма логика добавките да ти излизат по-евтино от храна !

MA

09.07.04
13:54

Аз не съм казал, че ще ги спра от раз. Ще ги намалям постепенно, за да видя ефекта. Ако реша, че немога без тях пак ще си взема. В момента съм 85 кг. на мен целта са ми 90 кг. Останалите 5 така или иначе ще ги кача докато спра добавките нацяло. Определено обаче суплементите не са крайъгълния камък на успеха.

HE

09.07.04
13:57

Ами мога ти ти върна този въпрос, а за добра храна? Е няма значение както казах в един пост по-горе всеки си има мнение! Но все пак се замисли какво трябва да изядеш за да си набавиш необходиното количество аминокиселини, протеини и въглехидрати? Аз лично съм смятал и няма къде да събера подобно количество храна! Да не забравяме, че хранителните добавки все пак са концентрирани! И още нещо колко от хранителните вещества в дадена храна се запазват след топлинната й обработка /варене, пържене, печене/?

MA

09.07.04
14:06

Ами аз долу горе съм си пресметнал, че мога да си набавям необходимото количество. Пример за белтъчените:

Закуска:

250-300 грама овесени ядки с 500 гр. прясно мляко. (30 гр белтъчени от ядките и около 10 гр от млякото)

Втора закуска:

2 Желтъка и 6 Белтъка (около 30-40 гр белтъчени)

Обяд:

Половин пиле + 100 гр ориз ( около 40 гр белтъчени )

Следобедна закуска:

500 гр извара ( около 40 гр белтъчени)

Вечеря:

Телешко в най-лошия случай свинско 200 гр + ориз или картофи (около 40 гр белтъчени)

Втора вечеря:

Пак извара (около 40 до 50 гр белтъчени)

+ 1 литър кисело мляко като яирян за през целия ден (още към 50 гр белтъчени)

Общо: Близо 300 гр белтъчени без да включваме хляб и останалите малки неща, които така или иначе си хапвам.

Е какъв е смисъла да взимам притеини или аминокиселини?

09.07.04
14:09

Чакай малко, че се обърках!
Не са ли наопаки жълтъците и белтъците?

09.07.04
14:10

Предпочитам да си давам парите за добра храна:)Този спорт не е евтин !Ако ще си броиш стотинките ,по-добре стой надалеко от щангите и големите мускули.Неможе да живееш ден за ден и да очакваш да постигнеш нещо-просто няма да се получи :)Но да разчиташ на суплементи е най-малкото несериозно !
Не е важно да ядеш по-много ,важното е да се храниш правилно,в зависимост от целите си !

MA

09.07.04
14:10

Да моя грешка сори

MA

09.07.04
14:12

[quote author=“croc”]Предпочитам да си давам парите за добра храна:)Този спорт не е евтин !Ако ще си броиш стотинките ,по-добре стой надалеко от щангите и големите мускули.Неможе да живееш ден за ден и да очакваш да постигнеш нещо-просто няма да се получи :)Но да разчиташ на суплементи е най-малкото несериозно !
Не е важно да ядеш по-много ,важното е да се храниш правилно,в зависимост от целите си !

Крок абсолютно е така. Аз съм посочил диета, с помоща на която можеш да качиш маса. Въглехидратите не съм ги дал, защото така или иначе протеините и аминокиселините се взимат главно заради белтъчените.

09.07.04
15:35

тука ако чете някой новак ще се уплаши и повече няма да стъпи във фитнес зала.Има си различни хора с различни цели в този спорт аз например тренирам за здраве и хубаво тяло мисля че ръка 40 на 181 см си е достатъчна и не ми трябва да расте(поне за сега така мисля :) )
Смисъл не всички които влизат в залата им трябват хранителни добавки е може би едни амино няма да ми се отразят лошо но като цяло парите които бих набил за фитнес са доста разтегливо понятие!

MA

09.07.04
16:08

Според мен понятието “добавки” си е много ясно и само говори за себе си. Те са главно за запълване на хранителния режим. Точно затова казах, че не те са крайъгълния камък на успеха. Ако се храниш добре, добавките ще ти служат само да запълваш малки дупки и да речем няма да е необходимо да взимаш повече от 60 до 80 грама протеинпулвер на ден.

