Най-полезното брашно

25.03.15
18:15

Кое е най-полезното брашно според вас? Гледам това на кокосовото брашно

Хранителна стойност на 100g продукт:

Енергийност:  259 kcal / 1092 kJ
Протеини:      19,3g
Въглехидрати:  26,2g
Мазнини:          8,6g
Фибри:          38,5g

И ако наистина е вярно е страхотно.

На всякъде пише различно

Хранителна стойност на 100 гр.:
Енергийност: Калории 413 kcal;
Протеини: 19 g;
Въглехидрати: 26 g;
Холестерол: 0 g;
Общо наситени мазнини: 8 g;
Мононенаситени мазнини: 0.45 g;
Полиненаситени мазнини: 0.07 g;

Темата беше редактирана от nbstw на 25.03.15 18:21.

“Разликата между лекарството и отровата е в дозата” :)

Много общ въпрос си задал.
Полезно за какво?

Брашната са тооооолкова много, че все пак трябва да зададеш някакви критерии, по които да определим кое е по-добро.

Конкретно за кокосовото - високо съдържание на фибри, което е добре; добива се от месестата част на кокосовия орех и има лека сладост (не съм опитвала, чела съм, но има логика да е така).
Не знам дали от него може да се приготвят самостоятелно печива. Може би в добавка с други брашна.

Не съдържа глутен, което е добре за хората, които имат непоносимост.
Но дали е най-полезното, няма как да кажем. :)

25.03.15
18:29

Под най-полезно най-вече имам предвид да мога да и я ползвам при РБД и да не се притенявам, че ще ми се “залепи” пицата, която съм си направил :D

също така от към витамини, фибри

И търся брашно с ниска калоричност, както и с ниски въглехидрати.

Мнението беше редактирано от nbstw на 25.03.15 18:31.

Реално погледнато, всяко брашно би могло да ти се залепи, ако с него надвишаваш неутралния си калориен баланс.
Дори и да намериш най-ниско калоричното (и с ниско съдържание на въглехидрати), това не значи, че можеш да ядеш до безкрай от него. :)

Мисля, че в друга тема, пак създадена от теб, ти бях споделила за брашно от нахут. Разгледай го. :)

27.03.15
10:12

Това брашно е доста бедно откъм въглехидрати (изключвам фибрите). Предпочитам да се придържам към овесеното:
https://www.amixstore.com/product/oat-mash/

Авторът това търси - ниско съдържание на въглехидрати.

27.03.15
11:11

казано от Александър на 27.03.15, 10:12:

Това брашно е доста бедно откъм въглехидрати (изключвам фибрите). Предпочитам да се придържам към овесеното:

Kakви са предимствата на тоя Oat Mash пред обикновени смлени овесени ядки?

17.04.15
14:08

Не съм ги пробвал да ти кажа, но вероятно единия плюс е овкусяването, а другия по-лесното усвояване, без газове и подуване.

17.04.15
17:12

казано от Pavel D на 27.03.15, 11:11:

казано от Александър на 27.03.15, 10:12:

Kakви са предимствата на тоя Oat Mash пред обикновени смлени овесени ядки?

Toва е за заблудените хорица, които обичат да плащат за лъскави опаковки и марки или пък заради вкуса !
Само си сметни за 24лв. колко овесени ядки ще си купиш, а тези са 2кг, с добавени овкусители и нищо повече !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1