Разлика между черни и зелени маслини?

LE

08.07.04
09:33

Има ли някаква разлика между количеството мазнини и разлика в биологичната стоиност?

08.07.04
10:17

Мисля че разликата е само в сортовете,останалото си е сьщото

08.07.04
17:35

4ernite sa po hubavi :)

08.07.04
17:41

[quote author=“mile”]Мисля че разликата е само в сортовете,останалото си е сьщото

И аз това знам. Зелените са малко по-твърди и безвкусни. Предполагам имат по-малко мазнини.

08.07.04
17:59

Ами, зависи кога се берат.

Черните са узрели, а зелените... са си зелени.

хубав линк по темата:
http://www.wholehealthmd.com/refshelf/foods_view/1,1523,318,00.html

от който освен това ще разберете, че са полезни за сърдечната дейност и други ценни данни, включително и какво съдържат айде стига сме приказвали аз отивам в халите като чуете как някой обрал щанда за маслини да знаете че не съм аз

LE

08.07.04
18:03

Зелените определено не са си зелени а им е такъв сорта(естествено предлагат и неузрели черни).На мен пък само зелените ми пасват на вкус и затова отворих темата.

08.07.04
18:03

Винаги сам си мислил, че си е до сорта?!
Аз си купих преди малко едно голями черни като пластмасови са и странното е че мнооого ми харесват :)

08.07.04
18:06

Пробвайте Конфит. Едни черввеникави - като едри хлебарки.

Те са ми любимите.

Да се върнем на темата - за мазнините при маслините има значение и начина на приготвяне на саламурата. Че са мазни - мазни са, но това са по-добрите мазнини. 5:55 е - пиша си отчета и отивам да ги ям.

09.07.04
15:07

Има едни черни ама блестят като със сребрист блясък те не са горчиви а даже може да се каже че са сладки земете си от тах да ги опитате те са ми любимите

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1