OM

10.07.04
15:17

matematic, е струва ли си заради идеята, че не приемаш “добавки”, да се подлагаш на неща от сорта на 2 пъти дневно по 500 гр. извара ?  :lol: Как ще я вкарваш тая извара, в буквалния смисъл ? Освен това като гледам млякото ти се събира към 2,5 кг дневно ?

Математик, браво, човеко.
Тия работи, дето ги четат хората за 500-те грама извара и 5те грама протеин не са съвсем така; организмът си има лимит на белтъчините, които може да усвои за денонощие и едва ли на някой, колкото и да е луд, те са и 100 грама, че да не говорим за повече.
От 200 грама, приети на правилни интервали, ще се усвоят много повече белтъчини от от 500, избацани наведнъж.
Правилното хранене напълно заменя хранителните прибавки.
Евала и за друго - ти явно си човек, който знае как да ги спира, без в организма му да настъпи така да го наречем “протеинов глад”. Точно - малко по малко, с замяна и готово.
Само - действително ревизирай приема като време и количество.
Пиленце също му е майката :)
Аз пък бих нарекъл нецеленасочено блъскането с прибавки. Това показва, че човекът е нетърпелив, иска бързи резултати на всяка цена, което не премахва напълно възможността той да се откаже от фитнеса - виждал съм дори хора на стероиди, дето просто им е писнало в един момент. Освен това в 99% от случаите хората не се съобразяват с нуждите на организма си, а взимат прибавките на версия, по някакви “общовалидни” рецепти.
Аз съм от тея горните хора. Гълтам бирена мая и витамини на версия :)

10.07.04
19:56

mmm na vseki 5mg bionabol usvoqvash 30rg belty4ini
taka che sipari suplementite i pii po 10-15-20 mg bionabol i qj mnogo belty4ini :twisted:

10.07.04
21:01

аве хора до са по4ти вси4ки бяхме на едно мнение а сега какво стана! Отнасяте се към добавките все едно е няква брутална химия! аз само мога да кажа че на мен добавките ми помагат и не мисля да ги спирам! Ако бяха толкова вредни колкото някои се опитват да ги искарат едва ли щяха да ги правят!

10.07.04
21:45

mnogo qsno
ili dobavki ili steroidi
nai dobre i dvete

MA

10.07.04
22:15

[quote author=“amdor”]аве хора до са по4ти вси4ки бяхме на едно мнение а сега какво стана! Отнасяте се към добавките все едно е няква брутална химия! аз само мога да кажа че на мен добавките ми помагат и не мисля да ги спирам! Ако бяха толкова вредни колкото някои се опитват да ги искарат едва ли щяха да ги правят!

Че кой говори за вреда. Просто ако се храниш добре няма смисъл от добавки. Пък и от къде знаеш колко са вредни или колко не са?

10.07.04
22:17

Не се шашкай  :D Добавките са си много добро нещо  :D Важно е да се осъзнава тяхното значение!
Ако се храниш “нормално” е почети невъзможно да си доставиш всички необходими незаменими амино, микороелементи, минерали, соли, витамини.. т.е. има много неща които са необходими за да се възтановява правилно организма и да последва добър мусколен разтеж. Приемането на големи количества храна е неоправдано, тъй като затормозявате сериозно огранизмът. Аз лично харесвам много идеята за периодизацията. Например след като постигнете някакво ниво да намалите пропорциите на приеманият протеин и амино, след което да го спрете напълно.. например за 1 месец. Това би принудило организмът да се справя самостоятелно с новите обстоятелства. Не е никак безизвестно, че новите протеини предлагани на пазара съдържат какви ли не добавки, посочвани гордо като стимулатори, активатори и какво ли още не с цел ускоряване на процесите на мускулен синтез. Проблемът е в това, че привиквате към употребата на един куп неща. Би било хубаво спирането за известен период от време добавките и да разчитате на организмът сам да се справя с тежестта на текущите трнировките с които сте свикнали (ясно е, че в този период няма да качвате.. но това не е целта в случая). След известен период организмът ще засили тези процеси по съвсем естествен начин, които сте стимулирали досега с добавките (за да се справя с натоварванията). Месец или дори два по късно бихте могли отново да започнете с използването на добавки. Това бихте могли да го изпробвате ако сте попаднали в застои и се чудите какво да направите  :wink:

