По пътя към силата

Темата е заключена.
Прескочи до:

12.07.13
01:22

Тренировка 13: Тичане + лостове
11.07.2013

Разгрявка, леко разтягане

4 мин 45 сек тичане средно темпо

6 кръга от (с малки почивки, колкото да пооправя дишането):
Набирания 7,6,6,6,6,4 (2х широк надхват, 3х тесен подхват, 1х много тесен надхват (ръце почти 1 до друга))
Кофи 10,8,8,8,8, 15 лицеви опори
Повдигане на крака от вис 15,15,15,15,12,10

Накрая 1 мин висене на лоста

около 3 мин тичане средно темпо

Общо тичане: 7 мин 45 сек
Дистанция ?

Бележки: На лостовете добре, тичането пак понатиснах, но тичах не на обичайното място и няма как да засека точно разстояние. Като темпо съм доволен иначе.

Суплементация: Принципно нищо не използвам, но днес се снабдих с цинк и магнезии.

12.07.13
21:57

Тренировка 14: Тичане и лостове
12.07.2013

5 мин тичане средно темпо - в последните 60 метра ускорение почти на максимум

Малко ходене и разтягане

5 кръга от(с малки почивки):
Набирания х 6 (2х широк надхват, 1 х тесен надхват, 3 х раменен подхват)
Кофи х 10,10,8,8, 15 лицеви
Повдигане на крака от вис х 12

Малко ходене (100-200 м)

3 минути тичане средно темпо
Ходом 100на метра
2 минути тичане с ускорение последните 50 метра

Разтягане
1 мин висене на лоста

Общо тичане:  10 мин
Дистанция: Отново не засякох - другия път ще тичам на обичайното място

Бележки: Извънредна тренировка, заради 1 приятел който се зариби да тренира и той на лостове и да потичаме.
Въпреки, че вчера тренирах, днес бях доста енергичен и единствено тичането ми понатежа в края.
На лостовете даже по-добре вървеше от вчера. Почивките на лостовете и успоредката бяха колкото да изчакам моя човек да си извърти неговия кръг. Така че доволно. :)

Добавки:
Сутринта преди закуска
200 мг магнезии
30 мг цинк

Преди да легна отново ще има 200 мг магнезии и 30 гр цинк, тъкмо ще ми се е посмелила вечерята.

14.07.13
17:53

Тренировка 15: Щанги
14.07.2013

Разгрявка

4 кръга от (с повече почивка от предния път):
Мъртва тяга 80 кг х 8,6,6,6
Раменна преса (клоняща към пуш преса) 40 кг х 7,7,6,6
Набирания х 6 (2 х широк надхват, 2 х раменен подхват)

Малко почивка(2-3 мин)

1 кръг от:
Мъртва тяга 100 кг х 3
Пуш преса прав 50 кг х 1

Разтягане малко и край...

Бележки: Станах, свърших някои дребни неща из къщи и тръгнах към залата.
Не бях ял, защото грам нямах апетит и не ми се чакаше 2 часа след като съм ял да отида на зала...
Обаче си направих сметката без кръчмаря... :D
След почивката бях планирал 3 кръга от тяга + пуш преса с тези кг, но просто окапах.
Днес зле - ще повторя тренировката или утре или вдругиден.

Добавки:
Цинк 30 мг

Вечерта преди лягане ще има още 30 мг цинк + 400 мг магнезии

19.07.13
09:52

Тренировка 16: Щанги
18.07.2013

Разгрявка

5 кръга от (с малки почивки):
Мъртва тяга 80 кг х 6
Раменна преса прав с дъмбели 17.5 кг х 7,7,6,6,6
Набирания х 7,6,6,6,6 (2х широк надхват, 3х тесен подхват)

Малко почивка

2 кръга от:
Мъртва тяга 94 кг х 5, 2
Пуш преса с щанга прав 50 кг х 2, 1

Разтягане и край

Бележки: Много задачи имах на работа, окъснях и съответно докато стигна до залата вече бях доста огладнял.
Тъй като не обичам да тренирам на пълен стомах, реших, че по-добре на гладно...
5те кръга сравнително добре минаха... Обаче после изведнъж ми спря тока и вместо планираните 3 кръга 5ци тяга и 3ки пуш преса приключих отново преди да звърша замисленото.
И все пак беше по-добре от предния път.

