25.04.15
13:41
Здравейте хора,
На кратко.. Казвам се Радослав и съм на почти 17 години. Активният ми спортен живот започна миналото лято, когато достигнах забележителните 108кг за ръста ми от 186см. Първият ден от лятната ваканция направих най-трудното - да се реша да започна да работя по въпроса с здравето ми, килограмите, начина по който изглеждам. Без да се интересувам от което и да е мнение, седнах пред един празен лист и си направих мой измислен хранителен режим - главната цел беше да ям качествена храна в определено количество и разбира се да съм задължително в калориен дефицит, за да понижа килограмите си. Може да не бях вещ в тези неща, но знаех, че без някаква тренировка това отслабване ще бъде мъка. Затова започнах да тренирам така както на мен ми харесваше. Всяка сутрин ставах рано, пих дневната си доза кофеин и отивах да бягам. Лятната си ваканция прекарвам на село, където има идеални условия за бягане. Общо взето бягах около 8-10 км. Като ходех до определена точна, която е на около 4км от вкъщи и съответно се връщах. И така за трите месеца лятна ваканция, както казва баща ми:
Заприличах на човек.
От първоначалните 108кг станах около 90-92. Бях доволен от свършената работа. Върнах се във Варна, където принципно живея и започнах училище. През изминалите учебни месеци запазих фигурата си, като имаше съвсем малки колебания между 1-3 килограма.
И сега през месец Април 2015г реших да започна да спортувам активно като започна да ходя на фитнес. На 13 Април 2015 стъпих за първи път във фитнес залата. След две седмици кръгови тренировки, говорих с инструктора и му казах да ми направи тренировъчна програма. Главна ми цел във фитнеса е да покача мускулна маса, да добия сила и да бъде здрав. Той ми написа следната програма:
——————————————————————————————————————
I ден.
- 5 минути загрявка на цялото тяло
ГЪРДИ - 5упражнения x 5 серии x 18-12-10-8-15 повторения
БИЦЕПС - 3упражнения x 4 серии x 15-10-8-12 повторения
КОРЕМ - 2упражнения x 5 серии x до отказ
+ 30 минути кардио
II ден.
ГРЪБ - 5упражнения х 5 серии х 15-12-10-8-15 повторения
ТРИЦЕПС - 3упражнения х 4 серии х 15-10-8-12 повторения
ТРАПЕЦ - 1упражнение х 4 серии х до отказ
КОРЕМ - 2упражнения х 5 серии х до отказ
+ 30 минути кардио
III ден.
КРАКА - 6упражнения х 5серии х 25-22-20-18-25 повторения
РАМО - 5упражнения х 5серии х до отказ
КОРЕМ - 2упражнения х до отказ
+ 30 минути кардио
IV ден = I ден
V ден = II ден
VI и VII ден - почивка.
—————————————-
Още не съм започнал тренировките по този режим, в понеделник - на 27 Април започвам и тогава ще разбера какви точно упражнения ще трябва да правя. Като разбера ще ви ги кажа. ;)
Относно храненето ми - не следвам никакъв хранителен режим, но внимавам какво и по колко ям. :D
Като цяло съм пълен новак в залата, така, че всякакви коментари ще са ми от полза. :)
Лек ден! (handshake)
Темата беше редактирана от Радослав Огнянов на 25.04.15 13:49.
Ето ти един коментар - не почвай тая “програма”, ами хвани някоя проста и тествана програма за начинаещи.
25.04.15
13:52
Инструктора се води разбирач. Ще започна програмата му и ако нещо не ми се понрави ще я сменя. (wasntme)
То разбирачи има много. Разбиращите обаче са малко.
Иначе, интересно ми е да те видя как ще правиш по 50 серии за гърди и гръб седмично, с по средно 10 повторения всяка. Т.е., по 500-600 повторения за мускулна група седмично. Също ми е интересно как след 12 серии за бицепс, на следващия ден ще направиш 25 серии за гръб, или как след трицепса, на следващия ден ще тренираш рамо. Също, как трицепса ти ще издържи на 5 поредни дни, в които го натоварваш с по 20 серии средно всеки ден. И как ще смогнеш на 3 часови тренировки 5 пъти седмично, като стажа ти в залата е нулев.
Ти си начинаещ - досега си правил нула серии за мускулна група, и изведнъж скачаш на 50 при условие, че и 1-2 ще свършат същата работа, щото нямаш никакъв тренинг. След като според теб (и според инструктора ти) това е подходящо за начинаещ, интересно ми е как ще продължиш след една година - ще почнеш да правиш по 100? По 200 серии? Ще седиш по 8 часа в залата всеки ден?
25.04.15
16:44
казано от Петко К на 25.04.15, 15:10:
То разбирачи има много. Разбиращите обаче са малко.
Иначе, интересно ми е да те видя как ще правиш по 50 серии за гърди и гръб седмично, с по средно 10 повторения всяка. Т.е., по 500-600 повторения за мускулна група седмично. Също ми е интересно как след 12 серии за бицепс, на следващия ден ще направиш 25 серии за гръб, или как след трицепса, на следващия ден ще тренираш рамо. Също, как трицепса ти ще издържи на 5 поредни дни, в които го натоварваш с по 20 серии средно всеки ден. И как ще смогнеш на 3 часови тренировки 5 пъти седмично, като стажа ти в залата е нулев.
Ти си начинаещ - досега си правил нула серии за мускулна група, и изведнъж скачаш на 50 при условие, че и 1-2 ще свършат същата работа, щото нямаш никакъв тренинг. След като според теб (и според инструктора ти) това е подходящо за начинаещ, интересно ми е как ще продължиш след една година - ще почнеш да правиш по 100? По 200 серии? Ще седиш по 8 часа в залата всеки ден?
Добре тогава, какво да правя? Явно човека просто ми e взел парите. (dull)
казано от Радослав Огнянов на 25.04.15, 16:44:
Добре тогава, какво да правя?
казано от Петко К на 25.04.15, 13:48:
.....ами хвани някоя проста и тествана програма за начинаещи.
казано от Радослав Огнянов на 25.04.15, 16:44:
Явно човека просто ми e взел парите. (dull)
Дал си му пари за това?!
25.04.15
21:41
Петко, те инструкторите не правят програми без пари :D :D :D