казано от Boby_ на 19.03.15, 10:12:
Формата на дупето до голяма степен също е генетично определена и зависи от три неща - структурата на скелета, разпределението и количеството на мазнините и формата и размера на самия мускул под тях.
Можеш да повлияеш отчасти на две от тях - количеството мазнини и размера на мускула, но не и на скелета и формата на мускула.
Това ще рече, че ако по принцип си с плоско дупе, е много малко вероятно да успееш да постигнеш форма като от снимката. Можеш малко да си помогнеш, като правиш тежки упражнения, включващи глутеус максимус. Клекът с щанга на гръб е хубаво упражнение и включва и глутеусите, но те не вършат основната работа в него, освен ако не го правиш с лост, разположен много ниско и в трибойски стил, така че да активираш цялата задна верига.
Има доста упражнения, които натоварват седалищните мускули, но за да не се повтарям, попрегледай съответния раздел на сайта:
http://www.bb-team.org/trenirovki/exercises/buttocks
Благодаря ти , сега ги гледам , аз някои от тях си ги правя . Не ми е чисто плоско , очертава се , но малко , а искам да го направя повече да се откроява и да изпъква като се погледне отстрани . Като нейното 1:1 може да не стане , но мисля , че може да стане почти същото , защото структурата й много прилича на моята и затова качих точно нейна снимка , просто аз имам още за чистене и трябва да тренирам още дупето . Сега ще доразгледам тези упражнения и ще прибавя от тях към тези , които правя :) Надявам се като ги правя известно време да започна да виждам резултатите , които искам :) Много благодаря , че се отзова .
А за чистенето на мазнините в долната част на корема и като цяло изобщо какви храни е хубаво да се избягват и на какви да се набляга ? Някъде четох , мисля , че тук беше дори , че при чистене е хубаво да се намалят млечните продукти . Така ли е и още какво друго ? :)
Също тези дни четох , че тялото трябва да е в калориен дефицит , ако правилно съм го запомнила , т.е. с тренировките да изгарям на ден повече калории отколкото съм приела . Но това не значи да тренирам малко и да започна да гладувам , а да се храня колкото трябва и да увелича тренировката . В момента правя Focus T25 и съм на Бета фазата вече , мисля като я свърша (понеже не мога да си намеря и Гама фазата да я сваля , ако някой знае откъде , много ще се радвам да ми каже :* ) .. та , мисля като свърша Бета , ако не съм си намерила дотогава и Гама , 1 месец да тренирам нещо друго , за да не привиква тялото и след този месец да започна Insanity . При Focus T25 са 25 мин. тренировката на ден - така 4 пъти седмично , 5-тия ден е двойна - т.е. 1 час , а в Insanity е двойно повече и са по-натоварващи и мисля , че щом завърша Focus T25 , които са по-леката форма от Insanity , но пак са си доста добри и имат ефект , ще мога след тях да се справя с Insanity .
Очаквам отговорите ви (F)
Мнението беше редактирано от Jenn на 19.03.15 10:40.
казано от Jenn на 19.03.15, 10:38:
А за чистенето на мазнините в долната част на корема и като цяло изобщо какви храни е хубаво да се избягват и на какви да се набляга ? Някъде четох , мисля , че тук беше дори , че при чистене е хубаво да се намалят млечните продукти . Така ли е и още какво друго ? :)
Също тези дни четох , че тялото трябва да е в калориен дефицит , ако правилно съм го запомнила , т.е. с тренировките да изгарям на ден повече калории отколкото съм приела . Но това не значи да тренирам малко и да започна да гладувам , а да се храня колкото трябва и да увелича тренировката...
Да, като цяло си се ориентирала правилно. Ограничаването на млечните със сигурност не е най-важното нещо в един хранителен режим, но е добра идея, особено при сваляне. И наистина трябва да си в дефицит, тоест да изгаряш повече калории, отколкото приемаш, без при това да гладуваш. Трябва ти и още нещо - търпение и постоянство. Това са неща, които не стават за един ден, особено пък чистене на мазнини от зоните, където качваш първо и сваляш последно.
За програмите, по които тренираш, не мога да говоря - имената не ми говорят нищо. Щом имаш желание да качваш мускул и да тренираш активно, бих ти препоръчал да тренираш в зала, в която има условия да правиш тежки (за теб) тренировки и да се ориентираш към подходяща програма. Разгледай дневниците в този раздел - има доста сериозно трениращи дами, чиито впечатления ще ти помогнат да се ориентираш по-добре.
Здравейте :) Може ли да ми препоръчате някой фет бърнър или Л-карнитин , които все пак да не са на космически цени , но и да са добри , а не тотално евтини боклуци ? (F)
24.04.15
10:03
Здравей!
Какъв продукт за отслабване да изберем?
3 ефективни комбинации за отслабване
/Надявам се, че на първо място храненето и тренировките са на ниво (съобразени с теб и целите ти, така че да ги постигаш и да се чувстваш добре)/
казано от Вероника Налбатска на 24.04.15, 10:03:
Здравей!
Какъв продукт за отслабване да изберем?
3 ефективни комбинации за отслабване/Надявам се, че на първо място храненето и тренировките са на ниво (съобразени с теб и целите ти, така че да ги постигаш и да се чувстваш добре)/
Сега ще изчета нещата , които ми прати , благодаря :) Да , мисля , че са на ниво и се старая да бъдат все по-добре , но искам и да започна да приемам фет бърнър или Л-карнитин , за да ми помогне в горенето на мазнините , които при мен са най-вече в долната част на корема останали . Кое би било по-подходящо за целта - фет бърнър (не съм приемала никога) или Л-карнитин ? :)
24.04.15
11:38
В първата статия ще намериш отговор на своя въпрос :)
Прочетох пратените статии и ми се струва , че ще е добра идея да си взема този стак - http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-lipotropen-stak-za-otslabvane . Вие как мислите ?
Също така , понеже имам 1-2 дни в седмицата , през които не тренирам - тогава трябва ли въпреки , че почивам , да приемам от стака или през този/тези 1-2 дни не трябва да ги приемам ?