Мнението беше редактирано от Madman_ на 19.07.13 09:54.

19.07.13
11:57

Добре де - писал си по-напред, че краката ти са слаби,за какво не клякаш тогава? И въобще защо не ги тренираш?

19.07.13
14:44

Техниката ми е отчайваща - може да звучи като оправдание, но съм се отказал от клек-а за известно време.
Пробвал съм какви ли не видове клек и... все не ми се получава.
Смятам доколкото може да го заместя с широка тяга и да не спирам тичането, за да не ми изостанат съвсем отчайващо краката.

Тези дни при първа възможност ще направя клип на 1 от горните кръгове + 1 серия клек.

Бих започнал клек отново ако има един опитен треньор/познат до мене да ме напътства и да ме коригира.
Иначе квото и да правя завършва с кривашки изпълнения и “добро утро”.
:)

19.07.13
15:16

казано от Madman_ на 19.07.13, 14:44:

To умението идва с практиката :). Няма на утрешния ден да се събудиш научен. Знаеш трябва да е - почваш с малко килограми (дори много малко) и после нагоре... А пък, ако толкова се кривиш, има и алтернативи - клек с дъмбели (там няма как да се изкривиш) или пък напади. По-добре все нещо, отколкото нищо :). Бягането не е алтернатива, а по-скоро допълнение :).

Мнението беше редактирано от Петър на 19.07.13 15:16.

19.07.13
15:40

Единственият начин да не заучиш техниката на клека е като не правиш клек. :)

28.02.15
03:28

Здравейте, съфорумци!

Днес мисля, че ударих дъното откъм физическо състояние. Време е да рестартирам системата, както се казва.
Не правя нов дневник, а изтупвам този от прахта.
Години 26, 188см, 108кг.

Накратко:
До края на лято 2014 имах достатъчна физическа активност - лостове и бягане.
Бягането беше кратко и интензивно, редувах стълби и тичане на стадиона.
Килограмите ми бяха около 96 - леко омазнен, но поносимо.

От септември бягането отпадна, тренировките се поразредиха, а храненето отиде по дяволите (беше сравнително чисто РБД).
Резултата - едни не особено приятни 108 кг, шкембе и... кофти визия.

Целта е да вляза отново във форма и си отварям дневника за мотивация, за да не спра отново, а и ми липсваше форума....
макар и да не съм бил много активен писател - четях доста и то с удоволствие.
Има страшно готини и мотивирани хора във форума и винаги научавам нещо ново.

Тренировките отначало ще са отново тичане + лостове, както и упражнения от тук
http://neilarey.com/programs/30-days-of-hiit.html
Храненето ще е РБД.

Поздрави, Илиян

04.03.15
22:28

Тренировка 0:

6 кръга от:

Клек х 12
Набирания х 6
Лицеви опори х 12
Повдигане на краката от вис х 10

Набиранията с надхват, малко по-широк от раменния, лицевите също.
Почти без почивки между кръговете.

Други: около час тенис на маса.
Напоследък доста поигравам, получава се доста добро раздвижване.
Следващите дни започвам и бягане.

10.03.15
23:45

Тренировка 1:

5 кръга от:

Клек х 15
Набирания х 6
Лицеви опори х 15
Повдигане на краката от вис х 10

Набиранията с надхват, малко по-широк от раменния, лицевите също.
Доста близка до предната тренировка.

Други: около час и половина тенис на маса.

16.03.15
16:27

Тренировка 2:

Вчера направихме последно каране за сезона на Узана.
Пиша го като тренировка, защото освен натъртванията имам достатъчно отчетлива мускулна треска на краката,
кръстния пояс и предмишниците (от влека). Ребрата и главата ми се оказаха по-здрави отколкото мислех... (devil)

Макар и едва 3то каране за този сезон(първи стъпки в ските тази година), съм абсолютно сигурен, че този спорт
е нещо от което няма да се откажа в близко бъдеще.
Май повече се търкалях отколкото карах, но ентусиазма е налице.

