AJ's dungeon of love

Темата е заключена.

Здравейте!
С цел да бъда полезна, да споделям опит и да черпя информация, реших и аз да допринеса към сайта с едно дневниче  :)
На 18 години съм и цял живот съм имала проблеми с наднорменото тегло. Приключението ми започна преди около 6 месеца - днес съм с 35 кг. по-лека, но има още какво да се желае :).
Тук ще поствам различни рецепти и дневни хранителни навици (че и без това мразя да броя калории наново всеки път :D ).
Откъм тренировки в момента разчитам на тримесечната кръгова тренировка (въпреки, че има упражнения, които бих искала да заменя пък си нямам на идея с какво). Започнах я преди седмица и ми допада. Кардиото ми е всяка сутрин + един произволно избран ден от делничните. Много обичам да бягам на чист въздух, особено интервално :) Диетата ми е нисковъглехидранта, която също започнах скоро след кратка почивка от режимите.
Oтворена съм за съвети, предложения от по-опитните от мен, както и да давам такива :)

Добре дошла!

Съветите ще дойдат, когато започнеш да описваш по-подробно нещата. :)
35 кг по-лека! От какво тегло тръгна, ако не е тайна? Колко си висока?

Плавно и постепенно всичко ще стане, не бързай.
Всеки ден ли правиш кардио (не можах да разбера много добре как така е хем всяка сутрин, хем + един произволно избран ден).

От буквално точно 100 кг, сега съм 65,3-4. Джобно гадже съм, 154 см :D
Отскоро започнах да бягам сутрин рано като допълнение (освен тренировката ми в залата след обед), сутрешното ми кардио е 20 минути интервално, то на мен всичкото ми кардио е интервално.
Отделно правя преди всяка тренировка в залата 10-15 минути и съответно 15-20 мин. след. Иначе този ден в който правя само кардио обикновено е или сряда, или четвъртък, тогава цялата ми тренировка се състои от 20те минути сутрин + 1 час след обяд кардио (30 мин. интервално бягане навън, 30 мин въже).

Забравих да спомена и, че костната ми структура е фина. Така, че ако искам да изглеждам добре и стегната, 45-7 кг с развити мускули би ми била идеалната среда. В този аспект приличам на баща си - човекът е 1,75-6 м., а тежи колкото мен. Изглежда страхотно.  С тези 65 кг изглеждам добре, но само с дрехите. Като се съблека изпадам в катарзис.

Мнението беше редактирано от Гумена Лисичка на 25.04.15 20:26.

Да разбирам ли, че наблягаш на кардиото повече отколкото на тренировките с тежести?
Така изглежда. :)
Колко на брой са тренировките с тежести седмично и какво точно представлява тази кръгова тренировка?

Обмисляла ли си да не правиш кардио преди и след тежестите, а само след?

Браво за постигнатото до тук!

Благодаря :)
Не, не наблягам повече на кардиото (знам, че има доста такива грешници ), още от началото та и до сега подхода ми винаги се е основавал на задълбочено информиране от моя страна от източници, които смятам за достоверни.
Тренировката ми е тази (беше ми препоръчана от инструктора) - http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti
Правя по 3 кръга, модифицирала съм някои от упражненията, понеже не ме натоварват достатъчно, други правя както е посочено. Доволна съм (вътрешно усещам известни резултати) като изключим, че сякаш не ме натоварва достатъчно. Затова наблягам на кардиото - просто не се чувствам достатъчно изцедена, свикнала съм да ми е трудно и не мога да възприема тренировка, която не ме предизвиква. Обмислям да я сменя, може би просто не е за мен при положение, че не съм начинаеща. На брой тренировките с тежести са ми 4 през седмицата. Общо тренировъчните ми дни са 5/7. Иначе не съм обмисляла да правя кардио само след тежестите, винаги ми е било обяснявано, че загрявката е ключова и, че тялото започва да гори 10-15 минути след натоварване.

Мнението беше редактирано от Гумена Лисичка на 25.04.15 21:28.

Предишните тренировки, които съм правила не работят достатъчно мускулни групи, колкото ми се иска на мен. Иначе колко ми е да бутна някоя от тях, но нещо не ми допада идеята. Изготвяла съм тренировъчни програми на 2ма мои приятели със същите цели и имат много добри резултати, но за себе си не искам.

Мнението беше редактирано от Гумена Лисичка на 25.04.15 21:31.

Та, отскоро започнах да правя програмата Insanity реципрочно със силови тренировки в залата. Изградих си тренировките така, че да не се пренатоваря и за петте дни в които вече следвам този режим усещам резултатите. Следвам и плана в самата програма (ще поствам менютата и как се приготвят, мисля да въртя всяка седмица).
Интересно ми е едно нещо. В помощните четива на програмата често се споменават протеиновите пудри. Пила съм мисля, че соеви и наистина помагат за по-бързото възстановяване, но се притеснявам, дали бих качила много мускулна маса от тях? Ако не, направо да си взема цяла расфасовка. Доста мои познати прекаляват с тях точно поради тази причина (мускулна маса), и каква точно е разликата м/у Изолат и обикновен протеин?

Брутална е тази програма Insanity, препоръчвам я на малко по-опитните.

Мюсли с извара

Извара - 160 гр. (90к./100к.) - 144к.
Мюсли - 40 гр. (359к./100к.) - 143,6к.
Половин банан ~50 гр. (89к./100к.) - 44,5к.

Общо - 403,4к.

Омлет със спанак

Прясно сирене - 100 гр. (64к./100к.) - 64к.
1 яйце (80к.) и 2 белтъка (44к.) - 124к.
1 ч.ч. спанак
1 филия многозърнест хляб - 75к.

Общо - 263к.

Омлет с пуешко

Пуешко филе - 60 гр. (90к./100к.) - 54к.
1 яйце (80к.), 3 белтъка (66к.) - 146к.
Половин глава лук (макс. 20к.)
1 филия многозърнест хляб - 75к.

Общо - 295к.

Паста с яйца

1 белтък + 1 яйце - 102к.
30 гр. пилешки гърди - 39к.
100 гр. доматен сос - 27к.
50 гр- пълнозърнеста паста (354к./100к.) - 177к.
40 гр. прясно сирене - 25к.
Общо - 370к.

Паста със зеленчуци

50 гр. пълнозърнеста паста - 177к.
200 гр. надребнен зеленчуков императорски микс - 56к.
150 гр. прясно сирене - 96к.

Общо - 329к.

Сандвич с моцарела

2 филии многозърнест хляб - 150к.
1/2 ч.л. горчица, домат / дом.сос
60 гр. пуешко филе - 54к.
50 гр. моцарела (250к./100к.) - 125к.

Общо - 329 ккал

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1