16.04.15
16:43
Здравейте на всички, които ще отделят време за част от моя живот, а именно спортните занимания.
На 30 години съм 170см. 50-52 кг. Имам си от всичко и бюст и тънка талия и дълъг крак гарнирани с дълга къдрава коса и сини очи. Не желая да отслабвам, дори мисля, че кракарата ми са доста слаби... Старая се да хапвам здравословно и да правя упражнения поне 3 пъти в седмицаа, за да поддържам тялото си. Тренирам вкъщи с тежести, ползвам и въже за скачане.
Относно храната: сладко не обичам, рядко хапвам “киткат” обикновено в периода преди месечния ми цикъл. Страст за мен са плодове зеленчуци, месо и люто. Пържено не консумирам или ако да, то рядко. Обядвам на стол в предприятието в което работя, като избирам винаги супа и основно в което да присъства месо. Газирано не пия и никога не съм обичала, както и тесто. Случва се да хапна хляб, ако е купен от фурна, прясно изпечен. Захарта заменям с мед в кафето или чая, не соля допълнително или замествам с маслини, които обожавам. Пия много вода, като добавям доста лимон в нея, след обилен обяд. Сокове освен фреш не консумирам. От месец Март възобнових тренировките първо със собествено тегло после с тежести. Тогава и започнах да следя по-зорко храната която поемам. На кратко закусвам с плод + кафе или сандвич питка с някакво месце, като преобладава месото :D, водата върви през целия ден. Обядвам в стола с менюто за деня, междинни хранения имам с яйце, пушено месо, маслини, които нося в офиса или част от основното ястие за обяд което не съм изяла. Вечеря салата с месо печено на скара/фурна или готвено ядене сърми, пълнен пипер, гювеч и всичко що е с месо.
Моля да ме извините предварително тъй като смятам да изброя упражненията които правя, но не с точните имена на всички.
Разделила съм ги на две, като почивам през ден и по време на цикъл.
1. Клекове - 20кг. 3x6-7
2. Тяга с прави крака - 20кг. усещам, че е лека и ще увелича.
3. Напъди - 20кг. 3x15
4. Плие - 10кг. дъмбел 3x12
5. Планк/страничен - над минута
6. Вдигане на таз от лег - с диск от 2.5кг в долната част на корема 3x30
7. Планинско катерене 70-80
8. Суинг с дъмбел 10кг. - разучавам техниката
9. Наклони встрани с дъмбел 10кг. 3x20
10. Усукване с диск 2.5кг. до отказ
11. Изнасяне на крак назад, като позата е на колене 3x30
12. Комплекс от упражнения за корем, които са доста популярни в интернет- “8” мин. няколко варианта на коремни преси...3x20
13. Скачам на въже сменяйки темпото около 500-700 скока.
Мисля, че това е моята тренировъчна програма. И отново се извинявам за некоректното изписване на някои от упражненията.
Като цели искам да посоча, подобряване на сегашната ми визия и релеф.
Благодаря!
С пожелания за зареждащо лято (sun)
16.04.15
18:38
Честит дневник и добре дошла! :)
Ако позволиш корекция, пише се “напАд”.
Номер 6 би трябвало да е глутеус мост с тежест.
Другите упражнения смятам, че си написала добре (ще разгадаем и коремните).
Всичко добро! :)
17.04.15
10:39
Благодаря за корекцията.
В последните седмици изчетох голям брой статии, дневници и доста се обърках по моя път към по-стегнато тяло.
В моето обкръжения няма активно спортуващи хора с които да обменя информация и да коригирам своята програма.
Както съм написала и по-горе от 2 месеца тренирам с тежести и тук започва объркването ми:
- достатъчни ли са кг. и кога с колко трябва да ги увелича.
Снощи правих серията за крака и дупе + скачане на въже, като клековете и мървата тяга бяха с 20кг. лост с тежести, а плие с 10кг.
Нападите ги пропуснах, тях ще ги направя когато работя за корем.
Днес усещам леко напрежение в областта на бедрата, което ми действа мотивиращо :), но и някаква съвсем леко изразена тежест в кръста. Ето тук идва и следващия ми въпрос, дали техниката ми е грешна или кг. са много. Десет повторения на тяга с прави крака ги правя с тази тежест без проблем, което говори, че тежестта може да се увеличи. Моля за коментар.
С пожелания за хубав уикенд.
17.04.15
11:04
Здравей! А нямаш ли желание да тренираш и горната част на тялото?
17.04.15
11:19
Имам желание за всякакви упражнеия, стига да ми е понятна техниката. Аз имам нужда от по-подробна разяснителна информация. Фитнес няма как да посещавам, за да получа инструкции от треньор примерно. Ходила съм няколко месеца, но това което позлвах там беше велоаргометъра и пътека, заменям ги с въже за скачане, всичко друго си го правя вкъщи. Има резултат от домашната ми спортна занимавка и това ми харесва. С риск да се повторя, искам да стегна тялото си и да имам по изразен релеф в областта на корема. Не искам да отслабвам! И приемам предложения за нови упражнения.
Благодаря.
17.04.15
11:33
Мисля, че с наличните тежести и със собственото си тегло можеш да направиш страхотна тренировка за цялото тяло, а не само за бедрата. Има описани стотици упражнения, а и съвети в форума и дневниците- хиляди. Направи си примерна програма с по 1-2 основни упражнения за гръб, гърди, рамо, бицепс и триццепс и може да я коментираме тук. :)
17.04.15
13:19
Асиметрична главоколянна поза и набиране с риск да съборя асмата на баща ми (giggle). Чудесни статии има, но за мое съжаление не мога да гледам клиповете, а нямам личен компютър... Ще намеря начин да допълня програмата си. Теглото ми не е намаляло, но бюста ми да... Искам да се науча да правя лицеви упори, но... Явно ще трябва да посещавам фитнес отново, за да следи някой за техниката ми... доста съм объркана.
Благодаря :)