Силно препоръчвам който досега не се е качвал на ски да опита възможно най-скоро... а не като мен, чак на 26 :)

Мнението беше редактирано от Madman_ на 16.03.15 16:27.

17.03.15
20:40

Тренировка 3:

Тичане: бавно, до средно темпо - около 2 км.

5 кръга от:
Набирания х 5
Кофи х 5
Повдигане на крака от вис х 6

Малко разтягане и край.

20.03.15
00:05

Тренировка 4:

8 кръга от:

http://darebee.com/programs/30-days-of-hiit.html?showall=&limitstart=1 (тренировка 1 от 30)

Бележки: Поддържах постоянно темпо от начало до край. Целта бяха 10 кръга, но ме прекъснаха на 8мия.
Като гледам следващите дни от тези тренировки - средното ниво е прилична цел за момента, но и последното не е невъзможно.

28.03.15
00:30

Тренировка 5:

http://darebee.com/programs/30-days-of-hiit.html?showall=&limitstart=2 (2 от 30) и после:

6 кръга:

12 х клек
12 х лицеви
5 х набирания

30.03.15
00:42

Тренировка 6:

Тичане:
800 + 800 + 400м -> 2км
+ още около 1.6 км ходене помежду тичанията.

Като за 2ро бягане от лятото насам... зле са нещата, но мисля, че бързо ще вляза в ритъм.
Темпото беше средно към високо (като за мен), тоест в края на всяка от 3те отсечки бягане нямах сили и въздух за повече.

Мнението беше редактирано от Madman_ на 30.03.15 00:43.

12.04.15
19:10

Тренировка 7:

Тичане около 2.4 км с малко почивки.

Накрая леко раздвижване:
4 кръга от:
5х набирания
6х кофи
8х повдигане на краката от вис.

Почти без почивки. Разтягане 5 мин и край.
Голяма пауза ми се получи от предната тренировка, но следващите дни тренировките ми ще са по-редовни.

13.04.15
20:17

Тренировка 8:

Тичане: 4 х 400м = 1.6 км

В края на всяка обиколка - ускорение почти до спринт (последните 50м). После 200м ходене да раздишам и пак.

После 4 кръга от:
5 х набирания
10 х лицеви
8 х повд на краката от вис
Без почивки.

Разтягане 5 мин и край.

19.04.15
01:27

Тренировка 9:

4 кръга от:
12 х клек
6 х набирания
12 х лицеви

Почти без почивки.
След кръговете около 5 мин почивка.

После:
http://darebee.com/programs/30-days-of-hiit.html?showall=&limitstart=3 (3 от 30)

Чувствах се много скован, иначе мина ОК.
Накрая мачкане с фоумролер-а вместо обичайното разтягане.

21.04.15
00:42

Тренировка 10:

5 кръга:
12 х клек
6 х  набирания
12 х лицеви
8 х повдигане на крака от вис

Почти без почивки.

Бележки:  Днес не планирах да тренирам, но вечерта се чувствах супер енергичен... и мисля добре оползотворих енергията, като за 12 през ноща :D
Утре - тичане. :)

21.04.15
18:29

Тренировка 11:

Тичане: 800м +  2 х 400м = 1,6 км
Между “отсечките” по 200м ходене да раздишам.

Бележки:
Като цяло зле, но предвид супер нетипичното за мен време за тренировка... приемливо - хвана ме “кризата” чак накрая. Станах по-рано и направих първата си сутрешна тренировка сигурно от години, но ми допадна. Целите в тичането са от тук нататък да не падам под 2км чисто тичане.

Мисля да вдигам темпото и постепенно да правя 2та км без насичане  - аз и сега мога да ги избягам, но с бавно темпо, което ме дразни.
Също мисля отсега нататък да засичам и време, че “бързо” и “бавно” са... доста субективни мерни единици :D
Дистанции над 5км са изцяло извън схемата - ще съм доволен да покривам 2-3 км със средно до високо темпо или да редувам бързо-бавно, но без ходене.

