15.04.15
10:14
Здравейте, казвам се Мария Драгнева на 25г , пиша за да споделя режима си и най-вече за коректив, понеже съм сигурна, че допускам доста грешки. Накратко края на януари започнах режим, който сама измислих така,че да се чувствам комфортно и разбира се да свалям килограми. Режимът ми е следния:
Сутрин:
8:00ч 2ч.л. пектин + инулин разтворени в 200мл вода
8:30ч плод по избор (ябълка,грейпфрут, тиква(сварена) и др.)
след плодът 2ч.л. фибри от чия в 200мл вода и след това 1ч вода
и 2ч.л. ( равни части смлени кориандър + ленено семе + кимион) в 200мл вода + 1чаша вода след това
до обяд, ако огладнея ям сурови ядки или плод
Обяд:
12:00ч в зависимост от настроението, желанията и времето обядът ми е:
плод или чаша чай с мед или салата около 250г (зелена салата с малко краставица, домат, киноа, сирене, лъжица ленено семе и лъжица конопено семе)
следобед отново, ако огладнея сурови ядки, сушени плодове или плод
след като се прибера от работа
към 19:00 правя 3 серии по 100 коремни преси 1ч кростренажор и 20 мин на ето това https://www.google.bg/search?q=уред+за+корем&
един час след това вечерям
преди вечеря не винаги пия още един вид фибри от цикория 2ч.л. в 200мл вода и още една чаша
Вечерята ми е салата
маруля,рукола, спанак, краставица, репички, понякога добавям киноа, понякога сирене по малко, добавям лъжица ленено семе смляно и конопено семе гледам задължително да има магданоз нарязан с дръжките салата е около 300г подправям със зехтин,лимон и сол понякога вечерям и сварени броколи подправени със сол и лимонов сок
Вечерям късно 21:30ч 22:00ч, има различни мнения в интернет пространството, но ако вечерям по рано огладнявам и не мога да се наспя пълноценно.
В неделя не правя упражнения, а един ден в седмицата си оставям да хапвам (понякога просто правя един по стабилен обяд, понякога си признавам прекалявам) и пийвам (бяло вино(до като ми е хубаво :) ) каквото искам.
Гледам след този ден да правя една почивка от 24ч да пия вода и чай с мед само (което изобщо не съм сигурна,че е правилно).
Когато ми се прияде много сладко съм си купила форми, червена боровинка или стафиди.
Когато има повод рожден ден, сватба или празник си хапвам каквото ми се прииска.
Равносметката е от началото на февруари започнах на 83кг500г сега съм 73кг, чувствам се заредена, не стоя гладна, което е важно за мен и всички неща с които се храня ми доставят удоволствие.
Ще съм благодарна, ако изкажете мнение.
Поздрави и усмихната сряда.
По-добрата ми версия :)
15.04.15
10:27
Добре дошла,Мария!Мила, ти СТОИШ гладна. Храната, която поемаш, в никакъв случай не ти осигурява нужните мазнини, въглехидрат и белтъчини за пълноценен живот. Да, това което пиеш и хапваш е хубаво и полезно, но тое само добавка към трите основни хранения.
Няколко лъжици семена и няколко броя ядки далеч не покриват нуждите на организма ти. В храненето ти присъстват само фибри, въглехидрати и вода, което далеч не е полезно в дългосрочен план. Не си споменала яйца, никакво месо, сирене, кашкавал, никаква риба, никакви бобови култури.
Обядът НЕ МОЖЕ да бъде чаша чай с мед, нито 200 гр зелена салата.
Помисли върху менюто си, моля те.
Освен това 6 дни седмично кардио е доста изтощаваща тренировка.
Наистина ли се чувстваш добре, жизнена и силна?
15.04.15
11:07
Много благодаря, че ми отговорихте :) като чета тук нещата на какво ниво са доста смелост събирах за да се регистрирам и да споделя “аматьорския си разказ”.
Ами в началото ми беше много трудно и предполагам подложих тялото си на стрес определено, в един момент се храниш с много неща и не се съобразяваш с нищо и изведнъж промяна из основи.
Така като си видях менюто написано и на мен доста малко ми се стори.
Относно дали се чувствам добре, психиката за мен играе голяма роля и може би като започнах да виждам някакви резултати това ми дава тонус, за това се чувствам добре и имам мотивация да продължавам.
Ще се замисля и ще се постарая в менюто ми да започнат да присъстват месото, яйцата, сиренето, рибата. Предлагате ми и да почивам не само един ден в седмицата.
Ако можете да ми дадете още някой съвет, ще съм Ви изключително благодарна.
Спорен ден :)