07.01.06
19:57
Хи.Днеска ми попадна един пакет с леща!След като се вгледах видях че лещата съдържа много малко мазнини (направо супер малко) и много белтъци и въглехидрати!
Нещо от сорта на
мазнини - 1,4
белтъци - 20 (малко повече)
въглехудрати не помня!
Тва в 100 гр!
Звучи доста добре!
07.01.06
20:56
На сайта има таблица със всички продукти.Там пише всичко...
Туи го знам!Въпреки че там не я видях!Въпроса ми е колко от посещаващите този форум похапват и какво мислят за нея като храна!
ми тя си е раздел бобови,кото мислиш за боба го мисли и за лещата(почти еднакви са им хранителните стойности)...За покачване си е ОК :wink:
ми аз бая леща ям щото има доста белтъчини в нея :wink:
10.01.06
11:45
Поне на цифри е добра,но не може да се сравнява с животиснките протеини :wink:
Това са непълноценни белтъчини (няма незаменимите), не разчитайте само на леща , но не я и изключвайте от менюто си
11.02.06
19:59
А къде са незаменимите?.Даите примери да знаем на кое да наблегнем ?
Не мисля да разчитам само на нея. Целта ми е да я вмъкна като едно ядене. Все още “трупам” опит с тези програми и начини на действие и се опитвам да се самообучавам от програмите и мненията във форума. Все пак ще ми е много полезно, ако споделите кога мога да я приемам лещата и как да я приготвя?
12.02.06
01:56
Лещата е много добра храна. Наистина не са животински белтъчини, но все пак не е за изпускане като хранителни стойности. Определено на първо място измежду всички бобови храни. Рецепти бол. Все ще намериш някоя готварска книга у вас. Ако ли пък не , пълниш една тенджера с вода и слагаш лещата вътре да поври вътре докато не омекне. Оттам нататък можеш да измислиш собствена рецепта и да я пуснеш в раздела с рецепти. :)