Може би е добра идея и да преименувам името на дневника на “Движение, движение... и пак движение” :D
След като си прецаках кръста силата остава някак си мираж... или поне “силата”, която гонех преди време и така и не стигнах.
Както и да е - мисълта ми е, че сега фокуса е върху движението основно като източник на здраве - пък ще видим :)

21.04.15
23:35

Тренировка 12:

Зала:

1. Мъртва тяга - > 5 х 6 повт @ 90 кг
2. Раменна преса седнал с дъмбели - > 4 х 8 @ 22.5 кг дъмбел
3. Горна лежанка - >  4 х 8 @ 50 кг (1ва серия със щангата, другите с дъмбели @ 25кг)
4. Придърпване на скрипец, широк неутрален хват - > 5 х 6 повт. @ 90кг
5. Лег преса - 5 х 6,8,8,8,8 @ 190 кг
6.  Повдигане на краката от вис - 3 х 8

Бележки: От много време не бях ходил на зала и реших, че е време да разнообразя лостовете.
Честно казано отидох от любопитство как ще ми понесе тягата, че след последното сецване лятото май май не бях правил.
Първоначално планирах да правя кръгове, но в залата беше час пик и нямаше как да заемам повече от 1 уред едновременно.

Доста приятна тренировка се получи предвид тичането сутринта и раздвижването снощи.
Тия дни пращя от енергия и май е време за по-сериозни натоварвания.
Иначе всичко със доста резерва, но на тягата бях със особено внимание - сигурно по-чисто не съм я правил никога... и как иначе, като помня какво е 2 дни да не може да станеш от леглото...
Както и да е - все пак чувствам доста приятна умора, утре ще видя всъщност кое съм “ударил” най-много.

Тегло: 105,5 кг
Тоест вървя леко надолу. :)

Добавки: Все пак е важно да отбележа, че 2ри ден пия http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-100-pure-yohimbine
Засега пия по 2 капсули на ден, рано ми е да споделя впечатления, може би след седмица.

22.04.15
21:50

Тренировка 13:

Тичане: 800м + 800м + 400м = 2км
По 200м ходене между отсечките.

Бележки: Днес след залата горната част на гърба е единственото място със силна мускулна.
Квадрицепсите и задно бедро се усещат съвсем леко. Задните бедра ги усещах сковани обаче при тичането.

Добро темпо постигнах, доволен съм, въпреки че отново забравих да си взема телефона да засичам времена.
Желанието за трениране и енергията са на ниво, доволно.

Добавки: 2 капсули Pure Yohimbine преди тренировка, 2 по-рано през деня.

25.04.15
20:28

Тренировка 14:

Тичане: 1200м + 800м = 2км

Ходене 200м за раздишване между отсечките.

Време: 12 мин 15 сек (само за 2та км тичане)

Добавки: 2 х 2 капсули Pure Yohimbe

Бележки: Недоволен, смятах, че темпото ми е по-добро... но субективния фактор е подвеждащ. Нищо, оттук само нагоре.

01.05.15
11:37

Тренировка 15:

5 кръга:
12 х клек
6 х  набирания
12 х лицеви
8 х повдигане на крака от вис

Почти без почивки.

ПП. Готино е да имаш лост на двора  :)

05.05.15
10:54

Тренировка 16:

Тичане.
Лостове.

Пълен хаос, никаква схема.
Тичах докато мога ходих да оправя дишането и така няколко пъти.

Лостовете бяха символични, колкото да изчакам един приятел да си завърши тичането.

Иначе тичането се получи доволно, със сигурност сумарно над 2.5 км тичане, прасците ми днес ме стягат.

