вечер - протеин или извара?

29.12.05
13:16

Значи чудя се от известно време вечер преди лягане какво да пия протеин или извара. Ето и простата сметка 200гр. извара + 300мл. мляко  са  45гр белтък и 0,8лв, а 40гр Про голд + 300мл. мляко са също 45гр белтък и съответно и 0,95лв.  Кое според вас е по-добре да се пие и Защо? Аз сега ги редувам като в тренировъчен ден пия протеин , я в нетренировъчен извара, като изварата я смесвам с един малък банан и става супер шейк. Мислите ли, че този банан вечер е лош избор( знам ,че не е добре ,но така изварата ми харесва , а иначе се насилвам да я пия). Смятам ,че положителната нагласа към тренировките и храната е много важна за резултатите, защото ако човек се насилва да яде и когато дойде часа за хранене знае , че ще прави нещо неприятно...... абе с две думи всичко трябва да ти доставя удоволствие иначе няма смисъл.

30.12.05
11:32

Нищо протоив нямам аз лично за банана.Освен това поста е пуснат в хранителен режим за покачване на тегло :) Аз да ти кажа честно предпочитам протеинчето,така не чувствам тежест в стомаха,особено ако е малко преди лягане.Пробвал съм да ям също извара ,както и яйчни белтъци преди лягане.Всичко е по избор.Аз напоследък дори пиех вечер и горепосочения от теб протеин с едно кисело мляко,понеже съм малко скептичен и без тва към хранителните му достойнства (ама нали е по-евтин).Ама което и да избереш не е грешка.

30.12.05
13:46

определено протеинчето е по добрия избор за мен, но да е растителен, не суроватъчен, някакъв дето да се разгражда по дълго... :D

30.12.05
19:30

kato qm surov beltuk s jultuka na qice tva proteini li sa ?

X_

30.12.05
19:38

kato qm surov beltuk s jultuka na qice tva proteini li sa ?

:D :D НЕ,СУРОВО ЯЙЦЕ Е! :lol:  :lol:
това си е за бисерите :D :D :D

30.12.05
21:51

Alex,освен суроватъчния и растителен (соев) протеин има и млечно яйчен,който е на казеинова основа и има по добра усвояемост от растителния,затова е за предпочитане :) Незнам кви суроватки ти се въртят из главата,ама те преди лягане не се приемат,понеже са с по бърза усвояемост,а вечер е нужно точно обратното,бавен протеин който да запази мускулите  през ноща.Растителният не е най-добрия избор :!:

30.12.05
22:28

Протеина е по добър но то като погледнеш и
изварата е на млечна основа и би трябвало да е нещо
като казеин,само че задължително трябва да е обезмаслена

01.01.06
17:14

протеин е по-добре но не и ако е про голд

02.01.06
19:47

[quote author=“XaMaLLa”]протеин е по-добре но не и ако е про голд

Защо да не Про-Голд :?:

02.01.06
19:57

[quote author=“iunga”][quote author=“XaMaLLa”]протеин е по-добре но не и ако е про голд

Щото на Нутрим протеините не са особено добри, предполагам знаеш.
Кой знае какво има вътре.

03.01.06
08:09

със сигурност това би трябвало да е ПРО-ГОЛД-а, още повече, че пиейки го с прясно мляко, си осигуряваш бавно усвояване. Друг е въпроса относно 90%-то белтъчно съдържание на ПРО ГОЛД-а. Продуктът не е толкоз лош и работи, аз също го  ползвам, както и всеки втори, но си слагам три лъжици, вместо две...Понеже виждам, че си правиш разни сметки. Или го разтваряй в цяло кисело мляко, поне там имаш гарантирани 15 гр. белтък.

04.01.06
22:08

момчета ако знаете нещо съмнително за Про -Голда моля споделете
аз пия само такъв от 2-3год не съм пил друг и за
това нямам база за сравнение

05.01.06
12:37

[quote author=”Палпатин”][quote author=“iunga”][quote author=“XaMaLLa”]протеин е по-добре но не и ако е про голд

Щото на Нутрим протеините не са особено добри, предполагам знаеш.
Кой знае какво има вътре.

не съм много съгласен с теб, същото важи и за мусаши и т.н., това което казваш е много относително, пък и нали знаеш че ако този нутрим не ти действа на теб, на друг ще действа - както казах всичко е много относително 8)

05.01.06
12:56

За Мусаши не съм казал нищо. И за него не слушам хубави неща. Но има фирми, които имат доста по-добра репутация  - вярно е, че са по-скъпи техните продукти, но все пак.

Спомням си, че някой беше дал за изследване някакъв 80-90% протеин на Нутрим и се беше оказало, че всъщност вътре има реално около 50% белтъчини.

06.01.06
18:28

според мен точно преди лягане не е препоръчително да ядеш нищо.
Не се сещам къде, но бях чел (нека по-запознатите да кажат дали е  така), че при сън тялото не е в състояние да синтезира нови аминокиселини, а използва запасените от храненията през деня. Според автора цялата идея на “нощния протеин” е пълна бутафория, целяща да измъкне някоя друга пара от реклама. Пак според него ако си поел необходимото количество белтък през деня, организмът е запасен за през нощта.

07.01.06
13:24

[quote author=”Палпатин”]За Мусаши не съм казал нищо. И за него не слушам хубави неща. Но има фирми, които имат доста по-добра репутация  - вярно е, че са по-скъпи техните продукти, но все пак.

Спомням си, че някой беше дал за изследване някакъв 80-90% протеин на Нутрим и се беше оказало, че всъщност вътре има реално около 50% белтъчини.

верно че по едно време се носеше слух, че някой си го бил дал за тест и че показал някаде около 60-70% чист белтък, ма дали е сигурно не се знае. Не си мисли и че при по-скъпия протеин и то с име, не е същото. Та нали това си е бизнес, секи гледа да те мине :lol:

Колкото до горния си пост, имах в предвит че всеки протеин действа различно на всеки, т.е. едни са доволни, а др. не.

07.01.06
13:25

[quote author=“Jay_C”]Alex,освен суроватъчния и растителен (соев) протеин има и млечно яйчен,който е на казеинова основа и има по добра усвояемост от растителния,затова е за предпочитане :) Незнам кви суроватки ти се въртят из главата,ама те преди лягане не се приемат,понеже са с по бърза усвояемост,а вечер е нужно точно обратното,бавен протеин който да запази мускулите  през ноща.Растителният не е най-добрия избор :!:

аз растителния го дадох като пример, не че не може и мл.яйчния :wink:

PR

07.01.06
17:37

Пичове не изместваите темата , кой протеин е по добар и коя фирма е по добра . Има конкретна тема и моето мнение по нея е че и двата варианта са добри , все пак протеина се разгражда малко по барзо от изварата така че ако спиш по малко е по добре протеин и обратното ,ако спиш повече извара, вапреки че и това е доста относително ... всеки организам е различен !
За банана с изварата , става но гледаи да е само един !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1