Мисия невъзможна - да надебелея.

Темата е заключена.
Serendipity

18.04.15
01:18

Здравейте! На 22 години съм, висока съм 175, а към момента тежа 50 кг. Откакто се помня съм доста слаба, което винаги ми е било болна тема, както е и при по-пълните жени, колкото и странно да им се струва на повечето. Започнах да тренирам преди 3 години, като тогава бях едва 44 кг. С течение на времето с повече хапване, макар и основно състоящо се от вредни храни от ресторантите за бързо хранене и солидно количество сладки изделия, успях да кача 6 кг, предимно мускул. Имам доста ускорен метаболизъм, огладнявам на всеки 2-3 часа. Проблемът се появи, когато захарта ми се застоя на горна граница, което в съчетание с фамилната обремененост, която имам, ме изплаши доста и реших да променя изцяло хранителните си навици. Започнах да се храня единствено с яйца, месо, ядки, зеленчуци и малко плодове. От няколко дни включих и пълнозърнест хляб, домашно приготвен. Отначало, разбираемо беше голям стрес за огранизма - виеше ми се свят, едва издържах тренировките, бях ужасно настървена за сладко, но някак впредвид така да се каже надвисналата опасност успях да устоя. Смея да кажа, че в момента се чувствам чудесно и физически, и психически. Но както е винаги в живота - нищо не може да е идеално, тъй като откакто съм на този хранителен режим започнах да свалям килограми. Иска ми се да кача поне малко мазнина, но си е направо мисия невъзможна. Тренировките ми са 3 пъти в седмицата - като два пъти тренирам крака и корем, а веднъж - горна част на тялото и отново корем.

Закуска:
1 голяма ябълка
100 гр. овесени ядки с кисело мляко и ягоди
1 яйце

Обяд
2 телешки пържоли
100 гр. ориз
салата домати и краставици

Междинно хранене
50 гр. ядки (орехи, бадеми, кашу)

Първа вечеря (към 8ч.) :D
1 пилешка пържола
100 гр. катък с маслини

Втора вечеря (към 11ч.)
2 яйца

Тренировка
Кардио - 5-10 мин.
3 Х 15 -  гръб; рамо; бицепс; трицепс.
10 X 15 - корем (долна част и коси мускули)
разтягане

Ще бъда много благодарна, ако някой ме посъветва какво да променя в хранителния си режим, така че да съумея да си върна обратно загубените килограми.

Serendipity

18.04.15
01:20

:)

Мнението беше редактирано от Serendipity на 18.04.15 01:33.

Вкарай повече въглехидрат, но от полезни източници - нямам предвид да се тъпчеш с кроасани и козунаци. Явно наистина имаш завидно бърз метаболизъм, възползвай се от това. Трябва да се храниш с храни по-богати на калории (но  полезни такива). Един от начините малко да вдигнеш калориите е да слагаш зехтин на салатата :)

18.04.15
12:26

А защо просто не хапваш повечко ?

18.04.15
12:50

казано от Графиня фон Дачева на 18.04.15, 10:15:

Вкарай повече въглехидрат, но от полезни източници - нямам предвид да се тъпчеш с кроасани и козунаци. Явно наистина имаш завидно бърз метаболизъм, възползвай се от това. Трябва да се храниш с храни по-богати на калории (но  полезни такива). Един от начините малко да вдигнеш калориите е да слагаш зехтин на салатата :)

казано от ddd на 18.04.15, 12:26:

А защо просто не хапваш повечко ?

На пръв поглед, като гледам протеина ти е ок, но добави ориз/овес/картофи- като цяло комплексни въглехидрати повече, защото ми се виждат калориите малко. Разглдай и другите дамски дневници- има много добри с изключително много идеи за храна и прочие :)

Успех.

Мнението беше редактирано от Бойко на 18.04.15 12:51.

18.04.15
13:45

Особено лесно качвам, когато наоколо има тахан. Просто не усещам как го изяждам, а е доста калоричен и вкусен (поне на мен). Ако можех щях да изяждам по 1 малко бурканче на ден, но уви - качвам килограми. Иначе добави мазнини към храната, не са обемни, а носят калории.

Serendipity

19.04.15
21:44

Благодаря на всички за съветите! :)

Ая Палачинкова

22.04.15
17:11

Когато започнах да ям повече ядки,тахан,сушени плодове и качих килограми,верно се омазних ама на мен това ми беше основната храна и количествата бяха по-големи. Можеш спокойно да ги включиш . Успех и добре дошла :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1