Продължаваме напред ;)

19.05.15
15:21

Тренировка 17:

Лостове

5 кръга:

Набирания х 8,8,6,6,6
Кофи х 10,10,8,8,8
Повдигане на крака от вис х 10

Бях планирал и тичане, но точно предния ден разтегнах някакво сухожилие на левия крак и се бях подул леко и... ходенето беше като на Хер Флик (от “Ало, ало”) :D

Иначе резюме на изминалите дни: 2 пъти по час и нещо волейбол, вчера 1 час тенис на корт + разни разходки, тенис на маса... та има физическа дейност, макар и да не са тренировки.
Обаче си прецаках и дясното рамо сякаш - сега при набиранията в най-долно положение ако разпъна максимално и нещо хрупа, хрущи и боли. Та кофи и набирания правя с много внимание в момента.

Та така - тия дни планирам и 1 зала, да разнообразя лостовете.

28.05.15
14:37

Да отбележа, че съм жив:

Последните дни ми се насъбра доста работа, пътуване и последните 2 тренировки на лостове въобще нямах време да ги отбележа в дневника.
Събота ми се получи много готин ден - цял ден обикаляхме из местността Карандила, смазахме се от ходене. Гледки, красота - с лопата да ги ринеш :D Но в края на деня, след спускането от планината със всичка сила усетих излишните килограми - коленете ми станаха на мармалад.  Също бързо оставам без въздух, но пък и бързо възстановявам де...
Ако се вярва на Endomondo - имаме около 18км в планината.

Събота я планирах съвсем различна - в Пловдив, но плановете ми за там пропаднаха... и импровизираните неща за пореден път се оказват доста добра идея.

Утре сутрин вече влизам в залата. Че голямо отлагане се получи.

За десерт една гледка от Карандила:

Gogo

28.05.15
14:57

Подозирам, че на клека или падаш назад или те навежда напред щангата при изправянето и губиш идеята му. Ако не те е срам, сложи си подложки под петите и пробвай така. Ще имаш по-изправена и стабилна позиция. Трябва да усетиш разликата. Това е само догатка. Пробвай с различни ширини на стъпалата, както и посоката на пръстите. Намери си първо удобната позиция, в която можеш да клекнеш нормално до долу.

28.05.15
22:32

Здрасти, Гого!
Да, пробвал съм с подложка, няма срам. Та клека не е изключен от програмата.
С влизането в зала отново ще залагам на многоставни упражнения, трениране на цяло тяло, също ще се разтягам по-сериозно от преди.

На основните упражнения ще си направя и клипове и периодично ще качвам нови. Ако не като добър пример, поне в началото могат да служат за лош такъв :D

Иначе днес след работа се получи прилична тренировка, та ще я запиша. :)

Тренировка 18:

Бокс - 1 час и нещо

С един колега, който е тренирал преди решихме да раздвижим “лапите” и ръкавиците.
Всеки правеше по 10-15 (поне) удара от някоя комбинация - на няколко комбинации се въртяхме.
Единия държи лапите, мисли комбинациите на другия и го гърчи с най-гадната възможна. :D

Пример за комбинация: ляв прав - десен прав - ляво кроше - десен ъперкът или ляв прав -  десен прав - ляво кроше и т.н.

За техника и особена сила не може да се говори, но се получава страхотно кардио.
Раменете ми гърмят тежко, може би защото не вкарвам винаги цяло тяло или и аз нз... а и просто за 5ти път хващам ръкавици, та нормално.
Може би ще се получи редовна тренировка. И след някой месец може да бутаме и по някой истински спаринг :)

29.05.15
08:34

казано от Madman_ на 28.05.15, 22:32:

Единия държи лапите, мисли комбинациите на другия и го гърчи с най-гадната възможна. :D

Раменете ми гърмят тежко, може би защото не вкарвам винаги цяло тяло или и аз нз... а и просто за 5ти път хващам ръкавици, та нормално.

Друг път недей да я правиш тази грешка. Ти не знаеш как да удряш, не можеш да удряш, а си тръгнал да правиш комбинации на лапи. МНого ясно, че ще ти гърмят разни неща от умора. След време ще ти гърмят и от травми.

Може би ще се получи редовна тренировка. И след някой месец може да бутаме и по някой истински спаринг :)

Ако ще ви е редовна тренировка започни от А и Б...

