25.03.15
18:15
Кое е най-полезното брашно според вас? Гледам това на кокосовото брашно
Хранителна стойност на 100g продукт:
Енергийност: 259 kcal / 1092 kJ
Протеини: 19,3g
Въглехидрати: 26,2g
Мазнини: 8,6g
Фибри: 38,5g
И ако наистина е вярно е страхотно.
На всякъде пише различно
Хранителна стойност на 100 гр.:
Енергийност: Калории 413 kcal;
Протеини: 19 g;
Въглехидрати: 26 g;
Холестерол: 0 g;
Общо наситени мазнини: 8 g;
Мононенаситени мазнини: 0.45 g;
Полиненаситени мазнини: 0.07 g;
Темата беше редактирана от nbstw на 25.03.15 18:21.
25.03.15
18:25
#1
“Разликата между лекарството и отровата е в дозата” :)
Много общ въпрос си задал.
Полезно за какво?
Брашната са тооооолкова много, че все пак трябва да зададеш някакви критерии, по които да определим кое е по-добро.
Конкретно за кокосовото - високо съдържание на фибри, което е добре; добива се от месестата част на кокосовия орех и има лека сладост (не съм опитвала, чела съм, но има логика да е така).
Не знам дали от него може да се приготвят самостоятелно печива. Може би в добавка с други брашна.
Не съдържа глутен, което е добре за хората, които имат непоносимост.
Но дали е най-полезното, няма как да кажем. :)
Под най-полезно най-вече имам предвид да мога да и я ползвам при РБД и да не се притенявам, че ще ми се “залепи” пицата, която съм си направил :D
също така от към витамини, фибри
И търся брашно с ниска калоричност, както и с ниски въглехидрати.
Мнението беше редактирано от nbstw на 25.03.15 18:31.
25.03.15
19:58
#3
Реално погледнато, всяко брашно би могло да ти се залепи, ако с него надвишаваш неутралния си калориен баланс.
Дори и да намериш най-ниско калоричното (и с ниско съдържание на въглехидрати), това не значи, че можеш да ядеш до безкрай от него. :)
Мисля, че в друга тема, пак създадена от теб, ти бях споделила за брашно от нахут. Разгледай го. :)
27.03.15
10:12
#4
Това брашно е доста бедно откъм въглехидрати (изключвам фибрите). Предпочитам да се придържам към овесеното:
https://www.amixstore.com/product/oat-mash/
27.03.15
10:57
#5
Авторът това търси - ниско съдържание на въглехидрати.
казано от Александър на 27.03.15, 10:12:
Това брашно е доста бедно откъм въглехидрати (изключвам фибрите). Предпочитам да се придържам към овесеното:
https://www.amixstore.com/product/oat-mash/
Kakви са предимствата на тоя Oat Mash пред обикновени смлени овесени ядки?
17.04.15
14:08
#7
Не съм ги пробвал да ти кажа, но вероятно единия плюс е овкусяването, а другия по-лесното усвояване, без газове и подуване.
казано от Pavel D на 27.03.15, 11:11:
казано от Александър на 27.03.15, 10:12:
Това брашно е доста бедно откъм въглехидрати (изключвам фибрите). Предпочитам да се придържам към овесеното:
https://www.amixstore.com/product/oat-mash/Kakви са предимствата на тоя Oat Mash пред обикновени смлени овесени ядки?
Toва е за заблудените хорица, които обичат да плащат за лъскави опаковки и марки или пък заради вкуса !
Само си сметни за 24лв. колко овесени ядки ще си купиш, а тези са 2кг, с добавени овкусители и нищо повече !