11.07.04
00:27

Оф си кажа пак смешното мненийце  :lol:
Човек не е калкулатор, неможе да си смяташ 20 витамина, минерала, аминокиселини и какво ли още не да са ти в точни количества, пропорции и бла бла блааа.
Аз сам разбрал, че само с добра питателна храна, човек може да направи невероятни неща с тялото си. Можеш да доставяш достатъчно макро и микро елементи за тялото си. Може би ако си болен мозък на тема бб блъскаш като луд и искаш да приличаш на културист със сигурност някоя добавка ще земеш та даже ще докоснеш и забранения плод :) Обаче ако си човек за който бб е хоби нямаш някакви професионални цели, добавката за мен си остава - глезене, помощ в застой или нямане на време за нормална храна.
Хората все повече искат бързи резултати и за тях става нещо нормално да се тъпчат с хапчета, прахчета и сокчета и кофтито е че след време наистина ще забравят  вкуса на истинската храна.
Да ама не нищо не става за една нощ.
Аз лично сам имал супер успехи само с нормална храна. Не крия, че не сам изпил доста кофи протеин кило креатин и хапове колкото има в 1 аптека  и кво? Почти същия ефект сам го имал и с храна.
Това за цикличност при добавките е добра идея, правил сам го ама интуитивно като се замисля :)

MA

11.07.04
00:43

Еее един човек дето да ме подкрепя. Ми много ясно, че с хубава храна можеш да постигнеш невероятни резултати. Че аз най-хубаво тяло имах като ядях само храна и никакви добавки. Сега приличам по скоро на няква мутра от колкото на бодибилдър. Предпочитам да се образовам в областа на храненето от колкото в тази на добавките.

[quote author=“perlsite”]Ако се храниш “нормално” е почети невъзможно да си доставиш всички необходими незаменими амино, микороелементи, минерали, соли, витамини.. т.е. има много неща които са необходими за да се възтановява правилно организма и да последва добър мусколен разтеж.

С други думи казано, който не взима добавки, умира млад и от недояждане и срив в имунната система?
Искам да в ипризная едно нещо: според мен повечето от тия добавки са бози и ефектът им е по - скоро психологически - лапаш ги и се надъхваш. Виждал съм много яки мъже дето не са яли дори и бирена мая и кеки, дето си заравят главата в кофата с протеин и пак няма ефект, ако и да тренират. За да може да се има доверие на една добавка, тя трябва поне:
1. Да е адаптирана към килограмите на съответния човек
2. Към възрастта му
3. Към интензивността на анаболитния и катаболитния му процес поне в общи линии
4. Към начина му на хранене
5. Към типа телосложение
6. Към интензивността на работата му.
7. Да съдържа показания и противопоказания
Сега само за това се сещам. Може да има и друго.
Я ми кажете, колко от суплементите ги ползвате с такива инструкции?
Предполагам, не много. Повечето ги купувате и после четете в списания и интернет разни щуротии и решавате, че те се отнасят за вас и “Айде ся, дай, батя!”
После има “Ама аз не раста, тоз суплемент е гувно!” Ами това е обмяна на веществата. Като наблъсквате даден компонент в повече от необходимото по - често - организмът започва системно да го изхвърля.
Замислете се. Иска ми се да греша, ама едва ли е така.
Верно е, повечето суплементи не са чисти отрови. Обаче организмът ви е химична лаборатория, в която вие блъскате входни вещества на версия.

11.07.04
19:09

[quote author=“D3BEP”]
С други думи казано, който не взима добавки, умира млад и от недояждане и срив в имунната система?

Не, малко се престараваш с изводите!
Като казвам да се спрат добавките, нямам предвид да се спре храната! Напротив, да се разчита на 100%, така например заменимите амино ще се синтезират естествено, в по-големи дози отколкото досега. След като стресираш организмът си достатъчно (и го накараш да се приспособи към 100% храна), отново ТРЯБВА да преминеш към използването на съвременните постижения в храненето - т.е ДОБАВКИТЕ! Това е само с цел стресиране а не като начин на живот!

