01.05.15
13:29
Здравейте :) Според написаното тук освен че няма полза от тях, са и вредни..как бихте коментирали? Ако това е вярно, мога и без тях, но винаги съм мислил, че са полезни. Тотално съм объркан!
Като прочетох статията си представих група пушачи със заседнал начин на живот, които нагъват мазни закуски в някое кафене и си казват- Спирам морковите за да не се разболея от рак и да не умра млад.
01.05.15
14:04
Че то и редовното облъчване от лаптопа е канцерогенно ама едва ли някой е спрял да го ползва.Хрупай моркови и се не бой:D
01.05.15
15:00
Три напълно несвързани помежду си твърдения.
И трите са верни и доказани. Но просто нямат нищо общо с морковите в живота. :)
Логичният извод е, че не трябва да изяждаш повече от 1.5 кг. моркови с масло на ден ако си болен от рак. :)
Понякога нещата са толкова прости и странно как някои не ги разбират. Ние хората живеем в такава симбиоза с околният свят и такива писаници и то за морковите, че едва ли не са вредни и трябва да не се ядат, това е несериозно. Проблема с храните идва от хората които ги обработват, рафинират, добавят вредни вещества, унищожават полезните в тях. Знаете ли как произвеждат слънчогледовото олио ? Пластмасовите шишета пристигат под формата на капсули, за да не заемат много място и във тях се сипва горещото олио и капсулите се изпъват и стават с формата на бутилка. Сами си правете сметка какво отделя пластмасата във олиото. Аз даже се чудя как може да продават оцет в пластмасови бутилки. Морковите са си наред, но има много други неща които не са !
http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/morkovite-kriiat-kliucha-kym-pobezhdavaneto-na-raka-6015372