08.07.04
09:33
Има ли някаква разлика между количеството мазнини и разлика в биологичната стоиност?
08.07.04
17:35
4ernite sa po hubavi :)
[quote author=“mile”]Мисля че разликата е само в сортовете,останалото си е сьщото
И аз това знам. Зелените са малко по-твърди и безвкусни. Предполагам имат по-малко мазнини.
Ами, зависи кога се берат.
Черните са узрели, а зелените... са си зелени.
хубав линк по темата:
http://www.wholehealthmd.com/refshelf/foods_view/1,1523,318,00.html
от който освен това ще разберете, че са полезни за сърдечната дейност и други ценни данни, включително и какво съдържат айде стига сме приказвали аз отивам в халите като чуете как някой обрал щанда за маслини да знаете че не съм аз
08.07.04
18:03
Зелените определено не са си зелени а им е такъв сорта(естествено предлагат и неузрели черни).На мен пък само зелените ми пасват на вкус и затова отворих темата.
Винаги сам си мислил, че си е до сорта?!
Аз си купих преди малко едно голями черни като пластмасови са и странното е че мнооого ми харесват :)
Пробвайте Конфит. Едни черввеникави - като едри хлебарки.
Те са ми любимите.
Да се върнем на темата - за мазнините при маслините има значение и начина на приготвяне на саламурата. Че са мазни - мазни са, но това са по-добрите мазнини. 5:55 е - пиша си отчета и отивам да ги ям.
09.07.04
15:07
Има едни черни ама блестят като със сребрист блясък те не са горчиви а даже може да се каже че са сладки земете си от тах да ги опитате те са ми любимите