Аз лично спортувам активно вече повече от 15 години (футбол), което е комбинация от аеробен и силов спорт. Поддържах около 56-57 килограма, въпреки, че се хранех като 100кг мъж! Нямаше никаква логика.. Съвсем естествено аз се храних по 5-6 пъти на ден, без да осъзнавам защо го права, а родителите ми непрекъснато се сърдеха че не ям по 3 пъти на ден.. ..и защото не съм се бил хранил по 3 пъти съм бил толкова слаб.. и всякакви некомпетентни изказвания от този род.. обаче организмът ми сам се насочваше към правилната храна и правилния борй хранения и т.н... Причината за малките кг се крие в съвсем естествени причини, а именно нечовешките тренировки на които се подлагах.. Може и да ви прозвучи доста пресилено, но надали някой от вас е спртувал толкова много колкото аз! Дефакто почети всеки ден, като доста често се случваше да тичам до абс. изтощение (по 6-7 часа на ден).
Е как мислите, че съм се възтановявал? С естествена храна! Е аз лично на това му казвам много лошо възтановяване.. и въпреки че изяждах уникални количества (сравнително качествена храна) винаги си оставах 56-57 кг. Организмът поддържа нарочно такова телосложение за да може да се справя с доставката на необходимата енергия (ако бях 90кг как ли трябва според вас да се храня за да тичам 6-7 часа... - no comment!)
Сега след като научих доста неща за храненето съжалявам, че не съм се възползвал от зверските тренировки които съм провеждал, като определям като огромна грешка неизползването на добавки, които да ме възтановяват бързо и ефективно!
Аз съм живото доказателство, че с много усилия и много чиста храна (без добавки) се постигат минимални резултати и ако някой иска да бъде 50 кила напикан  :D да тренира така  :wink:
Повечето от вас обаче нямат идея какво значи тежка тренировка, нямат идея какво е да тичаш 6-7 часа и си мислят, че са в състояние да приемат достатъчно много храна за да си покриват нуждата, а аз само ще им кажа, че храната която трябва да приемате за да издържате на (наистина) много тежки тренировки и да имате увеличаване на сила и маса е толкова много, че ако ги попълните, ще се чувствате толкова тежко и неприятно, че е абсурдно дори и да се опитате да тренирате, да не говорим, че като консумирате голямо количество храна голяма част от кръвта се събира в стомаха с цел да обработи храната, след което отгоре на всичкото ви се и преспива.
В заключение пак ще си кажа досадното мнение: храната и добавките трбява да бъдат добре балансирани, като трябва да преценявате добре, кога да пиете добавки, колко и какви за да ви се отдаде възможността да тренирате пълноценно!

MA

11.07.04
20:59

Пич нещо си объркал форума. Тия глупости ги пиши в някой форум за футболисти. Тук никой не тренира по 6-7 часа, още по-малко пък аеробни упражнения.

11.07.04
22:53

[quote author=“matematic”]Пич нещо си объркал форума. Тия глупости ги пиши в някой форум за футболисти. Тук никой не тренира по 6-7 часа, още по-малко пък аеробни упражнения.

Жалко, че нищо не си разбрал от това което написах! Все пак това го постнах не заради теб, а за хората които искат да тренират здраво и да постигнат големи резултати. Само с храна няма да го постигнат. А теб като те задоволяват посредствени резултати и спираш добавките, защо не спреш да ходиш и в зала?!? Прави си лицеви опори, коремни преси и набирания.. това ще ти е достатъчно!

MA

12.07.04
00:11

Ти пък от къде знаеш какви разултати съм постигнал? Какво значи да постигнат големи резултати? Това са приказки, който само едно лапе може да измисли. Всеки има различни разбирания за големи резултати. Пък и всеки може по различен начин да ги постигне тия резултати. Всеки организъм е индивидуален както и всяка генетика. Да тръбиш обаче, че без добавки немогат да се постигнат големи резултати, е чисто и просто глупост.

12.07.04
02:25

[quote author=“matematic”]blah blah blah.

Щях да ти напиша един куп неща, но се отказах. Спорът е глупав и няма смисъл да продължава. Уважавам мнението ти, а ти не уважаваш другите и се чудех защо изобщо пусна тази тема? Не ми отговяряй, въпросът беше реторичен.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1