30.05.15
00:13

Тренировка 19:

Зала

1. Мъртва тяга 2 х 6 @ 60 кг ... 6 х 90, 100, 100, 90, 90, 90 кг
2. Раменна преса с щанга (прав) 4 х 8 @ 40 кг
3. Набирания 4 х 6,6,5,5, 2 ... (на последната серия рамото изпука и спрях)
4. Лег преса 15 х 100 кг ....  4 х 8 @ 180 кг, накрая 20 х собствено тегло клек
5. Повдигане на краката от вис 3 х 10

Бележки:
Явно вчера съм се поуморил, защото днес тренировката вървеше мудно.
Видео на тягата (2ра серия на 100):

Другия път клек, лег и квото дойде още помежду.

31.05.15
22:16

Тренировка 20:

Тичане

1. 600м -> 3мин 30 сек
2. 600м -> 3мин 16 сек
3. 600м -> 3мин 14 сек
4. 200м -> 0мин 44 сек

Общо тичане: 2 км
Общо време:  10мин 44сек

След всяка отсечка има 200 метра ходене, да раздишам, само преди последната отсечка ходенето беше малко повече.
На 1вите 600 дори не се задъхах особено, на 2ра и 3та отсечка се позадъхвах вече.
Също и 200те метра накрая бяха почти на максимум - с ускорение първите 50на метра и после почти на максимум.

Предстои мачкане с фоумролера.

01.06.15
23:16

Тренировка 21:

Тичане

1. 600м -> 3мин 30сек
2. 600м -> 3мин 20сек
3. 600м -> 3мин 17сек
4. 200м -> 0мин 46 сек

Обща дистанция: 2км
Общо време:      10мин 53сек

Бележки:  Трябваше да е зала днес, но ми изскочиха задачи, закъснях на работа и стана мн късно.
За да не си похабя енергията направих едно бягане.

Мачкане с фоумролера вкъщи.

02.06.15
22:17

Тренировка 22:

Зала

1. Клек 4 х 8 @ 60кг
2. Набирания (широк надхват) 3 х 8,6,6
3. Придърпване горен скрипец (раменен подхват) 2 х 6 @ 90 кг
4. Хоризонтален лег 3 х 8,6,8 @ 80кг
5. Полулег 2 х 6 @ 60 кг

Разтягане и край.

Белкежки: Рамото ме болеше още на клека, после на набиранията в долно положение... а на лежанките нищо.
Ще трябва да взема мерки по въпроса, имам предвид и добър масажист - 2ма приятели с проблеми в раменете ми го препоръчаха(вече са ОК), та ще видим.

Клека с малка подложка под петите - леко ми е и съм стабилен сякаш, но заради рамото не мога да сложа повече... може би иначе 6 х 80 ще са ОК иначе). Пак са малко, но засега това е.

Ще си отделя една тренировка само за крака или ще включвам по няколко серии клек и напади във всяка тренировка. Все още не съм решил. Ще вкарам и тичане по стълби.

Тегло: 105 кг.

04.06.15
23:05

Тренировка 23:

Тичане - стълби

3 качвания - всяко по 300 стълби +-10 (броих ги на 1вото слизане).

1.  -> не засичах, но да кажем около 4 мин
2.  -> 3 мин 45 сек
3. -> 3 мин 50 сек
4. -> 1 мин тичане по наклон, нагоре (в парка след последното качване)

Бележки: стълбите са към парк “Света Гора” във Велико Търново.
Между стълбите има площадки, на които в края на всяко качване похождах по малко преди следващата “група” стълби... много тежко оставах без въздух.  Качвах ги през едно стъпало.
Но от друга страна след всяко качване ми беше страшен кеф, че съм надвил мързела, килограмите и всичко, което ме е дърпало назад в тренировките. Та съм доволен от себе си. Другия път повече :)

Пускам и малко снимки, за да се придобие представа от мястото.

Мнението беше редактирано от Madman_ на 04.06.15 23:07.

08.06.15
01:09

Тренировките от последните дни:

Тренировка 24:

Зала (на деня след стълбите)

1. Мъртва тяга 40, 60, 80 кг х 6,6,6 ... 5 х 6 повт. @ 100 кг, 1 х 3 @ 120 кг
2. Хоризонтален лег 40, 60 х 8 ... 80 х 8,6,6
3. Наклонен лег - 60 кг 2 х 8 повт

...
Продължих към напади, обаче ми отказаха краката... Оставих дъмбелите (2 х 15)  и реших, че ще правя без тежест.
20 напада (10 на крак) + 20 клека СТ

На следващото клякане обаче, още на първото клякане ме срязаха(схванаха се, както никога досега) задните бедра и приключих с тренировката.  Срам, не срам - толкова.

Тренировка 25:

Тичане - стълби (тази вечер)
Място: парк Света Гора, брой стълби на изкачване - 300

1. 3 мин 50 сек
2. 4 мин 00 сек
3. 4 мин 10 сек
4. Тичане по наклон (с изкачването става по-стръмен) - 1 мин

Успоредно до стълбите върви и пътечка. На последното слизане реших да се кача по нея от едната площадка до другата.
Направих 2 спринта нагоре - всеки се равняваше на около 60 стълби.
Слязох, разтегнах и си тръгнах.

11.06.15
21:33

Тренировка 26:

Тичане - стълби

Място: Света Гора
Брой стълби:  около 300

1. 3мин 43сек
2. 3мин 53сек
3. 3мин 41сек (това беше по пътеката вървяща успоредно на стълбите)

3 х спринт по пътеката (около 60 стълби)
Засякох време на първото и последното качване - съответно 21 и 19 секунди.

Бележки:
Зала ще направя чак в неделя сигурно.
Това заради рамото - събота най-вероятно съм на масажист/кинезитерапевт и след това ще видим как ще са нещата.
Днес ме болеше и при тениса на маса. Явно тия дни ще се набляга на тичане.

Иначе от днешната тренировка съм доста доволен. Има напредък. :)

12.06.15
21:54

Тренировка 27:

Тичане - стадион

1. 600м - 3мин 15сек
2. 600м - 3мин 16сек
3. 600м - 3мин 15сек
4. 200м - 0мин 44сек

Обща дистанция - 2км
Общо време: 10мин 34сек

Бележки: Така и така съм го ударил на тичане тия дни, реших да видя каква ще е ситуацията и на стадиона.
Като цяло доволно. На първата отсечка ме стягаха прасците от вчера, но впоследствие като загрях се оправиха нещата.
Дишането също беше по-добре от предните пъти... тоест не се чувствах като Дарт Вейдър с пневмония на края на всяка отсечка. :D

Мачкане с фоумролера вкъщи.

15.06.15
22:21

Тренировка 28:
Вчера - 14.06

Тичане - стадион

1. 600м - 3мин 30сек
2. 600м - 3мин 10сек
3. 600м - 3мин 09сек
4. 200м - 0мин 44сек
5. 200м - 0мин 45сек

Бележки: Първата отсечка с доста лежерно темпо, но на 2рата и 3тата понатиснах. Смятам, че скоро ще падна на 3 мин за 600м, което е добра стъпка напред. Имах сили и за 2 х 200м - там няма промяна и трудно мога да падна на 40 сек може би... по-натам ще видим.

Предния ден ходих на юмейхо масаж и мога да кажа, че съм страшно доволен. Днес поиграх тенис на маса, да видя как е рамото. Няма я болката вече. А преди и при движения от ежедневието се случваше да ме боли.
Ще му дам още ден-два почивка и ще възобновя набиранията и ще отида на зала. Не ми се иска да избързвам и да се върна в изходна позиция.

Относно самия масаж - общо взето изцяло ме “пренаредиха”, падна изпукване, наместване и солидно мачкане на най-проблемните зони - при мен дясно рамо, плешка - казаха, че там съм бил доста стегнат и се е получило някакво калциране от предишни микротравми (целия ми гръб “хрупа”, като вдигна рамене). Не беше изненада и че краката ми(особено квадрицепсите) бяха страшно “натегнати”.  Скоро мисля да повторя.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1